Kayınvalide evi, cevaplarınızı merak ediyorum.

Siz iyi misiniz? Yanlış yazmışım daha önceki mesajlarda düğünden kalan kredileri ödüyoruz demiştim. Burda da net bir şekilde toki çıkmış demişim zaten. Bir üstüme gelinince ev kredisi yazıp geçmişim. Ya sizler gerçekten korkunç insanlarsınız kendiniz yazın kendiniz konuşun. Kıvırıyor muşym neden kıvırayım siz benim neyim oluyorsunuz da size neyi ispat edeyim. Ay yeter bin pişman oldum zaten. Korkunç bir yer burası.
normalde pasifim diyorsunuz da burda yazarken ne kadar sert ve gıcıksınız
keşke bu sertlikleri kv ye de yapabilseniz ya ya da eşinize

birine yazmışsınız delirme yok diyorsunuz burası korkunç bir yer
evlere şenliksiniz

Konu sahibi, konunuzda ve ısrarla önceki konularınızda, eşinizin ailesinin size destek olmadığını yazıp, hep onları kötüleyen şeyler yazmışsınız.

Size verilen eşyalı evin en başından düzeni belliymiş. Kadın size evini hiçbir eşya getirmemeniz şartıyla vermiş. Bu şartları bilerek eve yerleşen sizsiniz. Sizden maddi manevi bir geri dönüş beklemeleri çok normal. Ama hem onları kötüleyip, hem beni kandırdılar demeniz aşırı saçma.

Bu ev karşılığında sizden beklentiye girmeleri normal. İnsanlar bunu anlatmaya çalışıyorlar. Göstermelikte olsa belli bir miktar verseydiniz böyle olmazdı. Aradan 1.5 sene geçmiş, belki karar değiştirip kriaya verecekler evi, parayı rahatça yiyecekler isterlerse bankada biriktirecekler.

Gerekirse daha küçük bir düğün, sade nikah yapsaydınız. Sonuçta insanların bütçesi maaşı bellidir hayatta.

Haksızsınız düşüncenizde.
bana normal gelmiyor bir anne babanın evladından bu denli maddi talep içinde olması. bir arkadaşım var senelerce babasının yatırım için aldığı evde kira vermeden oturdu. Bu evlerini kullandıran aile o kadar da gariban değil bence sembolik bi kira versinler toki ödemesiyle zorlanmıcak şekilde ağzı kapansın kv nin

Ben olsam aylık belli bir miktar belirler kira vermeyi teklif ederim kayinvalideye. Ama evide istediğim gibi kullanırım, öyle odama girme, dolabımi açma kabul etmem.
Bu şekilde olursa aylık ne kadar kira vereceginizi bilir ona göre bütçe yaparsınız. Öbür türlü bana kredi çek, kurban parası yolla, doğalgazı öde sürekli hesapta olmayan şeyler çıkar. Neye ne kadar harcayacağınızı bilemezsiniz.

bana normal gelmiyor bir anne babanın evladından bu denli maddi talep içinde olması. bir arkadaşım var senelerce babasının yatırım için aldığı evde kira vermeden oturdu. Bu evlerini kullandıran aile o kadar da gariban değil bence sembolik bi kira versinler toki ödemesiyle zorlanmıcak şekilde ağzı kapansın kv nin
Kayınvalidenin ağzı kapansın cok kötü bir tabir değil mi ?
Konu sahibi yazmadı sanırım fakat eşi tek cocuk değilse belki diğer çocuklarının hakkına girmek istemiyorlar da olabilir .

Keşke bir buçuk yıl önce kabul etmeyip şartları zorlayıp ev eşyalarını alıp kiraya çıksaydınız. Şuan ev dizeyim biraz da gönlüme göre olsun derseniz 300bini buluyor. Pandemi öncesi evlenip eşya alsaydınız daha da kolaydı. Biz çok zorlandık düğün, eşya konularında bu nedenle aklıma ilk bu hesaplar geliyor. Ev almak zaten mümkün değil şuan, aylık 60bin kredi çıkıyor. Karı-koca hakim, savcı veya mv değilseniz çok zor. Eskiden ev alanlar zengin sayılır oldu. Neyse çok doluyum bu konuda.

Başkasının eşyalarını kullanacaksanız bence eşyalı temiz bir aparta çıkın, ruh sağlığı her şeyden önemli. Laf yiyip huzursuz hissedeceğime apartta kalırdım ben olsam

Hayır sadece erkeklere değil kız çocuklarına da belli bir mal bırakıyor eşit
Hem erkek hem kız çocuklarına ev bırakabildiyse ailelerinizin maddi durumları ortalamanın epey üstünde olmalı.

Burada konu açanların çoğunun ailesinin ya da kayın ailesinin böyle bir malvarlığı yoktur eminim.

Gerçi yukarıdaki yorumlarınızdan birinde ailenizin erkek kardeşinize ev alabilmek için çabalayıp durduğunu yazmışsınız.

Ailelerin durumları iyi olsa da büyütüp okutup meslek sahibi ettikleri evlatları bakımından maddi sorumluluklarının artık devam ettiğini düşünmüyorum. Ebeveynler vefat edince miras hakkı vardır, o ayrı.

Hele maddi durumları çok çok iyi değilse kendilerini zorlamalarını da çok üzücü buluyorum. Yetişkin insanlar kendi sorumluluklarını alabilmeliler artık.

Hem erkek hem kız çocuklarına ev bırakabildiyse ailelerinizin maddi durumları ortalamanın epey üstünde olmalı.

Burada konu açanların çoğunun ailesinin ya da kayın ailesinin böyle bir malvarlığı yoktur eminim.

Gerçi yukarıdaki yorumlarınızdan birinde ailenizin erkek kardeşinize ev alabilmek için çabalayıp durduğunu yazmışsınız.

Ailelerin durumları iyi olsa da büyütüp okutup meslek sahibi ettikleri evlatları bakımından maddi sorumluluklarının artık devam ettiğini düşünmüyorum. Ebeveynler vefat edince miras hakkı vardır, o ayrı.

Hele maddi durumları çok çok iyi değilse kendilerini zorlamalarını da çok üzücü buluyorum. Yetişkin insanlar kendi sorumluluklarını alabilmeliler artık.
Erkek kardeşime ev almaya uğraşıyorlar demedim düğünlerine yardım etmeliler 1 ev bırakmaya da gayret ediyorlar dedim

Hiç belli değil sadece eşyaların hesabını yaptım az buçuk düğün salonlarının son fiyatlarını bilmiyorum orta düzeyde bir düğün yani abartı bir şey değil

Kardeşiniz, kendi eşyalarını almak için; hiç para biriktirmedi mi ? Babanızın ne kadarlık bir destek yapmasını bekliyorsunuz peki, rakam nedir ?

Ya taşınırdım, yada dolapları boşaltır kendi kıyafetlerimi yerleştirirdim
Bu ne saçmalık evin içinde kıyafet bırakması kv denin
Tamam ev sizin değil, onun ama kullanın diye verdiyse alsın eşyalarını yada evin bir odasını onun eşyalarını depolayın ve kitleyin
Geri kalanında istediğiniz gibi yaşayın
Kesinlikle. Ya taşın ya da dolabı boşaltıp kendi eşyalarını as. Bir şey derlerse eşine havale et o desin ben yaptım rahat edemedim diye. Taşınma işini de eşin düşünsün 10 bin lira verebilecekse çıkın size bu konuda muhattap olmayın istemiyorlarsa oğullarına söylesinler onlar kötü olsun. Ama siz de insanları destek olmadı diye düşman gözüyle bakmayın. Aylardır kira vermeden oturmuşsunuz işte. 5 binden saysan 75 bin kira ödeyecektiniz şimdiye kadar.

Kardeşiniz, kendi eşyalarını almak için; hiç para biriktirmedi mi ? Babanızın ne kadarlık bir destek yapmasını bekliyorsunuz peki, rakam nedir ?
Kardeşimin birikimi var zaten düğün salonu veya takı desteği eşyalarını kardeşim öder zaten babama söyledim ben abla olarak babamın destek olmasını çok isterim çünkü bu devirde öyle yuva kurmak hiç sanıldığı kadar kolay değil ev var zaten ama düğüne de destek olmasını isterim kardeşim yıllarca borç ödesin istemem kardeşime yapıyor diye babam bana da illa bir şeyler yapsın istemem ben evlenirken babam zaten destek oldu beyaz eşyalarımı aldı nişan masraflarımı babam karşıladı kardeşime de yapsın isterim

Kardeşimin birikimi var zaten düğün salonu veya takı desteği eşyalarını kardeşim öder zaten babama söyledim ben abla olarak babamın destek olmasını çok isterim çünkü bu devirde öyle yuva kurmak hiç sanıldığı kadar kolay değil ev var zaten ama düğüne de destek olmasını isterim kardeşim yıllarca borç ödesin istemem kardeşime yapıyor diye babam bana da illa bir şeyler yapsın istemem ben evlenirken babam zaten destek oldu beyaz eşyalarımı aldı nişan masraflarımı babam karşıladı kardeşime de yapsın isterim

Babanız, kardeşinize destek olsun istiyorsunuz da; destek var, destek var. Market broşürlerinde satışa sunulan beyaz eşyaların toplam fiyatıyla; hepsi A+++ enerji sınıfı, son çıkan beyaz eşyaların fiyatı aynı değil.

Kardeşiniz kaç yaşında ? Babanız, babasından kalan evi kardeşlerinin payını ödeyerek almış zamanında. Babanız şu an emekli değil mi ? Ne kadar emekli maaşı alıyor ki babanız; bu kadar büyük yardımlar yapabilecek.

Babanız, kardeşinize destek olsun istiyorsunuz da; destek var, destek var. Market broşürlerinde satışa sunulan beyaz eşyaların toplam fiyatıyla; hepsi A+++ enerji sınıfı, son çıkan beyaz eşyaların fiyatı aynı değil.

Kardeşiniz kaç yaşında ? Babanız, babasından kalan evi kardeşlerinin payını ödeyerek almış zamanında. Babanız şu an emekli değil mi ? Ne kadar emekli maaşı alıyor ki babanız; bu kadar büyük yardımlar yapabilecek.
Babam ne kadar maaş alıyor bilmiyorum da annem de emekli 2 tane evimiz var kirada kardeşim de 29 yaşında

Resmen kadının evine ve eşyalarına çökmüşsünüz. Üstelik kadının gelin oturun diye teklif ettiğini sanmıyorum.eşimle burda oturmaya karar aldık demişsiniz. Altı üstü bi düğün yapmış eşiniz onu bile kvden beklemişiniz.

Merhaba herkese kısaca anlatmaya çalışacağım. Biz eşimle 1 buçuk yıl önce evlendik ve herşeyi ama her şeyi kendimiz yaptık. Ben o dönem çalışmıyordum hatta eşim kendisi yaptı bileziklerden bir çöpe kadar tutun her şeyi. Ama biz ev eşyası almadık çünkü kayınvalidemin oturacağımız şehirde evi vardı içide dayalı döşeliydi. Kendi oturmak için döşemiş doğru düzgün oturamadan başka şehire taşınmışlar. Biz de eşimle ben işe girene kadar orada oturma kararı aldık. Ama kayınvalide de bu duruma çok bayılmıyor bana sorsanız ben de bugün çıkarım normal şartlarda ama oturduğum şehirde en kötü evlerin kirası bile 10bin oldu. Depremden sonra kiralar iki katına çıktı. Ben işe gireli de henüz 1 ay oldu.
Neyse sonuç olarak ben evde oturmak istemiyorum zaten çok çok eşya var kendi kıyafetlerimi koymaya bile dolabım yok. Yani kadın kendi eşyalarını bile dolaptan boşaltmıyor. Ama eşim araba alalım öncelik olarak burada ev hazır boş gidip başka yere oturmak saçmalık olur diyor. Sonuçta birlikte oturmuyoruz ayrıyız diyor. Baktığınızda çok haklı ama şunu düşünüyorum bize düğün zamanı hiç yardım etmemelerine rağmen sırf bu evde oturduk diye ara ara sayemizde kira vermiyorsunuz sayemizde para biriktiriyorsunuz falan diyorlar. İmalı bir şekilde para istiyorlar aslında. Yani ilerde kayınpederim araba yenilerse diye bize duyuruyorlar arabası için kredi çekme gibi. Buna bana dokunuyor. Ama düşüncem mantıklı mı? Yoksa çok mu ince düşünüyorum. Ne derlerse desinler kafasında mı olmalıyım, Yoksa kiraya çıkma konusunda ısrarcı mı olmalıyım. Yerimde olsanız ne yapardınız. Kayınvalidem de oğluna aşırı düşkün bana da çokta iyi davranmayan bir kadın bu arada. (ayrıntı olarak biz olmasakta evi kiraya vermeyeceklerdi. İçini yeni döşediği için kimseyi oturtmam diyordu zaten.)
Ben olsam ev için ısrar ederdim, cok sorun yasarsınız.

Merhaba herkese kısaca anlatmaya çalışacağım. Biz eşimle 1 buçuk yıl önce evlendik ve herşeyi ama her şeyi kendimiz yaptık. Ben o dönem çalışmıyordum hatta eşim kendisi yaptı bileziklerden bir çöpe kadar tutun her şeyi. Ama biz ev eşyası almadık çünkü kayınvalidemin oturacağımız şehirde evi vardı içide dayalı döşeliydi. Kendi oturmak için döşemiş doğru düzgün oturamadan başka şehire taşınmışlar. Biz de eşimle ben işe girene kadar orada oturma kararı aldık. Ama kayınvalide de bu duruma çok bayılmıyor bana sorsanız ben de bugün çıkarım normal şartlarda ama oturduğum şehirde en kötü evlerin kirası bile 10bin oldu. Depremden sonra kiralar iki katına çıktı. Ben işe gireli de henüz 1 ay oldu.
Neyse sonuç olarak ben evde oturmak istemiyorum zaten çok çok eşya var kendi kıyafetlerimi koymaya bile dolabım yok. Yani kadın kendi eşyalarını bile dolaptan boşaltmıyor. Ama eşim araba alalım öncelik olarak burada ev hazır boş gidip başka yere oturmak saçmalık olur diyor. Sonuçta birlikte oturmuyoruz ayrıyız diyor. Baktığınızda çok haklı ama şunu düşünüyorum bize düğün zamanı hiç yardım etmemelerine rağmen sırf bu evde oturduk diye ara ara sayemizde kira vermiyorsunuz sayemizde para biriktiriyorsunuz falan diyorlar. İmalı bir şekilde para istiyorlar aslında. Yani ilerde kayınpederim araba yenilerse diye bize duyuruyorlar arabası için kredi çekme gibi. Buna bana dokunuyor. Ama düşüncem mantıklı mı? Yoksa çok mu ince düşünüyorum. Ne derlerse desinler kafasında mı olmalıyım, Yoksa kiraya çıkma konusunda ısrarcı mı olmalıyım. Yerimde olsanız ne yapardınız. Kayınvalidem de oğluna aşırı düşkün bana da çokta iyi davranmayan bir kadın bu arada. (ayrıntı olarak biz olmasakta evi kiraya vermeyeceklerdi. İçini yeni döşediği için kimseyi oturtmam diyordu zaten.)
canim bacim, guzel arkadasim sana basitce anlatayim.

kayinvaliden evini kiskaniyor, paylasmak istemiyor. esin de rahat ettigi icin ayrilmak istemiyor, zaten ona bi sey diyen yok, eve coreklenen (!) el kizina tavir koyuyorlar. esine carlayip baska eve cik, yoksa omur boyu basina kakarlar.

X