bize düğün zamanı hiç yardım etmemelerine rağmen sırf bu evde oturduk diye ara ara sayemizde kira vermiyorsunuz sayemizde para biriktiriyorsunuz falan diyorlar. İmalı bir şekilde para istiyorlar aslında. Yani ilerde kayınpederim araba yenilerse diye bize duyuruyorlar arabası için kredi çekme gibi. Buna bana dokunuyor. Ama düşüncem mantıklı mı? Yoksa çok mu ince düşünüyorum.
Bu pencere nasıl bir pencere ya?
Siz hayata nasıl bakıyorsunuz???
Tabii ki kadın yüzünden para vermiyorsunuz, tabii ki kadın sayesinde aylık 10 bin kârdasiniz. Tabii ki bunun karşılığında kadın sizden para bekleyebilir.
Sonuçta iki yıl öncesinin ekonomisi/kirasi ile bugün bir değil. O zaman ikibin için değmez demiştir,bugün on bin için değer diye düşünüp evden kişisel eşyalarını kamyonetle şehrine getirip evi eşyalı ev diye istese kaç bin liraya verirdi,aylık kirasiyla krallar gibi yaşardı.
"Evlenirken bir şey yapmadı" diyorsun, senin anan baban ne yaptı, çöpü bile adam aldıysa? Oğullarını okutmuslar oldu bitti. Eşek kadar adam evlenecek diye kredi mi çeksinler?
Bu nasıl bir beklenti, ve nasıl kendinizi ufak bile olsa haklı görebilir
(ayrıntı olarak biz olmasakta evi kiraya vermeyeceklerdi. İçini yeni döşediği için kimseyi oturtmam diyordu zaten.)
Kadın evini çiçek gibi döşemiş, 'kiraya bile vermem, kimseyi oturtmam"demiş. Çok sevmediği gelini , üstelik kendisi teklif etmeden ,öyle şeyinin keyfiyle evine çıkmış
(Kaynak; bu cümleniz)
Biz de eşimle ben işe girene kadar orada oturma kararı aldık. Ama kayınvalide de bu duruma çok bayılmıyor
Tüm eşyanızı hoyratça kullanıyor, kendi evi gibi benimsemiş, eve gidip aylarca kalma luksunuz yok, kira ödeme teklifi yok, yarın bir gün maddi şeyler isteme sırası size gelince 'ne münasebet' diye çatlayacak, daha şimdiden buna uzulen bir gelin var...
Yoksa çok mu ince düşünüyorum.
İnce değil saçma ve bencilce düşünüyorsunuz. Ya aylık 3 bin 5 bin kira ödeyin, ileride maddi işlerine karışmayın. Ya eve çıkın, ileride maddi işlerine karışmayın. Ya da aynı böyle belesten evini işgal etmeye devam edin ama zamanı gelince kredisini çekip vs yardım edin.
İnsanlık bunu gerektirir