Kayınvalide evi, cevaplarınızı merak ediyorum.

Hanımefendi para verdik her ay düzenli yardımcı oluyoruz tamam mı . Ya hala nasıl haksızsın diyorsunuz ya. O kişinin oğlu benim kocam oğlu ya insan oğlunun durumu yok diye bir eve oturtunca sürekli karşılık mı bekleyecek bu size normal mi geliyor. O zaman hiç oturtmasaydı ya bu kadar basit. Zorla oturcaz demedik. Evi kiraya falan vermeyeceklerdi zaten onlara hiç para gelmeyecekti. Sayemizde paraları oluyor sadece kira parası kadar değil. Yani buna rağmen hala istemeleri normalse. Okey yani ne diyim ya. Saçmalık resmen.
Bence hiç normal değil. Gerçekten iyilik olsaydı dolaplarını boşaltırdı bence. Ya da eve alınana karışmazdı. Evet bir iyilik yapmışlar ama bunu dibine kadar hissettirmişler. Tokiden eviniz gelene kadar 3 yıl o evde durabilecek misiniz merak ettim, bi düzen kurabildin mi o evde benimseyebildin mi?

Bu yazdığınıza inanmıyorum.

Evin peşinatını verebilecek aile, kızını kaynanasının evinde eşyasız oturmasına müsade etmez. Kimse kaynanasının dolabını, yatağını kullanmak istemez. Ailelerde izin vermez.
Ben ve benim ailem inanmasanız da iyi insanlarız. İnanmazsanız inanmayın.
Annemler kiracılarını çıkarıp abimi oturttular abimin 200 lira harçlık vermesini bile kabul etmez.

Kalmak için geçerli sebeplerinizi anlıyorum ama kayinvalidenin bize minnet duy tribi beni çok itti. Bunu sizin başınıza kakar gibi geldi bana ilerde net

Allah yardımcınız olsun.
Günümüz şartlarında araba lüks değil ihtiyaç haline geldi ama sen o evi benimseyememişsin ha otelde kalmışsın ha o evde kalmışsın senin için aynı. Huzursuz, mutsuz olduğun bir evde yaşamak gerçekten can sıkıcı.
Araba alsanız kredi çekmeniz gerekebilir, kredi borcu biraz kapansın, durumumuz biraz düzelsin diye diye birkaç yıl belki o evde kalmaya devam edeceksiniz. Bu durumda da senin mutsuzluğun artacak. 1+1 evde oturun en azından mutlu olun. Eşine bu rahatsızlığını dile getirdin mı? Kıyafetlerini bile yerleştiremediğini bu evde mutsuz olduğunu söyle iyi kötü bir eve çıkmak isteğini söyle.

Ben zaten mesajda yazmıştım kira vermiyoruz da para istiyorlar bizim için kredi çekin vs. Diyorlat bu sene kurban paramızo siz verin diyorlar. Bunlar tabi ki verilir canları sagolsun ama yeni evlendik gerçekten durumumuz yok yani. Ben daha yani işe girdim. Zaten durumum olsa orda neden oturayım ki.
Böyle bir ev olmasaydı nerede yaşamayı planlıyordunuz? Durumunuz yoksa evlenmeyin. Koskoca insanlarsınız gidip bir ise çalışacaktınız. Her şeyi eşim yaptı demişsiniz de bir şey yapmamışsınız ki zaten. İnsanların dayalı döşeli evlerine çökmüşsünüz. İnsanlara bu evi kiraya verselerdi kaç para para kazanacakları yerde size hibe etmişler. Bir zahmet çıkın artık kendi evinizde eşyanızı alın

Bence hiç normal değil. Gerçekten iyilik olsaydı dolaplarını boşaltırdı bence. Ya da eve alınana karışmazdı. Evet bir iyilik yapmışlar ama bunu dibine kadar hissettirmişler. Tokiden eviniz gelene kadar 3 yıl o evde durabilecek misiniz merak ettim, bi düzen kurabildin mi o evde benimseyebildin mi?
Aslında benim sorum buydu. Beklemeli miyim yoksa çıkmalı mıyım kafam çok karışık. Hiç benimseyemedim. Rica ettim anne eşyalarını bir valize koysak sonra sen gelince çıkarırsın biz yakında taşıncaz zaten falan diye. Kaldırtmadı eşyaları sen kendilerininkini valizden giy dedi. Oğlunun yanında böyle böyle dediğini söyledim. Ben öyle bir şey asla söylemedim diye ağlama krizine girdi

Çok bilmiş bilmiş yorum yapmayın ya. Size mi sorucam kime ne para vereceğimi. Başkasından alma parayla kurban mı kesilir parası olmayan kurban kesmesin. Oğlunu zora sokup kurban kesip sevap işleyecekler öyle mi. İşte böyle sizin kafanızda insan dolu ortalık. Gelinleri olunca da böyle davranıyorlar. Çok yazık.
Başkasından alma evde yaşanır mı o zaman ? Sizin kafanizdakiler de bitse keşke, saymadigim laf kalmasın insanlara ama evlerinde bedavaya yaşayayım sırtlarından gecineyim soran olursa da bize bir kuruş faydaları olmadı diye atıp tutayım. Cahillik akıyor cümlelerinizden.

Sizi çok iyi anlıyorum. İnşallah toki çıkar bende yazıldım bana çıktı. Darısı başınıza.
İnşallah canım. Yaşamayan bilemez. Bu yüzden kardeşinin sürekli para istemesi kayınailemin para alıp alıp vermemesi. Bizde isteriz kendi evimizde oturmayı evlendiğimden beri çalışıyorum eşimle beraber aldık herşeyi ama başıma kakılan her olayda elim ayağım titriyor. Vermeseydiniz çıkayım da evinizden rahat edin demek istiyorum.

Aslında benim sorum buydu. Beklemeli miyim yoksa çıkmalı mıyım kafam çok karışık. Hiç benimseyemedim. Rica ettim anne eşyalarını bir valize koysak sonra sen gelince çıkarırsın biz yakında taşıncaz zaten falan diye. Kaldırtmadı eşyaları sen kendilerininkini valizden giy dedi. Oğlunun yanında böyle böyle dediğini söyledim. Ben öyle bir şey asla söylemedim diye ağlama krizine girdi
Sizin kıyafetleriniz bir buçuk yıldır valizde mi ?
Valizden mi çıkartıp giyiyorsunuz ?

Kimse evlilik masrafımızı karşılamak zorundalar demedi. Ama kimse yaptığı iyiliğin karşısında açık açık bize para verin de demez. Diyorsa o iyilik değildir. Bunu neden iyilik olarak algılıyım ki. Yeni evlenmişiz 1 yıl boyunca parasal destek yapacak durumumuz gerçekten yoktu. Ama ara ara bir şeyler istediklerini belirtiler biz de elimizden geldiğince ne de olsa evlerinde oturuypruz diye bir şeyler yaptık. Bize para biriktirmek için fırsat vermiş olmuyorlar. Dediğim gibi aylık 10 bin harcamıyoruz ama bir sürü harcama yapıyoruz.

Kimseye minnet etmeyi sevmediğim için buraya bu yazıyı yazdım zaten. Sabır edip minnet mi etmeliyim diye. Ben ilk başta kesinlikle istemediğimi kendine de söylemiştim. Ama annesi benim o evde oturmam için elinden gelen herşeyi yaptı. Bende iyi niyetine inandım sagolsun dedim oturdum.

Ben “iyilikten” değil objektif bir sonuçtan bahsediyorum. Kira ödememeniz mali fayda sağlamanız anlamına geliyor. Sayelerinde toki ödemelerinizi yapabiliyormuşsunuz.

Bu durumda sergiledikleri tutum doğru olsa da olmasa da sizin hem evi kullanmaya devam edip hem şikayetçi olmanızı hoş bulmuyorum.

Bu kadar rahatsızsanız gelecek faydayı düşünmeden kiralık bir ev bulup çıkmalısınız.

bize düğün zamanı hiç yardım etmemelerine rağmen sırf bu evde oturduk diye ara ara sayemizde kira vermiyorsunuz sayemizde para biriktiriyorsunuz falan diyorlar. İmalı bir şekilde para istiyorlar aslında. Yani ilerde kayınpederim araba yenilerse diye bize duyuruyorlar arabası için kredi çekme gibi. Buna bana dokunuyor. Ama düşüncem mantıklı mı? Yoksa çok mu ince düşünüyorum.
Bu pencere nasıl bir pencere ya?
Siz hayata nasıl bakıyorsunuz???
Tabii ki kadın yüzünden para vermiyorsunuz, tabii ki kadın sayesinde aylık 10 bin kârdasiniz. Tabii ki bunun karşılığında kadın sizden para bekleyebilir.
Sonuçta iki yıl öncesinin ekonomisi/kirasi ile bugün bir değil. O zaman ikibin için değmez demiştir,bugün on bin için değer diye düşünüp evden kişisel eşyalarını kamyonetle şehrine getirip evi eşyalı ev diye istese kaç bin liraya verirdi,aylık kirasiyla krallar gibi yaşardı.
"Evlenirken bir şey yapmadı" diyorsun, senin anan baban ne yaptı, çöpü bile adam aldıysa? Oğullarını okutmuslar oldu bitti. Eşek kadar adam evlenecek diye kredi mi çeksinler?
Bu nasıl bir beklenti, ve nasıl kendinizi ufak bile olsa haklı görebilir
(ayrıntı olarak biz olmasakta evi kiraya vermeyeceklerdi. İçini yeni döşediği için kimseyi oturtmam diyordu zaten.)
Kadın evini çiçek gibi döşemiş, 'kiraya bile vermem, kimseyi oturtmam"demiş. Çok sevmediği gelini , üstelik kendisi teklif etmeden ,öyle şeyinin keyfiyle evine çıkmış
(Kaynak; bu cümleniz)
Biz de eşimle ben işe girene kadar orada oturma kararı aldık. Ama kayınvalide de bu duruma çok bayılmıyor
Tüm eşyanızı hoyratça kullanıyor, kendi evi gibi benimsemiş, eve gidip aylarca kalma luksunuz yok, kira ödeme teklifi yok, yarın bir gün maddi şeyler isteme sırası size gelince 'ne münasebet' diye çatlayacak, daha şimdiden buna uzulen bir gelin var...
Yoksa çok mu ince düşünüyorum.
İnce değil saçma ve bencilce düşünüyorsunuz. Ya aylık 3 bin 5 bin kira ödeyin, ileride maddi işlerine karışmayın. Ya eve çıkın, ileride maddi işlerine karışmayın. Ya da aynı böyle belesten evini işgal etmeye devam edin ama zamanı gelince kredisini çekip vs yardım edin.
İnsanlık bunu gerektirir

Ben ve benim ailem inanmasanız da iyi insanlarız. İnanmazsanız inanmayın.
Annemler kiracılarını çıkarıp abimi oturttular abimin 200 lira harçlık vermesini bile kabul etmez.

Kızlarının evde kıyafetlerini koyacak dolabı yok, kaynanasının yatağında uyuyor. Peşinat veriliyor. Ama bu peşinat parasını kaynanaya verip "bak biz senin evine kira parasını verelim kızımıza karışma" demiyorlar. Aşırı iyiler.

Keşke düğün masrafına destrk çıksalardı o zaman ev tutardınız.

Bu durumda eşin tutumu önemli bence anne olur mu öyle senin eşyaları getirelim olmaz böyle demeliydi.. Aslında senin cevabına göre onu diyecektim çünkü evlilikte yaşanılan ev çok önemli. Çık kiraya demesi burdan çok kolay hatta sen tamam desen bile eşin sorun çıkarır çünkü ailesinin evi onun için sorun yok. O sebeple bence o eşyaları bi şekilde gönderin derim. Yada evde bi koltuğun altına hurçlayıp koy. Mesela bir şey aldın diye karıştılar mı he de geç. Ama eşinle ciddi bi konuşma yapman lazım ya ayrı eve çıkılacak çıkmıyosa o ev sizin yuvanız gibi olacak hale gelecek. 3 yıl uzun bi süre çünkü..

Deseydiniz o zaman hanımefendi ne yapabilirim? Para vermemeleri sorun değil. İstemeleri sorun anlatabiliyor muyumm istemeleri. Biz zaten yapıyoruz bir şeyler ama hala istiyorlar anladınız mı?

Eşyalı evleri için rayiç kira bedelini talep etseler de hakları. İnsanların kendileri için dayayıp döşedikleri evlerini kullanmalarına da engel oluyorsunuz ayrıca.

Buarada evlenirken herşeyi eşim yaptı demissiniz ya ne yaptı? Eşya yok, ev yok, araba yok. Sadece düğün yapmıştır e bi zahmet o kadarda yapsın
Bilezik takmış ya, hani şimdi bozdurup kendine araba almak istediği 😅😅😅 adam kadını kasa olarak kullanmış aslında, çakal

Bu durumda eşin tutumu önemli bence anne olur mu öyle senin eşyaları getirelim olmaz böyle demeliydi.. Aslında senin cevabına göre onu diyecektim çünkü evlilikte yaşanılan ev çok önemli. Çık kiraya demesi burdan çok kolay hatta sen tamam desen bile eşin sorun çıkarır çünkü ailesinin evi onun için sorun yok. O sebeple bence o eşyaları bi şekilde gönderin derim. Yada evde bi koltuğun altına hurçlayıp koy. Mesela bir şey aldın diye karıştılar mı he de geç. Ama eşinle ciddi bi konuşma yapman lazım ya ayrı eve çıkılacak çıkmıyosa o ev sizin yuvanız gibi olacak hale gelecek. 3 yıl uzun bi süre çünkü..
Aile istemiyor oturmalarını , kadın dolaptan kıyafetlerinin bile çıkarılmasına izin vermediğine göre buradan bu çıkıyor.

Bilezik takmış ya, hani şimdi bozdurup kendine araba almak istediği 😅😅😅 adam kadını kasa olarak kullanmış aslında, çakal
Geleceğine yatırım yapmış adam 😁
Daha araba alacak hadi arabayı geçtim kira verecek maddi durumları yok, evcilik gibi 1.5 yıldır bu şekilde yaşıyorlar :/

X