- 22 Kasım 2020
- 6.302
- 89.532
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İnanılmaz birisiniz bu dünyada yaşamıyormuş gibi konuşuyorsunuz. Canım ne zaman isterse o zaman evlenirim. Bunu mu sormuşum size? Evlenmemelli miydim sizce falan diye mi sordum?Gariban mısınız ne iyiliği ya. Kabul etmeyecektiniz. Ev ev üstüne olmaz herkes bilir bunu. Maddi gücünüz yoksa bekleyecektiniz. Kocaman yetişkin kadınsınız. Kendi bütçenizi bilmeden neden evleniyorsunuz. Ne kandırması zaten olur mu öyle şey. Evin hali en başından belliymiş.
Sonuçta size maddi destekleri olmuş mu? Olmuş. Hem de baya.
Kira vermediğiniz için bayramda seyranda para istemeleri normal.Ben zaten mesajda yazmıştım kira vermiyoruz da para istiyorlar bizim için kredi çekin vs. Diyorlat bu sene kurban paramızo siz verin diyorlar. Bunlar tabi ki verilir canları sagolsun ama yeni evlendik gerçekten durumumuz yok yani. Ben daha yani işe girdim. Zaten durumum olsa orda neden oturayım ki.
Ev aldık kredisini ödüyoruz şu an. Ama evin yapılmasına 2-3 yıl kadar var. Aldık derken toki çıktı yani.1,5 yıllık evlisiniz.Kayınvalide ve kayınpederinize ait, dayalı döşeli evlerine onların rızası olmamasına rağmen; yerleşmişsiniz. Evlenirken herşeyi kendimiz yaptık demişsiniz. Kastettiğiniz nedir ? Nikah işlemleri için yatırılan harç parası mı; nikah elbisesi/gelinliğini almanız mı ?
Kendi evinizi tutup, kendi eşyalarınızı alabilmek için; 1,5 yıl içinde kenara para koydunuz mu ? Ayda 5 bin tl konulsa ( tamamen eşyalı evler daha pahalı ) ; 90 bin tl ederdi. Kenara para koyduysanız; kendi evinize çıkmaya bakın. Bu işin sonu tatsızlık.
Sizi çok iyi anlıyorum. İnşallah toki çıkar bende yazıldım bana çıktı. Darısı başınıza.Konuya aynı şeyleri yaşayan bir gelin olarak yorum yapacağım. Biz aynı apartmandayız. Eşimin dedesinin evi. Oğullarını koymuş. Eşimde ailesiyle memleketten arsa alıp 2 katlı güzel bir ev yapmışlar. Baya sürmüş 10 yıl olmuş hala eksikleri tamamlıyorlar. Tabi eşiminde katkısı var o yüzden bu evde sen oturursun biz memlekete yerleşeceğiz demişler.
Evet öylede oldu ben ev istemedim çalışıyorum çok şükür evimiz olmasaydıda altınlarımla arabaya değil eve girerdim 2 yıl kredi değil 10 yıl çekerdim. Sağolsunlar kızı da çok yakında oğluda 1 gün görmese dayanamaz halinden memnun ama zamanla oturduğum ev gözüne batmaya başladı. Kirayla ilgili söylenmeler akrabalarının yanında laf dokundurmalar hazıra geldiniz demeler. Eşime de aynı şekilde bizim sayemizde oturuyorsunuz sözleri. Eşimde cevao veriyor haftalığım 50 lirayken köydeki ustaların günlüğünü veriyordum Baba bizde yaptık bişeyler diye.
Bana sorsanız bir gün bile kalmam. Ama olmuyor işte eşinizle bu durumu çözmelisniz. Benim eşim şuan eve ihtiyacımız olmadığını ailesinin ona verip memlkette eve destek olduğunu ailesinin herşeyiyle onun ilgilendiği aile arasında böyle şeylerin normal olduğunu söylüyor. Tabi ben dinlemedim tokiye yazıldım şuan çekiliyor çıktımı çıkmadı mı Allah bilir. Araba aldık Allah biliyor içimi arabayıda ilerde ev alırsam peşinat olsun diye kabul ettim. He olurda direk bana başıma kakma tacizli cümlenin dozunu en ufak kaçırırlarsa herkesin olduğu ortamda kiraya çıkacağımızı söyleyeceğim.
Deseydiniz o zaman hanımefendi ne yapabilirim? Para vermemeleri sorun değil. İstemeleri sorun anlatabiliyor muyumm istemeleri. Biz zaten yapıyoruz bir şeyler ama hala istiyorlar anladınız mı?Nasil bi destek bekliyordu acaba? Evlenirken bizde herseyi kendimiz yaptık ve ödedik üstüne ev aldık kimse otur diye evde vermedi. Halada üstüne basa basa kimse beş kuruş destek olmadı demedik
Kiraya çık, ya da illa ki bir şey alacaksanız 1+1 ev aldır. Araba aldırma. Erkeklerin araba tutkusu hiç bitmiyor. Sen ne zaman ev desen arabanın modelini yükseltmeye kalkacakMerhaba herkese kısaca anlatmaya çalışacağım. Biz eşimle 1 buçuk yıl önce evlendik ve herşeyi ama her şeyi kendimiz yaptık. Ben o dönem çalışmıyordum hatta eşim kendisi yaptı bileziklerden bir çöpe kadar tutun her şeyi. Ama biz ev eşyası almadık çünkü kayınvalidemin oturacağımız şehirde evi vardı içide dayalı döşeliydi. Kendi oturmak için döşemiş doğru düzgün oturamadan başka şehire taşınmışlar. Biz de eşimle ben işe girene kadar orada oturma kararı aldık. Ama kayınvalide de bu duruma çok bayılmıyor bana sorsanız ben de bugün çıkarım normal şartlarda ama oturduğum şehirde en kötü evlerin kirası bile 10bin oldu. Depremden sonra kiralar iki katına çıktı. Ben işe gireli de henüz 1 ay oldu.
Neyse sonuç olarak ben evde oturmak istemiyorum zaten çok çok eşya var kendi kıyafetlerimi koymaya bile dolabım yok. Yani kadın kendi eşyalarını bile dolaptan boşaltmıyor. Ama eşim araba alalım öncelik olarak burada ev hazır boş gidip başka yere oturmak saçmalık olur diyor. Sonuçta birlikte oturmuyoruz ayrıyız diyor. Baktığınızda çok haklı ama şunu düşünüyorum bize düğün zamanı hiç yardım etmemelerine rağmen sırf bu evde oturduk diye ara ara sayemizde kira vermiyorsunuz sayemizde para biriktiriyorsunuz falan diyorlar. İmalı bir şekilde para istiyorlar aslında. Yani ilerde kayınpederim araba yenilerse diye bize duyuruyorlar arabası için kredi çekme gibi. Buna bana dokunuyor. Ama düşüncem mantıklı mı? Yoksa çok mu ince düşünüyorum. Ne derlerse desinler kafasında mı olmalıyım, Yoksa kiraya çıkma konusunda ısrarcı mı olmalıyım. Yerimde olsanız ne yapardınız. Kayınvalidem de oğluna aşırı düşkün bana da çokta iyi davranmayan bir kadın bu arada. (ayrıntı olarak biz olmasakta evi kiraya vermeyeceklerdi. İçini yeni döşediği için kimseyi oturtmam diyordu zaten.)
İnanılmaz birisiniz bu dünyada yaşamıyormuş gibi konuşuyorsunuz. Canım ne zaman isterse o zaman evlenirim. Bunu mu sormuşum size? Evlenmemelli miydim sizce falan diye mi sordum?
Benim soruma cevap vermek yerine bu kadar delirmeniz şaka mı.
Evlenmişim sorun çıkmış fikriniz nedir diyorum. Hayır bu kadar öfkelenecekseniz bu konuya bir şey yazmayın yani. Kendi sinirinizi ve mutsuzluluğunuzu atacak bir yer arıyorsanız buyrun atın. Ama benim üzerimden değil mümkünse.
Kervan yolda düzülür diye bir söz vardır. Hayatta her şey dört dörtlükken başlamaz. Sizin hayatınızda öyle olmuş olabilir belli ki ya ayrıcalıklı bir hayat yaşadınız. Ya da daha beterlerini yaşadınız bu ne ki diyorsunuz. Ama bu da sizin sorununuz. İnsanlarla güzelce konuşmak kötü bir şey değil her şeye böyle bas bas bağırarak bir şeyleri kabul mu ettireceksiniz alkış mı toplayacaksınız. Nedir yani bu sinir? Tanımadığınız bir insana karşı üstelik?
Evet durumum yoktu kadın gel otur dedi bende oturdum. Ne bileyim ben ya hayatta iyi insanlar olduğunu düşünmek inanmak kötü bir şeymiş ne bileyim ben. Benim abimde annemin evinde oturuyor huzur içindeler öyle olur sandım nerden bileyim bennn???? Ne konuşuyor ne anlatıyorsunuz ya. Ayrıca gelininiz olursa bir gün o hanımefenediye Allah'tan sabır diliyorum
Kayinvalidenin evi olmasaydı nasıl kira verecektiniz? Hani maddi durum yok diyorsunuz
Sadece nikah yapacaktık atama için. Düğün ve eve çıkma olmayacaktı.Kayinvalidenin evi olmasaydı nasıl kira verecektiniz? Hani maddi durum yok diyorsunuz ya.
O halde 3 yil sabredin baska secenek yok gibi, ama o evi kiraya verseydiler bu kadar yilda ne kadar para ellerine gecerdi? Iki tarafli dusunmek lazim, hoslarina gitmese de cocuklari icin fedakarlık yapiyorlar aslinda.Ev aldık kredisini ödüyoruz şu an. Ama evin yapılmasına 2-3 yıl kadar var. Aldık derken toki çıktı yani.
Söylediklerinizde haklısınız da par biriktirme şansımız olmadı. Düğün masraflarının kredisini ödüyorduk ailesine de yardımcı oluyoruz. O yüzden birikmedi. Şimdi ben işe girdim daha çok birikir de kiraya çıkarsak biriktiremem o yüzden açtım bu konuyu.
Hanımefendi para verdik her ay düzenli yardımcı oluyoruz tamam mı . Ya hala nasıl haksızsın diyorsunuz ya. O kişinin oğlu benim kocam oğlu ya insan oğlunun durumu yok diye bir eve oturtunca sürekli karşılık mı bekleyecek bu size normal mi geliyor. O zaman hiç oturtmasaydı ya bu kadar basit. Zorla oturcaz demedik. Evi kiraya falan vermeyeceklerdi zaten onlara hiç para gelmeyecekti. Sayemizde paraları oluyor sadece kira parası kadar değil. Yani buna rağmen hala istemeleri normalse. Okey yani ne diyim ya. Saçmalık resmen.Konu sahibi, konunuzda ve ısrarla önceki konularınızda, eşinizin ailesinin size destek olmadığını yazıp, hep onları kötüleyen şeyler yazmışsınız.
Size verilen eşyalı evin en başından düzeni belliymiş. Kadın size evini hiçbir eşya getirmemeniz şartıyla vermiş. Bu şartları bilerek eve yerleşen sizsiniz. Sizden maddi manevi bir geri dönüş beklemeleri çok normal. Ama hem onları kötüleyip, hem beni kandırdılar demeniz aşırı saçma.
Bu ev karşılığında sizden beklentiye girmeleri normal. İnsanlar bunu anlatmaya çalışıyorlar. Göstermelikte olsa belli bir miktar verseydiniz böyle olmazdı. Aradan 1.5 sene geçmiş, belki karar değiştirip kriaya verecekler evi, parayı rahatça yiyecekler isterlerse bankada biriktirecekler.
Gerekirse daha küçük bir düğün, sade nikah yapsaydınız. Sonuçta insanların bütçesi maaşı bellidir hayatta.
Haksızsınız düşüncenizde.
Çok bilmiş bilmiş yorum yapmayın ya. Size mi sorucam kime ne para vereceğimi. Başkasından alma parayla kurban mı kesilir parası olmayan kurban kesmesin. Oğlunu zora sokup kurban kesip sevap işleyecekler öyle mi. İşte böyle sizin kafanızda insan dolu ortalık. Gelinleri olunca da böyle davranıyorlar. Çok yazık.Kurban parası dediğiniz nedir bu sene olsa olsa 15 bin olur dayalı döşeli evde kirada otursaydiniz her ay verecektiniz o parayı insanlara sizin teklif etmeniz lazımdı en başta bunu.
Hanımefendi para verdik her ay düzenli yardımcı oluyoruz tamam mı . Ya hala nasıl haksızsın diyorsunuz ya. O kişinin oğlu benim kocam oğlu ya insan oğlunun durumu yok diye bir eve oturtunca sürekli karşılık mı bekleyecek bu size normal mi geliyor. O zaman hiç oturtmasaydı ya bu kadar basit. Zorla oturcaz demedik. Evi kiraya falan vermeyeceklerdi zaten onlara hiç para gelmeyecekti. Sayemizde paraları oluyor sadece kira parası kadar değil. Yani buna rağmen hala istemeleri normalse. Okey yani ne diyim ya. Saçmalık resmen.
Öneriniz için sağolun evimizin peşinatının yarısını verdiler sağolsunlar. Başka öneriniz var mı?O zaman kendi annenize babanıza söyleyin size ev alsınlar.
Düğünü yapan eşiniz.
Ev masrafını yapan eşin ailesi.
Eşin ailesi beklentiye girince kötü insanlar mı oluyor?
Oğlunun durumu iyi kötü varki düğün yapıyor değil mi?
Öneriniz için sağolun evimizin peşinatının yarısını verdiler sağolsunlar. Başka öneriniz var mı?