• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide evden nasıl men edilir?

Size söyleyecek laf yok gerçekten ne kadar saygısız ne kadar anlayışsız bir insansınız. Ne demek ben ona hizmet edemem o bana eder. Yok efendim oğlu kazanıp o yiyecek değildir falan ne biçim laflar ya.

Bu yaşına kadar ne emeklerle evladını büyütmüş o anne. Yetiştirmiş yememiş yedirmiş giymeyip giydirmiştir bir düşünün bu yaşa kadar bir çocuğa ne kadar para harcandığını ama gelin hanım gelecek diyecek ki oğlu kazanıp o yiyemez hadi be oradan! sizin bunu demeye hakkınız yok yaa yer oğlunun parası değil mi?

yese yese ne yiyecek ya kadının önüne koyulacak bir tabak yahu Allah gözünüzü doyursun kalbinize merhamet versin. Sınavlarınız varken evinizi toplatmışsınız bir de rahatlıkta nirvana!! daha nişanlı maşallah evlenince yüzüne bakmazsınız. Dikkat edin de nişanlınız tarafından ''men edilen'' siz olmayın.. Allah bu zamanda evladında gelinin de hayırlısını versin anne olunca anlarsınız prenses!!
Okuduğunuzu anlamıyorsunuz galiba. Geldiğinde o bana hizmet ediyor ve çalışmaya gelecek zaten oğlunun parasının derdinde değildir demek istedim. Hey allahım ya

Evimi toplatmadım. Kendi ısrar eder zorla yapar ve bu durumda ayrı bir sorun. Hayır dememe rağmen iç çamaşırlarıma kadar yıkamıştı en son. İyi niyetli ama o da benim özelim gibi gibi...

İ
Kusura bakmayın da daha nişanlısınız bu ne telaş ne acelecilik böyle eğer tutup nişanlınıza aman anne bizimle kalmasın falan derseniz şimdiden ters tepki almanız muhtemel. Kadın tek balınaymış aynı şehirde olsa ne var. Sizinle problemi de yok ve şimdiden zaten gelip 1 hafta kalıyorsa daha fazla istemiyorsa zaten sizinle aynı evde oturmaz eğer böyle bir konu olursa o zaman düşüncenizi söylersiniz şimdi bu çok abes olur ayrıca başlığınız çok itici ''men etmek'' nedir ya siz kimsiniz ki oğlunun evinden annesini men edeceksiniz demek ki kadın hastalansa yaşlansa hayır yok valla ilginç
Hastalık ve mecburi durumlar hariç dedim okuduysanız.

Anlattıklarınıza bakılırsa sizle aynı evde yaşamaz gibi. Ayrıca hem iyi anlaşıyoruz, bizde çok uzun kalmıyor, bize bir zararı yok ve severim diyorsunuz hem de nasıl men ederim diyorsunuz! İlerde sizin gelininiz de böyle konuşsa hakkınızda kızmayın ona

Baştan yanlış herşey diyecek birşey de yok, men etmek çok ağır olmuş, ama bu arada elden ayaktan düşmeden kimse oğlunun gelininin yanında kalmamali, ev üstüne ev olmuyor malesef... Birde nişanlı iken böyle düşünüyorsun, evlenince sen bu kadını kaldiramazsin

Valla.simdiden nisanlinla açık açık konuş aynı şehirde yaşayıp görüşebiliriz ama aynı ev asla olmaz bana böyle bir teklifle gelme de şimdiden bilsin sonradan ne diyecegi belli olmaz bunların

Çok sevseniz de çok iyi anlaşsanız da ev üstüne ev olmaz. Ayrı eve yerleşmeli. Bunu eşinizle mutlaka konuşun. Size yakın olmasında sakınca yok, "rahatsızlık vermeyim" deyip 1 hafta kalıyorsa düşünceli biridir diye tahmin ediyorum. Mesafe konusuna gelince, yine şimdiki gibi olun ama daha da yüzgöz olmayın. Bir şeyi 750000 kez anlatması, şikayet etmesi falan konularında da biraz vurdum duymaz olun, bu onun huyu demek ki, olduğu gibi kabul edin, saygı gösterin, ama çok içli dışlı olmayın.

Kayınvalidem normalde bizden uzakta başka bir şehirde yaşıyor. Eşinden ayrı yıllardır. Ama eski eşini takıntı haline getirmiş, her girdiği ortamda her tanıştığı insana eski eşini yani kayınpederimi ağza alınmayacak sözlerle kötüler. Bana da bir olayı 750000 kere anlatmışlığı var.

Aramız iyidir, beni de çok sever. Bir tek oğlu(nişanlım) var. Bizim yaşadığımız şehire geldiği zaman da max. 1hafta evimizde kalıp, aman evladım rahatsız etmiyim der giderdi şimdiye kadar.

Ama şuan bizim yaşadığımız şehire temelli taşınma ihtimali var bir sebepten. Şimdiye kadar aramızda bir problem olmadığı ve uzakta olduğu için mesafe koyma gereği duymadım ama bu saatten sonra koymam lazım. Çünkü benle direk sorun yaşamasa da aile sorunlarını direk bana yansıtıyor ve kimse tarafından normal bulunmayan tepkiler veriyor.

Bizim evimizde yaşamak isterse nasıl tepki vermeliyim? Ya da nişanlımla önceden, o gelmeden temelli beraber yaşayamayacağımızı konuşmalı mıyım? Kadından öyle bir teklif gelmediği için absürt mü olur? Bu işin önünü nasıl alayım ama kimse de kırılmasın? Severim de kvyi aslında ama annem de dahil kimseyle aynı evde yaşamak istemem hastalık olmadığı müddetçe.

Tıpkısının aynısı model bir kaynanam var. Psikiyatriden şimdiden randevu al öyle söyleyim...

Kendisi için de iyi olacak ama tedaviyi kabul etmiyor. Ciddi psikolojik sıkıntıları var. Oğlu bile benim kadar kaldıramıyor. Her seferinde aralarını ben düzeltiyorum.

Hah bu da aynısı. Benim kaynanam da ruh hastası ama kabul etmiyor. Onlar kavga eder ben düzeltirdim. Evlenince ben kötü oldum. Boşanmış kaynana... Tek çocuk...

Bu arada eşim de annesiyle hiç anlaşamadığı için bize geldiğinde muhatap olmamaya çalışırdı, dolayısıyla ben ilgilendiğim için mevzu hep bana patladı. Etrafında enerjisini atabileceği bir tek ben vardım çünkü. Şuan oğluyla iyi, ben kötü gelinim :KK70:

Yaşayacaklarını şuan geleceği görür gibi görüyorum. O yüzden iyi bir psikiyatrist bul şimdiden 🤦🏼‍♀️

Men etmek çirkin olmamış mı?
Aynı evde yaşamak normal şartlar altında kabul edilmemeli elbette.
Ama siz fazla tepkilisiniz, dereyi görmeden paçayı sıvamışsınız.Bilenmeyin boş yere, sorun yokmuş henüz aranızda.

Kayıncalidem tanıdığım en iyi insanlardan biridir. Severim de çok. Ama biz bile 1 haftayı geçince sıkılıyoruz birbirimizden. O da söyler "ben sizle aynı evde yaşayamam" diye ben de söylerim. Yani dünya iyisi bi insan da olsa 2 yetişkin, kendine ait düzeni olan kadının bi evde yaşaması çok zor. İstememek de sonuna kadar haklısınız. Gerektiği zaman bunu dile getirmekten çekinmeyin. Bunun saygıyla, vefayla alakası yok. İmkanı olan herkes kendi evinde yaşasın. Hastalık olur, yokluk olur o başka tabi.

Men etmek çirkin olmamış mı?
Aynı evde yaşamak normal şartlar altında kabul edilmemeli elbette.
Ama siz fazla tepkilisiniz, dereyi görmeden paçayı sıvamışsınız.Bilenmeyin boş yere, sorun yokmuş henüz aranızda.
Evet yok. Hatta çok severim. Ama aile mevzuları çok karışık. Hep ben düzeltmek zorunda kalıyorum. Şimdi iyice beni sorunların içine çekmelerinden korkuyorum. Şimdiye kadar da uzakta diye mesafe koymadım. İpin ucu kaçmasın diye telaş ettim açıkçası

Kayıncalidem tanıdığım en iyi insanlardan biridir. Severim de çok. Ama biz bile 1 haftayı geçince sıkılıyoruz birbirimizden. O da söyler "ben sizle aynı evde yaşayamam" diye ben de söylerim. Yani dünya iyisi bi insan da olsa 2 yetişkin, kendine ait düzeni olan kadının bi evde yaşaması çok zor. İstememek de sonuna kadar haklısınız. Gerektiği zaman bunu dile getirmekten çekinmeyin. Bunun saygıyla, vefayla alakası yok. İmkanı olan herkes kendi evinde yaşasın. Hastalık olur, yokluk olur o başka tabi.
Aynen bunu demek istiyorum. İlişkimiz iyi olduğu için de kırıp dökmek istemem, yüz göz olmak istemem açıkçası. O yüzden bu telaşım.

Anlayamadığım, kv.nin sizinle yaşamasına dair kv.den gelen böyle bir talep var mı? Veya nişanlınızla aranızda geçen bir konuşma?
Burda çok okuduk annesiyle görüşmeyip, evlendikten sonra anneci olan adamları.
Ortada böyle bir mevzu yokken sizin ben istemiyorum demeniz nişanlı kişisinde ters tepki oluşturabilir.
Mevzu olursa usulünce neden istemediğinizi, kesin,net bir dille belirtin ama durduk yere konuyu ortaya atarsanız akla karpuz kabuğunu düşürürsünüz.

Anlayamadığım, kv.nin sizinle yaşamasına dair kv.den gelen böyle bir talep var mı? Veya nişanlınızla aranızda geçen bir konuşma?
Burda çok okuduk annesiyle görüşmeyip, evlendikten sonra anneci olan adamları.
Ortada böyle bir mevzu yokken sizin ben istemiyorum demeniz nişanlı kişisinde ters tepki oluşturabilir.
Mevzu olursa usulünce neden istemediğinizi, kesin,net bir dille belirtin ama durduk yere konuyu ortaya atarsanız akla karpuz kabuğunu düşürürsünüz.
Hayır yok öyle bir talep. Ama olma ihtimaline karşı şimdiden tedbir almak istiyorum.

Olmayan bebege don biçmek gibi birşey şu anda. Sizin evinizde yaşamaz sanirim. Evi bakarken kendinize göre bakin. Annesinden laf açılınca surdan burdan ev bakabilir dersin. O konuyu açmadan annen nerde yasayacak demem.

Back