Kayınvalide adayım

Ailesine yaranacağım diye değil, gerçekten. Saygısızlık olmasın diye. Çünkü çoğunlukla saygılı olmaya çalıştım, bunu koruyalım istedim. Ama cevap vermem lazım o şekilde haklısınız. Anlar mı sizce peki bundan davranışları değişir mi?

Sevgilimi nasıl yönlendireyim peki sizce ne yapması lazım?
Ailesini kırmaktan ödü kopan birine karşı ne yapılır bilmiyorum. Şimdiye kadar çoktan konuşup helletmesi gerekirdi. Çünkü istekleriniz abartılı değil. Sadece karşılıklı saygı istiyorsunuz.

Hah evet buna katılıyorum . Erkekten beklememek lazım herşeyi de. Benim kaynanam oğluma tesettürlü bir kız düşünmüştük falan dese ben bozulduğumu hiç gizlemez ama çok ayıp şimdi eş adayı olarak benim yanımda söylemeseydin keşke falan derdim kesin. Kayınvalidem de öyle vur başına al ekmeğini değildir yani. Dişlidir. Ama kv kp sevsin beni uslu kız olayım pozları hiç akıllıca ve sağlıklı değil. Kaynana beni yılmadan iki yıldır her düğüne çağırır. Maksat el , gelinimizi görsün. İki yıldır hiçbir düğüne gitmedim. Düğünleri sevmiyorum. Son aradığında gel anlaşalım anne, ben düğünleri sevmiyorum beni çağırma bundan sonra seni de kırmak istemiyorum. Diye açık açık söyledim. Geçen hafta düğün vardı aramadı.

Kv olması sizin bireysel hak ve zevklerinizi gasp edebileceği anlamına gelmiyor. Koca koca adam Kadınlarız. Kendimizi savunmayı bilmeliyiz. Pek tabi gönül kırmadan.

O galiba huzursuzluk çıkmasın ben idare edeyim istiyor. Ben de bunu istemiyorum
Üzgünüm ama bu hep böyle gidecek. Çünkü sevgiliyken böyle olup evlendikten sonra düzelenini hiç görmedim
Mesela size başka bir gelin bakıyordum demesi de saygısızca ve nasıl sakin kaldınız bilmiyorum. Sabır küpü olma yolunda emin adımlarla ilerliyorsunuz

Benim ne yapmam lazım ya da onun ne yapması lazım? Ben de pasif kaldığımı düşünüyorum.

açık açık konuşacaksın işte tek tek.
annesinin laflarını sana taşımaması gerektiğini, aradaki dengeyi pnun sağlaması gerektiğini,
aramak gibi bir zorunluluğunun olmadığını, aksine evlenince daha sürekli aramayacağını söyleyeceksin.

O galiba huzursuzluk çıkmasın ben idare edeyim istiyor. Ben de bunu istemiyorum
Senin yasadigin seyler evlenmeden once benim yasadigim seylere cok benziyor. Evlenince dozu birkac kat daha artarak devam ediyor bunlar. Benim evliligimde esim arkamda cok durdu ve ailesini hep susturdu. Gelin aramiyor muhabbeti bizde de oldu hatta en son devlet meselesi haline geldi. Esim orda illaki arayacaksin kirilmasin ailem diyebilirdi ama demedi. Eger esimin tavri bu yonde olmasaydi leyla ile mecnun olsak dahi bu evlilik daha 1 sene dolmadan bosanmayla sonuclanmisti.

Susmak saygı göstergesi değil toplumumuzda.
Beni ezebilirsiniz diye anlıyorlar genelde.
Eğer istemediğiniz bir söz/davranış olursa mutlaka dile getirin. Bu davranış/söz şu nedenle beni üzdü. Böyle düşünüyorum vs.

Kv adayı sizi yine sevmeyecektir çünkü hayalindeki gelin siz değilsiniz. Ama saygı duymaya mecbur kalacak.

Ve en en en önemli etken; oğlunun sizden asla vazgeçmeyeceğini bilmesi gerek. Bu en önemli set kvler için.

Bu yüzden sevgiliniz ailesinin önünde kararlı bir duruş sergiliyor mu, yoksa hallederiz gibi geçiştiren, oyalayan davranışları mı var, buna dikkat edin.

Eğer kararlı ve dik bir duruşu varsa ailesi sizi kabullenir. Değilse ailesi sizi üzer, sevgiliniz hep sizin alttan almanızı ister. Haliyle olan size olur.

1. Ailesi evlenmenizi istiyor olabilir. Benim erkek arkadaşımın ailesi de öyleydi. Bunda kötü bir şey yok. İş bulacağım diye kafanızı yormayın. Bulsanız da istemeden vs. sonra çıkmayacağınızın bir garantisi yok. Erken olduğunu düşünüyorsanız bunu söyleyin. Uzadı filan demeniz kaba olmuş.

2. Sık sık aramanız gereken bir durum yok. İstemiyorsanız nişanlı olsanız da aramazsınız. Baskıcı bir aile oldukları belli. İleride de tutup bebek yap diye baskı yapabilirler. Her şeye burunlarını sokturmayın.

3. Annesi böyle düşündüyse de sizin yanınızda söylemesi densizlik, size olan saygısızlık. Siz de keşke "sizin kv'de de neler hayal etmiştir" diye bozsaydınız. Saygısızlık olmasın derken kendinizi ezdiriyorsunuz. Sevgiliniz de çok pasif siz de öyle. Emin olun ileride de bunların kat kat fazlasını yaşayacaksınız. Fragman böyleyse ilerisini siz düşünün. Ki sevgiliniz ara kurmak yerine yalanla sizi oyalıyor. Annesini uyarabilirmiş. Kadın hem size hem ailenize daha şimdiden laf söylüyor. Kimse benim aileme kaf söyleyemez. Söyletmedim de. Biraz dişli olun. Kadın dindar adı altında sinsilik peşinde.

erkek arkadaşında iş yok malesef.evlendikten sonra seni çok ezdirir.

Özellikle son maddedeki yorumunuzu alkışlıyorum. Hem aileme hem bana şimdiden laf söylemesi şu an beni en çok sinirlendiren şey. Erkek arkadaşımı sıkıştırıyorum sürekli ben rahatsız oluyorum diye onun da sesi çıkmıyor. Bundan sonra buna izin vermeyeceğim zaten.

Benim ne yapmam lazım ya da onun ne yapması lazım?Ben de pasif kaldığımı düşünüyorum.
Öyle görünüyor bu zinciri nasıl kıracağım saygısızlık etmeden.onun ne yapması lazım?
Sevgilimi nasıl yönlendireyim peki sizce ne yapması lazım?

Ne diyim bilemedim.
Böyle birine ben de saygı duymazdım sanırım.
Saygısızlık yapmak başka, kendini ifade edememek başka...
Erkek arkadaşınız sizin veliniz mi? Neden sizin rahatsızlıklarınızı o iletiyor?
Siz olay anında rahatsızlığınızı dile getirin.
Erkek arkadasinizin yapması gereken adaletli olup arkanizda durması.

1) sizi anlıyorum ama zaten biz etraflıca düşünüp oğlunuzla 3 aşağı 5 yukarı bir zaman dilimi belirledik. O sürece girdiğimizde tarih konusunu birlikte netlestiririz. Bu konuda heyecanlı olmanıza çok sevindim

2) takmayin bile.istediğiniz zaman arayın. Onların beklentisi ile sizin seçiminiz aynı olmak zorunda değil

3) sizin yanınızda böyle bir konusmaya neden müsade ettiniz hiç anlamadım.
Neden daha evlenmenize cok zaman varken bunları konuşacak bir ortamdasiniz onu da anlamadım

Hem çok yüz göz olmak istemeyip hem vakit var evlenmeye diyip hem neden aileleri karıştırdınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…