- 30 Mart 2019
- 88
- 95
- 31
-
- Konu Sahibi Nottediluce
Elbette söyleyemez.
Bu kez el kızı için bizi kırdın derler.
Siz saygı çercevesinde cevap vereceksiniz.
Misal, hayırsız dediğinde ben hayırsız değilim. Henüz resmi olarak bağımız olmadığı için böyle davranmamın doğru olduğunu düşünüyorum.
Bayramda geç arama konusunda, sizin yoğun olacağınızı düşündüm.
Bu kadar.
Erkek ailesine yaranacağım diye bu kadar pasif kalmayın. Evlenene kadar rol yaptı, evlenince ağzını açtı derler, daha çok canınız sıkılır.
Ailesini kırmaktan ödü kopan birine karşı ne yapılır bilmiyorum. Şimdiye kadar çoktan konuşup helletmesi gerekirdi. Çünkü istekleriniz abartılı değil. Sadece karşılıklı saygı istiyorsunuz.Sevgilimi nasıl yönlendireyim peki sizce ne yapması lazım?
Ailesini kırmaktan ödü kopan birine karşı ne yapılır bilmiyorum. Şimdiye kadar çoktan konuşup helletmesi gerekirdi. Çünkü istekleriniz abartılı değil. Sadece karşılıklı saygı istiyorsunuz.
Hah evet buna katılıyorum . Erkekten beklememek lazım herşeyi de. Benim kaynanam oğluma tesettürlü bir kız düşünmüştük falan dese ben bozulduğumu hiç gizlemez ama çok ayıp şimdi eş adayı olarak benim yanımda söylemeseydin keşke falan derdim kesin. Kayınvalidem de öyle vur başına al ekmeğini değildir yani. Dişlidir. Ama kv kp sevsin beni uslu kız olayım pozları hiç akıllıca ve sağlıklı değil. Kaynana beni yılmadan iki yıldır her düğüne çağırır. Maksat el , gelinimizi görsün. İki yıldır hiçbir düğüne gitmedim. Düğünleri sevmiyorum. Son aradığında gel anlaşalım anne, ben düğünleri sevmiyorum beni çağırma bundan sonra seni de kırmak istemiyorum. Diye açık açık söyledim. Geçen hafta düğün vardı aramadı.Elbette söyleyemez.
Bu kez el kızı için bizi kırdın derler.
Siz saygı çercevesinde cevap vereceksiniz.
Misal, hayırsız dediğinde ben hayırsız değilim. Henüz resmi olarak bağımız olmadığı için böyle davranmamın doğru olduğunu düşünüyorum.
Bayramda geç arama konusunda, sizin yoğun olacağınızı düşündüm.
Bu kadar.
Erkek ailesine yaranacağım diye bu kadar pasif kalmayın. Evlenene kadar rol yaptı, evlenince ağzını açtı derler, daha çok canınız sıkılır.
Üzgünüm ama bu hep böyle gidecek. Çünkü sevgiliyken böyle olup evlendikten sonra düzelenini hiç görmedimO galiba huzursuzluk çıkmasın ben idare edeyim istiyor. Ben de bunu istemiyorum
Benim ne yapmam lazım ya da onun ne yapması lazım? Ben de pasif kaldığımı düşünüyorum.
Senin yasadigin seyler evlenmeden once benim yasadigim seylere cok benziyor. Evlenince dozu birkac kat daha artarak devam ediyor bunlar. Benim evliligimde esim arkamda cok durdu ve ailesini hep susturdu. Gelin aramiyor muhabbeti bizde de oldu hatta en son devlet meselesi haline geldi. Esim orda illaki arayacaksin kirilmasin ailem diyebilirdi ama demedi. Eger esimin tavri bu yonde olmasaydi leyla ile mecnun olsak dahi bu evlilik daha 1 sene dolmadan bosanmayla sonuclanmisti.O galiba huzursuzluk çıkmasın ben idare edeyim istiyor. Ben de bunu istemiyorum
Susmak saygı göstergesi değil toplumumuzda.Ailesine yaranacağım diye değil, gerçekten. Saygısızlık olmasın diye. Çünkü çoğunlukla saygılı olmaya çalıştım, bunu koruyalım istedim. Ama cevap vermem lazım o şekilde haklısınız. Anlar mı sizce peki bundan davranışları değişir mi?
Çok yakında :))Kitap yaz hepsini almazsam namıssızımm
Vallahi yazdıklarının hepsi doğru.Çok yakında :))
Her şey tecrübe sonuçta.Vallahi yazdıklarının hepsi doğru.
Merak ettim ne kadar senelik evlisin?Her şey tecrübe sonuçta.
3 yıldır beraber olduğum bir sevgilim var. Evlenmeyi düşünüyoruz ama şimdiden ailesiyle ilgili soru işaretlerim var. Şöyle ki, henüz tanışmak için erken olduğunu düşünsem de zorunlu bir etkinlikte ailesiyle bir araya geldik, bu şekilde tanışmış olduk. Erkek arkadaşım ailesiyle beraber yaşıyor, ayrı şehirlerdeyiz. Onun yanına onu görmeye gittiğimde ailesiyle de bir araya geldim, erkek arkadaşımın teşvikiyle. Soru işaretlerim burdan sonra başladı;
1. Ailesi evlilikle alakalı adım atmamız konusunda çok ısrarcılar. Benim ailem işlerin yavaş ilerlemesinden yana fakat bunu onlara anlatamıyorum. Erkek arkadaşım ve ben üniversite mezunuyuz, o işini buldu ben de arayıştayım. İş bulmadan evlenmek istemediğimden, kibarca anlatmaya çalıştım ama bu konuda ısrarları bitmedi. Ailem böyle düşünüyor diye güzelce açıklasam da bazen ailemin bu düşüncesini eleştirmeye bile vardılar. Bu ısrardan çok bunaldığım bir anda, bu iş de çok uzadı gibi bir laf etmiş bulundum, annesi benim arkamdan çok iyi davrandım ona ama hak etmiyormuş demiş. Oğulları evlenecek diye çok hevesliler sanırım ama ben bu konuda çok baskı hissettim ve ısrardan çok bunaldım.
2. Ailesi düzenli olarak onları aramamı bekliyor. Erkek arkadaşım evlilik teklifi etti ama aramızda herhangi bir nişan yok, ben de resmileşmeden çok aramak yüzgöz olmak istemiyorum, mizaç olarak da çok arayan soran bir yapım yok. Fırsatını bulduklarında zaten bol bol hayırsız lafını işitiyorum :) Erkek arkadaşım sık aramana gerek yok diyor ama ben yine de bunalıyorum bilmiyorum hata bende mi.
3. En çok kafama takılan konu; annesi, çok canayakın ve sıcak davranan bir kadın ama bazen öyle laflar söylüyor ki, ne diyeceğimi şaşırıyorum. Annesi başörtülü, dindar bir kadın. Ben, erkek arkadaşım ve o otururken bir gün, ben oğluma bir kız düşünmüştüm, tesettürlü, çok güzel öğretmen bir kızdı dedi. Benim tesettürlü olmadığımı herhalde anlamışsınızdır. Şok geçirdim. Erkek arkadaşım toparlamaya çalıştı hemen. Bir başka örnek, yine dini konularla alakalı anneme laf sokması. Şimdi ne olduğunu hatırlayamadığım ibadetle ilgili bir konuda, sen de deseydin annene öğretseydi sana, dedi. Bunu der demez masadan kalktı. Öylece kalakaldım suratım düştü, erkek arkadaşım da fark etti çok bozulduğumu. Ben konuşurum onla dedi ama sonradan öğrendim ki bozulduğum hiçbir konuyu annesiyle konuşmamış aramız açılmasın diye. Ben saygısızlık etmemek için bu durumlarda hep sustum. Sonuncu olaysa, bayram zamanında oldu. Ben bayramını kutlamak için annesini arayacaktım, bayramın ikinci günü erkek arkadaşıma sordum annen müsaitse arayayım diye, müsait değil dedi ben de 3. Günü aradım. Telefonu babası açtı, X arıyor bayramını kutlamak için dedi, bayram bitti diye söylendi annesi de. Geç aramışım onu demek istiyor. Önceki gün müsait olmadığı için aramamamdan da haberdar aynı zamanda. Ben yine bir şey söylemedim. Ama iyice sinir oldum.
Benim nasıl davranmam lazım bu durumda? Ailesinden çok soğudum. Bu sorular ileride sorun olur mu sizce?
15 yıl.Merak ettim ne kadar senelik evlisin?
erkek arkadaşında iş yok malesef.evlendikten sonra seni çok ezdirir.Pek öyle durmuyor maalesef. Ben bunlardan rahatsız olduğumu ailesine söylesin istiyorum ama aramız açılır diye söylemiyor, annesini kırmaktan ödü patlıyor. Babasını da keza öyle. Ben de bir şey diyemediğimden kendi kendime sinir oluyorum.
1. Ailesi evlenmenizi istiyor olabilir. Benim erkek arkadaşımın ailesi de öyleydi. Bunda kötü bir şey yok. İş bulacağım diye kafanızı yormayın. Bulsanız da istemeden vs. sonra çıkmayacağınızın bir garantisi yok. Erken olduğunu düşünüyorsanız bunu söyleyin. Uzadı filan demeniz kaba olmuş.
2. Sık sık aramanız gereken bir durum yok. İstemiyorsanız nişanlı olsanız da aramazsınız. Baskıcı bir aile oldukları belli. İleride de tutup bebek yap diye baskı yapabilirler. Her şeye burunlarını sokturmayın.
3. Annesi böyle düşündüyse de sizin yanınızda söylemesi densizlik, size olan saygısızlık. Siz de keşke "sizin kv'de de neler hayal etmiştir" diye bozsaydınız. Saygısızlık olmasın derken kendinizi ezdiriyorsunuz. Sevgiliniz de çok pasif siz de öyle. Emin olun ileride de bunların kat kat fazlasını yaşayacaksınız. Fragman böyleyse ilerisini siz düşünün. Ki sevgiliniz ara kurmak yerine yalanla sizi oyalıyor. Annesini uyarabilirmiş. Kadın hem size hem ailenize daha şimdiden laf söylüyor. Kimse benim aileme kaf söyleyemez. Söyletmedim de. Biraz dişli olun. Kadın dindar adı altında sinsilik peşinde.
erkek arkadaşında iş yok malesef.evlendikten sonra seni çok ezdirir.
Pek öyle durmuyor maalesef. Ben bunlardan rahatsız olduğumu ailesine söylesin istiyorum ama aramız açılır diye söylemiyor, annesini kırmaktan ödü patlıyor. Babasını da keza öyle. Ben de bir şey diyemediğimden kendi kendime sinir oluyorum.
Benim ne yapmam lazım ya da onun ne yapması lazım?Ben de pasif kaldığımı düşünüyorum.
Öyle görünüyor bu zinciri nasıl kıracağım saygısızlık etmeden.onun ne yapması lazım?
Sevgilimi nasıl yönlendireyim peki sizce ne yapması lazım?