Kayınvalide adayım

Nottediluce

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2019
88
95
31
3 yıldır beraber olduğum bir sevgilim var. Evlenmeyi düşünüyoruz ama şimdiden ailesiyle ilgili soru işaretlerim var. Şöyle ki, henüz tanışmak için erken olduğunu düşünsem de zorunlu bir etkinlikte ailesiyle bir araya geldik, bu şekilde tanışmış olduk. Erkek arkadaşım ailesiyle beraber yaşıyor, ayrı şehirlerdeyiz. Onun yanına onu görmeye gittiğimde ailesiyle de bir araya geldim, erkek arkadaşımın teşvikiyle. Soru işaretlerim burdan sonra başladı;

1. Ailesi evlilikle alakalı adım atmamız konusunda çok ısrarcılar. Benim ailem işlerin yavaş ilerlemesinden yana fakat bunu onlara anlatamıyorum. Erkek arkadaşım ve ben üniversite mezunuyuz, o işini buldu ben de arayıştayım. İş bulmadan evlenmek istemediğimden, kibarca anlatmaya çalıştım ama bu konuda ısrarları bitmedi. Ailem böyle düşünüyor diye güzelce açıklasam da bazen ailemin bu düşüncesini eleştirmeye bile vardılar. Bu ısrardan çok bunaldığım bir anda, bu iş de çok uzadı gibi bir laf etmiş bulundum, annesi benim arkamdan çok iyi davrandım ona ama hak etmiyormuş demiş. Oğulları evlenecek diye çok hevesliler sanırım ama ben bu konuda çok baskı hissettim ve ısrardan çok bunaldım.

2. Ailesi düzenli olarak onları aramamı bekliyor. Erkek arkadaşım evlilik teklifi etti ama aramızda herhangi bir nişan yok, ben de resmileşmeden çok aramak yüzgöz olmak istemiyorum, mizaç olarak da çok arayan soran bir yapım yok. Fırsatını bulduklarında zaten bol bol hayırsız lafını işitiyorum :) Erkek arkadaşım sık aramana gerek yok diyor ama ben yine de bunalıyorum bilmiyorum hata bende mi.

3. En çok kafama takılan konu; annesi, çok canayakın ve sıcak davranan bir kadın ama bazen öyle laflar söylüyor ki, ne diyeceğimi şaşırıyorum. Annesi başörtülü, dindar bir kadın. Ben, erkek arkadaşım ve o otururken bir gün, ben oğluma bir kız düşünmüştüm, tesettürlü, çok güzel öğretmen bir kızdı dedi. Benim tesettürlü olmadığımı herhalde anlamışsınızdır. Şok geçirdim. Erkek arkadaşım toparlamaya çalıştı hemen. Bir başka örnek, yine dini konularla alakalı anneme laf sokması. Şimdi ne olduğunu hatırlayamadığım ibadetle ilgili bir konuda, sen de deseydin annene öğretseydi sana, dedi. Bunu der demez masadan kalktı. Öylece kalakaldım suratım düştü, erkek arkadaşım da fark etti çok bozulduğumu. Ben konuşurum onla dedi ama sonradan öğrendim ki bozulduğum hiçbir konuyu annesiyle konuşmamış aramız açılmasın diye. Ben saygısızlık etmemek için bu durumlarda hep sustum. Sonuncu olaysa, bayram zamanında oldu. Ben bayramını kutlamak için annesini arayacaktım, bayramın ikinci günü erkek arkadaşıma sordum annen müsaitse arayayım diye, müsait değil dedi ben de 3. Günü aradım. Telefonu babası açtı, X arıyor bayramını kutlamak için dedi, bayram bitti diye söylendi annesi de. Geç aramışım onu demek istiyor. Önceki gün müsait olmadığı için aramamamdan da haberdar aynı zamanda. Ben yine bir şey söylemedim. Ama iyice sinir oldum.

Benim nasıl davranmam lazım bu durumda? Ailesinden çok soğudum. Bu sorular ileride sorun olur mu sizce?

çok itici bir kadın gerçekten...yol yakınken diyorum....

1. Oğullarının evlenmesini istemeleri normal buluyorum. 3 senedir berabersiniz. Ailesi dediğiniz kadar dindar ise artık resmiyet kazanmasını istiyorlardır. Ama baskı yapmaları tabi ki doğru değil.
2.ben esimin annesini ilk defa istemede gördüm. Düğün olana kadar da sık sık aradığım olmadı. Ben bu konuda size hak verdim. Fazla yüz göz olmak iyi birsey değildir
3. Annesi dediğiniz kadar dindar ise kendine göre bir gelin istemiş olabilir. Ama sonuç olarak oğlu ile berabersiniz. Tekrar "söyle böyle kız seçmiştim" diye başlasa orda konuyu bence net bir şekilde kapatın. Size karşı ayıp oluyor çünkü

sevdiginizle aranız nasıl ... dengeyi koruyabilecek birimi

Pek öyle durmuyor maalesef. Ben bunlardan rahatsız olduğumu ailesine söylesin istiyorum ama aramız açılır diye söylemiyor, annesini kırmaktan ödü patlıyor. Babasını da keza öyle. Ben de bir şey diyemediğimden kendi kendime sinir oluyorum.

Türk kaynanaları böyle. Bundan ayrılsan yenisinin annesi de böyle olacak. Değişikler. Aradın sorsun gelsin kalsın hürmet etsin va vs. Olay eşin olacak beyefendide. Ben evlenmeden önce eşime kesin bir dille ben şöyle biriyim ve bundan ileri geçemem bu konuda iyi bir tsmpon yapamayacaksan şimdiden ayrılalım dedim. Söz verdi ve çok şükür sözünü tutuyor. Annesini ayda bir falan ararım. Çok nadir giderim çok nadir çağırırım. Gelincilik oynayacak ne enerjim ne vaktim var.

Evlendiğimizde yakın mı oturacaksınız ?

Annesi babasi kirilmasin diye kirilan hep sen olacaksin bu durumda

Erkek arkadaşım annem iyiniyetli diyor, ben de kötü bir şey söyleyemiyorum doğal olarak. Ne yapacağımı şaşırdım ama bu laf sokmalardan çok rahatsız oluyorum. Cevap versem saygısız olacağım.
İyi niyetli olabilir ama beklenti ve istekleriniz farklıyken nasıl yapacaksınız ki?
Ayrıca burdaki asıl sorun sevgiliniz.
Daha sonra kv eşimle aramı bozuyor diye konu açmayın da

Elbette söyleyemez.
Bu kez el kızı için bizi kırdın derler.
Siz saygı çercevesinde cevap vereceksiniz.

Misal, hayırsız dediğinde ben hayırsız değilim. Henüz resmi olarak bağımız olmadığı için böyle davranmamın doğru olduğunu düşünüyorum.
Bayramda geç arama konusunda, sizin yoğun olacağınızı düşündüm.
Bu kadar.

Erkek ailesine yaranacağım diye bu kadar pasif kalmayın. Evlenene kadar rol yaptı, evlenince ağzını açtı derler, daha çok canınız sıkılır.

En doğrusunu yapmışsınız tebrik ederim. Keşke ben de yapsaydım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…