• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvaldemle kavga

Pes vallahi. ise kayinpeder birakiyor, cocuga kayinvalide bakiyor bir de mirin kirin ediyorsunuz. Umarim ise goturmeyi de, cocuga bakmayi da birakirlar. Ben esinizin kardesi olsam sizi cok fena bozardim, annemi aglatacaksiniz ha, sanki peygamber dogurdunuz, la havle.. size gicik oldum bencilsiniz, bir de utanmadan direktif veriyorsunuz yetmiyor, bir de tehtit ediyorsunuz, torununu gostermezmis cok da onemli sanki yani, olecekler torun gormezlerse, tehtit ettigin seye bak! Bahane de guzel, ise baslamazsa yasi geciyormus bak bak bak, allahin tek akillisi sensin zaten o kadar kadin icerisinde!

Kadını ağlatacak kadar baskı yapmandaki amaç ne ? Başkasının çocuğuna bakmak zaten çok zor emanet çocuk kadının gerginliğine gerginlik katmışsın. Ben olsam hayatta bakmam senin çocuğuna çok biliyosan anan düzenini bozsun gelsin derim. Bakıcı dururken kv ye anneye çocuk baktırmak bir de üstüne profesyonellik beklemek nedir ya ?

Pes vallahi. ise kayinpeder birakiyor, cocuga kayinvalide bakiyor bir de mirin kirin ediyorsunuz. Umarim ise goturmeyi de, cocuga bakmayi da birakirlar. Ben esinizin kardesi olsam sizi cok fena bozardim, annemi aglatacaksiniz ha, sanki peygamber dogurdunuz, la havle.. size gicik oldum bencilsiniz, bir de utanmadan direktif veriyorsunuz yetmiyor, bir de tehtit ediyorsunuz, torununu gostermezmis cok da onemli sanki yani, olecekler torun gormezlerse, tehtit ettigin seye bak! Bahane de guzel, ise baslamazsa yasi geciyormus bak bak bak, allahin tek akillisi sensin zaten o kadar kadin icerisinde!
Neler dıyorsunuz kendımı tanıyamadım çocuğunuzdan ayrı kaldınızmı hıc çok streslı bı durum

Vallahi kadını çok üzmüşsün.mutlaka gönlünü al. Genç diyorsun ama 50 yaş civarıdır.ben 39 um. Sorsan 10 sene önce tek ayak üstünde hem çocuk bakıyordum hem temizlik yapıp misafir ağırlıyordum.şimdi emaneten arada yeğenime bakıyorum birkaç saatliğine ama yemek temizlik hak getire. Bi de emanet olunca çarpı 2
Empati yapmayı dene. Sen nasıl içinden homurdanıyorsan şöyle yapsaydı böyle yapsaydı diye emin ol o da düşünüyor. Annesi gelseydi sırayla baksaydık vs diye. Kadın torun torbaya karışmış tam rahat edecekken evlat hatırına hop tekrar lohusalığa dönüyor. Hiçbir mecburiyeti yokken üstelik. Lütfen kadını darlama.saatle çorba mı içilir allasen. Acıkınca ağlar.
15yaşındaki velet gelip ocağı şöyle sileceksin dese iki tane çakarım ağzına. Relaks biraz

Sımdı aynı dedıgınız gıbı mesaj attım tmm zamanla alışırsın yazmış

İyi bari. Benim de kızım bir yaşında ve yeri geldi ben bile anne olarak bakımında o kadar zorlanıyorum ki, yaşlı biri nasıl zorlanmasın. Buna rağmen kabul edip bakıyorsa, insan başının üstünde taşır. Bundan sonra kontrol edip durmayın, sizin için de çok zor olur o şekilde, işe veremezsiniz kendinizi. Yabancı biri değil kadın, babaannesi sonuçta, torununa zarar gelsin ister mi hiç.

• Beğen
Reactions: Be1
Neler dıyorsunuz kendımı tanıyamadım çocuğunuzdan ayrı kaldınızmı hıc çok streslı bı durum
Valla burada çoğu insan çalışan anne. Ben de 2 sene baktım kızıma sonra kreşe verip işe başladım. Kimseden de bir şey beklemedim. Sadece hastalanınca rica ediyorum annem bir kaç gün gelip ilacını verip evde bakıyor. Sabahtan akşama ben de evladımı özlüyorum ama yüz kere annemi ya da kreşi arayıp taciz etmiyorum...

Ölüp bittiğiniz kocalarınız o yaşa kadar ağaç kavuğunda yaşamıyor değil mi? Sanki hayatında ilk defa çocuk görüyor kayınvalideniz gibi bilgiçlik taslıyorsunuz. Kadın haklı. Hiç bir mecburiyeti yokken, bu yaşta sizin çocuğunuzun peşinden koşturmaya, büyütmeye razı olmuş, bir de incik cincik meselelerden habire laf yiyor. Yok öyle dünya, kadın tabii ki bıkacak.
O kadar pimpirikliyseniz alın çocuğunuzu parayla bakıcıya baktırın, ya da kendiniz bakın. O zaman sözünüzden çıkınca sitem etmeye hakkınız olur. Kadın kendi evinde bakmak istemekte de haklı. İnsanların kendi düzeni var, kendi derdi var. Dünya sizin ve çocuğunuzun etrafında dönmüyor. Haklı olduğunuz bir yan yok. Tamamen haksızsınız. Madem kavga da ettiniz, herhalde artık kadına baktırmak büyük yüzsüzlük olur, alın kendiniz bakın.

Ben anlamıyorum. Çocuğumu seviyor, bakıyor mecbur değilken deyip, minnet edip kadının gönlünü hoş tutmaya bakacağınıza, bir de bakıcılık üstüne habire bıdı bıdı yapıyorsunuz. Sizi kim çeksin Allah aşkına ya... pes.

Ne alaka duygu somurusu yapiyorsun ki, stressiz bir durum mu dedim ben. Ama kimse sizin derdinizi cekmek zorunda degil, 'emir erinizmis" gibi insanlari arayip direktif veremezsiniz, bir de kadini sikayet ediyor tehtit etmeye calisiyorsunuz. Herkes yanlis yaptiginizi, yanlis dusundugunuzu soyluyor ama siz "tuh ise de kayinpeder birakiyordu, ben yarin ise nasil gidecegim" diyorsunuz. Orada bile, ben insanlari yok yere uzdum, hatta ettim diye dusunmuyor " bu isten zararli ciktim galiba, simdi bana otobus, minubus" yollari gozuktu diye dertleniyorsunuz.

Sanki sizin ona değilde onun size ihtiyacı varmış gibi davranmişsiniz.
O sizi değil siz onu memnun edeceksiniz,siz onun şartlarını kabul edeceksiniz,siz onun gönlünü hoş tutacaksınız,siz alttan alacaksınız.v.s. Çünkü sizin ona ihtiyacınız var,siz ona mecbursunuz.

Hem süper baksın ,hem benim direktiflerimi yapsin,hem çemkireyim,hem ayar cekebileyim,hem evladi gibi sevsin,hem de bedava olsun.
Dünyada yok böyle bir bakıcı :)

Kim bakıyor Allahaşkına? Siz de tutturmuşsunuz bir bakmak zorunda bakmak zorunda.. Ne kadar bencillik bu yaptığınız farkında mısınız? Ben de çalışan kadınım ve hamileyim. Ve benim işyerim oturduğum yerden farklı bir ilde. Bakın İlde diyorum.. Hergün 200 km araç kullanıyorum ve yine de annemle kayınvalideme şimdiden dedim sizden birşey beklemiyorum diye. Çevremde aynı meslekten olanların hiçbiri de annesine ya da kayınvalidesine baktırmıyor. Ya ücretsiz izin alıyorlar ya da bakıcı tutuyorlar. Kadıncağız ne güzel iyiniyet gösterip bakarım demiş. Daha siz hala çorbayı şöyle veriyor vs demişsiniz. Yaşlı kadın, belki kendi evinde işleri var bir yandan da onları halledecek? Neden bu kadar olay çıkarttınız ki?

bu babannelere anneannelere bebek emanet etmeyin... kaç sene olmuş bebek büyüteli bir düşünün 30 senemi 40 senemi?hem onlar bakmak zorunda mı?..değil... hizmetçinizmiş gibi birde kadını azarlıyorsunuz... bakıcı tutun yada kendiniz bakın çocuğunuza...

Bence sen sıkıntı yapıyorsun boşu boşuna. Babaanneler genelde rahatlarından pek taviz vermek istemiyor ve karışılmasını pek sevmiyorlar. Sen akşam ne yedirirsen yedirirsn. Ya da çok şikayetçiysen bi bakıcı tut. Bence baktığına dua etmelisin. En kötü babaanne , en iyi bakıcıdan yine iyidir. Yada bu kadar sorun yapacaksan çalışma !

• Beğen
Reactions: Be1
Kayınvalidenizin yerinde olsam bende aynı tepkiyi verirdim. Daha 2 gün olmuş. Anlıyorum annelik zor ama oda babaannesi bir şey olmaz merak etmeyin zamanla düzen otururdu. Kadını sürekli sayıp hesap sormak ne demek. Çocuk bakmak kolay mı? Kadın ağlamış birde, bence ayıp etmişsiniz.

Back