• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvaldemle kavga

Kv ile ilk defa kavga ettık pazartesı işe başladım 1 yasında çoçuğum var kv bakıcaktı genç daha ben dedımkı evler yakın ilk bır hafta çocuk sana alışsın burda bak sonra istedıgın gıbı geZmeye gıttıgınde götür evımde bakarım ben dıyordu onada tmm dedım daha dün bır bugün 2 sabah gelıyor öğlen çocuğu alıp gıdıyor evıne evde kımse yok başka çocuk falan hıc bırsey yapma dıyorum akşamdan cocugumun yemeklerını yapıyorum ama hıc bişey yemıyor dıyor bugün tüm gün işyerıbde ağladım
Yaptıgım yemeklerı unutmuş bıde gıderken ben çocuğa ayrı et suyu ile kıyma ile yapılmiş şeyler yapıyorum e ne verceksın dıyorum dünden pilav var onu verırım dıyor bende sınırlendım yaşlı bı kadına bıraksam çocuğa onu verılnıcegını bılır dedım sen bana fırsat vermedınkı benım evımde yokmu bısey yaparım yedırırm 2 günde bunalttın benı dedı ağlamaya başladı çocuğun düzeni bozuluyor bır hafta benım evde sana alışsın sonra götür dıyorum yok kabul etmıyor şok oldum napcagımı sasırdım esımde annemı aglattın saatte beş kere arıyorsun dıye bana çok kötü kızdı ne yapsam bılmıyorum
Saatte 5 kez ariyorsan cidden kadin hakli bence. Yani tamam annesin ama o da babaanne yani cani cigeri cocugu ac koyacak degil ya

Konuda enteresan geldi yorumlarda. Bir kere kayinvalde degil kayinvalide o. Ikincisi bakmak zorunda da degil. Ama bir anlasma yaptiysaniz uymak zorunda. 1 hafta boyle anlastiysaniz oyle yapmaliydi.o yuzden kismende olsa sizi hakli buldum. Ayrica Esinizin tehtidini de cok anlamsiz buldum. Ne demek bende senin anneni aglatacagim. Ben olsam o lafida yedirirdim.

Onun disinda siz de cok eksiksiniz. Gereksiz gerilim yaratmissiniz dahasi alistirma surecini ise baslamadan ayarlamaliydiniz. O surecte bulunmaliydiniz. 4 5 ay sonra is basi yapacagim. Simdiden bakici ariyorum ki son 1 ay beraber bakalim cocuk alissin yadirgamasin.
İş anıden olumlu sonuclandı ımkan olmadı hemen başladım

Anneniz gelsin baksın çocuğunuza ,hem evinizde bakılmış olur.Uzakta filan demeyin arkadaşımın eli felçli annesi çıktı geldi bir sene torununun başında durdu .
Annem de çocuk bakıyor yegenıme

Abartmışsınız, net. Alışma sürecini işe başlamadan ayarlamalıydınız madem o kadar önemli sizin için. Kayınvalideniz ne güzel bakmayı kabul etmiş, siz çalışın maddi anlamda daha iyi yaşayın diye. Peki kayınvalidenizin bundan kazancı ne, hiç bir şey, iyilik yapıyor size. Bakmam dese de bakmıyor derdiniz. Biraz objektif olun. Bebeğinizin yemesini istediğiniz şeyleri götüreceksiniz kayınvalidenizin evine, et suları vs donduruluyor sonuçta. Bebeğe çorba yaptıkça kullanabilir misin dersiniz düzgün şekilde kadın kullanır.
Şanslı olduğunuzun farkında değilsiniz, benim kayınvalidem direkt bakmam bakamam dedi bana, gezmesinden vs feragat edemezmiş kaldı ki brn beklemedim de zaten bakmasını. Neyse. Şanslı olduğunuzun farkına varın ve kadının gönlünü alın, stresliydim özür dilerim, bebekten ayrılmak zor geldi vs gibi şeyler diyebilirsiniz.

Şükret bence bırakabileceğin kv var. Benimki direk ben bakamam diyor. Bence boşuna efham yapıyorsun. Çoğumuz salça ekmekle büyüyen çocuklarız gayette sağlıklıyız. Nolcak o çorbayı içmese de pilav yese bu kadar takılma bence. şuan çok küçük Zaten asıl endişelenmen gereken zaman çoçuğun eğitimine başlandığı zamanlar.

Abartmışsınız, net. Alışma sürecini işe başlamadan ayarlamalıydınız madem o kadar önemli sizin için. Kayınvalideniz ne güzel bakmayı kabul etmiş, siz çalışın maddi anlamda daha iyi yaşayın diye. Peki kayınvalidenizin bundan kazancı ne, hiç bir şey, iyilik yapıyor size. Bakmam dese de bakmıyor derdiniz. Biraz objektif olun. Bebeğinizin yemesini istediğini şeyleri götüreceksiniz kayınvalidenizin evine, et suları vs donduruluyor sonuçta. Bebeğe çorba yaptıkça kullanabilir misin dersiniz düzgün şekilde kadın kullanır.
Şanslı olduğunuzun farkında değilsiniz, benim kayınvalidem direkt bakmam bakamam dedi bana, gezmesinden vs feragat edemezmiş kaldı ki brn beklemedim de zaten bakmasını. Neyse. Şanslı olduğunuzun farkına varın ve kadının gönlünü alın, stresliydim özür dilerim, bebekten ayrılmak zor geldi vs gibi şeyler diyebilirsiniz.
Sımdı aynı dedıgınız gıbı mesaj attım tmm zamanla alışırsın yazmış

Şükret bence bırakabileceğin kv var. Benimki direk ben bakamam diyor. Bence boşuna efham yapıyorsun. Çoğumuz salça ekmekle büyüyen çocuklarız gayette sağlıklıyız. Nolcak o çorbayı içmese de pilav yese bu kadar takılma bence. şuan çok küçük Zaten asıl endişelenmen gereken zaman çoçuğun eğitimine başlandığı zamanlar.
Ozamanda krese verırım napayım

Benim annem de senelerdir abimin ve yengemin çocuğuna bakıyor. Öyleki yeğenim ilkokula başladı hala okuldan çıkınca anneme gidiyor, düşünün çocuğu kendi evlerine değil annemin evine yakın okula yazdırdılar. Annem 60 yaşında, tek başına, gurbet elde 3 çocuk büyütmüş bir insan, gezeceği yerleri, yapacağı tatilleri düşünmesi gerekirken sırf çocuklarımın parası ele gitmesin, rahat etsinler diye abimin ve yengemin çocuğuna bakıyor. Ve sonra ne oluyor biliyor musunuz? Daha 20 yaşındaki insan, daha tek bir çocuğu bile büyütüp erişkin olduramamış insan günde 50 kere yedirdin mı, içirdin mi, sıçırdın mi diye 60 yaşındaki insana direktif veriyor.
Yaptığınız çok ukâlâca ve bencilce bir davranış. Kendinizi bir kez bile o insanların yerine koymadan bilmişlik taslıyorsunuz.
Siz bu çocuğu yapmadan önce kayınvalidenize gidip "anne biz bir çocuk yapacagız sonra ben işe başlayinca da çocuga sen bakacaksın?" Dediniz mi?
Güvenmiyorsanız baktırmayın bu kadar basit, çocuğunuza baksın diye para verdiğiniz insanı arayıp her şekilde rapor alabilirsiniz, hakkınızdır ama sırf sizin için hayatını ipotek altına alan insanlara yapmaya hakkınız yok.
Ayrıca da kendi annenize yapmayacağınız şeyleri kayınvalidenize yapmanız da haksızlık ve ikiyüzlülük.
Yapılan fedakarlıklara minnetinizi gösterme tarzınız yanlış, teşekkür böyle edilmez.

Yemek konusunda haklisin hem calisiyorsun hem de cocugun saglikli beslensin diye o kadar isinin arasinda yemek yapiyorsun ve unutup gidiyor hem evinde bakmak istiyor hem sorumsuz davraniyor ama evinde bakma konusuna takma bu kadar nerde bakarsa baksin ama evi sicak olsun temiz olsun onun disinda karisamazsin

• Beğen
Reactions: Be1
Yemek konusunda haklisin hem calisiyorsun hem de cocugun saglikli beslensin diye o kadar isinin arasinda yemek yapiyorsun ve unutup gidiyor hem evinde bakmak istiyor hem sorumsuz davraniyor ama evinde bakma konusuna takma bu kadar nerde bakarsa baksin ama evi sicak olsun temiz olsun onun disinda karisamazsin
Öyle dıyor benım evım pıs mı sobalımı sankı neden ıstemıyorsun dıyor

Back