Kayınpederimin bebeğime olan davranışları

Selam arkadaşlar.
Diğer konumu okuyanlar bilir doğumdan önce eşimin ailesi gelip günlerce bende kalıcak diye endişelerim vardı doğruda çıktı.
Lohusa halimde evde bebekle beraber 8kişiydik.
Ben hücreme(yatakodası) tıkıldım kaldım falan filan. ha bir tek iş yaptın mı mutfağa girdin mi derseniz hayır. Kayınvalidem gerçekten o kadar çok yardımcı oldu ki. Ailesinin maddi olarakda çok çok yardımlarıda oldu inkar edemem. Ama diğer insanların hiç bir işi yoktu orada.
Berbat günlerdi tam 20 gün böyle geçti.
o 20 gün içinde ise bende bebeğime karşı aşırı hassaslık mı dersiniz, kıskanmak mı dersiniz, yoksa haklı mı bulursunuz bilemiyorum.
Ama dışardan birilerinin fikirlerine ihtiyacım var.

Kayınpederim hastanedeyiz bebeğimin ikinci günü hani bebeğe hafif masaj yapılır ya sırtına onu abartıp koskoca yumruğunu bebeğimin sırtını koyup kaldırdı bebeğim nasıl ağladı yavrum. Bunu ikinci kez küçük oğluna denetmeye kalktı. Ben ağladım gidip dayanamadım kuzuma. Sonra eşim farketti ve yapmayın diye tepki gösterdi.

Durmadan ama durmadan minicik bebeğin gözlerinin dibinden fotoğraf makinesiyle flashlı çekim yaptı.
yavrum fotoların bazılarında elini gözüne doğru getirmiş, gözlerini kapatmış, kendini sıkmış nasıl rahatsız olduğu belli..

Telefonla akrabalarına kızımın sesini duyurucam diye hoporlörü açıp bebeğimin yanağına aniden dayayıp ben geldiğimde almak için acıktı verin diye hayır acıkmadı emziği nerde emzik getir diye karısına bağırdı..

Ne zaman abartmıyorum ne zaman yanına gitsem acıkmıştır aliyim diye acıkmadı diyodu.
kızımın mızıldamasını duyup Birden odaya girdiğimde haldır haldır çocuğum sırf ağlamasın da almiyim diye sallıyodu..
:2:

Kaç defa yanlışlıkla düşürmeye kalktı.. Baba mutfakta çay dökülür bebeğin kahvaltı masasında ne işi var dedim eşine bakıyo sinirli sinirli ver diyo. çocuğum düşüyodu kaç defa.

Ailecek hurma yedirceklermiş ezip hurmayı.
Bilmediğim bi sürü yağ falan tavsiye ediyolardı.
Deniz suyuyla yıkıycaklardı. bunlara izin vermedim tabi.

Çocuğumu resmen kaçırdım artık sürekli uyuyo dedim.
Tendirtiyot bebeği iyice sarılık yaparmış meğer. Ben onun tavsiyesiyle sürdüm çocuğun göbek bağı düşünce doktor kızdı sarılığı arttırır bu diye. Bide alkol işe yaramaaz bunu sürün diyo bilmiş bilmiş.

Çocuğu uyandırmaya çalışıyo sürekli.

Bi gün odasında çocuk uyuyo birden ağlamaya başladı dedesi gitti yanına neyse dedesi var yanında dedim.
Dahada ağladı çocuk.
Gittim ayy görseniz ağlarsınız :14:
Çocuğum kusmuşşş dedesi başında fotoğraf çekcem diye uğraşıyo yavrum çıldırıyo ağlarken ışık geliyo sürekli makineden kusmaya uğraşıyo ordan offfffff:14:

Neyse anlatsam daha neler neler...
Bunlar gitti bebişim kendine geldi herşeyini düzene soktum herşeyimiz yolunda çok çok şükür.

Ama gel gelelim bayram.. Ve memlekete gidiceez..

Arkadaşlar sizce haksızmıyım?
Abartıyosam söyleyin oda dedesi neden kıskanıyosun deyin ne biliyim rahatlatın ama inanın o kadar taktım ki ben bu duruma bayramda kızıma yine sevmek adı altında hırpalıycak..:14:

Eğer haklı görüyorsanızda; ben kendi evim neyse misafirler diye bişey demedim bozmadım büyüğüm dedim dedesi dedim..
Ama artık onların evinde olucaz.
Ne demeliyim sizce böyle anlasın iyce.
Ona güvenmediğimi ve çocuğumu onunla başbaşa bırakmak istemediğimi belirtmek istiyorum.
Anlamışsınızdır işte..
Napmalıyım?:14:

Seni o kadar iyi anliyorumki tarif edemem. İkizlerim oldu ve ben 4,5 ay neler yasadim bilemezsiniz. Yazsam okumaya sikilirsiniz. Benimkilere neler yaptilar her iki ailemizde. Ben artik dislerimi sika sika cildirdim ve sikmadim patladim, arsizca tartistim cumku guzelllikle soylemekten anlamiyo kimse. Bu ulkede kesinlikle bebek haklari olmali. Resmen gizli teror bu ya . Sanki bebeklerimiz oyuncak. Cocuklarin iyiligine degil kendi gonullerini eylemek icin yapiyolar.dede anane babane anladikda bizde anneyiz goz gore gore birakalim istediklri gibi hirpalasinlarmi.
Banada kiskaniyosun dedilerde bende dedim keske iyi baksanizda bende rahatlarim isime gelir ama siz sevmiyosunuz gnul eyliyosunuz dedim. Kinadilar, kinayin 32 yasina girerken anne oldum ve gormemis insanim ben ve bunlarida yolda bulmadim dedim.
3 ayliken ela, kiyma yeirmek istediler, 2 ser kg lik kuzularima misir ve un lapasi yedirmek istediler gelde tartisma. Stresten sutum gitti.. resmenmanevi iskence ya. Sigmaz buralara yaaa neyse ardes sen icinden geldigi gibi koru cocugunu, yoksa dede babane diye ses cikarmiyosun cocuk zarar goruncede bide suc sana kalir sen bakamadi olursun.

Mümkünse gitmeyin bu bayram, gidersenizde yanınızdan ayırmamaya çalışın yavruyu.
Gerçekten zarar görebilir, hiç izanları yok mu bunların.
Ben hiç böyle şeylhr yaşamadım, çok şanslıymışım demek.
Aksine kv uyarırdı bebek öpülmez, koklanır, her türlü mikrop insan ağzında diye geleni gideni.
Ne şanslıymışım okudukça anladım.
Lütfen taviz vermeyin ve bebhğinizi gözünüzn önünden ayırmayın.

Son düzenleme:
Emin ol bende bebeğimi çok kıskandım. 3 aylık çocuğa et yalattılar, gazoz yalattılar. Defalarca eşime şikayet etmeme rağmen ayaklarından salladılar. Araba koltuğuna bağlamakta ısrar ettiğim halde ben olmadığımda bağlamadıklarına eminim. Kucakta taşınırmış çünkü. Çingene salıncağı kuracaklarmış çocuğuma. Bana sormadan başka doktora götüreceğiz dediler. Daha neler neler. Emzirmeme bile başkaları karar verdi. Sen kendinden emin olmazsan tepene binerler. Şimdi bir sorun oldumu ellerinden alıveriyorum çocuğumu. Kimse benden iyi tanıyamaz onu. Sen kötü gelin olursun belki ama tavrını kesin bir şekilde koy. Çocuğun için. Benim bir tanıdığım, bebek görmeye gelenler sıcaktan bunaldı diye pencereleri açınca 15 gün boyunca çocuk hasta oldu. Başkaları için çocuğuna istemediğin şeylerin yapılmasına göz yumma. Sen onun annesisin. Sen geri durursan karışan çok olur. Gerekirse lafını söyle. Ani tepkiler verirsen anlarlar.

çok haklısınız bebeğimizi en iyi biz tanırız ve onun iyiliğini bizden başkası bizden daha iyi düşünemez :33:
tamam ilk bebeğimiz tecrübesiz ve cahil olabiliriz ama onların batıl inançlarını uygulamak zorunda değiliz birde gözüne sürme sürerler ya sinir olurum Allahtan bizimkiler yapmadı neymiş sürme sürersen gözü sürmeli olurmuş:33::33::33:

Benim çocuğum çok zorlu geldi. Hep derim izin versem tv ye çıkanları solda sıfır bırakacak röportaj veririm diye.

Daha hamile kalmadan önce önce herkes "bir gelsin döveceğiz, poposunu ısıracağız" dedi. Doktoru bile doğumda sıkı bir şaplak atacağım diyordu. :1:

Ne oldu biri birşey mi yaptı ?

Sözlere niye bu kadar takıyor insanlar bilmiyorum. sıkacağım değince sıkılıyor mu ? Isıracağım değince ısırılıyor mu ?

Geçerçekten bence bunun adı kötü niyet.

Bu arada yazdıklarım asla konu sahibi için değil, onun yaşadığı bambaşka birşey, resmen bebeği eziyet görmüş. Benim yazdıklarım, hamile olup özellikle erkek ailelerinin laflarına takılanlar.

Benim çocuğum çok zorlu geldi. Hep derim izin versem tv ye çıkanları solda sıfır bırakacak röportaj veririm diye.

Daha hamile kalmadan önce önce herkes "bir gelsin döveceğiz, poposunu ısıracağız" dedi. Doktoru bile doğumda sıkı bir şaplak atacağım diyordu. :1:

Ne oldu biri birşey mi yaptı ?

Sözlere niye bu kadar takıyor insanlar bilmiyorum. sıkacağım değince sıkılıyor mu ? Isıracağım değince ısırılıyor mu ?

Geçerçekten bence bunun adı kötü niyet.

Bu arada yazdıklarım asla konu sahibi için değil, onun yaşadığı bambaşka birşey, resmen bebeği eziyet görmüş. Benim yazdıklarım, hamile olup özellikle erkek ailelerinin laflarına takılanlar.

özellkle erkek ailelerine takılı kalmak değil konu...çünkü mesela benim yakınlarımdaki kimse benm bebeğim için o benim benim deyip durmuyor...hal böyleyken de özellikle eşin ailesine takılmak diye birşey yok....hani pekçok kişi birşeyler dese sadece o batsa tamam....bunu tek bir kişi söylüyor o da kayınvalidem....kötü niyet diye düşünmüyorum....benim aklıma bile gelmez böyle şeyler söylemek....benim de var yeğenlerim...hiçbirine ısırırım döverim demedim mesela:1:tamamen gereksiz konuşmaktan ileri geliyor...sonra ben tekrar yazmıştım görmediniz sanırım herşeye karışıyor şimdiden diye...kreşe gidip gitmeyeceği gibi konulara bile...
bunlar çok basit örnekler...konu sahiplenmesi....demesiyle birşey olmaz elbet ama kendini annesi gibi görüp bana sütanne muamelesi yaparsa üzülürüm....sürekli kendinin nasıl çocuk bakabildiğini anlatıp durur bana bakamayacakmışım mesajı veriyor alttan alttan...sütüm şöyle gelir diyor mesela...nerdeyse 60 yaşında sanki şuan sıksa süt çıkacak:1:

Ay cok zor bi durum ya .
Bende 2 ay once dogm yaptm allahma bn sukr bole seyler gelmdı bşma.
Gelse zaten eşm bndn önce uyarir.
Evlat kabukşa torun fındk ıçidr ama .
Boylede sevilmzki cocuk yazk yawruna nasl hrpalanmş.
Bence esınle konus o olumlu karslyp bbsna kbar bı dille anlatr bence.

ayyyy ben kayipederime kizardim seninkinin yaptiklarini okuyunca benimki zemzemle yikanmis dedim ayyyy cok zor canim ya allah yardincin olsun benim kpderde ilk bebegimin bezini degistirmeme izin vermezdi hanim sen ac bu kendi cocuk kirar mirar bir yerini derdi:53:banyo yaptirmami biryere giderken evde birakmami isterdi nitekimde olurdu istekleri esime dedigimde yok sen abartiyorsun dedi birgun kis ayi esim isten geldi kpderin kucagindan kizimizi alacak sevmek icin adam vermiyor :53:dusururmus elleri sogukmus ve esime ilk kez yaptigi halde cildirdi ne dusurmesi baba cocukmuyum ben dedi eeee cocuksun tabiki oglum dedi cocuk adamin cocugu olurmu biz nasil baba kiz olacagiz benim sicakligimi almayan cocuk ilerde beni baba olarak gorurmu dedi adam inat etti vermiyorya cocugu sahiplenmis evlatlik vercekdim nerdeyse:27:en sevdigim yani kimseye izin vermiyordu opmesine onun canindan ne olurmus kendiside inci tanesini tutar gibi tutardi kv pata kute sever ona bile izin vermiyordu zamanla kabullendi cocugun onla karisinin degil ogluyla gelinin olduguna:52::52::52::52:

canım haklısın kıskanmak dil bu korumak yazık zavallı bebk ne hale gelmiş ellerinde
öncelikle kırılmasınlar demiceksin kırılırlarsa kırılsınlar kızcaklarsada kızsınlar
bebeğin gözünün önünde flaşla foto mu çekildi flashı kapatın diceksin demelisin
bebeğine ek bişelermi yedirmeye çalışıolar yedirmeyin istemiyorum diceksin demelisin
yani demezsen tavırla davranışla olmaz bu işler
istediklerinide desinler arkandan çokmu önemli???????????????

iki aylık bir kızım var ve okurken mideme ağrılar girdi sinirden ne demek ya ikide bir yemek masasına götür getir kucakta hırpalama tamam torunudur sevsin ama adam gibi sevsin söylesene eşine canını acıtıyor diye eşin ne diyor bu duruma.
keşke gitmeme gibi bir imkanın olsaydı sinir oldum ayrıca kayınpederine oyuncak mı o çocuk hatta boğazlayasım geldi kimse kızmasın ama hayvanı bile hırpalamıyor insan severken manyak adam iyice geride kalmış

Okuduğuma şaştım vallahi:53:
Bu nasıl sevgi böyle? Buna torun sevgisi mi diyorlar yani?
Ayrıca ne anlar ki çocuk bakmaktan falan hem de erkek.
Bir de yumruğuyla vurdu diyorsunuz beline:50:
Ne derlerse desinler ellerine verme kesinlikle. Bunu sağlayacak olan eşiniz ama.

anladığım kadarıyla kayınpeder tam bir görgüsüz, dikkat edin çocuğun pipisini falan koparmasın sevcem derken:) yeni doğum yapmış kadının evine aşiret gibi gelmek, telefondan bebeğin sesini dinletmek falan ilk defa duyuyorum böyle şeyler ya ne ilginç insanlar var... ben yerinizde olsam cingar çıkarırdım, sonra da lohusalık sendromu ayağına yatar işin içinden sıyrılırdım.

Arkadaşlar bayramdan geldik olanları anlatiyim,

Gittik kapıdan girer girmez kv aldı bebeği sevdi falan uyuyodu öyle uyandırmadan sevdi.
Sonra babası yine aldı makinayı flaş açık çekti....
Baba bi kaç defada söyledim ama kapat lütfen flaşı zararlı zararlıı dedim kapattı bidahada foto çekmedi.
Sonra akrabaları geldi bebeğim uyuyodu açmayalm ışığı dedim babası aç ya nolcak dedi...
Nasıl nolcak ya dedim? uyansın aç sen boşveeer dedi. Ne demek boşver hayır uyanınca bakarsınız hadi dedim tamam dediler çıktılar.
Bebeğimin karnını tutmuş doktorlar tık tık vurur ya büyük insan muayene ederken öyle vurmaya çalışıyodu.
Yeter baba yapma panik oluyorum yapma böyle şeyler ya bebeğe dedim. Herkesin içinde ve herkesde beni olumlu karşıladı. Bizim çocuklarada yapardı böyle diye güldüler falan öyle geçti.
Kurban kestiler bebeğimin alnına kan yapcaklarmış olduuu yaptırmadım.
Aldı babası gene havalara kaldırmalardır yapmaya başlayınca artık aldım çocuğumu sürekli odada tuttum diyebilirim.
Sofradayken ver bende dursun dedi üzerine bişey döküldükten sonra keşke demektense sonra veriyim baba dedim yok ya ne dökülcek diyo.. vermedim uyudu kızımda zaten.
Sonra birden düzeldi ertesi gün kucağında nazikçe sevmeye başladı.
Öğrendim ki eşim bi daha getirmem kızımı böyle şeyler yaparsan demiş babasına:23:

Babasının kardeşi falanda öyle aynen.torunlarına alın hevesinizi bi alın kucağınızda tutun falan diyo bildiğiniz cimcikleyerek sevmeye çalışıyo bebeği ama sonradan herkes anladı tüm sülalesi benim bebeğime olan hassasiyeti ve bana bu konuda saygı göstermeyi öğrendiler. O babasının kardeşi hariç. Onada gitmem olur biter.
Böyle işte.

Bu arada hepinizin geçmiş kurban bayramı mübarek olsun :16:

Arkadaşlar bayramdan geldik olanları anlatiyim,

Gittik kapıdan girer girmez kv aldı bebeği sevdi falan uyuyodu öyle uyandırmadan sevdi.
Sonra babası yine aldı makinayı flaş açık çekti....
Baba bi kaç defada söyledim ama kapat lütfen flaşı zararlı zararlıı dedim kapattı bidahada foto çekmedi.
Sonra akrabaları geldi bebeğim uyuyodu açmayalm ışığı dedim babası aç ya nolcak dedi...
Nasıl nolcak ya dedim? uyansın aç sen boşveeer dedi. Ne demek boşver hayır uyanınca bakarsınız hadi dedim tamam dediler çıktılar.
Bebeğimin karnını tutmuş doktorlar tık tık vurur ya büyük insan muayene ederken öyle vurmaya çalışıyodu.
Yeter baba yapma panik oluyorum yapma böyle şeyler ya bebeğe dedim. Herkesin içinde ve herkesde beni olumlu karşıladı. Bizim çocuklarada yapardı böyle diye güldüler falan öyle geçti.
Kurban kestiler bebeğimin alnına kan yapcaklarmış olduuu yaptırmadım.
Aldı babası gene havalara kaldırmalardır yapmaya başlayınca artık aldım çocuğumu sürekli odada tuttum diyebilirim.
Sofradayken ver bende dursun dedi üzerine bişey döküldükten sonra keşke demektense sonra veriyim baba dedim yok ya ne dökülcek diyo.. vermedim uyudu kızımda zaten.
Sonra birden düzeldi ertesi gün kucağında nazikçe sevmeye başladı.
Öğrendim ki eşim bi daha getirmem kızımı böyle şeyler yaparsan demiş babasına:23:

Babasının kardeşi falanda öyle aynen.torunlarına alın hevesinizi bi alın kucağınızda tutun falan diyo bildiğiniz cimcikleyerek sevmeye çalışıyo bebeği ama sonradan herkes anladı tüm sülalesi benim bebeğime olan hassasiyeti ve bana bu konuda saygı göstermeyi öğrendiler. O babasının kardeşi hariç. Onada gitmem olur biter.
Böyle işte.

Bu arada hepinizin geçmiş kurban bayramı mübarek olsun :16:

bravo eşine :46:

bence yazdıkların abartı hiçbir dede bebegin sırtına yumruk bastırmaz sertçe adamcagız hafifçe degdirmiştir sen su an cok hassassın mutlaka ondan..onlar da belli ki çok seviyor ..bizde maddi destek almak yerine veriyoruz doğursam kendim bakıcam kimse gelmez bile doğuma bazı şeylerin varlığına şükredin kaynananız size yemek bile yaptırmamış ne güzel..ayrıca ben bebekken tuzlu sularla ovmuşlar ölmedim işte hayattayım bi şeycik olmadı deniz suyundan ne olsun..ayrıca da cidden ter kokusu nedir bilmem :)

Arkadaşlar şu koca yazıyı neden alıntı yapıyorsunuz anlamıyorum..
Konu sahibine yazdığınız zaten belli..
Alıntı yapıp iki mesaj ile koskoca bir sayfayı istila etmenizi doğru bulmuyorum...

Konu sahibi arkadaşıma gelince..
Ben yazdıklarını okuyunca kendimi korku filminde gibi hissettim..
Açıkcası korktum..
Belli ki kayınpederin cahil ve çocuk bakma konusunda en ufak bir bilgisi yok..
Nasıl yapılır bilmiyorum, anne değilim ama tutabildiğin kadar uzak tut bebeğini..
Bu arada önceki konunun üzerinden 20 gün geçtiğine de inanamadım..
Zaman ne çabuk geçiyor..
Allah bebeğini kötülüklerden korusun..

Bu arada bebeğinin alnına kurban kanı sürmesi ona bir zarar getirmezdi..
Küçük çocukların kucağına bir iki saniye oturtmaktan da zarar gelmezdi..
Sende ben aşırı bir hassasiyet görüyorum..
Annelik böyle bir şey mi, onu da çözemedim..

Kamuran 85 malesef hormonal.
Çogu anne de özellikle lohusayken oluyor.acayip bir koruma iç güdüsüyle dolup taşıyorsun.Kimse ellemesin,dokunmasın istiyorsun.

Hoyrat degil nazik dokunan bile batıyor.Elinden mikrop kapar diye için içini yiyor.

Rahat olan anne yokmudur var elbet.Normal hayatında rahat ılımlı,geniş olanlar degilde

titiz,mikrop takıntısı çok olan,bir de prolaktin hormonu çok olan anne böyle deliriveriyor.

Konu sahibi pek çok konuda haklı.zaten kendide ikilemde kalmış,tavsiye istemiş.

Flaş bebek gözlerine zararlı,körlüğe kadar gidebilir.

Atıp tutmak zararlı retinası bile yırtılabilir.o kadar hassas ki göz yapısı iç basınç çok artarmış yukarı aşağı yapınca.

Tenleri çok ince,canları çok korumasız bastırarak masaj yapılmaz.Kızım 3 aylıkken gerizekalının biri yanagını sıkarak makas almıştı 1 yaşına kadar çocugun yanagında sertlik kaldı...tıkır tıkır ele gelirdi.her elledigimde söylenirdim

Yeni dogan bir bebek uyuduysa uyandırılmaz.zaten düzeni olmaz oluşmaz-anne için onun uyuması dinlenmek demektir.

keyfe keder Ahmet Mehmet görsün diye bebek uyandırılmaz.süs hayvanı degil.insan yavrusu :))

Bayramı da sag salim gecirmişsiniz.Eşiniz güzelce konusmuş sizin hassasiyetinizi anlamışlar.Ne güzel koskoca bir sorunu mubarek günlerde çözmüş gelmişsiniz.

sizin hassasiyetiniz bebek büyüdükçe azalıcak,bebeginiz büyüyüp güçlenecek,onlarda bebege alışacaklar.

buldumcuk boncuk olmuycaksınız ailecek...ilk bebek hep böyle oluyor üzülmeyin...

sevgiler

Arkadaşlar ocakta ben işe başlıycam 2 ay çalışıp tekrar izne çıkıcam.
Annesi dediki 1 ay kardeşin gelir, 1 aylığına kayınvalidem, kayınpederim ve kaynım bizde kalıcaklarmış..
Bebeğime bakmak için..
Bişey demedim konu geçiştirildi ama eşimle konuştum ben nasıl emanet ederim onlara ek gıdayada başlıycak çiğ köfte bile yedirir bu 5 aylık çocuğa yani yapmaması gereken herşeyi yapar dedim.
Yapmaz yapmaz ben konuşurum dedi.Gelsinler dedi.(ki halalarıda dolar o 1 ay içinde evimize)
Ben istemiyorum dedim. Sen karışamazsın dedi el kaldırdı.Bebeğim kucağımdayken hemde..
Emzirmen bitsin ben sana göstercem dedi:5:
:14: Yani çok şiddetli bi kavga vardı akşam babama laf edemezsin dedi benim onunla dertleştiğim falan herşeyi yüzüme vurdu:5: küfürler cabası.. gelicekler tabi benim evim burası dedi..
Bunlar böyle bizi sürekli kavga ettiricekler yeter artık nasıl emanet ederim ben onlara..
Hemde işten gelip bi yatmak istiyorum nebliyim kendime göre yemek yapar yerim falan..
Ben bunlara hizmet mi ediyim gece yarısı mı yatiyim algılamıyo mu bunlar anlamadım:5:

Bide ben hala maaş alıyorum ücretli izindeyim eşim çalışmıyomuşum para kazanmıyomuşum gibi davranmaya başladı izne çıktığımdan beri kartlarımı maaş kartımı falan aldı sen evde oturuyosun ben çalışıyorum diyo dün çok hastaydım mesela hadi hadi bişey olmaz diyo..Yani hep böyle zaten hasta olduğumda umruna takmaz..
Off bıktım artık bunlardan ya bıktım o kadar merhametsiz biriymiş ki meğer eşim iğrenç derecede bence narsist yani kesinlikle..
dün kesin karar verdim..
Ne yapmalıyım artık haklıda olsam haksızda olsam nefret ediyorum tüm sülalesinden:5:

Back
X