Kayınpederimin bebeğime olan davranışları

Bende 40 gün babası vede annem hariç kimsenin kucağına vermedim desem :) ama kayınvalidem anlayışlıydı Allah tan anladı durumumu.Olabiliyor öyle şeyler bence sen haklısın ama onlarda kendilerini haklı görüyorlar ,dedesi sonuçta çok evham yapma olan sana olur yaptığın stresle kalırsın.

yanlış anlamayın beni ama iş eşinizde bitiyor bebek küçük diye gitmiyverin canım memleketinize

bukadarıda fazla bebeğinizin gözleri ileride şaşı olduğunda kayınpederin düzelticek

bebek sizin değilmi onu 9 ay karnınızda tasıdınız koruma yükümlülüğüde size ait

arkadasim bebeginin yanindan ayrilmayacaksin. daha bir bucuk aylik zaten surekli acikir ve uyur. aslinda ziyaretinizin bu doneme gelmesi cok iyi olmus. bebek bahanesiyle cek kendini. bir bucuk aylik bebekle ne oynayacaklar Allah askina ya.

Biz ilk kizim 2 aylikken gitmistik ziyarete ki bu donemdeki cocuklarin yeri en cok ama en cok annesinin koynudur. bulasik mulasik degil senin isin simdi insani cileden cikarmasinlar.

gozun hep bebeginin ustunde olsun ve kibar bir dille olsa da biraz tepkini koy anlasinlar. insaallah anlayisli insanlardir da senin rahatszi oldugunu anlayip cekilirler biraz.

benim kayinpederim sen dedikce inadina yapar cunku.

senin ilk isin bebegin bunu unutma. yavruna sen bakacaksin, her ihtiyaciyla sen ilgilen. haa kucaklarinda tutmak isterler, sevmek isterler ver ellerine o kadar da sakinma ama gozun hep ustunde olsun. altini sen degistir, gazini sen cikar her isini sen yap anlatabildimmi.

zaten iki - uc saatte bir emmek ister. ayri bir yere gececeksin ve bu sureyi uzatirsin biraz.

ay ne haksizi.okurken ben cildirdim burda.iyi susmussun ben olsam dayanamazdim.kucucuk bebege yaptiklarina bak.

Okudukça gerildim. Bu ne ya? Oyuncak mı bu? Ne demek sırtını yumrukladı, kusarken foto çekti. :53:
Sinir olunacak, öyle mi desem, böyle mi davran durum yok şuanda.. Sanki olun ve bayramda küçücük bebeği yollarda süründürmeyi. Memlekete gitmek ne ya, yeni doğmuş bebek. Kışın soğuğunda.
Benim kv'dem de ocak ayında, 3 aylık bebeğimle otobüse binip şehirlerarası yolculuk yapmamı bekledi. Onu bırak 10 günlük lohusayken de beklemişti, hem de yalnız başıma kucağımda bebek altımda dikişle gidecekmişim. Tabi çok bekledi. Hiçbir şey bebeğimden önemli değil. Bunun için eşimle ayrılma noktasına gelsem de taviz vermem, veremem.

Açıkçası ben size kızdım.

Neden kayınpederiniz bunları yaparken tepkinizi göstermediniz?
Göstereceksiniz efendim.
Göstereceksiniz ki kimse kafasına göre iş yapamasın.
Hatta bilimsel bilgilerle tezlerini çürüteceksiniz ki,
eskiden kalma alışkanlıkların devam etmediğini anlasınlar.
Eşinize de bu konuda bilgiler verin.
O da yapılmasını istemediğiniz herhangi bir durumda tepki göstersin.
Sonuçta can bu...

özel arabayla mı gideceksiniz yoksa otobüsle mi?
her ikisinin de ayrı zorlukları var bebekli olunca..
olabilecekleri eşinle konuşup gitmeme konusunda diretmelisin bence.
havalar soğudu artık, kendi ailem de olsa böyle düşünürdüm de diyebilirsin. etkili olur belki.

hem de ramazan bayramı değil ki bu,
kurban bayramında iş çok oluyor. herkes sinirli ve gergin oluyor kurban kesilip işler bitene kadar.
bir içeri bir dışarı kapılar doğru dürüst örtülmüyor. giren çıkan bitmiyor..
eskiler de ya 'bebek dediğin kuşun kanadından yel alır' diye.. bunları etraflıca hesap etmek lazım.
Allah korusun, bir üşütse yine annesi babası zorlanacak, üzülecek.
keyfi bir neden değil sizin gitmeme nedeniniz. bunu empoze et eşine sen..

gittiğinde zaten iş falan yapamayacaksın,
akraba ziyaretleri birşeye benzemeyecek..
anlamsız yani gitmek.. çocuk biraz toparlanınca gidersin zaten. ya da onlar gelir cümbür cemaat :9:

bilemiyorum tabii bunlar benim fikrim :)

Olmaz böyle dedelik.Okurken içim sıkıldı yaptıklarını adamın.Gitmeseniz olmuyor mu daha çok küçük bebişiniz /: Bir de şimdi herkes fotoğraf çekmeye yeltenecek.Bebeğin suratına suratına flaş açık fotoğraf mı çekilir yahu?Allah yardımcınız olsun arkadaşım, bebeğinizi de nazarlardan, kem gözlerden ,kötü insanlardan korusun.

Arkadaşlar yorum yapan herkese gerçekten çok teşekkür ederim.
Bebeğimden dolayı tek tek alıntı yapamıyorum kusura bakmayın lütfen.

Özel arabamızla gidicez gidersek.
Eşimle dün konuştum sen bana bırak ben halledicem dedi.
Ama ondan öncesi baya bi tartışma yaşadık.
Tamam ne desem ailesine söylüyo yapmayın falan diye ama bizi kaale alıpta dinledikleri yok.
Zaten daha çocuk gibi görüyolar. Herhalde sessiz kaldıkça böyle oldu.
Eşime anlattım sadece benim çocuğummu diye.
Ee sizinkilerde alıyo diyo.
Ya o sizinkilere bizimkilere takmış durumda yani çocuğu bizimkiler Allllaah korusuun düşürse baba sende düşür onlar düşürdü diycek nerdeyse ya. sinir oluyorum.
Girdiğimiz an çocuk uyusa bile dedim oooooooooooooooo kim gelmiiş hart diye çocuğu elimden alıcaklar dedim.
Adam yine başlıycak çocuğuma masaj yapmaya çok seviyomuş.
Ya sen sevmene bak dimi masajı yemesi içmesi bırak bana kalsın.
(Sizce demelimiyim baba sen sadece sev yedirmeyi içirmeyi masajı falan düşünme onları bırak ben yaparım diye?)

Ha bide maddi olarak yardım ettiler ya eşim sürekli onu söylüyo ya ben onlara şuan verdikleri paranın kaç katını verme gücüne sahibim borçlanırım ama veririm eşim muhtaçız falan olarak görüyo galiba buda nankörlük olarak görülüyo eşim tarafından..

Neyse işte..
En sonunda dedi tamam ben zaten söylüyorum onlara bana bırak halledemessem öyle konuşursun dedi.

Memlekete gitmesek hastalık konusunda çok korumaya çalışıcam artık Allahım korusun, ama yine bunlar bayram falan dinlemez gelirler bayramda bize yine aynı dert olur benim için. Adamm bütün izinlerini biriktiriyo bizde kalmak için:14:
gitmemekte çözüm değil yani..
Doğumdan beridir yalnız kalmadık eşimle bayramdan sonrada diğer akrabalarını gelcekmiş bize..
Bayramda görcekler ama yinede gelceklermiş ana babasıyla beraber 6 kişi..
Sinir oluyorum ya ben bebeğimi nasıl koruycam bunlardann biraz büyüse bari:14:

Merhaba cicbebe, okuyunca kp'ni öldüresim geldi. gidersen bebişin hasta olur yollarda, siz bileti almadan kayınvalidenin demesi lazımdı size "aman yollarda hasta olur torunum" diye ama nerde bunlarda o görgü... Oyuncak etmişler bebişi:(((
MAdem giedeceksn, sert tavrını koymalısın ortaya, 9 ay sen taşıdın onu karnında, bağıra bağıra sen doğurdun!
Bebeğe bişey olsa en çok senin canın yanar...

Öfff, bu büyük anne büyük babalar neden böyle davranır bilmem ki? Bir şey desen "Sanki biz çocuk büyütmedik..." diye alınganlık yaparlar bu sefer. Sen çocuk baktıysan bırak o çocuğa da anne-babası baksın değil mi?

Bence yerden göğe kadar haklısın. Çocuk daha minicik, sen lohusasın, kayınpeder biraz kenarda durmayı bilsin yani. Ben - ki normalde oldukça sakin bir insanımdır - gerekirse tepki göstererek çocuğumu alırdım elinden, hatta biraz ağlar eder durumu ajite ederdim. Sonra da "ama ben lohusayım" der çıkardım işin içinden. Eninde sonunda kayınpedere birileri "Yahu dur bak lohusa kızcağız üzülüyor, biz hallederiz" derdi nasılsa.

Lohusalığımı falan düşünen var mı Allah aşkına..Emziricek köşe aradım.Evimin anahtarını aldı adam rahat rahat girdi çıktı. Ya ben göğsüm açık çocuğun bezini atmak için odadan çıkmış olsam nolucak? Ben çocuğu aman düşmesin falan diye teedirgin oldukça halası kızım bu kadar tedirgin olma kayınpederin çok bilir bebek bakmasını diyo.Telefonda akrabaları arıyo ee çocuk üzerinde deneylerini yaptın mı diyolar. Hoplatıp zıplatma ters çevirme gibi:27: O bebekleri öyle severmiş bebekler onu çok severmiş..Çocuğu insan içine çıkarcakmışım biraz iyi olurmuş.
yenidoğmuş bebekten bahsediyo:10:
Çocuğum gık dese gidip alıyolar beşiğinden bende yatak odama koydum alamasınlar diye haklı olarak napiyim..
Eşimde diyo sen kaçırdın çocuğu sürekli adamda sana vermek istemiyo emzir diye alıp vermicen sonra diye..
Ya düşünebiliyomusunuz Allah aşkına bişey demiyorum artık..

Eşim artık o dönemde benim ağlamalarıma dayanamamış gitmiş baba ciciibebe çok tedirgin hiç rahat değil hırpalamadan sevin biraz çocuğu diye. susmuş bişey dememiş.
Hiç bişeyde değişmedi adamın ne desek umurunda değil.

Selam arkadaşlar.
Diğer konumu okuyanlar bilir doğumdan önce eşimin ailesi gelip günlerce bende kalıcak diye endişelerim vardı doğruda çıktı.
Lohusa halimde evde bebekle beraber 8kişiydik.
Ben hücreme(yatakodası) tıkıldım kaldım falan filan. ha bir tek iş yaptın mı mutfağa girdin mi derseniz hayır. Kayınvalidem gerçekten o kadar çok yardımcı oldu ki. Ailesinin maddi olarakda çok çok yardımlarıda oldu inkar edemem. Ama diğer insanların hiç bir işi yoktu orada.
Berbat günlerdi tam 20 gün böyle geçti.
o 20 gün içinde ise bende bebeğime karşı aşırı hassaslık mı dersiniz, kıskanmak mı dersiniz, yoksa haklı mı bulursunuz bilemiyorum.
Ama dışardan birilerinin fikirlerine ihtiyacım var.

Kayınpederim hastanedeyiz bebeğimin ikinci günü hani bebeğe hafif masaj yapılır ya sırtına onu abartıp koskoca yumruğunu bebeğimin sırtını koyup kaldırdı bebeğim nasıl ağladı yavrum. Bunu ikinci kez küçük oğluna denetmeye kalktı. Ben ağladım gidip dayanamadım kuzuma. Sonra eşim farketti ve yapmayın diye tepki gösterdi.

Durmadan ama durmadan minicik bebeğin gözlerinin dibinden fotoğraf makinesiyle flashlı çekim yaptı.
yavrum fotoların bazılarında elini gözüne doğru getirmiş, gözlerini kapatmış, kendini sıkmış nasıl rahatsız olduğu belli..

Telefonla akrabalarına kızımın sesini duyurucam diye hoporlörü açıp bebeğimin yanağına aniden dayayıp ben geldiğimde almak için acıktı verin diye hayır acıkmadı emziği nerde emzik getir diye karısına bağırdı..

Ne zaman abartmıyorum ne zaman yanına gitsem acıkmıştır aliyim diye acıkmadı diyodu.
kızımın mızıldamasını duyup Birden odaya girdiğimde haldır haldır çocuğum sırf ağlamasın da almiyim diye sallıyodu..
:2:

Kaç defa yanlışlıkla düşürmeye kalktı.. Baba mutfakta çay dökülür bebeğin kahvaltı masasında ne işi var dedim eşine bakıyo sinirli sinirli ver diyo. çocuğum düşüyodu kaç defa.

Ailecek hurma yedirceklermiş ezip hurmayı.
Bilmediğim bi sürü yağ falan tavsiye ediyolardı.
Deniz suyuyla yıkıycaklardı. bunlara izin vermedim tabi.

Çocuğumu resmen kaçırdım artık sürekli uyuyo dedim.
Tendirtiyot bebeği iyice sarılık yaparmış meğer. Ben onun tavsiyesiyle sürdüm çocuğun göbek bağı düşünce doktor kızdı sarılığı arttırır bu diye. Bide alkol işe yaramaaz bunu sürün diyo bilmiş bilmiş.

Çocuğu uyandırmaya çalışıyo sürekli.

Bi gün odasında çocuk uyuyo birden ağlamaya başladı dedesi gitti yanına neyse dedesi var yanında dedim.
Dahada ağladı çocuk.
Gittim ayy görseniz ağlarsınız :14:
Çocuğum kusmuşşş dedesi başında fotoğraf çekcem diye uğraşıyo yavrum çıldırıyo ağlarken ışık geliyo sürekli makineden kusmaya uğraşıyo ordan offfffff:14:

Neyse anlatsam daha neler neler...
Bunlar gitti bebişim kendine geldi herşeyini düzene soktum herşeyimiz yolunda çok çok şükür.

Ama gel gelelim bayram.. Ve memlekete gidiceez..

Arkadaşlar sizce haksızmıyım?
Abartıyosam söyleyin oda dedesi neden kıskanıyosun deyin ne biliyim rahatlatın ama inanın o kadar taktım ki ben bu duruma bayramda kızıma yine sevmek adı altında hırpalıycak..:14:

Eğer haklı görüyorsanızda; ben kendi evim neyse misafirler diye bişey demedim bozmadım büyüğüm dedim dedesi dedim..
Ama artık onların evinde olucaz.
Ne demeliyim sizce böyle anlasın iyce.
Ona güvenmediğimi ve çocuğumu onunla başbaşa bırakmak istemediğimi belirtmek istiyorum.
Anlamışsınızdır işte..
Napmalıyım?:14:

canm sonuna kadar haklısın var böyle görgüsüz aileler eğer eşin seni anlıyorsa eşin muhatap olsun ailesiyle desin baba yapmayın o bebek yada bi düzeni var die canm yaa allah yardımcın olsun

canm sonuna kadar haklısın var böyle görgüsüz aileler eğer eşin seni anlıyorsa eşin muhatap olsun ailesiyle desin baba yapmayın o bebek yada bi düzeni var die canm yaa allah yardımcın olsun

Dedi canım eşimde dedi rahatsız oluyo tedirgin oluyo yapmayın diye, hatta ben baba zararlıymış sallamayalım dedim gittim sallıyo, foto çekmiyelim dedim bu bebek flaşı diyo, ya bilmiyorum o zararlı mı ama yine de çocuğun yüzüne gözüne ışık geliyo yani..rahatsız olduğu belli..
Adam sevmek yerine elinde foto makinası çoğu zaman.ilk gün zaten gözleri renkli diye maşşallah kuzuma flaşı sürekli patlattı gözünde inşallah bişey olmaz yavruma ya..
Amin canım teşekkür ederim

yani içimden şu kayınpederinize bağırıp çağırmak geldiii avazım çıktığı kadarrr

onun en rahat yeri yatağı ve annesinin kucağıdır daha çook küçük herşeyin bi zamanı var bi büyüsün sevesin
ne anlayışsız bi insanmış canım allah sana sabır versinnnn

Zaten maalesef hicbisey dortdortluk olamiyor!yardim ederler huzur bulazsin yardim etmezler yardim etmediler sunu yapmadilar bunu almadilar denilir.cahil insanlarmis yapcak bisey yok ama yine maalesef diyorum hem maddi manevi yardimci olup hem de kisileri yalniz birakan yok galiba!yaptiklari yardimla guc buluyorlar

Merhaba canımn seni çoook iyi anlıyorum benim eşimin ailesi bilinçli eğitimli kültürlü insanalr ama ben bile doğumdan sonra 6-7 kişi kalmasını istemedim yardım falanda istemedim çünkü o sırada anne ve bebeğin özel anları birbirine ait olduğu anlar herkes birşey der yeni doğum yapmış birisi farklı psikoloji,de olabilir ayrıca çok haklısın bence mümkün olduğunca çocuğundan ayrılmamamya çalış onlara bırakma ve rahatsızlığını dile getir ben,m bebeğim 4,5 aylık kimsenin öpmesini istemiyorum mesela halen öyle öpücük hastalığı diye birşey var ama insanalr bu hakkı kendinde görüyor bana tuhaf geliyor açıkçası bende belirticem öpmeyin diye ayrıca çoook haklısın bende bayramda gidiyorum kayınvalidem eğitimli birisi ama bende belirticem öpmeyin diye sende rahatsızlığını dile getir çocukta herşey mübah...

Gaz vermek gibi olmasın ama resmen işkence edilmiş bebeğe.

Ne demek flaşlı çekim yapmak, kalıcı göz hasarı olsa cahilliğimize mi sayın diyecekler.

Anan baban bile olsa bebeğine bu işkenceyi yapanlara sessiz kalma. Kocan senin yanında olur veya olmaz, o onun sorunu.

Kayınpederini vallahi dövesim geldi.

bence kayınpederiniz birazda inadına yapmış sizin ve eşinizin yapma dediği şeyleri.
hani kv olsa bunu yapan,bildiğini okuyor sonuçta o da anne oldu,kendi zamanında kalan adetleri uyguluyor falan dersinde,
kp kaç kez çocuk bakmış ki bildiğini okusun.
muhtemelen,torununu ondan zırt bırt kaçırdığınızı düşünüp,sinirlenip inadına yapmıştır.
bana eşinizde pasif gibi geldi.
o da uyardı falan diyorsunuz ama bana kalırsa biraz geri planda kalmış.
eşinizde sizin verdiğiniz tepkileri verse böyle olmazdı.
eşinizle konuşun ve fikir birliğine vararak gidin memleketinize.
siz uyarmaya gerek kalmadan eşiniz müdahele etsin,
böylece hem biraz daha çekinirler hem de siz gözlerine çok batmazsınız.
zira anladığım kadarıyla burda birazda size kasten yapılmış hareketler gibi geldi bana.

Back
X