Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Selam arkadaşlar.
Diğer konumu okuyanlar bilir doğumdan önce eşimin ailesi gelip günlerce bende kalıcak diye endişelerim vardı doğruda çıktı.
Lohusa halimde evde bebekle beraber 8kişiydik.
Ben hücreme(yatakodası) tıkıldım kaldım falan filan. ha bir tek iş yaptın mı mutfağa girdin mi derseniz hayır. Kayınvalidem gerçekten o kadar çok yardımcı oldu ki. Ailesinin maddi olarakda çok çok yardımlarıda oldu inkar edemem. Ama diğer insanların hiç bir işi yoktu orada.
Berbat günlerdi tam 20 gün böyle geçti.
o 20 gün içinde ise bende bebeğime karşı aşırı hassaslık mı dersiniz, kıskanmak mı dersiniz, yoksa haklı mı bulursunuz bilemiyorum.
Ama dışardan birilerinin fikirlerine ihtiyacım var.
Kayınpederim hastanedeyiz bebeğimin ikinci günü hani bebeğe hafif masaj yapılır ya sırtına onu abartıp koskoca yumruğunu bebeğimin sırtını koyup kaldırdı bebeğim nasıl ağladı yavrum. Bunu ikinci kez küçük oğluna denetmeye kalktı. Ben ağladım gidip dayanamadım kuzuma. Sonra eşim farketti ve yapmayın diye tepki gösterdi.
Durmadan ama durmadan minicik bebeğin gözlerinin dibinden fotoğraf makinesiyle flashlı çekim yaptı.
yavrum fotoların bazılarında elini gözüne doğru getirmiş, gözlerini kapatmış, kendini sıkmış nasıl rahatsız olduğu belli..
Telefonla akrabalarına kızımın sesini duyurucam diye hoporlörü açıp bebeğimin yanağına aniden dayayıp ben geldiğimde almak için acıktı verin diye hayır acıkmadı emziği nerde emzik getir diye karısına bağırdı..
Ne zaman abartmıyorum ne zaman yanına gitsem acıkmıştır aliyim diye acıkmadı diyodu.
kızımın mızıldamasını duyup Birden odaya girdiğimde haldır haldır çocuğum sırf ağlamasın da almiyim diye sallıyodu..
:2:
Kaç defa yanlışlıkla düşürmeye kalktı.. Baba mutfakta çay dökülür bebeğin kahvaltı masasında ne işi var dedim eşine bakıyo sinirli sinirli ver diyo. çocuğum düşüyodu kaç defa.
Ailecek hurma yedirceklermiş ezip hurmayı.
Bilmediğim bi sürü yağ falan tavsiye ediyolardı.
Deniz suyuyla yıkıycaklardı. bunlara izin vermedim tabi.
Çocuğumu resmen kaçırdım artık sürekli uyuyo dedim.
Tendirtiyot bebeği iyice sarılık yaparmış meğer. Ben onun tavsiyesiyle sürdüm çocuğun göbek bağı düşünce doktor kızdı sarılığı arttırır bu diye. Bide alkol işe yaramaaz bunu sürün diyo bilmiş bilmiş.
Çocuğu uyandırmaya çalışıyo sürekli.
Bi gün odasında çocuk uyuyo birden ağlamaya başladı dedesi gitti yanına neyse dedesi var yanında dedim.
Dahada ağladı çocuk.
Gittim ayy görseniz ağlarsınız
Çocuğum kusmuşşş dedesi başında fotoğraf çekcem diye uğraşıyo yavrum çıldırıyo ağlarken ışık geliyo sürekli makineden kusmaya uğraşıyo ordan offfffff
Neyse anlatsam daha neler neler...
Bunlar gitti bebişim kendine geldi herşeyini düzene soktum herşeyimiz yolunda çok çok şükür.
Ama gel gelelim bayram.. Ve memlekete gidiceez..
Arkadaşlar sizce haksızmıyım?
Abartıyosam söyleyin oda dedesi neden kıskanıyosun deyin ne biliyim rahatlatın ama inanın o kadar taktım ki ben bu duruma bayramda kızıma yine sevmek adı altında hırpalıycak..
Eğer haklı görüyorsanızda; ben kendi evim neyse misafirler diye bişey demedim bozmadım büyüğüm dedim dedesi dedim..
Ama artık onların evinde olucaz.
Ne demeliyim sizce böyle anlasın iyce.
Ona güvenmediğimi ve çocuğumu onunla başbaşa bırakmak istemediğimi belirtmek istiyorum.
Anlamışsınızdır işte..
Napmalıyım?![]()
Merhaba canımn seni çoook iyi anlıyorum benim eşimin ailesi bilinçli eğitimli kültürlü insanalr ama ben bile doğumdan sonra 6-7 kişi kalmasını istemedim yardım falanda istemedim çünkü o sırada anne ve bebeğin özel anları birbirine ait olduğu anlar herkes birşey der yeni doğum yapmış birisi farklı psikoloji,de olabilir ayrıca çok haklısın bence mümkün olduğunca çocuğundan ayrılmamamya çalış onlara bırakma ve rahatsızlığını dile getir ben,m bebeğim 4,5 aylık kimsenin öpmesini istemiyorum mesela halen öyle öpücük hastalığı diye birşey var ama insanalr bu hakkı kendinde görüyor bana tuhaf geliyor açıkçası bende belirticem öpmeyin diye ayrıca çoook haklısın bende bayramda gidiyorum kayınvalidem eğitimli birisi ama bende belirticem öpmeyin diye sende rahatsızlığını dile getir çocukta herşey mübah...
Gaz vermek gibi olmasın ama resmen işkence edilmiş bebeğe.
Ne demek flaşlı çekim yapmak, kalıcı göz hasarı olsa cahilliğimize mi sayın diyecekler.
Anan baban bile olsa bebeğine bu işkenceyi yapanlara sessiz kalma. Kocan senin yanında olur veya olmaz, o onun sorunu.
Kayınpederini vallahi dövesim geldi.
bence kayınpederiniz birazda inadına yapmış sizin ve eşinizin yapma dediği şeyleri.
hani kv olsa bunu yapan,bildiğini okuyor sonuçta o da anne oldu,kendi zamanında kalan adetleri uyguluyor falan dersinde,
kp kaç kez çocuk bakmış ki bildiğini okusun.
muhtemelen,torununu ondan zırt bırt kaçırdığınızı düşünüp,sinirlenip inadına yapmıştır.
bana eşinizde pasif gibi geldi.
o da uyardı falan diyorsunuz ama bana kalırsa biraz geri planda kalmış.
eşinizde sizin verdiğiniz tepkileri verse böyle olmazdı.
eşinizle konuşun ve fikir birliğine vararak gidin memleketinize.
siz uyarmaya gerek kalmadan eşiniz müdahele etsin,
böylece hem biraz daha çekinirler hem de siz gözlerine çok batmazsınız.
zira anladığım kadarıyla burda birazda size kasten yapılmış hareketler gibi geldi bana.
Türk örf ve adetlerinde maalesef böyle..aslında kocan ile yahut karın ile evlenmiyorsun sadece..tüm akrabalarıyla evleniyorsun ve bu bence son derece gereksiz birşey. Ben hiç doğru bulmuyorum! Tamam onun dedesi olabilir ama o çocuğun annesi sensin ve şimdiden ipleri verirsen ilerde kurtulması çok zor olur diye düşünüyorum.
benim anladığım insan lohusalıkta hele de ilk çoçuk ise , şöyle bir üzerine aşırı hassasiyetle birlikte kal geliyor , kalakalıyorsun denilir ya öyle oluyor, (tecrübe ile sabit tir :))
ama önce şunu idrak edin eğer bebeğinize bir zarar gelirse ?
ya bu zarar geri dönüşü olmayan bir zarar olursa ? mesela gözlerinin dibinden flaşla fotoğraf çekti diyorsunuz , ya ileride sorun çıkarsa,kp nin kalbini kırmamış olmanıza değicekmi ?
ya bu zarar esnasında bebeğin canı acıdığında suç yine size kalmayacakmı sanıyorsunuz ? mesela gidiyorsunuz, hastalanırsa bebek , ''keşke gelmeseydiniz, deseydiniz bize , biz anlayışla karşılardık '' demiyeceklermi sanıyorsunuz ?
bebeğinizin canı acırken , hastalandığında en çok sizin (babanın bile sizin kadar yanmaz sanırım ilk zamanlar ) canınız yanacak ,
bebeğin anne ve babasının sizler olduğunu onların aklına yerleştirmeye çalışın bence, ben annesiyim ben bilirim tarzınız olsun, kendinize güveniniz olsun , size verilen enteresan tavsiyelere illa uymak zorunda değilsiniz ,
ayrıca 1,5 aylık bebek , öyle oyun bebeği değildir,uyur, uyanır emer, altını pisletir ,ağlar ,felen süs bebesi değil bu , sevilecek durumda değil, ayrıca bebekler öpülmez koklanır, önce eşinize bunları anlatın , bebek hasta olursa , zarar gelirseyi ısrarla vurgulayın ,
ki insanların size kırılmaları siz kötü davrandığınız için değil bebeğinizi korduğunuz için ise bu onları haklı kılmaz ,
bebeğinizi kendi doğrularınız şeklinde büyütmek istediğiniz için size kırılacaklar ise hep kırılacaklardır ,4 yıl sonra da 10 yıl sonra da bunu da unutmayın![]()
daha bugün yine sinir olup da geldimbenim kv bebeğimizden için bebeğim,oğlum benim falan derken iyice abarttı o benim yaşama sebebim dedi
ve kalakaldım aklıma hçbirşey gelmedi....ya tamam çok sever ama abartı değil mi ya....
daha bugün yine sinir olup da geldimbenim kv bebeğimizden için bebeğim,oğlum benim falan derken iyice abarttı o benim yaşama sebebim dedi
ve kalakaldım aklıma hçbirşey gelmedi....ya tamam çok sever ama abartı değil mi ya....
hayır abartı değil.. benim bütün sülalem çocuklarımı "oğlum" diye severler.. "hayatımın anlamı, balım, kaymağım, bebeğim, oğlum" herşeyi der babaannesi- anneannesi.. çocuklar sadece anne-babaların yaşama sevinci değil ki, sonuçta kocaman bir ailenin içine doğuyorlar..
hatta ben kardeşimin kızını severken "bebeğim, kızım, ömrüm" diye severim, oğlum da beni taklit ede ede "kıjıııım" diye sevmeye başladırahat olun, kimse oğlum/kızım dediği için bebeğinizin annesi olmuyor
![]()
ha o öpme meseleside bizde ayrı bi komedi zaten..
Ben ve eşim sert şekilde öpmeyin diye belirttik baştan.
Benim yanımda kimse öpmedi gerçi kayınvalidem videoda öperken yakalanmış ama neyse.
Diyolar ki halaları falan öpmeyelim öpmeyelim kokalım..
Yahu senin eşin sakallı bir adam minicik bebeğin suratına suratı değmesi şartmı öpülmiycekse kokulcak mı..
Demeyi düşünüyorum ama bunu illa yüzünüz deyicek yani kokmasakda olmuyo mu diye..
Ya o kadar içim acıyo ki bu makina olayı aklıma geldikçe.
Hele son günler benden gizli çekcek sanki böyle odadan ışık belli oluyodu..
Kuzum ya ama hiç olmadı makinayı saklamayı düşünüyorum bu sefer bikaç defa söyleyip dinlemesse.
Hatta giderkende aa burdaymış makina diye benim sakladığımı belirtmek istiyorum.
Ee tabiki öyle zaten eşimde diyo bunu bana..
Sen kaçırdın oda öyle yapıyo sen o kadar şiddetle bakıyosun ki adama, adam panik yapıp düşürmeye bile kalktı nerdeyse diyo.
Yani onun babacığında bir suç yok.
Bu sefer bana bırak diyo bakalım ona bırakıcam tabi müdahalelerimde olcak.
Hiç hoşlanmıyorum artık bu adamdan.
Bebeğim olmadan da böyle biriydi.Sinsi kurnaz.
hayır abartı değil.. benim bütün sülalem çocuklarımı "oğlum" diye severler.. "hayatımın anlamı, balım, kaymağım, bebeğim, oğlum" herşeyi der babaannesi- anneannesi.. çocuklar sadece anne-babaların yaşama sevinci değil ki, sonuçta kocaman bir ailenin içine doğuyorlar..
hatta ben kardeşimin kızını severken "bebeğim, kızım, ömrüm" diye severim, oğlum da beni taklit ede ede "kıjıııım" diye sevmeye başladırahat olun, kimse oğlum/kızım dediği için bebeğinizin annesi olmuyor
![]()
![]()