Kayınpederimin bebeğime olan davranışları

Ciciibebe

Minik kızım yolda(:
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2013
87
3
6
Diğer
Selam arkadaşlar.
Diğer konumu okuyanlar bilir doğumdan önce eşimin ailesi gelip günlerce bende kalıcak diye endişelerim vardı doğruda çıktı.
Lohusa halimde evde bebekle beraber 8kişiydik.
Ben hücreme(yatakodası) tıkıldım kaldım falan filan. ha bir tek iş yaptın mı mutfağa girdin mi derseniz hayır. Kayınvalidem gerçekten o kadar çok yardımcı oldu ki. Ailesinin maddi olarakda çok çok yardımlarıda oldu inkar edemem. Ama diğer insanların hiç bir işi yoktu orada.
Berbat günlerdi tam 20 gün böyle geçti.
o 20 gün içinde ise bende bebeğime karşı aşırı hassaslık mı dersiniz, kıskanmak mı dersiniz, yoksa haklı mı bulursunuz bilemiyorum.
Ama dışardan birilerinin fikirlerine ihtiyacım var.

Kayınpederim hastanedeyiz bebeğimin ikinci günü hani bebeğe hafif masaj yapılır ya sırtına onu abartıp koskoca yumruğunu bebeğimin sırtını koyup kaldırdı bebeğim nasıl ağladı yavrum. Bunu ikinci kez küçük oğluna denetmeye kalktı. Ben ağladım gidip dayanamadım kuzuma. Sonra eşim farketti ve yapmayın diye tepki gösterdi.

Durmadan ama durmadan minicik bebeğin gözlerinin dibinden fotoğraf makinesiyle flashlı çekim yaptı.
yavrum fotoların bazılarında elini gözüne doğru getirmiş, gözlerini kapatmış, kendini sıkmış nasıl rahatsız olduğu belli..

Telefonla akrabalarına kızımın sesini duyurucam diye hoporlörü açıp bebeğimin yanağına aniden dayayıp ben geldiğimde almak için acıktı verin diye hayır acıkmadı emziği nerde emzik getir diye karısına bağırdı..

Ne zaman abartmıyorum ne zaman yanına gitsem acıkmıştır aliyim diye acıkmadı diyodu.
kızımın mızıldamasını duyup Birden odaya girdiğimde haldır haldır çocuğum sırf ağlamasın da almiyim diye sallıyodu..
:2:

Kaç defa yanlışlıkla düşürmeye kalktı.. Baba mutfakta çay dökülür bebeğin kahvaltı masasında ne işi var dedim eşine bakıyo sinirli sinirli ver diyo. çocuğum düşüyodu kaç defa.

Ailecek hurma yedirceklermiş ezip hurmayı.
Bilmediğim bi sürü yağ falan tavsiye ediyolardı.
Deniz suyuyla yıkıycaklardı. bunlara izin vermedim tabi.

Çocuğumu resmen kaçırdım artık sürekli uyuyo dedim.
Tendirtiyot bebeği iyice sarılık yaparmış meğer. Ben onun tavsiyesiyle sürdüm çocuğun göbek bağı düşünce doktor kızdı sarılığı arttırır bu diye. Bide alkol işe yaramaaz bunu sürün diyo bilmiş bilmiş.

Çocuğu uyandırmaya çalışıyo sürekli.

Bi gün odasında çocuk uyuyo birden ağlamaya başladı dedesi gitti yanına neyse dedesi var yanında dedim.
Dahada ağladı çocuk.
Gittim ayy görseniz ağlarsınız
Çocuğum kusmuşşş dedesi başında fotoğraf çekcem diye uğraşıyo yavrum çıldırıyo ağlarken ışık geliyo sürekli makineden kusmaya uğraşıyo ordan offfffff

Neyse anlatsam daha neler neler...
Bunlar gitti bebişim kendine geldi herşeyini düzene soktum herşeyimiz yolunda çok çok şükür.

Ama gel gelelim bayram.. Ve memlekete gidiceez..

Arkadaşlar sizce haksızmıyım?
Abartıyosam söyleyin oda dedesi neden kıskanıyosun deyin ne biliyim rahatlatın ama inanın o kadar taktım ki ben bu duruma bayramda kızıma yine sevmek adı altında hırpalıycak..

Eğer haklı görüyorsanızda; ben kendi evim neyse misafirler diye bişey demedim bozmadım büyüğüm dedim dedesi dedim..
Ama artık onların evinde olucaz.
Ne demeliyim sizce böyle anlasın iyce.
Ona güvenmediğimi ve çocuğumu onunla başbaşa bırakmak istemediğimi belirtmek istiyorum.
Anlamışsınızdır işte..
Napmalıyım?

bence yerden göge kadar haklısın
bu millet kendini ne sanıyor ben anlamıyorum
çocugu karnında taşıyan sensin doguran sensin o zaman annesi sensin
dogunca çocugun annesi kv kp oluyor bak sen işe
senin lohusalıgın çıktımı memlekete gitmek için
ayrıca havalarda soguk küçücük bebekle nasıl gideceksin
hasta olursa orda ne yapacaksın
bunları düşünen yok tabi
gelin gelsin bebegi bıraksın gelinde iş görsün misafir agırlasın
zihniyeti bu onların
buna fırsat verme ama
fırsat verirsen devamı gelir
sonra önüne geçemezsin
bu arada bebegin analı babalı büyüsünRabbim nazarlardan saklasın

Emin ol bende bebeğimi çok kıskandım. 3 aylık çocuğa et yalattılar, gazoz yalattılar. Defalarca eşime şikayet etmeme rağmen ayaklarından salladılar. Araba koltuğuna bağlamakta ısrar ettiğim halde ben olmadığımda bağlamadıklarına eminim. Kucakta taşınırmış çünkü. Çingene salıncağı kuracaklarmış çocuğuma. Bana sormadan başka doktora götüreceğiz dediler. Daha neler neler. Emzirmeme bile başkaları karar verdi. Sen kendinden emin olmazsan tepene binerler. Şimdi bir sorun oldumu ellerinden alıveriyorum çocuğumu. Kimse benden iyi tanıyamaz onu. Sen kötü gelin olursun belki ama tavrını kesin bir şekilde koy. Çocuğun için. Benim bir tanıdığım, bebek görmeye gelenler sıcaktan bunaldı diye pencereleri açınca 15 gün boyunca çocuk hasta oldu. Başkaları için çocuğuna istemediğin şeylerin yapılmasına göz yumma. Sen onun annesisin. Sen geri durursan karışan çok olur. Gerekirse lafını söyle. Ani tepkiler verirsen anlarlar.

Bence sizinki kıskanma değil annelik koruma içgüdüsü ve yerden göğe kadar haklısınız ,yeni doğan bebeğin temel ihtiyaçları dışında kucağa bile alınmaması gerekli ki sizinkiler aşmış olayı ,belki memlekete gidince işte yeterince kilo almamış ,çabuk hastalanıyor vs doktor ağlamadığı sürece kucağa almayın dedi felan diyebilirsiniz,sebeplerinizde doktorlu konuşursanız etkili olurki ,bi doktor duysa yenidoğan bebeğin halini gerçekten bi fırça yersiniz.)sevgiler.

Ben sizin yerinizde olsam, hele çocuğun kusmaya çalıştığı, kendiyle boğuştuğu sırada fotoğraf çekmeye çalışan dengesiz kayınpederden lafımı esirgemezdim. Çocuğumun sağlığından kıymetli ne olabilir, varsın beni cadı ilan etsinler. Kayınpederinin yaptıkları sevgiden değil, görgüsüzlük ve dengesizliğinden.

Hiç bu kadar sinir olmamıştım ama kv ve kp ni dövesim var
Çocugun için kötü olmayıda göze al bence,ona birşey olduktan sonra laf söylemedigine ve bunlara göz yumduguna pişman olursun

merhaba arkadaşım;

Kayınpederine yok artık diyorum başkada bişey diyemiyorum.Eğer gitmeme gibi bir durumunuz varsa gitmeyin.Sanırım daha çok küçük bebecik.Hava değişikliği felan olur.malum hastalık zamanı.Ama mecburuz diyorsan 1 dk.bile gözünün önünden ayırma. bunlar bebeğe kurban eti yedirmeye kalkarlar felan belli olmaz.

aman Allah im kucucuk el kadar bebege resmen eziyet etmis. Hele kusarken bogulabilirdi. Allah korusun. Arkadasim valla iyi susmussun.
Bayramda gideceksin madem orda devreye kocan girecek sen ne desen batar. Esin koruyacak bebegini. Gerekirse kucaginizdan indirmeyeceksiniz. Sevmeninde bi usulu var...

ay hakikaten çok sinir bozucu hareketleri var kayınpederinin..
ayrıca bebek çok ufak, belki doktoru da bebeğin yolculuğa hiç uygun olmadığını,şu anda çok küçük olduğunu söylemiş olabilir, hatırlamıyor olabilirsin .. yani senin yerinde ben olsam doktor kesin böyle derdi

çok haklısın..
tek kelimeni bile yadırgamadım inan bana...
ben olsam katil olmuştum...
bende hamileyim birden senin yerine koydum kendimi kendi babam yapsa bile patlarım o derece yani...
"bebek biraz rahatsız doktor özellikle uyardı şunları bunları yapmayın diye" de..
anlarmı bilmem..
yani tamam dedesidir ama o kadarda çocuğa eziyet etmesine tahammül edilemez yani...

Evet ve bebek bize kalsın diye bilerek bana bir sürü iş bulucaklar yığıcak bulaşıkları önüme bu sefer..
Gitmek için planları ayarladık ama bebeğim 1,5 aylık daha ve çok soğuk havalar eşime desem gidelim der vazgeçmez yani..
artık sıkıca giydiricem napiyim..
Amiin inşallah çok sağolun.

Napmaya çalışıyolar anlamıyorum el yalatmak mı aaa çok ilginç ne bunlar böyle ya annesinin istemediği şeyleri yapma hakkını nerden buluyolar.hepsi aynı valllahi.. Benim bişey söylemememin sebebi misafir olduklarından orda ağzıma geleni söylemeyi düşünüyorum.

O sağlık sektöründe çalıştığı için, kendini doktor sanıyo doktor böyle dedi deyince bozuluyo anlamadım gitti "bişey olmaz, bişey olmaz" deyip duruyo.

Şimdi düşünüyorumda nasıl sinir oldum kendime niye söylemediysem hiç birşey şokla tutuldum mu nedir.

Hiç bu kadar sinir olmamıştım ama kv ve kp ni dövesim var
Çocugun için kötü olmayıda göze al bence,ona birşey olduktan sonra laf söylemedigine ve bunlara göz yumduguna pişman olursun

Çok haklısınız, bu bayram söylemeyi düşünüyorum ama hem kırmadan hemde kalıcı olarak neler söyleyebilirim sizlere danışıyım dedim

Bana şaka yapmak için sözde yuumurtayı çocuğun dudağına sürdü gülüyor bide kendi kendilerine oyuncak sandılar herhalde çocuğumu.

Eşimde benim yanımda aslında ama ailesi diyede nolucak birşey olmaz oda dedesi sonuçta demeye başladı. Bebeğimi tek başıma koruycam anlaşılan.

Gitmemiz lazım, geçen bayramda gidememiştik zaten eşimde kabul etmez.

Mrb canim yaa hic sorma kotu bir durum benimde k peder ayni kaynana pek oyle degil herseye karisir surekli kalk cocuk actir yemek ver su ver banyo et hastami usuttumu terledimi ustunu degistir diye emirler veriyo ustelik benim oglum 4 yasinda aciksa yemek ister baba diyorum anlamiyor sikicu bir durum bazen o kadar sıkılıyorum ki bu durumdan anlatamam tamam çok düşkün dedesi ama bu kadarda insanı sıkboğaz ediyor hayır sanki biz bilmiyoruz terlediğinde üstünü değiştirmeyi yada banyo etmeyi sürekli emir veriyo allahtan beraber kalmıyoruz yoksa kafayı yerdim herhalde:)

Ben sizin yerinizde olsam 1,5 aylık bebekle bu soğuklarda hiçbir yere gitmezdim. Ayrıca yapılanlara da asla müsaade etmezdim. Benim bebeğim premature doğdu, 2 ay yogun bakımda kaldı, çıkarken doktorları zaten tembihlemisti sıkı sıkı. Değil milletin kucağına vermek, odasına bile sokmadım kimseyi. Eve de misafir kabul etmedim. Kimsenin ne dediği umurumda değil. O yogun bakım kapılarında ne çektiğimi, hastalanınca ne yaşadığımı ben bilirim. Kimse bebeğimden önemli değil. İsteyen cadı desin, kim ne derse desin...

keşke bebeğini götürmesen daha yeni doğmuş umarım hasta olmaz .bu arada eşin senin kadar hassas değil anlamıyorum o da babası sonuçta seni desteklemesi gerekir. eşin konuşsa aslında sende bu zor durumdan kurtulursun. bu arada kayınpederine uyuz oldum. ben laf söylemeden edemezdim herhalde.bide lohusalıkta aslında yanında bir kişi kalsa yeterli bence. bizim toplum çok abartıyor herşeyi resmen eziyet ediyorlar. seni senden başka kimse daha iyi düşünemez. bebeğinin sana ihtiyacı var.kırmadan üzmeden yapayım diyosun ama olmuyor bir kelime söylesen zaten hemen arkandan konuşuyorlar.kırılacaklarsa da kırılsınlar anlayışlı olması gereken onlar sonuçta. benim doğum da bir ay sonra seni çok iyi anlıyorum. evet korkuyorum başıma geleceklerden ama ben üzüleceğime onlar üzülsün .bu arada Allah analı babalı sağlıcakla büyütsün inşallah

Bence ilk once esinle konus. O da babasina izin vermesin boyle davranmasina. Eger esime anlatamiyorum diyorsan,kayinvalidenle konus.O da kp-den cekiniyor diyorsan,o zaman direk kp-le konus. Sesini yukseltmeden,ama kararli bir sekilde - "Babacim,torununuzu sevdiginizi biliyorum,buda beni cok mutlu ediyor,ama yaptiklariniz yalnis.Istemeden ona zarar veriyorsunuz ,farkinda digilsiniz. Lutfen boyle yapmayin" - de. Eger bunlarada aldirmazsa,cekinme ikinci kez bir daha uyar "babacim lutfen,yapmayin" - diye. Her seferinde uyar. Sana bir sey soylerse de terbiye cercevesinde cevabini ver. Allah yardimcin olsun.

Kusura bakmayın ben sadece size kızdım. Siz artık annesiniz ne demek çocuk kusarken resim çekmek minnacık çocuga flashlı çekimler falan?

Nasıl onların elinden alıp bağırıp çağırmadınız. Valla burdan bu mantıktaki kayınvalidelere ve kayınpederlere sesleniyorum, valla böyle gelinlerin kıymetini bilin ya. Benim gibi insan olsa, kocamın beni boşayacağını bilsem kapı dışarı ederim onları.

Ayrıca eşinizde bu kadar mı körmüş kendi bebeğine çocugu masada görünce babasına dememiş mi bana napıyosun vs falan diye ya? Olmadı onlara verin onlar baksınlar. Ayrıca sizin evinizde yok erkek kardeşi yok kayınpeder ne işi var? Siz lohusa değilmisiniz? Çok lazımsa gelsin annesi dursun diğerleri napıyo ya?

Ay valla çıldırdım akşam akşam yok yumruk yapmış elini bilmem ne. Ya sizin bile ona dokunurken elinizi kaç kere yıkamanız lazım amavdan alınan domates mi bu millet mıncık mıncık elliyo oraya buraya koyuyo yaaaa

Ayy inanamıyorum arkadasım ne kadar sabırlısın sen yaa şaştım kaldım yemin ederim hele o çocuğun arkasına yumrukla vurmak filan o ne öyle ya sinirimden güldüm resmen bende diğer arkadaslara katılıyorum asla abartmıyosun hatta tam tersi çok sessiz kalmışsın yapılanlar karşısında kesin tavrını koy bence çok çok kötü gelin derler ama bu önemli değil çocugundan kıyamam o küçücük yavruya yaa valla çok üzüldüm ve çok kızdım kp.ne

Şu kısmı okuduktan sonra bana bişeyler oldu zaten aman Allahım ya el insaf küçücük bebeğe yapılır mı bu konu sahibi arkadaşım vallahi cennetlik kadınsın peygamber sabrı varmış sende.

şu fotoğraf merakı nedir yaa.. beni de bu sinir ediyor

Konuyu okumaya baslarken kiskandim filan deyince abartiyorsun diye dusundum,sagolsunlar faydalarida olmus maddi manevi ama devamini okuyunca hakli buldum seni sirtina yumrukla masaj,bebek kusmus o resim cekme derdinde vs. cok cok haklisin,bayramda giderseniz tepkini koy derim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…