• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınpederime başsağlığı dilemek istemiyorum..

canım sen çok kültürlü,bilgili,asil bi insansın,senin karakterini çok seviyorum yazılarını çok mantıklı bulurum ama böyle bir insana bi tlf edipde başsağlığı yapmamak yakışmaz herşeyi bi kenara bırak sana düşen görevi yap.gerisini o düşünsün

şu 3-5 günde tanıdığım ipek o telefonu eder terbiyeyi de elden bırakmadan nazik nazik konuşur umutefe de büyüklük sende kalsın yapma etme iyiniyetiyle ortamı yumuşatır alemsiniz kızlar

Yavrunu sağlıklı bir şekilde inşallah kucağına alırsın..Bende git diyenlerdenim..Boşver bazen neleri neleri yutuyor insan..Senin hayatın birkaç ay sonra nasıl anlam kazanacak düşünmeyeceksin bile bunları..İyilik yap denize at..Bazen kör,sağır ve dilsiz olmak işe yarayabiliyor..
Sevgiler..

eşiniz neden yolunan kaz konumunda...?
oda farkındadır durumun aslında ama kardeşi birşey diyemiyordur ki, ben bunada karşıyım ortada bir haksızlık varsa söz konusu olmalı göz ardı edilmemeli..
kayınpederinize başsağlığı dileyin yükü üzerinizden kalksın bana kalırsa bu kadar teferruatlı düşünmek zorunda kalmaz topu ona atarsınız..

Evet dogrusu sizin dediginiz gibi olmali. Ama siz burda bukadar uzulsenizde, dert yansanizda insanlari degistiremezsin.Bisey yaparken onlardan tesekkur bile beklemeyin diyorum ben.Zaten gitmiyormussunuz arayip bassagligi dilemekte ne var anlamadim. Sonucta bir insan olmus ve olmasi gerektigi gibi bassagligi dilemeniz gerekiyor.Tabiki mecbur degilsiniz bunu yapmaya.Ama dogrusu budur. Bakin icinize bu sikinti olmuski buraya konu acmissiniz. Bence en basinda bi arayip bassagligi dileseydiniz suan bukadar stres yapmis olmazdiniz. Boyle durumlarda bize yapilanlari en azindan bikac dakikaligina unuttum gorevimizi yapmak duzer.Ama dedigim gibi siz nasil dogru biliyorsaniz oyle yapin.Buraya fikir almak icin konuyu actiniz bende fikrimi soyledim.Benim dediklerimi yapmak gibi bir zorunlulugunuz yok.Allah yardimciniz olsun

Lütfen yanlış anlamayın beni, teşekkür ederim fikirlerinizi yazdığınız, konumu önemsediğiniz için.
Aradım zaten, ama sadece k.pederimi. Dediğniz gibi hemen sıcağı sıcağına arayıp, 10 sn'de kapatsam stres yapmazdım, haklısınız. Aradım, rahatladım.

Yavrunu sağlıklı bir şekilde inşallah kucağına alırsın..Bende git diyenlerdenim..Boşver bazen neleri neleri yutuyor insan..Senin hayatın birkaç ay sonra nasıl anlam kazanacak düşünmeyeceksin bile bunları..İyilik yap denize at..Bazen kör,sağır ve dilsiz olmak işe yarayabiliyor..
Sevgiler..

Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için..
Oğlum son zamanlarda her gece rüyamda, sabahları çok mutlu uyanıyorum.:69:
"oğlum" demekte tuhaf geliyor, "kızım" demeye alışmış dilim, ne şanslı bir kadınım aslında, çok şükür.
Böyle bir konuyla uğraşmam çok boş aslında, ama ne bileyim atamıyorum zihnimden kimi zaman..:59:

eşiniz neden yolunan kaz konumunda...?
oda farkındadır durumun aslında ama kardeşi birşey diyemiyordur ki, ben bunada karşıyım ortada bir haksızlık varsa söz konusu olmalı göz ardı edilmemeli..
kayınpederinize başsağlığı dileyin yükü üzerinizden kalksın bana kalırsa bu kadar teferruatlı düşünmek zorunda kalmaz topu ona atarsınız..

Eşim sadece ölüm, hastalık durumlarında devreye giriyor. Ama o da bize yetiyor. Düşün ki koskoca bir aile, yaşlısı var genci var. Ve her tür hastalığın, ölümün, cenazenin masrafı sana kalıyor. Sanki belediyesin sen, onlarda sokakta kalan kimsesizler.
Neyse, veren el olalım gene de.. Ne yapalım..
Yeni evlililere aileleri destek olurken, bizimkiler hep köstek oluyor malesef..
Sürekli para beklentisindeler.. Vermeyince "cimri" olyuyor adımız.. Cenazelerine, hastalıklarına yetişmemiz "vazife" gibi algılanıyor..

şu 3-5 günde tanıdığım ipek o telefonu eder terbiyeyi de elden bırakmadan nazik nazik konuşur umutefe de büyüklük sende kalsın yapma etme iyiniyetiyle ortamı yumuşatır alemsiniz kızlar

Evet canım, doğru tanıdın beni..:69:
Aradım..
Kaynımı değil ama, onu aramıycam, banane..
Sonuçta nine yoğun bakıma alınınca ben hamile halimle gittim memlekete, onu gördüm. Ama kaynım yapmadı. Demek ki benden daha yakını değilmiş ninenin..
K.pederimi aradım, triplerde..
"Cenazeden döndüm, hastalandım, serum verdiler" dert yandı dakikalarca..
E banane arkadaşım..
Demedim tabi.. "Geçmiş olsun, kolay değil elbette hasta bakmak, yıprandınız sizde" dedim.
Sonra "benim toplantım var" dedim, kapattım. 1 dk sürdü ortalama. Adam olsalardı evine ziyarete de giderdim, ama değmez..

canım öncelikle ALLAH bebğini sağlıklı bi şekilde kucağına almayı nasip etsin...
boşver sen kendi asaletini ortaya koymuşsun aramışsın (hoş anlattığına göre bu insanlar asaletten falan anlamazlar ama) kul bilmezse allah bilir...
büyüklük sende kalmış...:19:

Merhaba

Öncelkle başınız sağolsun .Allah geride kalanlara can sağlığı versin . .
Ve şimdiden kolay bir doğum diliyorum size . .
Kayınpederinizi aramanız sadece sizin vicdanınızı rahatlatır . . Bence ikileme düşmeyin arayın gitsin .Kaybedicek değil vicdanen kazanacak olan siz olucaksınız. . . Telefonda aşırı samimileşme olmıcaktır zaten . Merhaba diyip bağsağlığı dileyip kapatırsınız uzatılmasına gerek yok . . Ki onunda acısı taze pek konuşmak istemeyebilirde. .
Ama ben olsam kaynımı ararmıyımm . !!! Zannetmiyorum
Mevlüt konusuna gelirsek madem masrafları üstlenmek yine size düşüyor ozamn camide okutun mevlütü . . Hamilesiniz evinizde okutmk dediğiniz gibi zor olur bebek mevlütüyle birleştirmeyin bana kalırsa . .

Kaynımı aramadım canım, aynen hemfikirim seninle..:19:
K.pederimi aradım, dert yandı hemen 2 dakikada. Hep mağdur edebiyatı, bıktım bu dilenci kültüründen..
Bebek mevlidi ile ölü mevlidi birleştirmeyi nasıl düşündüm ben o sinirle bilemiyorum zaten.. Aklım karıştı herhalde..
Ben çalışmasam eşimde tek başına bu dilencilerin yükünü sırtlayamazdı. Bu anlamda sırtlarını dayadıkları insan eşim değil, benim aslında. Nefret ediyorum onlardan..

Bence zaten fazlası ile her şeyi yapmışsınız.

Telefonda etmişsiniz yeter

Kaynınızı aramanıza gerek yok bence. Zaten sizin yazdıkalrınızdan kaynınızı annesinin hep size mesafeli tuttuğu hissini alıorum.Aslında öz abisi böyle olmamalı ama annesi böyle davranması konuaunsa etkiliyor demekki oğlunu. Onlar size gereken değeri vermiyorlar siz fazla falza yapıyorsunuz kayınpederi de aramışısnız zaten bence yeterli.

Bu halinizle sıkmayın canınızı daha fazla bebişi düşünün

sende benden fazla kincisin gibime geliyor
seni cok iyi anladigim halde
gonlum aramandan yana
esin zor zamanlar disinda keseyi acmiyor bu da iyi bir sey
su eltinle ve kaynini sil bence hayatindan
hic bir sey seni zorlamiyor onlarla gorusmen icin
iyilikten incelikten anlamiorlar iste
canini sikmaya bile degmez
siz sadece o nineye karsi maddi manevi son gorev denilen seyi yaptiniz
bir telefondan bir sey kaybetmezsin
ama mecburda degilsin sonucta esinin cabalari ortada
bazi konularda lafini esirgememen gerek artik
ama hamilesin bu yuzden umursama
hatta laf arasinda duyurun "ustumuze duseni yaptik ama sorumluluklarimiz artti
hic bir sey eskisi gibi olmaz" diyin
neysene sikma canini

Hiç unutmuyorum geçmişi, o anlamda kinciyim. Ama gerçekten bu insanlara çok verici davrandım sürekli. Fakat karakter olarak 5 para etmez insanlar..
Şöyle söyleyeyim, bir örnek sadece..
K.pederimin düne kadar hiçbir sosyal güvencesi yoktu, şu ana dek devlete 1 kuruş vergi ödememiş bir insan. Düzenli bir işi de olmamış hiç. Hayattayken babasının sırtından, şimdi çocukalrının ve karısının sırtından.. Öyle bir insan..
Ben hep derdim eşime "baban hastalansa ne olacak, nerede tedavi olacak"..
Ve tabi ki başımıza geldi, felç oldu adam 1 gecede. Adamın felç olduğuna değil, kızıma biriktirdiğim paraların o sorumsuza gitmesine acıdım. İsteyen beni kötü niyetlilikle suçlasın. Ben hamileyken 9 ay boyunca çalıştım, enayiliğimden mi..

Hiç unutmuyorum geçmişi, o anlamda kinciyim. Ama gerçekten bu insanlara çok verici davrandım sürekli. Fakat karakter olarak 5 para etmez insanlar..
K.pederimin düne kadar hiçbir sosyal güvencesi yoktu, şu ana dek devlete 1 kuruş vergi ödememiş bir insan. Düzenli bir işi de olmamış hiç. Hayattayken babasının sırtından, şimdi çocukalrının ve karısının sırtından.. Öyle bir insan..
Ve tabi ki başımıza geldi, felç oldu adam 1 gecede. Adamın felç olduğuna değil, kızıma biriktirdiğim paraların o sorumsuza gitmesine acıdım. İsteyen beni kötü niyetlilikle suçlasın. Ben hamileyken 9 ay boyunca çalıştım, enayiliğimden mi..

bunun kötü niyetlilikle alakası yok bence ben olsam böyle bi adam için aynısını düşünürdüm..
değse tamam dicem paradır yine kazanılır..
ama gerçekten böyle insanlara asla tahammül edemiyorum artık ilk evlendiğimiz zamanlarda görümcem bekardı daha kaynanmla bir olup habire para istiyolardı eşimden babası öldüğü için eşimde kıyamıyodu..
halbuki ortanca kaynımla yaşıyolar o çalışmayıp yatıyodu bizim eşşek bütün yükü çekiyodu en sonunda patladım bu böyle olmaz diye ve bu sorunu ortadan kaldırdım..

Eşim sadece ölüm, hastalık durumlarında devreye giriyor. Ama o da bize yetiyor. Düşün ki koskoca bir aile, yaşlısı var genci var. Ve her tür hastalığın, ölümün, cenazenin masrafı sana kalıyor. Sanki belediyesin sen, onlarda sokakta kalan kimsesizler.
Neyse, veren el olalım gene de.. Ne yapalım..
Yeni evlililere aileleri destek olurken, bizimkiler hep köstek oluyor malesef..
Sürekli para beklentisindeler.. Vermeyince "cimri" olyuyor adımız.. Cenazelerine, hastalıklarına yetişmemiz "vazife" gibi algılanıyor..

bence eşinizin iyi niyetini su istimal ediyorlar.. eşinizin evli olduğunun eşine ve çocuğuna karşı sorumlu olduğunun farkında değilmiş gibi oynuyorlar.
eşinizde yardım etmesi gereken mevzularda devreye girip yeşil ışık yakıyor.. sonunda olan eşinize olacak herkes bir köşeye çekilecek eşinizin iyi niyeti unutulacak sonuç: hiç!!
Allah biliyorya güzel yanıda bu..
eşinizin kırmızı ışığı yakması gerekiyor biran evvel fazla iyi niyette su istimal ediliyor bu zamanda gerçi adamcağız napsın babası birşey alınacak denince hayır diyebilmeli belki ama diyemiyor vicdan sahibi ama babası eşinizin gösterdiği kadar iyi niyet gösterse ah keşke!!

isin icinde zor durum ve olum olunca icimizdekileri bir kenara birakip hareket etmemiz gerekiyor...
ben de 2 hafta once onca iyilik yapmama ragmen karsiliginda saygisizlik gordugum bir insanin evine gittim taziyeye...
gitmek istemedim tabii ki ama ben gorevimi yaptim diyorum en azindan...
insanlik gorsunler...

bence eşinizin iyi niyetini su istimal ediyorlar.. eşinizin evli olduğunun eşine ve çocuğuna karşı sorumlu olduğunun farkında değilmiş gibi oynuyorlar.
eşinizde yardım etmesi gereken mevzularda devreye girip yeşil ışık yakıyor.. sonunda olan eşinize olacak herkes bir köşeye çekilecek eşinizin iyi niyeti unutulacak sonuç: hiç!!
Allah biliyorya güzel yanıda bu..
eşinizin kırmızı ışığı yakması gerekiyor biran evvel fazla iyi niyette su istimal ediliyor bu zamanda gerçi adamcağız napsın babası birşey alınacak denince hayır diyebilmeli belki ama diyemiyor vicdan sahibi ama babası eşinizin gösterdiği kadar iyi niyet gösterse ah keşke!!

Keşke..
Tam aksine zarurui ihtiyaçlarını karşılıyoruz, bri istekleri olmadığında benim adım "cimri" oluyor. "İpek yaptırmadı, İpek cimri" diyorlar..
K.validem öyle onursuz bir insan ki, kelimeler yetersiz anlatmaya.
Yeni evliydik daha, onların evinde yemekteyiz.
"Alyansımı bozdurmak zorunda kaldım" demez mi, hemde sofrada söylüyor. Kaşığı falan bıraktım, yemedim.
Be kadın, ben mi sorumluyum geçiminden, bunca yıldır sorumsuzca sürdüğünüz yaşantınızdan?
Ailenize gelin oldum sadece, size bakmakla mükellef bir hayırsever değil..:19:

Bence zaten fazlası ile her şeyi yapmışsınız.

Telefonda etmişsiniz yeter

Kaynınızı aramanıza gerek yok bence. Zaten sizin yazdıkalrınızdan kaynınızı annesinin hep size mesafeli tuttuğu hissini alıorum.Aslında öz abisi böyle olmamalı ama annesi böyle davranması konuaunsa etkiliyor demekki oğlunu. Onlar size gereken değeri vermiyorlar siz fazla falza yapıyorsunuz kayınpederi de aramışısnız zaten bence yeterli.

Bu halinizle sıkmayın canınızı daha fazla bebişi düşünün

Evet canım, aslında kaynım o kadar kurnaz değil. Ama annesi inanılmaz gaz veriyor, dolduruyor. Eşimle öz kardeş değiller, babaları aynı, anneleri farklı.
Benim kızım hastanede yatıyordu, 2 sene falan oluyor. K.valide-k.peder geldiler. 10 dk'lık ziyarete.
K.peder "amcasını arayayım gelsin,haberi yoktur" dedi.
K.valide aldı telefonu elinden hemen "ay onun bütçesi ço kkısıtlı, minibüse taksiye para dökmesin şimdi" demez mi..
Eşim ameliyat olduğunda da, sırf gün içinde hastaneden bişeyler isterler, masraf yaptırırlar diye gelmedi kaynım. Annesi "gelme, akşam uğrarsın" demiştir eminim.
K.peder hastanede yattığında hergün eşim ziyarete gittiğinde eline bir alışveriş listesi tutuşturuyordu k.valide.
Ama benim eşim hastanedeyken, gerekli şeyleri dışarıdan alıp getirmek bana düşüyordu. Bir sorulmuyordu bile, ihtiyacım var mı yok mu..
Bu ne yaman çelişki dğeil mi..

Evet canım, aslında kaynım o kadar kurnaz değil. Ama annesi inanılmaz gaz veriyor, dolduruyor. Eşimle öz kardeş değiller, babaları aynı, anneleri farklı.
Benim kızım hastanede yatıyordu, 2 sene falan oluyor. K.valide-k.peder geldiler. 10 dk'lık ziyarete.
K.peder "amcasını arayayım gelsin,haberi yoktur" dedi.
K.valide aldı telefonu elinden hemen "ay onun bütçesi ço kkısıtlı, minibüse taksiye para dökmesin şimdi" demez mi..
Eşim ameliyat olduğunda da, sırf gün içinde hastaneden bişeyler isterler, masraf yaptırırlar diye gelmedi kaynım. Annesi "gelme, akşam uğrarsın" demiştir eminim.
K.peder hastanede yattığında hergün eşim ziyarete gittiğinde eline bir alışveriş listesi tutuşturuyordu k.valide.
Ama benim eşim hastanedeyken, gerekli şeyleri dışarıdan alıp getirmek bana düşüyordu. Bir sorulmuyordu bile, ihtiyacım var mı yok mu..
Bu ne yaman çelişki dğeil mi..

Off, yaşadıklarınızı parça parça da olsa hep okudum. Ne kadar çok şey yaşamışsınız.Bende binde birini gördüm sinir sistemim alt üst oldu. Çok güçlü birsiniz bence çok ta büyük kalpli sizin yerinizde başka biri olsa bu kadar fedakarlık yapmaz en azından ben yapamam gibime geliyor.

Siz de eşinizde fazlası ile elinizden geleni yapmışsınız. Bu tür insanlar maalesefki hayatımızda hep var hep olacak. Bu onların karakteri ne durdan ne utanmadan anlamazlar. Siz zaten aranıza mesafe koyarak en güzelini yapmışsınız zaten. Arada kayınvalideniz oldukça bu tarz şeyler hep olacak çünkü kötü kalpli olan o. Doğal olarak ta bunu oğluna ve kayınpederinize yansıtıyor.

Ama üzmeyin kendinizi daha fazla. Ne yaparsanız yapın sizinle gönü bağı olmadığı için sizi sadece para musluğu olarak görecekler.Gerekirse daha fazla mesafe koyarak hiçbişi de yapmayın. Cimri desinler ne derse desinler siz hayır kurumu değilsiniz. Sizin de geleceğini düşünmek zorunda olduğunuz çocuklarınız var.

Off, yaşadıklarınızı parça parça da olsa hep okudum. Ne kadar çok şey yaşamışsınız.Bende binde birini gördüm sinir sistemim alt üst oldu. Çok güçlü birsiniz bence çok ta büyük kalpli sizin yerinizde başka biri olsa bu kadar fedakarlık yapmaz en azından ben yapamam gibime geliyor.

Siz de eşinizde fazlası ile elinizden geleni yapmışsınız. Bu tür insanlar maalesefki hayatımızda hep var hep olacak. Bu onların karakteri ne durdan ne utanmadan anlamazlar. Siz zaten aranıza mesafe koyarak en güzelini yapmışsınız zaten. Arada kayınvalideniz oldukça bu tarz şeyler hep olacak çünkü kötü kalpli olan o. Doğal olarak ta bunu oğluna ve kayınpederinize yansıtıyor.

Ama üzmeyin kendinizi daha fazla. Ne yaparsanız yapın sizinle gönü bağı olmadığı için sizi sadece para musluğu olarak görecekler.Gerekirse daha fazla mesafe koyarak hiçbişi de yapmayın. Cimri desinler ne derse desinler siz hayır kurumu değilsiniz. Sizin de geleceğini düşünmek zorunda olduğunuz çocuklarınız var.

Çok teşekkür ederim güzel yorumların için canım..
Eşim nihayet biraz sırt çevirmeyi başardı. Çünkü benim bu konuda hiç sabrımın kalmadığını ve zaten ailesine yaptığı tüm iyiliklerin "vazife" olarak görüldüğünü, sadece kullanıldığını anladı..
Dede ve nine gittiler, artık yoklar..
O nedenle kolay kolay aşimi sömüremezler artık diye umuyorum, ben de her saniye tetikteyim tabi.

Sen o kadar çalış didin çocuğuna iyi bir gelecek sağlamak için,
ihtiyaçlarından kısarak para biriktir sonra bu insanlar bir güzel yesinler.
Belki de kızını istediğin okula gönderemedin.
Gerçekten sinir bozucu...

Son düzenleme:
Back