- Konu Sahibi ipektuncer
ipekcim 7 aylık hamilesin, hiç bişey şu anda senden ve bebeğinden önemli değil. eşin telefonla babasıyla konuşurken iki dk sen de başınız sağolsun diyebilirsin ama bence zaten yapmanız gerekeni fazlasıyla yapmışsınız siz. telefon etmek de eksik kalsın yani. sanki cenazanin tek sahibi sizmişsiniz gibi zaten ailece gereken eforu sarfetmişsiniz. vicdanın rahat olsun bence bir evlat olarak üzerine düşeni yapmışsın.
diğer taraftan eşinin bu kadar iyi niyetli olması çok güzel ama bi noktada da kullanılmaya geliyor. yolunacak kaz gözüyle görüyorlar.aynı benim eşim yani, kardeşi eşim ameliyat olduğunda bile arayıp geçmiş olsun demedi, o halde eşimden ve benden kredi kartımızı isteyebildi. ben tepki göstermesem eşim belki de gönderecekti kartını. limiti varmış gibi. bence bu konuda bişeyler yapmalısın canım, sen karnın burnunda çalışacaksın birileri otlanacak, oh ne ala memleket
Hakikaten ne kadar benzer şeyler yaşamışız canım, hatta bir an benim yaşadığımı mı özetledin, yoksa kendi durumun mu diye dikkatlice 2.kez okudum..
Aynen benim eşimde ameliyat oldu ve ameliyat kapısında benden başka kimse yoktu. Beyefendi izin alamamışmış.. Hastaneden bir çıkışımız vardı, bir kolumda eşim, kucağımda kızım, tam sefiller modunda.. Allahtan benim ablam, kardeşim yetişmişlerdi. Ben öyle bir kahretmiştimki, kardeşlerimden bile yardım istememiştim.
Ne yapayım ben de bilemiyorum ki.. Eşime "sen karışma, mevlidi de kendi oğlu veya diğer torunu okutsun" demek gururuma dokunuyor, 3 kuruşun hesabı sonuçta. Ama. bu insanlara sürekli ver, ver, verdikçe fazlasını istiyorlar. Dur demekte gerekiyor. Hamile olmasam mevlidi kendi evimde okutayım, en azından "anneme mevlid yaptım" diye gerinmesin o adam ortalıkta diyorum.
Ama ona da cesaretim, takatim yok. Bebek mevlidi ile birleştirmek geldi aklıma, olur mu bilmem.
Kendi oğlunun bebek mevlidini yaptı k.valide, taşıdı koli koli erzakları. Bebekleri oldu onların bütçesi sarsılmasın dedi her yerde.. Bizimki bebek değil, bütçe değil ama.. Biz k.validenin k.validesinin mevlidini bile üstlenmek zorundayız..