• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınpederime başsağlığı dilemek istemiyorum..

ipekcim 7 aylık hamilesin, hiç bişey şu anda senden ve bebeğinden önemli değil. eşin telefonla babasıyla konuşurken iki dk sen de başınız sağolsun diyebilirsin ama bence zaten yapmanız gerekeni fazlasıyla yapmışsınız siz. telefon etmek de eksik kalsın yani. sanki cenazanin tek sahibi sizmişsiniz gibi zaten ailece gereken eforu sarfetmişsiniz. vicdanın rahat olsun bence bir evlat olarak üzerine düşeni yapmışsın.
diğer taraftan eşinin bu kadar iyi niyetli olması çok güzel ama bi noktada da kullanılmaya geliyor. yolunacak kaz gözüyle görüyorlar.aynı benim eşim yani, kardeşi eşim ameliyat olduğunda bile arayıp geçmiş olsun demedi, o halde eşimden ve benden kredi kartımızı isteyebildi. ben tepki göstermesem eşim belki de gönderecekti kartını. limiti varmış gibi. bence bu konuda bişeyler yapmalısın canım, sen karnın burnunda çalışacaksın birileri otlanacak, oh ne ala memleket:20:

Hakikaten ne kadar benzer şeyler yaşamışız canım, hatta bir an benim yaşadığımı mı özetledin, yoksa kendi durumun mu diye dikkatlice 2.kez okudum..:68:
Aynen benim eşimde ameliyat oldu ve ameliyat kapısında benden başka kimse yoktu. Beyefendi izin alamamışmış.. Hastaneden bir çıkışımız vardı, bir kolumda eşim, kucağımda kızım, tam sefiller modunda.. Allahtan benim ablam, kardeşim yetişmişlerdi. Ben öyle bir kahretmiştimki, kardeşlerimden bile yardım istememiştim.
Ne yapayım ben de bilemiyorum ki.. Eşime "sen karışma, mevlidi de kendi oğlu veya diğer torunu okutsun" demek gururuma dokunuyor, 3 kuruşun hesabı sonuçta. Ama. bu insanlara sürekli ver, ver, verdikçe fazlasını istiyorlar. Dur demekte gerekiyor. Hamile olmasam mevlidi kendi evimde okutayım, en azından "anneme mevlid yaptım" diye gerinmesin o adam ortalıkta diyorum.
Ama ona da cesaretim, takatim yok. Bebek mevlidi ile birleştirmek geldi aklıma, olur mu bilmem.
Kendi oğlunun bebek mevlidini yaptı k.valide, taşıdı koli koli erzakları. Bebekleri oldu onların bütçesi sarsılmasın dedi her yerde.. Bizimki bebek değil, bütçe değil ama.. Biz k.validenin k.validesinin mevlidini bile üstlenmek zorundayız..:47:

Hakikaten ne kadar benzer şeyler yaşamışız canım, hatta bir an benim yaşadığımı mı özetledin, yoksa kendi durumun mu diye dikkatlice 2.kez okudum..:68:
Aynen benim eşimde ameliyat oldu ve ameliyat kapısında benden başka kimse yoktu. Beyefendi izin alamamışmış.. Hastaneden bir çıkışımız vardı, bir kolumda eşim, kucağımda kızım, tam sefiller modunda.. Allahtan benim ablam, kardeşim yetişmişlerdi. Ben öyle bir kahretmiştimki, kardeşlerimden bile yardım istememiştim.
Ne yapayım ben de bilemiyorum ki.. Eşime "sen karışma, mevlidi de kendi oğlu veya diğer torunu okutsun" demek gururuma dokunuyor, 3 kuruşun hesabı sonuçta. Ama. bu insanlara sürekli ver, ver, verdikçe fazlasını istiyorlar. Dur demekte gerekiyor. Hamile olmasam mevlidi kendi evimde okutayım, en azından "anneme mevlid yaptım" diye gerinmesin o adam ortalıkta diyorum.
Ama ona da cesaretim, takatim yok. Bebek mevlidi ile birleştirmek geldi aklıma, olur mu bilmem.
Kendi oğlunun bebek mevlidini yaptı k.valide, taşıdı koli koli erzakları. Bebekleri oldu onların bütçesi sarsılmasın dedi her yerde.. Bizimki bebek değil, bütçe değil ama.. Biz k.validenin k.validesinin mevlidini bile üstlenmek zorundayız..:47:

ipekcim malesef herkesi kendimiz gibi zannediyoruz, eşlerimiz de öyle sanıyor. ben bugün kardeşime yardım edersem o da bana bi gün yardım eder sanıyorlar. eşim ameliyat olduğunda sadece benim babam vardı yanımıza, gözünden ameliyat olduğu için arabayı kullanamaz, dert, ankaranın da en sıkışık yeri park yeri yok bişey yok. babam kaç kere taşıdı sağolsun her sabah 7 de geldi aldı bizi kontrollere götürdü. kayınvalidem ve sevgili sülalesinden ise kimse aramadı. hatta onları davet ettik ama para harcayacağız diye korkup gelmediler. haftasonu da eşim zorla bana teyzesiyle konuşturttu telefonda, neymiş kadının çocuğu olmamış, anneler gününde kimse aramıo diye üzülmesinmiş, kayınvalidem arayın demiş. tabi koptu kıyamet, bana emrivaki yapmayacağını anladı o da. tek şey sordum eşime, "bu kadın sen ameliyat olduğunda bi arayıp geçmiş olsun yeğenim nasılsın dedi mi?" hayır dedi. tamam dedim bitmiştir olay, ben de bu insanlarla aynen senin yaptığın gibi görüşmüyorum görüşmeyi de düşünmüyorum açıkcası. benden uzak, allaha yakın olsunlar.

canım öncelikle başın sağolsun...
mekanı cennet olsun nede olsa esını o buyutmus..
onun hatırı var dıyorum ama malesef nınenın hatırı var kayınpeder ve kaynının degıl...

ama sen yınede bır telefon et basın sagolsun de..
cok ta stress yapma canım sende kendını ve evladını dusun bıraz onlar gıbı yap.
bak oyle olanlar cok sanslı oluyorlar hersey bedava yasayıp gıdıyorlar ıste.
gamsız olacaksın bu hayatta onu anladım bende ...

bır telefon et yeter bence soguk bır sekılde yeterde artar bıle bencede...

Sağol canım, dostlar sağolsun..
Benim telefon etmekten çekinme sebebim biraz da şu..
Epeydir mesafe bırakmıştım onlarla, bilhassa soğuk davranıyordum.
Evlerine de gitmiyordum, neden gelemdiğimi sorarlarsa cevabım hazırdı.
Şimdi arayıp baş sağlığı dilesem, hal hatır da sormam gerekecek. Bozacağım koyduğum mesafeyi. Ama sanırım başka da çare yok. Formalite icabı arayıp, sn konuşup kapatacağım mecburen..:50:

Son düzenleme:
ipekcim malesef herkesi kendimiz gibi zannediyoruz, eşlerimiz de öyle sanıyor. ben bugün kardeşime yardım edersem o da bana bi gün yardım eder sanıyorlar. eşim ameliyat olduğunda sadece benim babam vardı yanımıza, gözünden ameliyat olduğu için arabayı kullanamaz, dert, ankaranın da en sıkışık yeri park yeri yok bişey yok. babam kaç kere taşıdı sağolsun her sabah 7 de geldi aldı bizi kontrollere götürdü. kayınvalidem ve sevgili sülalesinden ise kimse aramadı. hatta onları davet ettik ama para harcayacağız diye korkup gelmediler. haftasonu da eşim zorla bana teyzesiyle konuşturttu telefonda, neymiş kadının çocuğu olmamış, anneler gününde kimse aramıo diye üzülmesinmiş, kayınvalidem arayın demiş. tabi koptu kıyamet, bana emrivaki yapmayacağını anladı o da. tek şey sordum eşime, "bu kadın sen ameliyat olduğunda bi arayıp geçmiş olsun yeğenim nasılsın dedi mi?" hayır dedi. tamam dedim bitmiştir olay, ben de bu insanlarla aynen senin yaptığın gibi görüşmüyorum görüşmeyi de düşünmüyorum açıkcası. benden uzak, allaha yakın olsunlar.

En fenası da eşlerimizin bu gereksiz ince, nazik düşünceleri..
Kısasa kısas en azından kendini korumak adına şart bence.
Gidip kötülük yapmak değil kastım elbette, ama senin gayet güzel yaptığın gibi, eşimin ameliyatına gelmeyen bir teyze eşimi evlat gibi görmemiş demekki, ben neden anneler gününde arayayım, saçmalık..

Sağol canım, dostlar sağolsun..
Benim telefon etmekten çekinme sebebim biraz da şu..
Epeydir mesafe bırakmıştım onlarla, bilhassa soğuk davranıyordum.
Evlerine de gitmiyordum, neden gelemdiğimi sorarlarsa cevabım hazırdı.
Şimdi arayıp baş sağlığı dilesem, hal hatır da sormam gerekecek. Bozacağım koyduğum mesafeyi. Ama sanırım başka da çare yok. Formalite icabı arayıp, sn konuşup kapatacağım mecburen..:50:

canım nasılsın bıle deme bence..
ac telefonu merhaba basınız sagolsun..
allah mekanının cennet etsın.. de kapat cok bıle boylelerıne sınır oluyorum ya...

Basiniz sagolsun. Simdi eger yapilan iyilikte karsilik bekleniyorsa yaptiginiz hic birseyin anlami olmaz. Insanlardan karsilik bekliyerek iyilik yapmak cok sacma.Yapilan hersey Allah icin yapilmali ozaman karsiligini fazlasiyla alirsiniz.
Sonucta bir insan olmus, oraya gidip bassagligi dilememek cenazeye katilmamak bence guzel olmaz. Siz kayinpederiniz icin degil rahmetli olan o nine icin gitmelisiniz oraya. Ne yapildiysa yapilsin boyle ozel durumlarda eskileri hatirlamamak lazim. Eskilerle yasamamk lazim.O bunu yapti yok sunu dedi, boyle oldu bilmem ne.... Bunlar sahsi fikrim. Tabi siz nasil uygun gorurseniz oyle yapin. Buarada bebeginizi saglikla kucaginiza alin insaallah.Allah anali babali buyutsun.

bence başsağlığı falan dileme hatta hamileliğe lohusalığa vur sinirli agresif davran bidaha da kayınpederinle görüşme o yolunan kazlardan biri de biziz yerinde olsam öyle yapardım bunun sonu gelmicek çünkü yok eşim kırılmasın yok ayıp olmasın yok şu yok bu benim 3 ayda 6,500 tl param gitti kayınpedere sıkma canını ne yapmak istiyosan onu yap

Basiniz sagolsun. Simdi eger yapilan iyilikte karsilik bekleniyorsa yaptiginiz hic birseyin anlami olmaz. Insanlardan karsilik bekliyerek iyilik yapmak cok sacma.Yapilan hersey Allah icin yapilmali ozaman karsiligini fazlasiyla alirsiniz.
Sonucta bir insan olmus, oraya gidip bassagligi dilememek cenazeye katilmamak bence guzel olmaz. Siz kayinpederiniz icin degil rahmetli olan o nine icin gitmelisiniz oraya. Ne yapildiysa yapilsin boyle ozel durumlarda eskileri hatirlamamak lazim. Eskilerle yasamamk lazim.O bunu yapti yok sunu dedi, boyle oldu bilmem ne.... Bunlar sahsi fikrim. Tabi siz nasil uygun gorurseniz oyle yapin. Buarada bebeginizi saglikla kucaginiza alin insaallah.Allah anali babali buyutsun.

Cenaze çoktan oldu, bitti. Hamile olduğum için katılamadım, kimse de katılmamı beklemez bu durumda zaten. Memleketleri 10 saatlik mesafede zaten ve ben hamileliğimin son dönemlerindeyim.
Benim endişem eşimin babası ve kardeşini aramak konusunda, ki arasam da aramasam da vefat eden nineye bunun bir faydası-zararı yok.
Konumu dikkatli okumadınız herhalde, yaptığım iyiliklerden bir karşılık beklediğimi nereden çıkarttınız?
Bir evlat olarak k.pederimin bir sorumluluk üstlenmediğini yazdım, ilgisizliğini anlattım.
Annesinin mevlidinde kullanacağı bir çuval pirinci benden dilenen insnalardan ne karşılığı bekleyeceğim Allah aşkına..
Ama arabada eşimle cenazeye gittiler, eşim hem şöförlüklerini yaptı, hem masraflarını üstlendi. Bu noktada eşime bir teşekkür etmeleri nezaket gereğiydi. Ben parasını ödediğim taksiden inerken bile şöföfre "teşekkür ederim, hayırlı işler" diyen bir insnaım, doğrusu da bu.

Son düzenleme:
bence başsağlığı falan dileme hatta hamileliğe lohusalığa vur sinirli agresif davran bidaha da kayınpederinle görüşme o yolunan kazlardan biri de biziz yerinde olsam öyle yapardım bunun sonu gelmicek çünkü yok eşim kırılmasın yok ayıp olmasın yok şu yok bu benim 3 ayda 6,500 tl param gitti kayınpedere sıkma canını ne yapmak istiyosan onu yap

Okudum konunu canım, yorum da yazdım.
Ben en azından ölüm, hastalık vs diye avunuyorum. Ama en baştan rest çekmesem eşim daha farklı yardımlar da yapardı, eminim. Çünkü çok iyi ve eli açık bir insan. Lakin cömert insanı enayi yerine koya koya, artık sinirlerimizi bozdular..:47:

senin kayınpederin karakterini okurken kendi kayınpederimi gördüm onunda böyle çok eşlilik gibi bi durumu var tüylerim diken diken oldu ne çok varmış benimkinin cinsinden ya:19:

senin kayınpederin karakterini okurken kendi kayınpederimi gördüm onunda böyle çok eşlilik gibi bi durumu var tüylerim diken diken oldu ne çok varmış benimkinin cinsinden ya:19:

Oğullarına da kötü örnek olmasınlar da aman..:47:
Benimkinin ayranı yok içmeye, tahterevalliyle gider .... durumu var..:1:
Parası yok, ama sevgilisi çok. Yani kadınlar ne buluyor anlamıyorum ki bu adamdan..

Bence kendinize yakışır şekilde son kez görüevinizi yapın.Bi başsağlığı dileyin.Evet haketmiyor ama olsun siz büyüklük edin...

İçinizi rahatlatmak, kendiniizi kullanılmış gibi hissetmek istemiyorsanız da kıymeti bilinmediğine rağmen yaptığınzı belirtin.Ama bence buna gerek yok.

Yok eğer aramazsanızda haklısınız, kimsenin yadırgamaya kınamaya hakkı yok.Arkasından bir fatiha bile okusanız nineye verdiğiniz değeri Allah görür.Önemli olanda öncelikle onun bilmesi zaten.

Nineye Allahtan rahmet diliyorum ....

yarım saatliğine bile olsa gidin derim ben.geçmişte aranızda ne yaşanmışsa yaşansın siz insanlığınızı bir kere daha yapın.kayınpederiniz için değil tabiki eşiniz için gidin.bırakın herşeyi bir kenara büyüklük yücelik bir kere daha sizde kalsın...

Cenaze seninde cenazen sende 1.derecesin gelin olarak asıl kayınvaliden ölen teyze bence şuan yaşıyan anne veya üvey anne değil kimseye başsağlığı dilemezdim ben olsam mevlüdüde yapardım sende yapacağım diyorsun zaten

sende benden fazla kincisin gibime geliyor
seni cok iyi anladigim halde
gonlum aramandan yana
esin zor zamanlar disinda keseyi acmiyor bu da iyi bir sey
su eltinle ve kaynini sil bence hayatindan
hic bir sey seni zorlamiyor onlarla gorusmen icin
iyilikten incelikten anlamiorlar iste
canini sikmaya bile degmez
siz sadece o nineye karsi maddi manevi son gorev denilen seyi yaptiniz
bir telefondan bir sey kaybetmezsin
ama mecburda degilsin sonucta esinin cabalari ortada
bazi konularda lafini esirgememen gerek artik
ama hamilesin bu yuzden umursama
hatta laf arasinda duyurun "ustumuze duseni yaptik ama sorumluluklarimiz artti
hic bir sey eskisi gibi olmaz" diyin
neysene sikma canini

Kızgın ve kinli olmakta çok haklısın.. Ama bende gitmesen de aramandan yanayım. Çünkü yarın eşin bir laf söyler pişman olursan bugünleri geri alamazsın.. Gitmemekle zaten tepkini koymuş oluyorsun. Aramak seni küçültmez aksine yüceltir en azından eşinin gözünde.. Sonuçta ne kadar yanlışları olsa da yaptığı fedakarlıklar onları silmediği değer verdiği anlamına geliyorr. Sende eşinin hatırına bi başın sağolsun de büyüklük sende kalsın.

Cenaze çoktan oldu, bitti. Hamile olduğum için katılamadım, kimse de katılmamı beklemez bu durumda zaten. Memleketleri 10 saatlik mesafede zaten ve ben hamileliğimin son dönemlerindeyim.
Benim endişem eşimin babası ve kardeşini aramak konusunda, ki arasam da aramasam da vefat eden nineye bunun bir faydası-zararı yok.
Konumu dikkatli okumadınız herhalde, yaptığım iyiliklerden bir karşılık beklediğimi nereden çıkarttınız?
Bir evlat olarak k.pederimin bir sorumluluk üstlenmediğini yazdım, ilgisizliğini anlattım.
Annesinin mevlidinde kullanacağı bir çuval pirinci benden dilenen insnalardan ne karşılığı bekleyeceğim Allah aşkına..
Ama arabada eşimle cenazeye gittiler, eşim hem şöförlüklerini yaptı, hem masraflarını üstlendi. Bu noktada eşime bir teşekkür etmeleri nezaket gereğiydi. Ben parasını ödediğim taksiden inerken bile şöföfre "teşekkür ederim, hayırlı işler" diyen bir insnaım, doğrusu da bu.

Evet dogrusu sizin dediginiz gibi olmali. Ama siz burda bukadar uzulsenizde, dert yansanizda insanlari degistiremezsin.Bisey yaparken onlardan tesekkur bile beklemeyin diyorum ben.Zaten gitmiyormussunuz arayip bassagligi dilemekte ne var anlamadim. Sonucta bir insan olmus ve olmasi gerektigi gibi bassagligi dilemeniz gerekiyor.Tabiki mecbur degilsiniz bunu yapmaya.Ama dogrusu budur. Bakin icinize bu sikinti olmuski buraya konu acmissiniz. Bence en basinda bi arayip bassagligi dileseydiniz suan bukadar stres yapmis olmazdiniz. Boyle durumlarda bize yapilanlari en azindan bikac dakikaligina unuttum gorevimizi yapmak duzer.Ama dedigim gibi siz nasil dogru biliyorsaniz oyle yapin.Buraya fikir almak icin konuyu actiniz bende fikrimi soyledim.Benim dediklerimi yapmak gibi bir zorunlulugunuz yok.Allah yardimciniz olsun

sen büyüklük yap gidip kayınbabana başsağlığı dile.haketmiyor olabilirler ama ölüm durumu farklı
gidip yarım saat durup gelebilirsin.

Merhaba

Öncelkle başınız sağolsun .Allah geride kalanlara can sağlığı versin . .
Ve şimdiden kolay bir doğum diliyorum size . .
Kayınpederinizi aramanız sadece sizin vicdanınızı rahatlatır . . Bence ikileme düşmeyin arayın gitsin .Kaybedicek değil vicdanen kazanacak olan siz olucaksınız. . . Telefonda aşırı samimileşme olmıcaktır zaten . Merhaba diyip bağsağlığı dileyip kapatırsınız uzatılmasına gerek yok . . Ki onunda acısı taze pek konuşmak istemeyebilirde. .
Ama ben olsam kaynımı ararmıyımm . !!! Zannetmiyorum
Mevlüt konusuna gelirsek madem masrafları üstlenmek yine size düşüyor ozamn camide okutun mevlütü . . Hamilesiniz evinizde okutmk dediğiniz gibi zor olur bebek mevlütüyle birleştirmeyin bana kalırsa . .

Back