- 27 Nisan 2014
- 2.618
- 1.970
-
- Konu Sahibi Alevdi Gozleri Kor Etti
çünkü ileride gerçekten düşünüyorum. Kurduğum cümle ne ise düşüncem de odur. Ben yanlış bir cümle kurduğumuz düşünmüyorum. Sonuçta büyüğümdür. Kibar bir dille cevap vermenin nesi yanlıştır?
Kibar bir dille cevap vermek yanlış değil, baba nasihatin benim için çok önemli sağol ama ben ne zaman istersem o zaman kapanacağım demek doğru. Zaten bu konu bir daha açılmayacak diyen esas nişanlıda sorun var, babasının ne istediği ne söylediği başından beri belli.
hay ağzını öpeyim benim yerime sen doğru cevabı vermişsin :)Kibar bir dille cevap vermek yanlış değil, baba nasihatin benim için çok önemli sağol ama ben ne zaman istersem o zaman kapanacağım demek doğru. Zaten bu konu bir daha açılmayacak diyen esas nişanlıda sorun var, babasının ne istediği ne söylediği başından beri belli.
hay ağzını öpeyim benim yerime sen doğru cevabı vermişsin :)
Ben cok saygılı bir ailede yetistim arkadaslar. Evet ileride düşünüyorum, bunu da nişanlımla konuştum anlaştım. Kayinpederime söylediğim cümle de tam anlamıyla bu idi. Burada anlayamadiğıniz nedir?
Aslında madem aile çok sofu oğluna diecekdi ben açık gelin istemem benim çevremde vardı böle aileler bu bir tercihdir ama aşk tercih dinlemez damat çözer bu işi ben onu böle beğendim sizde istediniz dicek bitecek yanihaklısınız ama benim bir samimiyet de yoktu babasıyla. Nişandan 3 ay sonra 2. Kez arıyordu beni ve hiç beklemediğim birseyi söyledi. O an itibariyle en uygun bu cümleyi kurabildim saygı çerçevesinde. Ve sonra da nişanlıma yönlendirdim. Çözecek kişi olarak..
Sizin söylediğiniz cümle evet, yapıcam anlamına da geliyor ama zaman belli değil, adam da madem yapıcak düğünde olsun diyor. Fakat bu konu bir daha açılmayacak diyen nişanlı sözünde durmamış, ailesi güya ortak yol bulma adı altında babamın dediğini yap demeye getiriyorlar, siz de ilerde yerine düğün zamanı kapanıcaksınız eğer siz veya aileniz rest çekmezse.
Daha kötüsü olur muydu; olurdu, akşam düğünden sonra kv sinin evinin altında kendi evine giren bir tanıdığım var, ertesi sabah eşi hadi kalk kahvaltıya çıkalım demiş annemlere, tam kapıdan çıkacaklarmış, o baş örtülü olacak, nereye çıkıyosun, artık evliyiz demiş. Siz daha nişanlısınız.
Itiraf ediyorum tesetturlu nisanlik/gelinlikleri cookk begeniyorum ama kapali degilimm..
Icimde de kalsin istemiyorum cunku hakkaten gelinler kugu gibi oluyorlar masAllah ama Allahin zoruna gider mi ki
Ilerde ben de kapanmayi cok istiyorum Allahin izniyle ama bu kapanma olayi dugunumle olacagini sanmiyorum
Madem oyle niye turbanli olmayan bir kizi gelin almislar istemiyorsan kapanma bu sadece seninle Allah arasinda olmali kapanacaksan kp yi memnun etmek icin degil Allah rizasi icin kapanmalisinArkadaşlar, bir önceki konumda, nişanlım ve eski aşkım arasında kaldım demiştim.. Bunları aştım Allahın izniyle. Nişanlımla yoluma devam etmeyi seçtim.. Bazı şeyleri kalbime gömmeyi göze alarak.. Bu kararımdan sonra, geçtiğimiz haftasonu nişanlımın ailesi eşya alışverişinin paylaşımı hakkında görüşmek için, bizim evimize geldiler. (Başka bir şehirde yaşıyorlar.) Herşey çok güzel gidiyordu. Ancak tam eşya paylaşımları ile ilgili konuşulacağı sırada, nişanlımın babası, " Ben istedikleri bütün eşyaları alırım. (Bizim böyle bir talebimiz yok bu arada.) Ancak bir şartım var, kınagecesine karışmam, ama bu evden çıktıktan sonra, benim evime kapalı olarak girecek. Düğünde tesettürlü gelinlik giyecek. Bize her geldiğinde de (nişanlımla başka şehirde yaşayacağız.) kesinlikle kapalı olacak başka bir şekilde kabul etmiyorum" dedi. Bize gelmeden 2 ay önce de beni arayıp," geldiğimizde seni kapalı görmek istiyorum kızım " demişti. Ben kapanmadım. Saçım açıktı. (Yani tesettürlü giyiniyorum dikkat ediyorum kesinlikle) Muhtemelen buna çok sinirlendi. Ama şimdi öyle bir hal aldı ki olay, artık kesinlikle geri adım atamaz. Ben de asla istemiyorum türban takmayı. Zaten gelinliğim tesettür gelinlik olacaktı nişanlımın ısrarları yüzünden.. Bu durumda nişanlımın ne yaptığını merak ediyorsanız söyleyeyim; "Biz karar verdik, gelinlik tesettürlü ama saçında duvak olacak" diye birkaç cümle kurdu ama babası ona da terslendi.. Şimdi babayı ikna edemedikleri için, abileri, ablaları sürekli beni arayarak, orta yolu bulalım kzım kapatıver diye ikna etmeye çalışıyorlar.. Kayınpederim şunu demiş; düğünlerini yaparım ancak, ondan sonra bütün bağımı koparırım.. Bu kadar ısrarın sebebi ise şu; kayınpederimin çevresi, akraba ve eşi dostları bunu kaldırmazmış.. Sebep bu yani... Babasının tavrı çok çok kabaydı.. Benim kendi babam hayatta değil.Annem, abim, ablam, herkes sabırla ve kibarca, bu işlerin baskıyla olmayacağı konusunda ikna etmeye çalıştıysa da olmadı.. Burada nişanlım çok üzgün ve çaresiz durumda kaldı. Çok üzülüyorum ve gerçekten ona kıyamıyorum. Ne yapmalıyım sizce? Lütfen fikirlerinizi paylaşın benimle.
Bi nevi aynı durumu yasamisiz kötü günlerdi gerçekten iki tarafı kapalı bi yoldu ama ben direttim ben babamın evinden daha cikmadan size ne oluyor ki benim hakkımda karar veriyorsunuz diye baskı yaptım .
Hele dedim fikriniz olur evlenirim gelirim evinize gelin soylersiniz ama daha ortada birsey yok size ne? ??
Nisanlim a dedim olmaz kabul edersen eğer ailene söylersin o da kesin konuştu ikiyaprak düğünde kapanmayacak diye kavga tavır "mecburen" sustular . Kendileri için değil laf eden sülalesi için. Aklıma geldi sinirlendim valla.
Istemiyorsan kesin kabul etme ömrü hayatında ilk defa ve 1 defa gelinlik giyeceksin sen karar ver. Nisanlinla kesin konuş hayalim var de sulalen yüzünden en güzel günüm mutsuz mu geçsin de ..Çünkü gerçekten zorla güzellik olmuyor. Sen o gün mutlu olmayacaksan diğerleri olsa ne olur olmasa ne olur.