Kayınpederim, "gelinliğin türbanlı olacak!" dedi. Fikir istiyorum arkadaşlar..

Kibar bir dille cevap vermek yanlış değil, baba nasihatin benim için çok önemli sağol ama ben ne zaman istersem o zaman kapanacağım demek doğru. Zaten bu konu bir daha açılmayacak diyen esas nişanlıda sorun var, babasının ne istediği ne söylediği başından beri belli.

kapalı olmayan kıza talip olup
Allah ne der değil de elalem ne der diye, gösteriş olsun diye kafasını kapattırmaya çalışan
ve bir de bunu maddi baskı ile yapmaya çalışan adamın imanından şüphe edebilir miyiz?

sakın sakın bunun arkası gelir. istiyorsanız çarşaf giyin ama nişanlınızın babası emretti diye kapanılmaz. bi de adamın derdi elalem ne der? gelip istemeyeydi o zaman oğluna sizi üçkağıtçı

haklısınız ama benim bir samimiyet de yoktu babasıyla. Nişandan 3 ay sonra 2. Kez arıyordu beni ve hiç beklemediğim birseyi söyledi. O an itibariyle en uygun bu cümleyi kurabildim saygı çerçevesinde. Ve sonra da nişanlıma yönlendirdim. Çözecek kişi olarak..

hay ağzını öpeyim benim yerime sen doğru cevabı vermişsin :)

Ben cok saygılı bir ailede yetistim arkadaslar. Evet ileride düşünüyorum, bunu da nişanlımla konuştum anlaştım. Kayinpederime söylediğim cümle de tam anlamıyla bu idi. Burada anlayamadiğıniz nedir?

Sizin söylediğiniz cümle evet, yapıcam anlamına da geliyor ama zaman belli değil, adam da madem yapıcak düğünde olsun diyor. Fakat bu konu bir daha açılmayacak diyen nişanlı sözünde durmamış, ailesi güya ortak yol bulma adı altında babamın dediğini yap demeye getiriyorlar, siz de ilerde yerine düğün zamanı kapanıcaksınız eğer siz veya aileniz rest çekmezse.

Daha kötüsü olur muydu; olurdu, akşam düğünden sonra kv sinin evinin altında kendi evine giren bir tanıdığım var, ertesi sabah eşi hadi kalk kahvaltıya çıkalım demiş annemlere, tam kapıdan çıkacaklarmış, o baş örtülü olacak, nereye çıkıyosun, artık evliyiz demiş. Siz daha nişanlısınız.

Aslında madem aile çok sofu oğluna diecekdi ben açık gelin istemem benim çevremde vardı böle aileler bu bir tercihdir ama aşk tercih dinlemez damat çözer bu işi ben onu böle beğendim sizde istediniz dicek bitecek yani

şuanki durumunuza çok üzüldüm. nasıl baskı yapılabilir kapanacaksın düğünde kapalı gelinlik giyinilecek diye. siz kendinz bilirsinz ben gelince başını kapat ne demek. ben tesettürlü bir insanım kendi isteğimle kapandm Rabbim içime bunun sıcaklığını verdi ve dinim gereği kapandm ama zorlama yapılsa kapanmazdm ki bu konular kişi ile Allah arasındadır. nişanlınızla oturun bu konu üzerine iyice konusun baştan bazı şeylere karar verilmesi iyi olur babası ile görüşşün ben nişanlımı böyle sevdim istediği gibi gelinlik giyer ki zaten giyimine dikkat eden birisi desin kapanır isen zamanla istersinz kapanırsnz sizi bundan soğutmazlar inşaallah Rabbim yardmcnz olsun

Nişanlım konuşmuştuk o zaman babasıyla.. Keşke aramasaydin baba biz konuşuyoruz, ileride düşünüyor o da zaten demişti ve o zaman babası da tamam demiş yarım ağızla. Ben bir terslik olacağını hissediyordum ama nişanlım olmayacak, yoksa babam itiraz ederdi demişti.. ama babası bu güne kadar bu konuyu hiç açmamiş ve bize gelene kadar sabretmiş. Kendini hazırlamış yani bu şekilde davranmaya.. ne ailem ne de ben bu muamelesi hiç haketmiyorken, resmen hakarete ugradik.." ileride ben isteyince kapanirim" ı kabul etmiyorum. Buna kapasiteniz yoksa onu bilemem dedi.. düşünebiliyor musunuz? Benim Annem ablam yengem de türbanli.. hangi insan evladı bu cümleyi hakeder sizce.. Eğer babam hayatta olsaydı gerçekten kovardi onları malesef.. ama annem bunu yapabilecek tıyniyette bir kadın değil.. biz saygimizdan ödün vermedik.. Bu durumda tek üzüldüğüm kişi nişanlım. Gerçekten arada kaldı ve ne yapacağını bilemiyor..

Itiraf ediyorum tesetturlu nisanlik/gelinlikleri cookk begeniyorum ama kapali degilimm..
Icimde de kalsin istemiyorum cunku hakkaten gelinler kugu gibi oluyorlar masAllah ama Allahin zoruna gider mi ki
Ilerde ben de kapanmayi cok istiyorum Allahin izniyle ama bu kapanma olayi dugunumle olacagini sanmiyorum

Ben de aynı şeyleri düşünüyorum sizinle işte.. hele ki zorla nasıl olacak?? Ömür boyu bir uhde. Zorla olduğu için kin nefret.. Allahım korusun bu duygulardan.

Bi nevi aynı durumu yasamisiz kötü günlerdi gerçekten iki tarafı kapalı bi yoldu ama ben direttim ben babamın evinden daha cikmadan size ne oluyor ki benim hakkımda karar veriyorsunuz diye baskı yaptım .
Hele dedim fikriniz olur evlenirim gelirim evinize gelin soylersiniz ama daha ortada birsey yok size ne? ??

Nisanlim a dedim olmaz kabul edersen eğer ailene söylersin o da kesin konuştu ikiyaprak düğünde kapanmayacak diye kavga tavır "mecburen" sustular . Kendileri için değil laf eden sülalesi için. Aklıma geldi sinirlendim valla.

Istemiyorsan kesin kabul etme ömrü hayatında ilk defa ve 1 defa gelinlik giyeceksin sen karar ver. Nisanlinla kesin konuş hayalim var de sulalen yüzünden en güzel günüm mutsuz mu geçsin de ..Çünkü gerçekten zorla güzellik olmuyor. Sen o gün mutlu olmayacaksan diğerleri olsa ne olur olmasa ne olur.

Madem oyle niye turbanli olmayan bir kizi gelin almislar istemiyorsan kapanma bu sadece seninle Allah arasinda olmali kapanacaksan kp yi memnun etmek icin degil Allah rizasi icin kapanmalisin

Ne kadar haklısınız.. ben mutlu olmadıktan sonra onlar mutlu olsa ne olur olmasa ne olur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…