- 19 Ocak 2015
- 72
- 19
- 39
-
- Konu Sahibi Alevdi Gozleri Kor Etti
Gerçekten arada falan kalmamış bence en azından bu kadar üzülmeyin, nişanlınızın karakterini de aile yapısını da zor yoldan da olsa kesin olarak görüyorsunuz işte. Tek üzüldüğünüz kişi nişanlınız falan olmasın, en son üzüleceğiniz kişi o olsun. Evleneceğiniz insanın annesi babası için taviz verilir mi elbette verilebilir, biz ciddi düşünmeye başladıktan sonra ailesini tanımaya gittim, sevgilim dedi ki; şimdiye kadar lafı açılmamıştı ama ben annemin babamın yanında sigara içmiyorum, senden bunu istemeyem fikirleri de senin hakkında değişmeyecek ama şimdiden söylemezsem olmaz, ben de tamam dedim, şimdi biraraya geldiğimizde içmem yanlarında, kendi ailemin ise ilk günden haberi olduğu için, eşim içer, her hangi bir sorun da olmaz, yaşça büyük oldukları için annem bile normalde kullandığı kalde, onların yanlarında içmez. Hayır diyebilir miydim, pekala da derdim ama bana baştan söyledi, zorla yaptırsaydı rest çeker miydim çekerdim. İnandına yapar mıydım yapmazdım, annesinin-babasının olaydan haberi bile yok. Ama bunun yanında bana herhangi bir şekilde inançla dinle ilgili soru sordular mı deseniz, hayır. Namazında niyazında insanlar, aynı benim ailem gibi, o yüzden de sorun çıkmıyor.
Arkadaşlar, bir önceki konumda, nişanlım ve eski aşkım arasında kaldım demiştim.. Bunları aştım Allahın izniyle. Nişanlımla yoluma devam etmeyi seçtim.. Bazı şeyleri kalbime gömmeyi göze alarak.. Bu kararımdan sonra, geçtiğimiz haftasonu nişanlımın ailesi eşya alışverişinin paylaşımı hakkında görüşmek için, bizim evimize geldiler. (Başka bir şehirde yaşıyorlar.) Herşey çok güzel gidiyordu. Ancak tam eşya paylaşımları ile ilgili konuşulacağı sırada, nişanlımın babası, " Ben istedikleri bütün eşyaları alırım. (Bizim böyle bir talebimiz yok bu arada.) Ancak bir şartım var, kınagecesine karışmam, ama bu evden çıktıktan sonra, benim evime kapalı olarak girecek. Düğünde tesettürlü gelinlik giyecek. Bize her geldiğinde de (nişanlımla başka şehirde yaşayacağız.) kesinlikle kapalı olacak başka bir şekilde kabul etmiyorum" dedi. Bize gelmeden 2 ay önce de beni arayıp," geldiğimizde seni kapalı görmek istiyorum kızım " demişti. Ben kapanmadım. Saçım açıktı. (Yani tesettürlü giyiniyorum dikkat ediyorum kesinlikle) Muhtemelen buna çok sinirlendi. Ama şimdi öyle bir hal aldı ki olay, artık kesinlikle geri adım atamaz. Ben de asla istemiyorum türban takmayı. Zaten gelinliğim tesettür gelinlik olacaktı nişanlımın ısrarları yüzünden.. Bu durumda nişanlımın ne yaptığını merak ediyorsanız söyleyeyim; "Biz karar verdik, gelinlik tesettürlü ama saçında duvak olacak" diye birkaç cümle kurdu ama babası ona da terslendi.. Şimdi babayı ikna edemedikleri için, abileri, ablaları sürekli beni arayarak, orta yolu bulalım kzım kapatıver diye ikna etmeye çalışıyorlar.. Kayınpederim şunu demiş; düğünlerini yaparım ancak, ondan sonra bütün bağımı koparırım.. Bu kadar ısrarın sebebi ise şu; kayınpederimin çevresi, akraba ve eşi dostları bunu kaldırmazmış.. Sebep bu yani... Babasının tavrı çok çok kabaydı.. Benim kendi babam hayatta değil.Annem, abim, ablam, herkes sabırla ve kibarca, bu işlerin baskıyla olmayacağı konusunda ikna etmeye çalıştıysa da olmadı.. Burada nişanlım çok üzgün ve çaresiz durumda kaldı. Çok üzülüyorum ve gerçekten ona kıyamıyorum. Ne yapmalıyım sizce? Lütfen fikirlerinizi paylaşın benimle.
Allahım... Okurken nasıl oldum bilemezsiniz. Daha birkaç ay öncesine kadar ben de bu sorunlarla boğuşuyordum. Eş adayımın babası vefat etti. Annesi de o olaydan sonra bizim çevre kaldırmaz diye benim kapanmamı istedi. Daha ilk buluşmada dan-dan-dan yüzüme karşı söyledi. Ben de ilkten saygısızlık yapmadım, ancak zamanla erkek arkadaşıma bu fikre sıcak bakmadığımı açıkça anlattım.Çünkü ben öyle yetiştirilmedim.O beni böyle gördü, böyle beğendi. Şimdi mesela erkek arkadaşım tamam sen nasıl mutlu olursan öyle olsun diyor ama diğer yandan da annesinin buna üzüleceğini söylemeden de geçmiyor... Hayır yani akraba ya da çevre hatrına bir insan nasıl kapanır? Allah ile kul arasına böylesine pervasızca nasıl girmeye cesaret ederler? Siz kalben kapanmadıkça bunun sevabından çok günahı vardır. Bundan da mı haberleri yok? Yazık yahu. Sizin bizim gibi gencecik kızların mutluluğunu gölgeliyorlar.
nişanlıma üzülüyorum çünkü beni gerçekten seviyor üzerime titriyor.. Ben de onu seviyorum. Yani en başından beri de ailesini bana anlatmaya çalıştı ama biz iki yetişkin olarak bunları konuştuk, ileride yapabileceğimi , cok uzak olmadığımı izah ettim ve o da kabul etti.. biz hep orta yolu bulduk. Gerçek anlamda.. Örn: gelinliğim uzun kollu, kapalı yakalı, ancak kendi istediğimgibi diyebilecek bir ustaya emanetti. Ama saçım tamamen benim kararı olacaktı. Bu konuda anlaşmıştık.. şimdi hal böyle olunca o da ne yapacağını şaşırdı. Bir tarafta laf dinlemeyen babası, bir tarafta her konuda birbirimize saygı ve sevgiyle yürüttüğümüz ilişkimiz.. dün akşam internette görüşürken ( uzak bir şehirde olduğu için internetten ve telefonla görüşüyoruz) ağladı. Kahroldum..
İsteklerinden vazgeçmemelisin. İçinde bir heves olarak bir ömür kalacak belkide. Geri kafalılık bu birazda yapmadığın için inada bindirmiş durumda. Benim babamda bana ısrarla kapan,şimdi kapan şimdi evini arabanı alıcam diyor ama içimden gelmediği sürece yapamam. İsteğin yoksa kapanma. Allah rızası için kapanmıyorsan kayınpederin içinde yapmamalısın bunu. Herşey türban değil. Laf söz olucak çevreden diye kimse istemediği şekilde yaşayamaz. Benim için hassas bir konu aynısı benim başımda var. Sinirleniyorum böyle şeyler duyduğumda. Herşey gönlünce olsun canım.Arkadaşlar, bir önceki konumda, nişanlım ve eski aşkım arasında kaldım demiştim.. Bunları aştım Allahın izniyle. Nişanlımla yoluma devam etmeyi seçtim.. Bazı şeyleri kalbime gömmeyi göze alarak.. Bu kararımdan sonra, geçtiğimiz haftasonu nişanlımın ailesi eşya alışverişinin paylaşımı hakkında görüşmek için, bizim evimize geldiler. (Başka bir şehirde yaşıyorlar.) Herşey çok güzel gidiyordu. Ancak tam eşya paylaşımları ile ilgili konuşulacağı sırada, nişanlımın babası, " Ben istedikleri bütün eşyaları alırım. (Bizim böyle bir talebimiz yok bu arada.) Ancak bir şartım var, kınagecesine karışmam, ama bu evden çıktıktan sonra, benim evime kapalı olarak girecek. Düğünde tesettürlü gelinlik giyecek. Bize her geldiğinde de (nişanlımla başka şehirde yaşayacağız.) kesinlikle kapalı olacak başka bir şekilde kabul etmiyorum" dedi. Bize gelmeden 2 ay önce de beni arayıp," geldiğimizde seni kapalı görmek istiyorum kızım " demişti. Ben kapanmadım. Saçım açıktı. (Yani tesettürlü giyiniyorum dikkat ediyorum kesinlikle) Muhtemelen buna çok sinirlendi. Ama şimdi öyle bir hal aldı ki olay, artık kesinlikle geri adım atamaz. Ben de asla istemiyorum türban takmayı. Zaten gelinliğim tesettür gelinlik olacaktı nişanlımın ısrarları yüzünden.. Bu durumda nişanlımın ne yaptığını merak ediyorsanız söyleyeyim; "Biz karar verdik, gelinlik tesettürlü ama saçında duvak olacak" diye birkaç cümle kurdu ama babası ona da terslendi.. Şimdi babayı ikna edemedikleri için, abileri, ablaları sürekli beni arayarak, orta yolu bulalım kzım kapatıver diye ikna etmeye çalışıyorlar.. Kayınpederim şunu demiş; düğünlerini yaparım ancak, ondan sonra bütün bağımı koparırım.. Bu kadar ısrarın sebebi ise şu; kayınpederimin çevresi, akraba ve eşi dostları bunu kaldırmazmış.. Sebep bu yani... Babasının tavrı çok çok kabaydı.. Benim kendi babam hayatta değil.Annem, abim, ablam, herkes sabırla ve kibarca, bu işlerin baskıyla olmayacağı konusunda ikna etmeye çalıştıysa da olmadı.. Burada nişanlım çok üzgün ve çaresiz durumda kaldı. Çok üzülüyorum ve gerçekten ona kıyamıyorum. Ne yapmalıyım sizce? Lütfen fikirlerinizi paylaşın benimle.
HatasizKul post: 39290237 .!.:İsteklerinden vazgeçmemelisin. İçinde bir heves olarak bir ömür kalacak belkide. Geri kafalılık bu birazda yapmadığın için inada bindirmiş durumda. Benim babamda bana ısrarla kapan,şimdi kapan şimdi evini arabanı alıcam diyor ama içimden gelmediği sürece yapamam. İsteğin yoksa kapanma. Allah rızası için kapanmıyorsan kayınpederin içinde yapmamalısın bunu. Herşey türban değil. Laf söz olucak çevreden diye kimse istemediği şekilde yaşayamaz. Benim için hassas bir konu aynısı benim başımda var. Sinirleniyorum böyle şeyler duyduğumda. Herşey gönlünce olsun canım.
kısacası ya kapanacaksınız ya kapanacaksınız. devam etmek isterseniz sonuç belliAz önce nişanimla tekrar konuştuk. Haftasonu ailesinin yanına gidecek konuşmaya ve şimdiden pes etmiş gibi davraniyor.. Babasının ikna olmayacağına , beni ikna etmeye çalışıyor Kâh yumuşak kâh ani çıkışlarla.. Hayirlisi Allahtan
Canım kusura bakma ama kayınpederin yol yordam bilmiyor sanırım.Arkadaşlar, bir önceki konumda, nişanlım ve eski aşkım arasında kaldım demiştim.. Bunları aştım Allahın izniyle. Nişanlımla yoluma devam etmeyi seçtim.. Bazı şeyleri kalbime gömmeyi göze alarak.. Bu kararımdan sonra, geçtiğimiz haftasonu nişanlımın ailesi eşya alışverişinin paylaşımı hakkında görüşmek için, bizim evimize geldiler. (Başka bir şehirde yaşıyorlar.) Herşey çok güzel gidiyordu. Ancak tam eşya paylaşımları ile ilgili konuşulacağı sırada, nişanlımın babası, " Ben istedikleri bütün eşyaları alırım. (Bizim böyle bir talebimiz yok bu arada.) Ancak bir şartım var, kınagecesine karışmam, ama bu evden çıktıktan sonra, benim evime kapalı olarak girecek. Düğünde tesettürlü gelinlik giyecek. Bize her geldiğinde de (nişanlımla başka şehirde yaşayacağız.) kesinlikle kapalı olacak başka bir şekilde kabul etmiyorum" dedi. Bize gelmeden 2 ay önce de beni arayıp," geldiğimizde seni kapalı görmek istiyorum kızım " demişti. Ben kapanmadım. Saçım açıktı. (Yani tesettürlü giyiniyorum dikkat ediyorum kesinlikle) Muhtemelen buna çok sinirlendi. Ama şimdi öyle bir hal aldı ki olay, artık kesinlikle geri adım atamaz. Ben de asla istemiyorum türban takmayı. Zaten gelinliğim tesettür gelinlik olacaktı nişanlımın ısrarları yüzünden.. Bu durumda nişanlımın ne yaptığını merak ediyorsanız söyleyeyim; "Biz karar verdik, gelinlik tesettürlü ama saçında duvak olacak" diye birkaç cümle kurdu ama babası ona da terslendi.. Şimdi babayı ikna edemedikleri için, abileri, ablaları sürekli beni arayarak, orta yolu bulalım kzım kapatıver diye ikna etmeye çalışıyorlar.. Kayınpederim şunu demiş; düğünlerini yaparım ancak, ondan sonra bütün bağımı koparırım.. Bu kadar ısrarın sebebi ise şu; kayınpederimin çevresi, akraba ve eşi dostları bunu kaldırmazmış.. Sebep bu yani... Babasının tavrı çok çok kabaydı.. Benim kendi babam hayatta değil.Annem, abim, ablam, herkes sabırla ve kibarca, bu işlerin baskıyla olmayacağı konusunda ikna etmeye çalıştıysa da olmadı.. Burada nişanlım çok üzgün ve çaresiz durumda kaldı. Çok üzülüyorum ve gerçekten ona kıyamıyorum. Ne yapmalıyım sizce? Lütfen fikirlerinizi paylaşın benimle.
Sakin bir insan icin dini obje olmayin.eger inanarak yapmiyorsaniz sakin bir kul icin bunlari yapmayin.kimmisonun cevresiiiii...benimde esimin ailesi oyleee.yok akrabalar ne der,yok bizimcevremiz kapali,git bak kul hakkkki,dedikodu, fitne fesat dort donuyor.....size sunu soyliyim,allahin bile gucune gider,eger bunu bir insan icin yaparsaniz.allah inanarak yapmayi nasip etsin...Arkadaşlar, bir önceki konumda, nişanlım ve eski aşkım arasında kaldım demiştim.. Bunları aştım Allahın izniyle. Nişanlımla yoluma devam etmeyi seçtim.. Bazı şeyleri kalbime gömmeyi göze alarak.. Bu kararımdan sonra, geçtiğimiz haftasonu nişanlımın ailesi eşya alışverişinin paylaşımı hakkında görüşmek için, bizim evimize geldiler. (Başka bir şehirde yaşıyorlar.) Herşey çok güzel gidiyordu. Ancak tam eşya paylaşımları ile ilgili konuşulacağı sırada, nişanlımın babası, " Ben istedikleri bütün eşyaları alırım. (Bizim böyle bir talebimiz yok bu arada.) Ancak bir şartım var, kınagecesine karışmam, ama bu evden çıktıktan sonra, benim evime kapalı olarak girecek. Düğünde tesettürlü gelinlik giyecek. Bize her geldiğinde de (nişanlımla başka şehirde yaşayacağız.) kesinlikle kapalı olacak başka bir şekilde kabul etmiyorum" dedi. Bize gelmeden 2 ay önce de beni arayıp," geldiğimizde seni kapalı görmek istiyorum kızım " demişti. Ben kapanmadım. Saçım açıktı. (Yani tesettürlü giyiniyorum dikkat ediyorum kesinlikle) Muhtemelen buna çok sinirlendi. Ama şimdi öyle bir hal aldı ki olay, artık kesinlikle geri adım atamaz. Ben de asla istemiyorum türban takmayı. Zaten gelinliğim tesettür gelinlik olacaktı nişanlımın ısrarları yüzünden.. Bu durumda nişanlımın ne yaptığını merak ediyorsanız söyleyeyim; "Biz karar verdik, gelinlik tesettürlü ama saçında duvak olacak" diye birkaç cümle kurdu ama babası ona da terslendi.. Şimdi babayı ikna edemedikleri için, abileri, ablaları sürekli beni arayarak, orta yolu bulalım kzım kapatıver diye ikna etmeye çalışıyorlar.. Kayınpederim şunu demiş; düğünlerini yaparım ancak, ondan sonra bütün bağımı koparırım.. Bu kadar ısrarın sebebi ise şu; kayınpederimin çevresi, akraba ve eşi dostları bunu kaldırmazmış.. Sebep bu yani... Babasının tavrı çok çok kabaydı.. Benim kendi babam hayatta değil.Annem, abim, ablam, herkes sabırla ve kibarca, bu işlerin baskıyla olmayacağı konusunda ikna etmeye çalıştıysa da olmadı.. Burada nişanlım çok üzgün ve çaresiz durumda kaldı. Çok üzülüyorum ve gerçekten ona kıyamıyorum. Ne yapmalıyım sizce? Lütfen fikirlerinizi paylaşın benimle.