Kayınpederim, "gelinliğin türbanlı olacak!" dedi. Fikir istiyorum arkadaşlar..

nişanlıma üzülüyorum çünkü beni gerçekten seviyor üzerime titriyor.. Ben de onu seviyorum. Yani en başından beri de ailesini bana anlatmaya çalıştı ama biz iki yetişkin olarak bunları konuştuk, ileride yapabileceğimi , cok uzak olmadığımı izah ettim ve o da kabul etti.. biz hep orta yolu bulduk. Gerçek anlamda.. Örn: gelinliğim uzun kollu, kapalı yakalı, ancak kendi istediğimgibi diyebilecek bir ustaya emanetti. Ama saçım tamamen benim kararı olacaktı. Bu konuda anlaşmıştık.. şimdi hal böyle olunca o da ne yapacağını şaşırdı. Bir tarafta laf dinlemeyen babası, bir tarafta her konuda birbirimize saygı ve sevgiyle yürüttüğümüz ilişkimiz.. dün akşam internette görüşürken ( uzak bir şehirde olduğu için internetten ve telefonla görüşüyoruz) ağladı. Kahroldum..

Allahım... Okurken nasıl oldum bilemezsiniz. Daha birkaç ay öncesine kadar ben de bu sorunlarla boğuşuyordum. Eş adayımın babası vefat etti. Annesi de o olaydan sonra bizim çevre kaldırmaz diye benim kapanmamı istedi. Daha ilk buluşmada dan-dan-dan yüzüme karşı söyledi. Ben de ilkten saygısızlık yapmadım, ancak zamanla erkek arkadaşıma bu fikre sıcak bakmadığımı açıkça anlattım.Çünkü ben öyle yetiştirilmedim.O beni böyle gördü, böyle beğendi. Şimdi mesela erkek arkadaşım tamam sen nasıl mutlu olursan öyle olsun diyor ama diğer yandan da annesinin buna üzüleceğini söylemeden de geçmiyor... Hayır yani akraba ya da çevre hatrına bir insan nasıl kapanır? Allah ile kul arasına böylesine pervasızca nasıl girmeye cesaret ederler? Siz kalben kapanmadıkça bunun sevabından çok günahı vardır. Bundan da mı haberleri yok? Yazık yahu. Sizin bizim gibi gencecik kızların mutluluğunu gölgeliyorlar.

Insanın kendi sınırlarını bilmemesi ne acı

Ben 5 yıllık ilişkimi düğüne 1 ay kala bu mevzulardan dolayı bitirmek zorunda kaldım. Türbanlı gelinlik demediler (kabul etmeyeceğimi bildikleri için) ama düğünü dualı yapmak istediler ve onu kabul etseydim eğer devamında açıklık kapanma mevzuları daha baskılı bir şekilde başlayacaktı bundan çok emindim. Kızdığım nokta ise insanlar ne istediklerini çok iyi biliyorlar ama ne hikmetse istedikleri şeylere sahip olmayan insanları istedikleri şekilde baskı yaparak değiştirmeye çalışmaları. Kapalı istiyorsan açığı alma, dualı düğün istyorsan düğüne 1 ay kala söyleme kardeşim en başından söyle o zaman saygı duyalım. Ama bu tarz insanlara saygı duymayı bırak tiksiniyorum!!! Nişanlına gelince ağlayacağına sana şimdidn sahip çıksın kukla gibi oynatmaasın!! Böyle insanlarla Allah beni bir daha karşılaştırmasın tek duamdır.. Sen de akıllıca düşün arkadaşım ayrılmak zor yıpratıcı ama ya evlendikten sonrası nası olur diye gerçekci bir şekilde düşün öyle karar ver lütfen..

Evlilik hayatındaki tüm tersliklerin suçunu kv de bulan insanlar gibi ne diyim.. Bir tarafta laftan anlamayan kp yok, babası yerine size ağlayan nişanlınız var. Dediklerini yapın o zaman, baba diye elini öpün, eminim torununu severken bile aklınıza gelir. Yaptırılan şey adı din çatısı olduğu altında olduğu için yapmazsanız nasıl olsa, ben onun iyiliği için istiyorum lafını aşabilecek değilsiniz, siz de sevinçten ağlayın da gözyaşlarınız birine karışsın. İkiniz orta yolu bulmasına bulmuşsunuz ama ailesine nedense söylemeyi unutmuş.

İsteklerinden vazgeçmemelisin. İçinde bir heves olarak bir ömür kalacak belkide. Geri kafalılık bu birazda yapmadığın için inada bindirmiş durumda. Benim babamda bana ısrarla kapan,şimdi kapan şimdi evini arabanı alıcam diyor ama içimden gelmediği sürece yapamam. İsteğin yoksa kapanma. Allah rızası için kapanmıyorsan kayınpederin içinde yapmamalısın bunu. Herşey türban değil. Laf söz olucak çevreden diye kimse istemediği şekilde yaşayamaz. Benim için hassas bir konu aynısı benim başımda var. Sinirleniyorum böyle şeyler duyduğumda. Herşey gönlünce olsun canım.

Az önce nişanimla tekrar konuştuk. Haftasonu ailesinin yanına gidecek konuşmaya ve şimdiden pes etmiş gibi davraniyor.. Babasının ikna olmayacağına , beni ikna etmeye çalışıyor Kâh yumuşak kâh ani çıkışlarla.. Hayirlisi Allahtan

Ne kadar boyun egiyosunuz. Alemin adami için değer mi ya kendinizi böyle ezdirmeye. Benim kayinpederim düğün gününe kadar hiçbişey dememsti düğün günümde beni sırf bu sebepten aglatti neymiş akrabaları laf yapmış gelinligim açıkmis herkesin içinde bağırdı elini opturtmedi hiçbişey demedim misafirlerime belli etmedim sadece gözünün içine baka baka "ya edebinizle oturun sesinizi cikartmayin yada bakın bunca organizator benim agzimin içine bakıyor yaka paça misafirlerinizde sizde cikarsiniz burdan " dedim. Şimdi konuşuyoruz ama hiç unutamiyorum o gün yapılani. He esim Allah var hep yanımda oldu aylarca küs kaldılar ama hep düşünüyorum cocugumu sevecek edicek kendi düşünceleriyle zehirliycek diye. Nefret ediyorum böyle insanlardan sakin ezdirme kendini koy tavrını karşılarına geçip o beğenmedikleri gelinligimle göbek attım oh sefam olsun sende öyle yap kabul etmeyen defolsun gitsin

Bence babasiyla konusurken yanlarinda bulunmalisin.
Guzelce baba de.
Ben biliyorum dinimizin kurallarini, elhamdulillah muslumanim de.
Normalde ben acik giderdim ama su an gelinligimi tesestturlu giymek istiyorum de.
Herseyin farkindayim, yavas yavas ilerliyorum.
Nasip olursa Allah nasip ederse ilerde kapanmayi dusunuyorum ama bana zaman lazim.
Sende bilirsinki iman isleri zorlayarak yapilirsa bi sevabi kalmaz.
Izin verirmisin dugunde degilde ilerde kapanirim olmazmi? diye sor.

Burda demek istediklerin ezil anlaminda degil.
Tatli dil yilani deliginden cikarir gbisinden.

kısacası ya kapanacaksınız ya kapanacaksınız. devam etmek isterseniz sonuç belli

Canım kusura bakma ama kayınpederin yol yordam bilmiyor sanırım.
Ben hiç böyle birşey duymamıştım.
Eşine söyler o sana iletir vesaire ama herkesin ortasında bunu söylemesi bence çok ayıp.
Onun söyleyeceği birşey değil bana kalırsa.
Gelinlik bu bir kere giyiliyor.Koskoca adam bu yüzden sizinle konuşmayacaksa bilemiyorum.

Hayattaki en özel ve güzel günlerimden birinde giyeceğim şeye kimse karışamaz.
Hele ki bu gelinliğimse!
Nişanlının pasif kalması çok kötü.
İçinde uhde kalmaz inşallah gelinliğin.
Şimdi daha Nişanlıyken bunlara direten adam seni soyadına alınca bakalım ne şartlar sunacak.

Ah şu aileler!
Bizim milletimize var sadece bu.
'Hayata karışma' mevzuu. Anladığım şey; elalemden sanane be adam? En başta beğenmişsin oğluna uygun görmüşsün ki nişanlanıp evlilik arefesine dek gelmiş ilişki(kaldı ki bu söylediklerim bile saçma aslında. İster açık olursun, ister kapalı. Beğense de beğenmese de oğluna asla karışmamalı çünkü bu hayatı siz yaşayacaksınız!)
Durumun çok zor. Ama tavrını şimdi koymazsan ilerde hiç koyamazsın onu söyliyim. Hamile kalınca da bu sefer "benim adımı koyun yoksa torunum diye sevmem, ona göre!" derse ne olacak? Yapar mı yapar. Kesin bir dille, sizi anlıyorum fakat bu benim kendi şahsi kararım. Kapanmış gibi görünüp kapanmayarak Allah'ı kandıramam tövbe haşa! Gibilerinden birşey söylersen tavrının sertliğini fark edecektir.

Insanlar icin mi yasiyor kayinpederin cok ilginc yani insanlar ne derse desin.bir kez evleniceksin.Bazı konularda kararli ol ki ilerde karsina dahada farkli istekleri cikmasin.oraya gidince kapanmak ne demek Allah gormuyor mu? bilmiyor mu? tesettur cocuk oyuncagimi.benim eşimin aileside cevreside kapali onlara giderken kapali giyiniyorum ama tesettur takmiyorum.onlarda seni bilerek aliyor.Gönlunden geceni yap bosver kırılan kirilsin.evladini seviyorsa zaten yine barisir merak etme.belkide istedigini yaptirmak icin öyle diyordur.

Sakin bir insan icin dini obje olmayin.eger inanarak yapmiyorsaniz sakin bir kul icin bunlari yapmayin.kimmisonun cevresiiiii...benimde esimin ailesi oyleee.yok akrabalar ne der,yok bizimcevremiz kapali,git bak kul hakkkki,dedikodu, fitne fesat dort donuyor.....size sunu soyliyim,allahin bile gucune gider,eger bunu bir insan icin yaparsaniz.allah inanarak yapmayi nasip etsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…