Kayınpederim,eşimin ailesi ne yapmalıyım?

baharraa

Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2024
146
81
13
Kızlar ne yapmam gerektiğini bilemediğim için size sormak istedim yaklaşık 6 aydır evliyim.Kayınvalidem ve kayınpederim bir sokak aşağımda oturuyorlar.Evlendiğimden beri kayınpederim bir kere bile evime gelmedi ortam içerisinde görüştüğümüzde yüzüme bakmıyor vs.Ben yine konuşuyorum laf felan atıyorum ama kısa kısa cevap verip geçiştiriyor.Biz evlenirken bir takım sorunlarımız oldu kayınpederim aileme karşı hep üstten üstten konuştu.Ailemle anlaşamadılar dünürler çok yüz göz olmadan biz evlendik.Asıl önemli olan ve benim damarıma basan nokta da eşimin biz sattığı arabanın parasını hep yedi.Yurt dışında çalışıyordu 10 bin dolar kadar birikmişi vardı bir şekilde hepsi kendi lehine kullanıldı borç diye aldı vermedi.Bundan dolayı da biz zora girerek evlendik eşimin ailesinden bir gramı geçtim kapalı zarf dahi gelmedi zaten ben buralara takılan bir insan değilim gösterdiği değer oğluna sonuçta.Her neyse evlendiğim gün nikahtan sonra ben ellerini öpmemişim görümceme sarıldığımı çok iyi hatırlıyorum ama diğerlerini hatırlamıyorum yalan söylemeyeyim.Çünkü çok stresliydim ailemle anlaşamıyorlar bir kavga vs çıkacak diye aşırı gergin ve stresliydim o günü hatırlamak dahi istemiyorum kendi düğünümde hiç mutlu değildim yani.Elini öpmediğim için küsmüş tavrı ondan dolayıymış bugün öğrendim bunu.Eşim benim aileme asla saygısızlık yapmaz bende onun ailesine karşı saygımı bozmak veya küs kalmalarını,eşimi doldurmalarını istemiyorum.Bugün akşam üstü eşimi evine çağırmış karına duyurmadan bir gel konuşalım diye ne konuşacak ne diyecek anlamadım.Bu arada geçen hafta görümcem Oğlu için sünnet mevlidi verdi gitmedim çünkü aşırı rahatsızdım salgın var kalabalıkta birilerine de bulaşsın istemedim kendi de canım zora sokmadı vs dedi hediyesini aldım görünce veririm diye ama gitmedim.Eşime mesaj atmış insan bir ihtiyacınız var mı felan diye sorar demiş orda gördüm onu da.Bunlar yüzünden eşimle son 1 aydır çok kötüyüz evimize yansıyor asla kavga eden bir çift değiliz ama yansıtıyorlar.Yarın kayınpederimi aramayı düşünüyorum sizce ne diyeyim?Ve ben bu aileye karşı nasıl bir yol izleyeyim.

Eşiniz gitti mi ailesinin yanına bugün. Ne konuşmuşlar söyledi mi size

Gerek yok sizin aramanıza bence olay daha büyümesin eşiniz konuşsun bu durumu gerektiği yerde siz de müdahale edersiniz
Ya bişey diyim mi açıkça çok ufak tefek şeyler ceviz kabuğu doldurmayacak sebepler bunlar içinde eşinle boşuna kavga edip de huzurunu bozma hatta elinden geliyosa daha çok arana mesafe koy emin ol o zaman daha tatlı olursun ne gerek var mıc mıc olmaya zamanında koyulan mesafe her zaman iyidir unutma kim olursa olsun

Senin yerinde olsam kocamla gider x baba amca dayı artık ne diyorsan ben bu gerginlikten hoşnut değilim ne konusulacaksa birlikte konuşalım çözüme varalım derdim.

Bende aynen böyle düşünüyorum ama garip bir aile görümcem kendi kocasının ailesiyle asla görüşmez kaynanasını çağırmamış mevlide benden bekliyor ama.

Gorumcenin bir şeye ihtiyacı olursa kardeşine söylesin size ne ki? Açıkçası kp küsmüş mü ayılıp bayılmış mı umrumda olmazdı. Neden bu kadar üstünüze alınıp dert ediniyorsunuz ki? Sizin kardeşinizin davetine hasta olup gitmeseniz vay enişte kayinçoya niye yardım sormadı diye olay çıkar mıydı? Çıkmazdı. Biraz erkekleri örnek alın bence onlar hiiic takmıyor böyle boş beleş şeyleri.

Kocan dolduruşa müsaitse ve bu durum sizin en cicim aylarinizi kavgaya dönüştürüyorsa hiç de yüz göz olmayayım demeyin kavga odaklı da gitmeyin dediğim gibi çözüm odaklı gidin ama esinizle gidin. Saygınızi cizginizi bozmayın siz cizginizi korursaniz eşiniz de doğruyu yanlışı farkedecek ona göre opsiyon alacaktır.

Hayır gitmedi biz kendimiz kahve içmeye çıktık biraz aramız bozuktu sadece çağırmış gitmediği için kendisi de bilmiyor ne diyeceklerini
Sen kendini eşine güzel güzel anlat. Öyle anladılar ama aslında öyle değil şöyle. Hastaydım biliyorsun gitmedim vs diye. Senin alttan aldığını gördükçe bi bakmışsın tepene binerler. Eşin gitsin gelsin görüşsün boşver yüzgöz olmaya hiiiç gerek yok

Çok doğru söylüyorsunuz bu arada ilk yazdığınıza özellikle katılıyorum.Zaten ben anlamıyorum kızın ailesiyle evlendikten sonra hiç bir sorun olmuyor ama erkek aileleri bir garipleşiyorlar

Bende aynen böyle düşünüyorum ama garip bir aile görümcem kendi kocasının ailesiyle asla görüşmez kaynanasını çağırmamış mevlide benden bekliyor ama.
İşte tam mesafe koyulacak durum bu işte
Gerektiği yerde üstüne düşeni yaparsın lakin böyle şeylere takılma bişey derse lafını sok ezdirme kendini yaa böyle böyle işte insanlar kendini bişey sanıyor
Merhaba merhaba yani
Mesafeli olmak iyidir.... taşı Yakut yada Elmas yapar

Eşim dedi zaten bana gitme diye.O da yüz göz olmamı istemiyor.Arama kaydına baktım bugün yine 10 dakika annesiyle 18 dakika ablasıyla konuşmuş ne zaman onlar arasa o zaman böyle sorunlar baş gösteriyor uzak tutmak istiyorum ama nasıl yapacağım bilmiyorum ve sanki ailesinden uzaklaştırmaya hakkım yokmuş gibi düşünüyorum

Çok doğru söylüyorsunuz bu arada ilk yazdığınıza özellikle katılıyorum.Zaten ben anlamıyorum kızın ailesiyle evlendikten sonra hiç bir sorun olmuyor ama erkek aileleri bir garipleşiyorlar
Aslında erkek aileleri garipleşmiyor, siz kendi kendinize iş çıkarıyorsunuz. Görümce mesajı kardeşine atmış ve evet insan kardeşine sorar bir şey lazım mı diye. Öyle kocanın özel mesajını okuyup üstünüze alınırsanız daha çok iş çıkarırsınız başınıza. Kp de gelmiyor gitmiyor daha ne yapsın ki? Durduk yere küstü falan diye siz iş çıkarıyorsunuz yine. Küstüyse küstü yani kocaman adam size ne.

Yazmayı unuttum görümceden uzak dur.
Birde eşimin eski nişanlısı görümcemin arkadaşı böyle şeyler olduğu zaman direkt onunla fotoğraf atıyor eşime rahatsız oluyorum diyorum ara söyle lafını çekme diyor ama ben yüz göz olmak kavga etmek istemiyorum kendi kendime ağlıyorum evde salak gibi.

Hayır canım açık açık belirtmiş bana olan bir mesaj gelmedi ve sormadı tarzında bir mesaj.Haberim dahi yoktu küstüğünden gelmeme gitmeme sebebi zaten benmişim akşam gel karına belli etmeden diyen adam.Zaten uzak durup eşimi doldurmasalar banane kendi kendimi neden strese sokayım beni uzaklaştırıp eşimi yakınlaştırarak evin içine müdahale etmeye çalışıyorlar bundan rahatsız olduğumu söylüyorum.

Kple konuştuğunda gerçekten anlaşılıp bir şeylerin tatlıya bağlanacağını sanıyorsan üzülerek belirteyim yanılıyorsun. O insanlar öyle gelmiş öyle gidecekler yapabileceğin tek şey takmadan takılmadan yaşamayı öğrenmek öyle konuşayım kendimi açıklayayım falan nafile çabalar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…