Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
cnm nişanlım başka şehirde yaşıyor başka şehre atandı. 1 mayısta nişan olacak o zaman gelcek. gelinceye kadar bilezikleri babamlar alacak dedi. hani burada olmadığı için onlarla aldık. 1 ay önce ablası , annem, sözlüm ve ben dördümüz nişan alışverişine gitmiştik. nişan kıyafeti alyans almıştık alışveriş çok güzel geçmişti gayet ama altınları ailesi alacağı için bi de sözlüm burada olmadığı için böyle oldu. aslında bende bu gibi alışverişlerin ailelerle yapılmasını istemiyorum ama işte mecbur kalınıyor. mayıs sonuna doğru istanbula gelinlik almaya gideceğim sözlümle kuzenimde gelecek allahtan gelinlik bindallı alırken babası olmayacak
kötü ya da iyi diye bir durumdan ziyade bana davranışları normal gelmedi yani tuhafıma gittiği için paylaşmak istedim. bi de kayınpederi ile çok iyi geçinen insanlar var yani her zaman kötünün daha kötüsü iyinin de daha iyisi vardır. ben daha önce nişandan ayrılmıştım. kayınpederimi beni başka şehirden olduğum için istemiyordu kaç yıl bekledim 4-5 yıl ve istemeye geldiler. önceden kayınpederimden nefret ederdim beni istemiyor diye ama adam istemeye geldikten nişan taktıktan sonra beni her gün arardı. sesini bir gün duymasam özlüyorum seni derdi... hani o adam bile böyle olduysa bütün kayınpederler iyidir diye bi düşünceye sahip oldum sanırım ben bi de çevremde ki arkadaşlar kayınpeder ve kayınvalidelerle kanka gibi yedi yirmi dört konuşuyor ben o yüzden biraz büyütüyorum sanırım ama adamın davranışları genetik olabilir mi diye endişeleniyorum aynı zamandaevet yaaa yani bilmeyene adam çok kötü de bilen "deli" der geçer.
cnm ben böyle olduklarını bilmiyordum. babasını 3 kez gördüm. bi istemeye geldiklerinde ilk o zaman gördüm bi de bize kapıdan bir şey söylemeye gelmişti bi de işte dün geldiler bilezik almak için. o yüzden adamın nasıl biri olduğunu dün öğrendim böyle biri olduğunu önceden bilseydim nişan günü gider alırdık ama işte 1 mayı günü sabahı gelecek sözlüm ve ona takım elbise alacağız gidip sonra ben kuaföre gideceğim sonra fotoğrafçıya gideceğiz derken çok telaşlı bi gün olacaktı bileziklerin aradan çıkması lazımdı. benim sözlüm şubatta atandı O yüzden hiç birikmişi yoktu maalesef aile desteği bizim burada oluyor ama biz onları gene de yormuyoruz. bilezikleri en düşük gramlardan aldırdım. set aldırmayacağım. zaten bilezikleri sonra düğünden sonra satıp sözlümün borcu var 10.000 tl kadar onu ödeyeceğizDüğünden önce nişanlıyken eşim "anneme söyleyeyim senin bileziklerini alsın" dediğinde karşı çıktım. Olmaz dedim ikimizin gitmesi lazım ben rahat edemem. Eşim de anlayışla karşıladı. (hoş altın parasını eşim ödedi zaten ama ailesine her ay para yollamış biriktirin diye, sonra parayı istedi ailesinden gerçi oda yarım yamalak geldi ama neyse, gittik onunla aldık)
Hiçbirşeye mecbur kalma, daha en başındasın. Sen beğen, sözlün gelince gidip alın en güzel bu oh mis :)
İnşallah başka sorunlar yaşamazsınız. Hakkınız da hayırlısı.
uzakta olursak sıkıntı olmaz diye düşünyorum. ama belli de olmaz tabiLütfen evlenirken iyi düşünün bu aileye bir ömür boyu katlanacaksiniz
Allah yardımcınız olsun inşallah düzelir bi an öncebencil haset anlayışsız herkese tepeden bakan despot dedikoducu doldurusa gelen para para diyen düğün bilmeyen bayram bilmeyen biri.insanlık sıfır yani.şimdilerde antidepresan kullanıyor daa insan gibi 2 laf edebiliyoruz.
cnm ben böyle olduklarını bilmiyordum. babasını 3 kez gördüm. bi istemeye geldiklerinde ilk o zaman gördüm bi de bize kapıdan bir şey söylemeye gelmişti bi de işte dün geldiler bilezik almak için. o yüzden adamın nasıl biri olduğunu dün öğrendim böyle biri olduğunu önceden bilseydim nişan günü gider alırdık ama işte 1 mayı günü sabahı gelecek sözlüm ve ona takım elbise alacağız gidip sonra ben kuaföre gideceğim sonra fotoğrafçıya gideceğiz derken çok telaşlı bi gün olacaktı bileziklerin aradan çıkması lazımdı. benim sözlüm şubatta atandı O yüzden hiç birikmişi yoktu maalesef aile desteği bizim burada oluyor ama biz onları gene de yormuyoruz. bilezikleri en düşük gramlardan aldırdım. set aldırmayacağım. zaten bilezikleri sonra düğünden sonra satıp sözlümün borcu var 10.000 tl kadar onu ödeyeceğiz
evet cnm aynen öyle zaten hiç kayınpeder havası yok adamda başka alemlerde yaşıyor. düğün ne zaman nerede olacak diye muhabbetler konuşacağı yerde rakamlardan sayılardan konuşuyor. evlenince zaten uzağa gideceğim artık onu ölü farzedeceğim kayınpederim yokmuş gibi düşünecğm.Uzak dur bence bu adamdan. Seninle pek ilgilenmiyor gibi zaten, kendi dunyasinda deli deli yasiyor, daha ne istiyorsun ? Arama, sorma, durabildigin kadar uzak dur derim.
televizyon izlemediğim doğru,akraba evlillklerinde çıkmıyor,ona bağlıyorlar sebebi bulamayınca,bununda ispatlarını biliyorum ama burda sizinle bunu tartışmka gibi bir niyetim yok,ama bunlar hep ilaç endrüsünün oyunları,çok büyük bir pazar,eskiden hastane yoktu şimdi köşebaşı hastane,sizde bunu bi düşünin,hastanede gözlerimle gördüm,o çöp çıkolatalrı yediriyorlar kanser ahstarıla mutlu olsunlarmış,hayır doktorlar biz onlara muhataç yaşayalım dıye,ve daha cevap yazmayın,cevap vermıcemO zaman genetik bilimi bosuna var, bunca arastirmanin hepci cop???!!???
Bu mukemmel! teorinize gore , mesela Ailevi Akdeniz Atesi , neden sadece Akdeniz etrafindaki ulkelerde goruluyor ? Burda yiyip icilen bir sey dokunuyorsa, aydinlatin doktorlari, yillardir adamlar bu hastalik genetik diye cirpiniyorlar yazik. Teorilerinizi makel yapip tip dergilerine gonderseniz, bunca bilimadami yillarca bosuna ugraiyor, siz isi cozmussunuz bile.
Sizofreninin sebebi bilinmiyor, ama su bir gercek ki, ailede sizofreni varsa cocukta ortaya cikma olasiligi olmayan ailelere gore cok daha fazla. O yuzden ailesinde depresyon, intihar, sizofreni olan insanlarla evlenirken 1 degil 1000 kere dusunmek gerek. Sizin teoriniz nedir bu konuda, hamileyken domates tursusu yiyen insanlarin cocuklari mi sizofren oluyor mesela>
Ayni teorinize gore, bilimin genetik dedigi ama sizin genetik oldugunu onaylamadiginiz hastaliklar neden akraba evliliklerinde ortaya cikiyor ?
Fikirlerinizin tipla, bilimle hicbir ilgisi yok, nasil bu kadar kendinden emin yazabildiniz hayret ediyorum, bu ne ozguven??? Kitap okumayi gectim, hayatinizda hic mi televizyon izlemediniz??
cnm ben nişan için kuaför ve fotocuyu ayarladım. saç modeli falan belirledim hatta burada onunla ilgili konu açmıştım :) hepsini ayarladım. sözlüme de takım elbise beğencem gelince hemen oraya götürcem sadece alması kalacak.. Bizim düğün ağustos ayında olacak cnm kısmet olursa. okullar açılmadan yapalım dedik. şubat tatili kışın soğuk olur bir daha ki yaza da çok zaman var bi de uzakta olunca buluşmak görüşmek çok zor oluyor Ağustosa kadar yapabildiği kadar birikim yapacak bakalım. ben şu an çalışmıyorum ama benim de köşe de 10-15 000 civarı param var onunla eşyaları ben alacağım cnm sözlümün imkanı yok maalesefAnladım canım. Hakkında hayırlısı olsun o zaman, bizde herşeyimizi kendimiz yaptık (benim çeyizlerim ve kız tarafının alacakları hariç, onları ailem aldı; geri kalanı eşim kredi çekti evlendikten sonra ödedik) Neyse nişanı halledin düğüne kadar zaman kazanmış olursun az çok aileyi de tanırsın. Sana tavsiyem, sen kuaförünü fotoğrafçıyı ayarla, hatta saç modelini makyajını vs hepsini ayarla, sözlünün beden numarasını öğrenip bir kaç tane model beğen, gelince hemen götürürsün hem zaman kazanırsın hemde telaşlanmazsınız :)
cnm ben nişan için kuaför ve fotocuyu ayarladım. saç modeli falan belirledim hatta burada onunla ilgili konu açmıştım :) hepsini ayarladım. sözlüme de takım elbise beğencem gelince hemen oraya götürcem sadece alması kalacak.. Bizim düğün ağustos ayında olacak cnm kısmet olursa. okullar açılmadan yapalım dedik. şubat tatili kışın soğuk olur bir daha ki yaza da çok zaman var bi de uzakta olunca buluşmak görüşmek çok zor oluyor Ağustosa kadar yapabildiği kadar birikim yapacak bakalım. ben şu an çalışmıyorum ama benim de köşe de 10-15 000 civarı param var onunla eşyaları ben alacağım cnm sözlümün imkanı yok maalesef
haklısın cnm :) Hayırlısı bakalımHadi bakalım bak ne güzel hepsi ayarlanmış, olsun gönüller bir olduktan sonra zamanla herşey rayına oturuyor :) Eşya mal mülk zamanla oluyor, önemli olan mutlu olmak
Sözlüyüm kısmet olursa 1 mayısta nişanım olacak. Sözlüm çok iyi niyetli çok iyi bir insan ama babasıyla ilgili sıkıntılarım var. İlk tanıştığımız zamanlar da bana babasının tuhaf birisi olduğundan bahsetmişti ama şimdi içlerine girince canımı sıkmaya başladı çünkü babasının davranışları yüzünden onlarları arayamıyorum zaten onlarda beni hiç aramıyor. Aslında kaynvalidemi çok sevdim çok iyi birine benziyor ama onun telefonu yok telefon kullanmıyor maalesef ve kayınpederi de aramak istemediğim için onlarla hiç konuşmuyoruz. sözlüm burada yaşamıyor tayini çıktı başka şehre gitti ve ben onların gelini olacağım beni hiç arayıp sormuyorlar zaten tanıdığım kadarıyla babası fazla muhabbet edilecek bi insan değil..
Geçen gün bize geldiler bilezik almak için (nişanda takılacak bilezikler) davranışlarını görünce anladım ki bu adam muhabbet edilecek biri değil...Size biraz babasının huylarından bahsedeyim.
Durduk yere sözlümün eski kız arkadaşından bahsediyor. Durduk yere bir den. "o eski kızdan kurtuluncaya kadar canımız çıktı... okulu 1 yıl o kız yüzünden uzattı" falan dedi... Tabi bende üzüldüm. kayınvalidem hemen öksürdü sussun diye... Sonra köylerinde bi kız varmış "benim oğlana onu isteyecektim kızı çok beğendim ama olmadı" dedi... Yani bunlar bizim yanımızda edilecek muhabbetler mi Ayrıca o sözlümün eski sevgilisi kayınpederimi sık sık ararmış ve kıza küfür etmiş en sonunda "çok sık arıyordu bu ne yaa" dedi ve bir den ürktüm açıkcası yarın bu adamı ben de arasam bana da aklına gelen bir şeyi söyleyip canımı sıkabilir
Kuyumcuya bilezik almaya gittik ve annem dönüşte bize gidelim yemek yiyelim dedi ve "işlerimiz var bitince geliriz 1 saate geliriz" dedi kayınpeder tamam dedik biz eve gittik sofrayı kurduk ve 1 buçuk saat oldu gelen yok annem aradı kayınpederimi gelmiyor musunuz diye "ben yerel kanaldayım işlerim var biz gelemeyiz yemeğe zaten hiç gelemeyiz" demesin mi .. annem çok bozuldu. bunlar nasıl insanlar dedi... sonra sözlümü aradım böyle böyle anlattım babasını aramış ve "bu babam beni öldürecek tv kanalına gitmiş konuşma yapmak istiyorum demiş ve kanalda konuşacakmış kendini rezil edecek" dedi. yani biz orada yemeğe beklerken ve bize geleceğini de söylemişti tv kanalına gidiyor 69 yaşında ki bi adama yakışmayan hareketler. zaten kayın peder kitap yazıyormuş güya bu kitabı bastıracakmış ve bu kitap piyasaya sürülünce yer yerinden oynayacak falan dermiş. hayatın şifresini ben çözdüm dermiş falan yani sizin anlayacağınız sıyrık biri... zaten tuhaf şeyler kuruyor rakamlar dan bağlantı kurup bi yere bağlıyor hemen hep öyle muhabbetler ediyor sürekli...
Yarım saat sonra kapı çaldı bi baktım onlar gelmiş hani gelmeyeceklerdi güya.. galiba annesi ikna etmiş insanlara ayıp ediyoruz falan diye... Geçirdim içeriye.. annemle sofrayı kurduk yediler içtiler sonra kahve yaptık biraz sohbet ettik kalktılar giderlerken adam cebinden 5 tl para çıkardı ve "bakın bilezikleri aldık ya 5 tl kaldı bu 5 tl ile dönüyorum eve" demesin mi.. başımdan kaynar sular döküldü. halbu ki 2 tane bilezik 2550,000 lira tuttu çünkü en düşük gramlardan aldırdım. zaten kollarım ince çocuk grubu bilezikleri oluyor bana.. bi de öyleyken gramı en düşük olanlardan aldırdım. Tanesi 1275 tl ye geliyor bileziğin.
Böyle tuhaf bi kayınpederim var ... bende numarası var ama hal hatır sormaya korkuyor insan bu adam arayıp sorulacak birisi değil gördüğünüz gibi ama kayınvalidem iyi birine benziyor ama onunda telefonu yok ve onlarla mesafeli olacağım ömürboyu... sözlüm, uzakta yaşayacağız zaten babamı fazla görmeyeceğiz onunla aynı evde durulmaz zaten diyor. önceden yemek yerken durduk yere sözlümü ve annesini sofrada azarlar evden kovarmış. burada yaşamayacağız ve telefon görüşmelerimizde pek fazla olmayacak yani ve böyle olması beni üzüyor..
bahsederken sözlüm yanımızda değildi. hatta telefonda anlattım baban böyle dedi diye hesap soracak gibi öfkelendi ama ben söyleme sakın bir şey dedim beni dedikodu yapmış gibi gösterirsin bana zıt gider dedim. haklısın dedi. ama sözlüm de varken söylerse her halde o da cevabını verir ama benim kayınpeder bayağı bi çatlak anlamaz o yarın bi gün gene söylerSanki benim kp anlatmışsın, bu kadar mı benzer ? Benim ki de eşimin eski kız arkadaşlarını anlatırdı her gördüğün de beni, eşim de bir gün ona dedi ki; sen bizim boşanmamızı istiyorsun galiba, başkalarının babaları çocuklarının kusurunu örter, sen deşifre ediyorsun amacın ne ? dedi. Kp bozuldu tabii beklemiyordu hiç öyle bir çıkış oğlundan :) o günden beri bir daha bahsetmiyor ama içi içini yiyordur eminim konuşamıyor diye :) sizin de nişanlınız önüne geçsin bu durumun, yoksa ciddi şekilde problemler olabiliyor. Allah yardımcınız olsun.
bahsederken sözlüm yanımızda değildi. hatta telefonda anlattım baban böyle dedi diye hesap soracak gibi öfkelendi ama ben söyleme sakın bir şey dedim beni dedikodu yapmış gibi gösterirsin bana zıt gider dedim. haklısın dedi. ama sözlüm de varken söylerse her halde o da cevabını verir ama benim kayınpeder bayağı bi çatlak anlamaz o yarın bi gün gene söyler
ah cnm ortalığı karıştırıyor demek siz aynı şehirde mi yaşıyorsunuz eşinin ailesi ile?Evlendikten sonra söyler canım, daha neler neler söyler. bu kafa yapısında ki adamlar, ağızlarını geleni söylerler ama sen bir laf söylemeye kalkış, kıyamet kopar asla eleştirilmeye gelemezler. benim ki öyle, kendisi mükemmel sadece, başka kimse yaramaz bir şeye ve benim ki çok meraklı evime geldiğin de, her yeri karıştırır, açılmadık dolap, çekmece bırakmaz. bende gördüğüm de aradığını bulabiliyor musun bari diyorum, gülüp yerine geçiyor.zor böyle karakterlerle uğraşmak çok zor
ah cnm ortalığı karıştırıyor demek siz aynı şehirde mi yaşıyorsunuz eşinin ailesi ile?