- 10 Haziran 2020
- 104
- 35
- 13
- Konu Sahibi namelessmom
-
bebeğim kolik olabilir kucağımdan ayrılmıyorsürekli ağlıyor. virüs olayları yuzunden onu riske atamam bebeğimi düşünmek zorundayımaslında çocuğunu yanına almana izin veren ailelere temizliğe gidebilirsin belki. bir soruştursana 100-200 geçer haftada bir kere gitsen eline
çıktığı gün bavulumu toplar giderim de.şu an çalışıyor umarım yine çıkmaz
herkesin sınavı farklıgelinliğinle çıktın... tarzı bir ailesi var sanırım.
dönmesini istemiyorlar ki... siz olsanız gider misiniz?
bizim yaşantılarımıza çok ters garip olduğu için empati kurmakta zorlanıyoruz nasıl olabilir diye ama var işte hala böyle bir ton aile...
kolay değil devlete sığınan insanlarla aynı çatı altında kalıyorsun orası da meçhul bi dertçıktığı gün bavulumu toplar giderim de.
çıkarsa da öyle yap zaten
devlet sığınma evine git. orada bildiğim kadarıyla bebeğine bakarlar iş imkanı sağlarlar kendini toplayana kadar başınızı sokacak çatınız olur.
öğrendikleri zaman sadece dertleri çoğalacak anlatmıyorum o yüzden sağlık sıkıntıları var
Sağlık sorunları var diyorsunuz. Ben olsaydım eş ailesinin eziyetlerini çekmek yerine gider hasta anne babama bakardım. En fazla ne kadar zor olabilir ki? Bikaç gün üzülürler elbette ama sonra geçer.yaşadıklarımı tam anlamıyla bilmiyorlar o yüzden boşanmamı istemiyorlar
diğer cevaplarımı okursanız bu yolu denediğimi görürsünüz. ailemin yanına döndüm zaten. tek problem saglık degilSağlık sorunları var diyorsunuz. Ben olsaydım eş ailesinin eziyetlerini çekmek yerine gider hasta anne babama bakardım. En fazla ne kadar zor olabilir ki? Bikaç gün üzülürler elbette ama sonra geçer.
Benim de kızım var. Allah korusun böyle şeyler yaşama ihtimali bile korkunç. Sizin yeriniz annenizin yanı.
Eşinizle düzelme ihtimaline karşı gitmiyorsunuz anlıyorum ama sizi gerçekten istiyorsa yanınızda olur.
Tamam okudum zaten. Dönmüşsünüz ve aileniz barıştırmış. Ama o zaman durum farklıydı. Eviniz ve eşyanız yoktu, eşiniz işe girdi ve barıştınız. Şimdi ise eziyet çekiyorsunuz. Sizinde kızınız var bilseniz ne yapardınız?diğer cevaplarımı okursanız bu yolu denediğimi görürsünüz. ailemin yanına döndüm zaten. tek problem saglık degil
olumsuz yaklaşmadım aslında verilen tavsiyelerin hepsini daha önce düşünmüş ve denemiş olduğumu belirttim yalnızca. kötü bi yer olduğunun farkındayım. burada daha ayrıntılı anlatamayacağım çok mesele var yeterince açık olamıyorumTamam okudum zaten. Dönmüşsünüz ve aileniz barıştırmış. Ama o zaman durum farklıydı. Eviniz ve eşyanız yoktu, eşiniz işe girdi ve barıştınız. Şimdi ise eziyet çekiyorsunuz. Sizinde kızınız var bilseniz ne yapardınız?
Ayrıca yazılan yorumlara hep olumsuz karşılık vermişsiniz. Size sabret otur diyemeyiz, yardımcı olmaya çalışıyoruz.
Kıyafetiniz yok, yiyeceğiniz yok, sürekli hakaret ve aşağılamalara maruz kalıyorsunuz ve eşinizde pek ses çıkarmıyor engel olamıyor. Herşeyi geçtim bebeğiniz de sefalet çekiyor. Size yiyecek bile vermeyen insanlar! Sütünüz kesilirse bebeğinize mama alır mı sanıyorsunuz? Gideceğiniz hiçbir yer burdan daha kötü olamaz.
istenmiyorum gibi bi durum var tam anlatamıyorum kimliğim anlaşılabilirailenin yanına dönmeme sebebin ne tam olarak?
e burada da istenmiyorsunuz ama yerleşmişsiniz. koca ailesinden istenmemektense kendi ailem istemesin daha iyi yine de gider yerleşirim.istenmiyorum gibi bi durum var tam anlatamıyorum kimliğim anlaşılabilir
yardımcı olmaya çalışmanız bile beni mutlu ediyor derdimi kimseye anlatmadım burada paylaştınız derdimi bi bakıma içimi dökmek istedimolumsuz yaklaşmadım aslında verilen tavsiyelerin hepsini daha önce düşünmüş ve denemiş olduğumu belirttim yalnızca. kötü bi yer olduğunun farkındayım. burada daha ayrıntılı anlatamayacağım çok mesele var yeterince açık olamıyorum
burası yabancı. inan ailenin seni istememesi daha farklı bir durum yaşamadan bilemezsin kimseye güvenemiyorsun. eşim benim tek dayanağım her şeye rağmene burada da istenmiyorsunuz ama yerleşmişsiniz. koca ailesinden istenmemektense kendi ailem istemesin daha iyi yine de gider yerleşirim.
gelinliğinle çıktın... tarzı bir ailesi var sanırım.
dönmesini istemiyorlar ki... siz olsanız gider misiniz?
bizim yaşantılarımıza çok ters garip olduğu için empati kurmakta zorlanıyoruz nasıl olabilir diye ama var işte hala böyle bir ton aile...
Eşinizin böyle bir insan olduğunu evlenmeden önce bilmiyor muydunuz? Sizi yarı yolda ve yalnız bırakmış. Evliliğine sahip çıkmamış. Çocuk yapma kararını almadan bir işe girip çalışsaydınız. Eviniz maddi olarak biraz kalkınsaydı da öyle çocuğunuz olurdu. Ahh daha yazacak ne çok şey var. Bu sayfada hep hayatının sorumluluğunu alamamış, ekonomik özgürlüğü olmayan kadınlar görüyorum. Çok üzülüyorumeşimle kirada yaşıyorduk. beş ay sonra kirayı ödemekte zorlanmaya başladık. eşim işten çıkarıldı. ev sahibimiz bu nedenle bizi evden çıkardı. kira borcumuzu evdeki eşyalarımızı satarak ödedik. o esnada hamileydim. boş evi gördüğümde resmen yıkılmıştım. eşimin ailesinin yanına yerleştik. ailesi bizi istemediği için eşim istanbul dışına çalışmaya, ben ise memleketime ailemin yanına döndüm. çok zor bir hamilelik geçirdim. bulantılar ağrılar kusmalar 6 ay sürdü. eşim ilk aylarda beni asla arayıp sormadı. sonra ısrarla aramaya başladı bu defada ben uzaklaşmıştım. memleketime gelince görüşmek zorunda kaldım bebeğim için. ardından benim ailemin ısrarıyla barıştık. sonradan yeniden işten ayrıldı ailesinin yanına döndü fakat ben konyada kalmaya devam ettim hamileliğim boyunca ayrı yaşadık. doğumuma yakın istanbula eşimin ailesinin yanına dönebildim. kavga dövüş geçirdim doğum yaptığım son ana kadar günleri. sürekli kötü davranıyordu eşim. çalışmadığı için acısını benden çıkarıyordu. ağlaya ağlaya gittim doğuma. kimse yoktu yanımda. devlette doğum yaptığım için eşimi de yanıma almadılar. şimdi kızım büyüdü 4 aylık olduk. eşim çalışmaya başladı kızımın nasibiyle şükür. evde odamız yok hamileliğimde de şimdi de minderlerde yatıyoruz kızımla. kimsenin umrunda değil bu. eşimin annesi ve babası açık açık bu eve yerleşmeyin yatak odası alamazsınız diye baskı uyguluyor. eşimin maaşını istiyorlar. annesi ve babası çalışmasına rağmen evi eşim geçindirsin istiyorlar ben eşimin eskimiş pijamalarıyla dururken. üstelik üç çocuğuyla haftanın dört günü burada sere serpe eşiyle birlikte yatıya kalan bi görümcem var. onlar geldiğinde buzdolabı dolup taşıyor gittiklerinde hiçbi şey kalmıyor. eşim eski borçlarını ödediği için ne eve bi şey alıyor ne bana ne de bebeğimize. başkalarının verdiği kıyafetleri giydiriyorum bebeğime. bezini zor alıyoruz. ailesi asla destek olmuyor. günlerdir kahvaltı yapmıyorum. emziren bi anneyim. eşimin annesi babası bizden şampuanı peçeteyi saklıyor. sürekli kovuyorlar çocuğa şükredin süreniz az kaldı diyorlar. ve bunları duymayı ve yaşamayı hak edicek hiçbi şey yapmadım canım çok yanıyor ölmek istiyorum. aileme asla anlatmıyorum bunları onları da mahvedemem. ne yapıcam hiç bilmiyorum.
Sanki kadınlarımız için şartlar günlük güllüstanlık kınamak kolay, bir işe girmeye çalış bakalım neler isteniyor neler, patronların çoğuda erkek, torpilsiz referanssız iş bulmak mucize, memleketimizşn şartları aşırı zor,Eşinizin böyle bir insan olduğunu evlenmeden önce bilmiyor muydunuz? Sizi yarı yolda ve yalnız bırakmış. Evliliğine sahip çıkmamış. Çocuk yapma kararını almadan bir işe girip çalışsaydınız. Eviniz maddi olarak biraz kalkınsaydı da öyle çocuğunuz olurdu. Ahh daha yazacak ne çok şey var. Bu sayfada hep hayatının sorumluluğunu alamamış, ekonomik özgürlüğü olmayan kadınlar görüyorum. Çok üzülüyorum
Kadının evlenmek için alınması, sonra baba evine geri gönderilmesi gibi şeyler beni çok üzüyor. Eşya gibi alınıp bırakılmak çok gurur kırıcı. Ben bir işe girmeye çalıştım zaten. 17 yıl okudum. En genç yaşlarımda dirsek çürütüp Türkiye derecesiyle iş sahibi oldum çok şükür
Sanki kadınlarımız için şartlar günlük güllüstanlık kınamak kolay, bir işe girmeye çalış bakalım neler isteniyor neler, patronların çoğuda erkek, torpilsiz referanssız iş bulmak mucize, memleketimizşn şartları aşırı zor,
işe girdim bebeğimden önce iş şartları çok zorlayıcıydı sağlığımdan oldum şu an hala devam eden sıkıntılarım var bu konuyla alakalı. peki bu umrumda mı hayır. bebeğimi biraz büyüttükten sonra işe başlayacağımEşinizin böyle bir insan olduğunu evlenmeden önce bilmiyor muydunuz? Sizi yarı yolda ve yalnız bırakmış. Evliliğine sahip çıkmamış. Çocuk yapma kararını almadan bir işe girip çalışsaydınız. Eviniz maddi olarak biraz kalkınsaydı da öyle çocuğunuz olurdu. Ahh daha yazacak ne çok şey var. Bu sayfada hep hayatının sorumluluğunu alamamış, ekonomik özgürlüğü olmayan kadınlar görüyorum. Çok üzülüyorum
ve son olarak bir insanı aynı çatı altında yaşamadan tanıyamıyosun evlenmeden önce gayet sevgi dolu sürprizlere ilgiye boğan biriydiişe girdim bebeğimden önce iş şartları çok zorlayıcıydı sağlığımdan oldum şu an hala devam eden sıkıntılarım var bu konuyla alakalı. peki bu umrumda mı hayır. bebeğimi biraz büyüttükten sonra işe başlayacağım
bi kez çalışma deneyimim oldu çok zorladılar. bu ülkede alt sınıf eksiye düşmeye üst sınıf ise yükselmeye programlı
Sanki kadınlarımız için şartlar günlük güllüstanlık kınamak kolay, bir işe girmeye çalış bakalım neler isteniyor neler, patronların çoğuda erkek, torpilsiz referanssız iş bulmak mucize, memleketimizşn şartları aşırı zor,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?