• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınpederden iştirak nafakası talebi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

emr06

Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2017
62
67
18
Merhaba hatunlar. 2017de anlaşmalı boşandım. Oğlumun velayeti bende. Anlaşmalı boşanma protokolünde bana ve oğluma nafaka talebi olmadı. O sıralar biran önce bitsin diye ihtiyacımın da olmadığını düşünerek nafakasız boşandım.

Oğlumun babası şu an sigortasız. Babası ve babaanne dedesi ilgisiz. Mahkeme ayda 2 kez görme hakkı verdi ancak 6 ayda bir görür giderler babam vasıtası ile. Ben babamla yaşıyorum bu arada, doğu görevimi yapıyorum öğretmenim.
Şartlar böyleyken, yani çocuğumun babasının sigortası yok günlük işlerde çalışıyorken; Ben çalışırken kayınpederden iştirak nafakası talep edebilir miyim? Nafaka sadece oğlum için olacak. Bunun kanuni yol yordam nedir? Bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden çok teşekkürler.

Güncelleme sf 11 ve 13. Benzer durumdaki güçlü hatun anneler için

Son düzenleme:
Ya bu konuda hiçbir bilgim yok, kusura bakmayın ama böyle bir şey var mı, daha önce duydunuz mu? Duyduysanız, cidden çok şaşıracağım.

Yani mantıken, çocuğu yapan eski eş ve sizsiniz, babaanne ve dedenin nasıl bir sorumluluğu olabilir ki, nafaka talep edebilesiniz? Onlara ne ki?

böyle bir şey olmaz çünkü olsaydı eğer duyulurdu. çok işsiz var bu yüzden nafaka vermeyen. öyle olsaydı kayınpederden alırlardı. zaten yine mümkün olamaz. erkek çocuk 18 yaşından sonra sorumluluğu kanunen çıkıyor elden

Geçen bir yazı okudum böyle
Babası vermiyorsa üst soyu vermek zorunda diye
Yani dedesinin vermesi gerek.

Ayrıca bildiğim kadarıyla sigortasız işlerde çalışması nafaka vermemesi için sebep değil. Mahkeme nafakaya hükmeder. Babasının iş bulamaması veya para kazanamaması sizin veya çocuğunuzun sorunu değil.
Eğer hükmedilen nafakayı ödemiyorsa icra gönderin. Öyle ödüyorlar. Ödemezse hapse attırın. Aklı başına gelir.

boşanırken niye bir talebiniz olmadı? şimdi kayınpederden isteyecek kadar kötü durumda mısınız?

Geçen bir yazı okudum böyle
Babası vermiyorsa üst soyu vermek zorunda diye
Yani dedesinin vermesi gerek.

Ayrıca bildiğim kadarıyla sigortasız işlerde çalışması nafaka vermemesi için sebep değil. Mahkeme nafakaya hükmeder. Babasının iş bulamaması veya para kazanamaması sizin veya çocuğunuzun sorunu değil.
Eğer hükmedilen nafakayı ödemiyorsa icra gönderin. Öyle ödüyorlar. Ödemezse hapse attırın. Aklı başına gelir.
İştirak nafakası değil o, siz yoksulluk nafakasını okumuşsunuz.Onu alabilmesi için pekçok şey gerekir.Çocuğun çok zor durumda olması, kayınpederin harika bir hayat yaşıyor olması falan gibi.Annesi öğretmen bir çocuk var ortada, babası yaşıyor üstelik.Anne babayı bırakmış kayınpedere takmış.Annesi babası yaşayan bir çocuk için yoksulluk nafakası bağlamazlar.

Dede ve babanneden para talep etmek nedir yaa.çocuğunuz için bile olsa ..ben olsam asla tenezzül etmem..ilgi sevgi vermeyenler para verse ne olacak ki..önce insan olmak lazım

Kayinpederden nafaka talep edilemez. Eş issiz bile olsa cocuguna bakmakla yukumlu oldugu icin bosanirken nafaka talebiniz olsa idi nafaka baglanirdi. Bundan sonrasi icin bir avukata danismanizi tavsiye ederim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back