- 17 Ocak 2020
- 27.821
- 40.279
-
- Konu Sahibi zehracaner
Çok saçma konuşmuşsunuz geçen yıl kuzenim dogurup ki sezaryen gununu de sınava gore planladı ıkı hafta erkenden dogumunu planlı yapıp mulakatına gırdı.Görümcem 10 yıldan fazladır atama bekliyor hem de çok çalıştığı halde atanamıyor, ısrarla dershanelerle anlaş diyor ailesi ama bir türlü yanaşmıyor, oturup kpss yi beklemek çok saçma bence de , özel sektörde tutunmak gerekli bir yere , beklemekle olacak gibi değil, kpss artık hayal gibi bişey evli ve hamileler için, hoş bekarlar için de öyle ama bunlarınki imkansız gibi bisey , hayal edip kendini avutuyorlar sadece ...
Gönül isterki herkes önce mesleğini eline alıp atansin ama hayatta herşey planlar dahilinde gitmiyor.evlenip atanan binlerce insan var,hatta ikizleri olup derece yapanları biliyorum.Çok saçma konuşmuşsunuz geçen yıl kuzenim dogurup ki sezaryen gununu de sınava gore planladı ıkı hafta erkenden dogumunu planlı yapıp mulakatına gırdı.
Atandı
İlk Hamılelıgınin İlk dört ayında da aldatılıyordu onun haberiyle yıkıma ugrasa da kpss calısmıstı 80 almıştı.
Atandıgı meslege bakarsak aman aman bı meslegı yok Sımdı etiketlemeyim de.
Sizin evli cocuklu hamile fılan dıye verdıgınız ornegın içi boş yani. Onu dicktim
Tamam o konuları açın hep beraber kayın aile gömelim. Her şeyi susup yutunca olmadık yerden patlıyor böyle.Ben kp gommeye kalksam başka bir sürü konu var emin olun. Ben ne diyorm siz neler diyorsunuz. Sizene benim 7 sene içerisinde ne yaptığımdan. Belki yapamadım belki maddiyatim yetmedi belki yaşadığım yerde imkanlar kısıtlıydi. 2 senedir deprem yüzünden yerle bir olan psikolojimle baş ediyorum mesela.bir suru akrabami kaybettim enkazda kalan nisanlimi bekledim saatlerce. Ve ona ragmen ayaga kalktim Kendi kendimi iyileştirdim yeter mi bu cevap sana
Benim yengem de defalarca kez ehliyet sınavına girdi. En son bir daha girmeyeceğim dedi sonra ben sınavı kazandım diye geldisiz de söylemeyin bence. Eşiniz size destekse o bilsin siz bilin yeter.
Kesınlıkle oyleGönül isterki herkes önce mesleğini eline alıp atansin ama hayatta herşey planlar dahilinde gitmiyor.evlenip atanan binlerce insan var,hatta ikizleri olup derece yapanları biliyorum.
Cevap veremedim değil ben artık o adama cevap vermekten yoruldum çok patavatsız o yüzden kendi halinde bıraktım. Eşim o sırada telefonla konuşuyordu yarın için izin almaya çalışıyorduHadi siz cevap veremediniz de kocanız bostan korkuluğu mu? Niye susturmuyorsunuz?
Bi on sene daha atanamasa 10 sene daha mi bekar kalacaktı? Zaten yeteri kadar çalışmış bazen insanın kısmetinde olmayınca olmuyor. Sirf kpss yi kazanamıyor diye evlenip yuva kurmasın,mi anne olmasın mi?İşte ekonomik özgürlüğünüz olmadan evlenip bir de üstüne hamile kalırsanız olacağı bu , herkes böyle dil uzatır , hamile kalıp kpss çalışıyorum diyenler kendisini oyalıyor o iş öyle kolay değil artık...
Mihrimah beni yanlış anlama ama 10 yıldan fazladır çok atanamayan insan ya gerçekten çalışmıyordur ya da potansiyel anlamında zayıftır.Görümcem 10 yıldan fazladır atama bekliyor hem de çok çalıştığı halde atanamıyor, ısrarla dershanelerle anlaş diyor ailesi ama bir türlü yanaşmıyor, oturup kpss yi beklemek çok saçma bence de , özel sektörde tutunmak gerekli bir yere , beklemekle olacak gibi değil, kpss artık hayal gibi bişey evli ve hamileler için, hoş bekarlar için de öyle ama bunlarınki imkansız gibi bisey , hayal edip kendini avutuyorlar sadece ...
Inekobasi kayınpeder patavatsız ama haklı. 7 kere girmiş, aynı konuları hatimetmis olması gerekmez mi?Kp nize ne oluyor ne hakla yorum yapıyor?” Paşa gönlüm isterse 70 kere girerim başvuru ücretini sen ödemiyorsun” deseydiniz keşke.. hayır bir de o potansiyeli göremiyorum diyor kimmiş ki o.. hakkınıza hayırlısı olsun ama 7 yıl herhangi bir yerde çalışmayıp sırf KPSS çalışmqk da bir değişikmiş..
Bi on sene daha atanamasa 10 sene daha mi bekar kalacaktı? Zaten yeteri kadar çalışmış bazen insanın kısmetinde olmayınca olmuyor. Sirf kpss yi kazanamıyor diye evlenip yuva kurmasın,mi anne olmasın mi?
Kocasına, kayınpederine ses edemeyen buralarda aslan kesiliyor.Damara bastım sanırım
Az maaş veriyorlar diye burun kıvırmışsınız ama yedi yıldır hiç maaş almıyorsunuz, ne anladım bu işten. Aynı hesaba denk gelecek. Sanki memur olunca 80 bin maaş alacaksınız. Bir işin ucundan tutup başlasaydınız yedi senede belki de memur maaşını geçerdiniz. Kamu yönetimi mezunu kuzenim zincir marketlerden birinin bölge sorumlusu. Yine kamu mezunu arkadaşlarım emlakçı, ekspertiz, satış temsilcisi (şef) vs. Bunlar da işe başladıklarında çalışma şartları güllük gülistanlık değildi muhtemelen ama şimdi maaşları gayet tatmin ediyor.Başka işlerde de çalıştım. Ama insan atanmayı tabikide her şeyden daha çok ister. Başka işlerde az maaş veriyorlar.
Yan yattı çamura battı bir sürü bahane…Kocasına, kayınpederine ses edemeyen buralarda aslan kesiliyor.Konu sahibinden bağımsız benimde çevremde var birkaç kişi, sorsan dünyalari başaracaklar ama işte evren izin vermiyor