-
- Konu Sahibi zehracaner
Kp nize ne oluyor ne hakla yorum yapıyor?” Paşa gönlüm isterse 70 kere girerim başvuru ücretini sen ödemiyorsun” deseydiniz keşke.. hayır bir de o potansiyeli göremiyorum diyor kimmiş ki o.. hakkınıza hayırlısı olsun ama 7 yıl herhangi bir yerde çalışmayıp sırf KPSS çalışmqk da bir değişikmiş..Merhaba arkadaşlar. Ben 7 senedir kpssye giriyorum. Bolumumun ataması gerçekten çok zor ama yinede ben ümidimi kaybetmedim hiç. Çok emek verdim. Geçen sene de evlendim şuan hamileyim. Hamile kalmadan önce kpssye calisiyordum ortalama 3 ay falan çalıştım gerisine çalışamadım hamileligim çok zor geçti bulantilar kusmalar hatta bazen yataktan cikamiyordum bile o yüzden bu sene çok boşladım dersi. Sınava yinede girmek istedim bu sene Bi şansımı denemek istedim o yüzden de başvurumu yaptım. Belki biliyorsunuzdur yarın kpss sinavi var. Gel gelelim konuya. Kayinpederim ikidir yüzüme vuruyor. Gireceksin ama boşuna giriyorsun sen yapamazsın sende o potansiyeli görüyorum dedi. Bu sabah da oturuyorduk hepimiz konu açıldı eşim ben yarın izin alacağım calismayacagim sınava goturecgim seni dedi. Baktım tekrar kayinpederim aynı şeyi söyledi giriyorsun da boşa gibi cümleler kullandı. Gerçekten çok kırıldım. O an o kadr üzüldüm ki tüm hevesimi yerle bir etti. Şuan heves falan kalmadı girsem mi girmesem mi kararsizim. Çok sinirlendim kendime bunca sene yapamadın tabi böyle elalemin diline düşersin diye söylendim kendime. Bilmiyorum ne yapsam şuan. Arkadaşlar siz olsanız benim yerime ne yapardınız. Sınava girip ya tekrar olmasa diye çok korkuyorum. Kayinpederi haklı çıkartmak istemiyorum.bir yandan da girmeyi çok istiyorum. Çünkü yarın girmesem 2 sene daha beklemiş olcm 2 senem boşa gidecek. Siz olsanız ne yapardiniz
Görümcem hala çok çalışıyor odasından bile çıkmıyor ama mutsuzluğunu gözlerinden görebiliyorum ve gerçekten üzülüyorum, gençliğini yaşayamadan 10 yıldan fazla o odaya mahkum etti kendini , ne bir piknik ne bir toplantı ne bir eğlenceye katılmadı hiç, insanların saygısızca yorumları da cabası, artık memur olmak bir hayal herkes özel sektörde tutunmaya bakmalı, gençlere yazık oldu ne yazık ki ...Adamlar açık açık atama yok dedi millet hala kpss peşinde. Ben bazı insanların sırf çalışmamak için kpss diye çevrelerini oyaladıklarını düşünüyorum.
Haklısınız tabi ki zordur, öğretmen olmadığım için o konuda empati yapamadım, zor da olsa hayata tutunmak gerek bir yerlerden kendi hayatları içinAma şu bir gerçek bir öğretmen için kendi mesleğinin dışında çalışmak ölüm gibi bişey, çok zor , ücretli öğretmenlik yapan bir arkadaşım bana söyle demişti , ben şimdi seneye hamburgerci de veya bir pizzacı da çalışırken öğrencilerim beni öyle görecek ve bu benim çok zoruma gider demişti, söylediği şeyi öğretmen arkadaşlarım daha iyi anlar , çok zor gerçekten ama en azından etüt, dershane tarzı yerlerde çalışılabilir, her yerde de çalışır insan mecbur kalırsa o da ayrı bir konu
İşte ben de bu kafayı anlamıyorum. Herkes memur olmalıymış gibi davranıyorlar. Şu an öğretmenlik 2. Sınıfa geçen eşimin kuzeni var atanması çok zor bir bölüm tercih etmek zorunda kaldı.puanı ona yetti. Muhtemelen atanamayacak sonra KPSS diye yıllarını harcayacak özel dershane ve okulların çakışma şartları onu zorlayacak. Ve çaışmak istemeyecek… olabilecekleri öngörmek çok zor değil ama bazıları kör olmayı tercih ediyor ediyorÇalışmadıysanız olmayacaktır zaten çalıştığınızda bile olmadıysa. Kendimi denemek istiyorum demişsiniz, deneyin bir zarar gelmez.
Ancak bir insanın hayatını 7 sene boyunca bir sınava adamasını aklım almıyor. 7 senede iş bulup çalışabilirdiniz. Herkes devlet memuru olmak zorunda değil.
7 yıl boyunca neden boş durayım. başka yerlerde çalıştığımda oldu. Yeri geldi çay bile dağıttım boş durmadım hiç kendi kitap paramı kendim kazandım aileme yük olmak istemedim ama malesef bu ülkede gerçekten atanmak çok zorKp nize ne oluyor ne hakla yorum yapıyor?” Paşa gönlüm isterse 70 kere girerim başvuru ücretini sen ödemiyorsun” deseydiniz keşke.. hayır bir de o potansiyeli göremiyorum diyor kimmiş ki o.. hakkınıza hayırlısı olsun ama 7 yıl herhangi bir yerde çalışmayıp sırf KPSS çalışmqk da bir değişikmiş..
Kayınpeder, kayınvalide hayatıma karıştırmıyorum ben.Merhaba arkadaşlar. Ben 7 senedir kpssye giriyorum. Bolumumun ataması gerçekten çok zor ama yinede ben ümidimi kaybetmedim hiç. Çok emek verdim. Geçen sene de evlendim şuan hamileyim. Hamile kalmadan önce kpssye calisiyordum ortalama 3 ay falan çalıştım gerisine çalışamadım hamileligim çok zor geçti bulantilar kusmalar hatta bazen yataktan cikamiyordum bile o yüzden bu sene çok boşladım dersi. Sınava yinede girmek istedim bu sene Bi şansımı denemek istedim o yüzden de başvurumu yaptım. Belki biliyorsunuzdur yarın kpss sinavi var. Gel gelelim konuya. Kayinpederim ikidir yüzüme vuruyor. Gireceksin ama boşuna giriyorsun sen yapamazsın sende o potansiyeli görüyorum dedi. Bu sabah da oturuyorduk hepimiz konu açıldı eşim ben yarın izin alacağım calismayacagim sınava goturecgim seni dedi. Baktım tekrar kayinpederim aynı şeyi söyledi giriyorsun da boşa gibi cümleler kullandı. Gerçekten çok kırıldım. O an o kadr üzüldüm ki tüm hevesimi yerle bir etti. Şuan heves falan kalmadı girsem mi girmesem mi kararsizim. Çok sinirlendim kendime bunca sene yapamadın tabi böyle elalemin diline düşersin diye söylendim kendime. Bilmiyorum ne yapsam şuan. Arkadaşlar siz olsanız benim yerime ne yapardınız. Sınava girip ya tekrar olmasa diye çok korkuyorum. Kayinpederi haklı çıkartmak istemiyorum.bir yandan da girmeyi çok istiyorum. Çünkü yarın girmesem 2 sene daha beklemiş olcm 2 senem boşa gidecek. Siz olsanız ne yapardiniz
Merhaba arkadaşlar. Ben 7 senedir kpssye giriyorum. Bolumumun ataması gerçekten çok zor ama yinede ben ümidimi kaybetmedim hiç. Çok emek verdim. Geçen sene de evlendim şuan hamileyim. Hamile kalmadan önce kpssye calisiyordum ortalama 3 ay falan çalıştım gerisine çalışamadım hamileligim çok zor geçti bulantilar kusmalar hatta bazen yataktan cikamiyordum bile o yüzden bu sene çok boşladım dersi. Sınava yinede girmek istedim bu sene Bi şansımı denemek istedim o yüzden de başvurumu yaptım. Belki biliyorsunuzdur yarın kpss sinavi var. Gel gelelim konuya. Kayinpederim ikidir yüzüme vuruyor. Gireceksin ama boşuna giriyorsun sen yapamazsın sende o potansiyeli görüyorum dedi. Bu sabah da oturuyorduk hepimiz konu açıldı eşim ben yarın izin alacağım calismayacagim sınava goturecgim seni dedi. Baktım tekrar kayinpederim aynı şeyi söyledi giriyorsun da boşa gibi cümleler kullandı. Gerçekten çok kırıldım. O an o kadr üzüldüm ki tüm hevesimi yerle bir etti. Şuan heves falan kalmadı girsem mi girmesem mi kararsizim. Çok sinirlendim kendime bunca sene yapamadın tabi böyle elalemin diline düşersin diye söylendim kendime. Bilmiyorum ne yapsam şuan. Arkadaşlar siz olsanız benim yerime ne yapardınız. Sınava girip ya tekrar olmasa diye çok korkuyorum. Kayinpederi haklı çıkartmak istemiyorum.bir yandan da girmeyi çok istiyorum. Çünkü yarın girmesem 2 sene daha beklemiş olcm 2 senem boşa gidecek. Siz olsanız ne yapardiniz
Asıl girmezseniz haklı çıkaarırsınızMerhaba arkadaşlar. Ben 7 senedir kpssye giriyorum. Bolumumun ataması gerçekten çok zor ama yinede ben ümidimi kaybetmedim hiç. Çok emek verdim. Geçen sene de evlendim şuan hamileyim. Hamile kalmadan önce kpssye calisiyordum ortalama 3 ay falan çalıştım gerisine çalışamadım hamileligim çok zor geçti bulantilar kusmalar hatta bazen yataktan cikamiyordum bile o yüzden bu sene çok boşladım dersi. Sınava yinede girmek istedim bu sene Bi şansımı denemek istedim o yüzden de başvurumu yaptım. Belki biliyorsunuzdur yarın kpss sinavi var. Gel gelelim konuya. Kayinpederim ikidir yüzüme vuruyor. Gireceksin ama boşuna giriyorsun sen yapamazsın sende o potansiyeli görüyorum dedi. Bu sabah da oturuyorduk hepimiz konu açıldı eşim ben yarın izin alacağım calismayacagim sınava goturecgim seni dedi. Baktım tekrar kayinpederim aynı şeyi söyledi giriyorsun da boşa gibi cümleler kullandı. Gerçekten çok kırıldım. O an o kadr üzüldüm ki tüm hevesimi yerle bir etti. Şuan heves falan kalmadı girsem mi girmesem mi kararsizim. Çok sinirlendim kendime bunca sene yapamadın tabi böyle elalemin diline düşersin diye söylendim kendime. Bilmiyorum ne yapsam şuan. Arkadaşlar siz olsanız benim yerime ne yapardınız. Sınava girip ya tekrar olmasa diye çok korkuyorum. Kayinpederi haklı çıkartmak istemiyorum.bir yandan da girmeyi çok istiyorum. Çünkü yarın girmesem 2 sene daha beklemiş olcm 2 senem boşa gidecek. Siz olsanız ne yapardiniz
Çay dağıtmaktan, üç kuruş cep harçlığı kazanmaktan bahsetmedik. Bölümünüz nedir bilmiyorum ama 7 yılda mesleğinizle ilgili bir özel sektör işletmesinde çalışsaydınız hem doğru düzgün para kazanır hem kariyer yapardınız.7 yıl boyunca neden boş durayım. başka yerlerde çalıştığımda oldu. Yeri geldi çay bile dağıttım boş durmadım hiç kendi kitap paramı kendim kazandım aileme yük olmak istemedim ama malesef bu ülkede gerçekten atanmak çok zor
Mühendis olsan 7 yılda 2 eğer hırslıysan 3 kere terfi alırsın. Mülakatlara falan seni sokarlar yani direk işe alım içinÇay dağıtmaktan, üç kuruş cep harçlığı kazanmaktan bahsetmedik. Bölümünüz nedir bilmiyorum ama 7 yılda mesleğinizle ilgili bir özel sektör işletmesinde çalışsaydınız hem doğru düzgün para kazanır hem kariyer yapardınız.
Çay dağıtmaktan, üç kuruş cep harçlığı kazanmaktan bahsetmedik. Bölümünüz nedir bilmiyorum ama 7 yılda mesleğinizle ilgili bir özel sektör işletmesinde çalışsaydınız hem doğru düzgün para kazanır hem kariyer yapardınız.
Kamu yönetimi mezunuyum. Pardon da bu ülke torpil kaynıyor siz kalmışsınız özel sektör diyorsunuz defalarca kez denedim almıyorlar. Her seferinde bir sorun çıkıyor. Denemedigjm basvurmadigim yer kalmadı. Tükendim o konuda artık.Çay dağıtmaktan, üç kuruş cep harçlığı kazanmaktan bahsetmedik. Bölümünüz nedir bilmiyorum ama 7 yılda mesleğinizle ilgili bir özel sektör işletmesinde çalışsaydınız hem doğru düzgün para kazanır hem kariyer yapardınız.
Dedikodu arıyorsan lütfen git başkaa yerde dedikodu ara. Ben dedikodu amaçlı açmadım bu konuyu. Onun dışında yorum yapmak zorunda hiç değilsin. Emin ol böyle yorumları dikkate almıyorum.Bence hanım ablanın içinden gelmiyor…
Zaten kurbanlık koyunu da hep doğumda gelecek misafirlere saklamış…
Dedikodu arıyorsan lütfen git başkaa yerde dedikodu ara. Ben dedikodu amaçlı açmadım bu konuyu. Onun dışında yorum yapmak zorunda hiç değilsin. Emin ol böyle yorumları dikkate almıyorum.
Mezun olup bıraktıysanız almazlar tabi. Ekmek aslanın ağzında artık. Ne kattınız kendinize bu koskoca 7 yılda kpss çalışmak dışında? Ne gibi eğitimler aldınız? 7 yılda en az 3 dil iyi seviyede öğrenilirdi mesela.Kamu yönetimi mezunuyum. Pardon da bu ülke torpil kaynıyor siz kalmışsınız özel sektör diyorsunuz defalarca kez denedim almıyorlar. Her seferinde bir sorun çıkıyor. Denemedigjm basvurmadigim yer kalmadı. Tükendim o konuda artık.