Bir de ben damat bey in ne okuduğunu merak ettim
Yani müteahhit baba olsam 20li yaşlardaki çocuğumu hop diye işin başına geçirmem
Koç lar Sabancı lar dahi geçirmiyor önce profesyonel yerlerde çalıştırıyor
Evet 25 yaşında başkalarının trilyonluk işlerini alanında uzman, okulunu okumuş kişi sıfatı ile yaptım kimse senin yaşın küçük demedi
Sözüm gençler başarısız olur manasında değil ama bana işinin eğitimim ile ilgili alanını teslim eden holding patronu, işini 25 yaşındaki kendi çocuğuna bırakmaz
Öncelikle çocuğunun ilgili alanda eğitim almasını, üstüne bu yetmez deyip yurtdışı yüksek lisans yapmasını ve mümkünse büyük bir firmada çalışmasını sağlar
Oğlana işleri bırakırım sözü ile yola çıkılmaz, benim okuduğum bölümün işi yok sağlık okuyayım güzel de sağlık denilip genellenen alanlarda da binlerce işsiz var
Soruma geleyim babam bana işleri bırakır diye düşünen müteahhit çocuğu ne okumuş
İnşaat mühendisi mi mimar mı tekniker mi yoksa İİBF sen tuttu bir yer okuduk modunda mı
Yani okusam da okumasam da işim hazır hissi ile mi çıkmış yola
Baba mesleği yapılır da biraz yaş almak tecrübe edinmek ya da o alanda eğitimli olmak lazım
Eşin ne iş yapıyor diye sorduğum bir tanıdık sanayide babası ile aynacılık yapıyor edebiyat bölümü mezunu dedi
O edebiyat bölümü kolay okunmuyor
Zaten iş bu, ben bunu yapacağım diyen birisi neden yıllarını o sıralara gömer
Okuyalım vizyon sahibi olalım tamam da en azından ilintili şeyler okuyalım hiç olmadı işletme yönetimi vs okuyalım da bize katkısı olsun demeli
Lakin puana göre bölüm seçme devam ettikçe bu sorun çözülmez (konu dışıyım galiba)