- 6 Ocak 2012
- 794
- 73
- 123
tatlım bu arada kendini dul gibi falan hissetme sanırım yeni evlisin bende evliliğimin ilk yıllarında kendimi yalnız hissediyordum
Aaaahh ah canım ne yeni evlisi, 8 yıllık evliyim ben. 8 yıldır sıramın gelmesini bekliyorum anlayacağın
Eşimizin bizim yanımızda durması destek olması için kocalarımızın bizim çabamızı görmesi gerekmezmi yani annen gelmesin konuşmasın karışmasın istemiyorum dersek bu durumda sizce kocalarımız bizim yanımızda olurmu? bu bencillik olmazmı ?eşimizin bizim ailemizi sevmesini iyi geçinmesini beklerken onun ailesini görmezden gelme gibi bir şansımız olabilir mi?Bide şu var eşimiz durmadan annesine sen karışma laf edemezsin karıma bize karışamazsın dediğinde o annenin ahını almak gözünü yaşlı bırakmak vicdansızlık olmaz mı bence erkek iki tarafıda idare etmeyi bilmeli erkek !
konu sahibi arkadaşım ebn de aynen senin gibi bu maddeleri evlendiğimden başından beri uygulayanlardanımbazen benim kendi yengem ne uyanıksın sen mathematician der bana çok şükür kayınvaldemle ilişkilerim gayet iyi.tabi Allah kötü insanlarla karşılaştırmasın.kayınvaldem de iyi bi insandır.anlayışlıdır.halden anlamayan birine ne yaparsan yap fayda etmiyo çünkü.
6-Kayınvadlieniz laf sokmayı seviyorsa onun laf sokmalarına ne sessiz kalın nede kavga eder gibi cevap verin şaka yoluyla gülerek inceden sizde ona göndermler yapın ayrıca başka iyi kayınvalidelerden örnekler verin böylece kendini kötü hissedecektir böylece laf soktuğunuz göze batmayacaktır ...
7-Eşinizin ailesi hakkında çok fazla kırıcı ağır eleştirilerde bulunmayın sürekli şikayet halinde olursanız erkek dinlemek istemez yada ciddiye almaz ayrıca şikayelerinizi asla bağıra çağıra dile getirmeyin..
hayat kurtaran maddeler bence.teşekkürler
ben onu kastetmedimki ..öyle bir cümle de yazmadım ..çıtını çıkaramazdan kastım ezemez demekti.yoksa tabiki annesi gelsin görüşsün ben asla aileni unut demem ..fakat annesi de yerini bilmeli ,annesi durmadan karışıyorsa eş de durmadan ikaz edecek başka yolu yok ,anne karışırken karışıyor da çocuk birşey söyleyince mi sorun oluyor ,hem neden ah alsın ,bir anne öyle hemn oğluna ah edecekse vay halimize ..insanlara önce güzellikle anlatırsın ,yok eğer anlamak istemeyip aynı hatalara devam ediyorsa o zaman yerini bilmesi için ona bir tepki vermek gerekirki kendini çeksin ,yoksa o insanın bunu anlaması çok zor olur..
benim annemde vardı aynı sorun ..ilk evlendiğimizde istiyorduki damadı ayak işlerini görsün ,kuklası olsun ,gel desin gelsin git desin gitsin,onsuz nefes almasın ,güzellikle milyon kez anlattım anlamadı ,en sonunda öyle bir tepki koydumki artık çıtı çıkmıyr ,hiç bir şeye karışmıyor..
ben annemi üzmek istermiydim ama bir süre sonra çareler tükenince mecburen tavır koymanız lazım yoksa başedemezsiniz bu durumla..
benim kayınvalidemde ilk başlarda beni yöneteceğini sandı ama yönetemedi ,öyle güzellikle laftan anlayan bir cins de hele hiç değil,,ilk başta beni bahçe işlerine sokmak istedi ,eşim annesine bağırdı çağırdı kavgamı etti hayır,o yapamaz bahçeye neden girsin ,senin işini yapmak zorunda mı dedi annesine ,o gün bugünür annesi bu konuyu açmadı ..mesele kavga etmek değil ,net olmak ..net bir şekilde bazı şeyleri ifade eder tavrınızı gösterirseniz o insan bir daha yanaşamaz böyle işlere..önemli olan kavga etmeden kararlı ve net tavır sergilemek ..ben bunu anlatmaya çalıştım..
yoksa ben şuan ALLAH korusun kaynanama bişey olsa kimse elinden tutmasa ben yine de tutarım ..Çünkü ne olursa olsun o da bir ana ve eşim kapıya atsa ben izin vermem zaten..
evet bende uyguluyorum artık bunları.baktım surat asmakla didişmekle olmucak politik davranmaya karar verdım zor olsada .şu maddeyey dıkkat cekmek ısterım 8-Kayınvalideniz hakkında kimsenin yanında olumsuz şeyler konuşmayın özellikle eltiniz varsa sır vermeyin sizin alehinize olacaktır eşinizin ailesini kimseye anlatmamakta fayda var eşinizin kulağına giderse kötü sonuçlar doğurabilir ... kesınlıkle eltıye vs herhangı bı kımseyey bıse solemek yanlış. ben artık daha dıkkat edıyorum :) sevgilerrr
Haklısın bazılarına tesir etmeye bilir beterin beteri vardırbizimki tipik kaynana modeli az ilgi alaka biraz mesafe biraz sabır hoşgörü böylece dengeyi sağlayabiliyoruz senin adına sevindim işin matematiğini çözmüşsün Allah mutluluğunu geçimini daim etsin benim gibi düşünen birilerinin olduğunu bilmek güzel
Ben bunları uygulamayı çok isterdim ama uygulayamıyorum.Daha evlenirken o kadar çok fedakarlık yaptım ki;hem maddi hem manevi.7 aylık evliyim ve zehir oldu.Eşimle bir sorunum yok.Karıncayı incitmeyen,iyi niyetli biridir.Gelin görün ki hayatımda ilk defa bu kadar yokluk çektim.Eşimle bir çay içmeye çıkamadık parasızlıktan.Kartlarımız dağ gibi yığıldı ve biz bu haldeyken eşimin ailesi de bir kere "ne yaptınızdüğün borçlarını nasıl hallettiniz?"demediler.Eşyaların %90nını ben ve ailem,beyazeşyaların tümü +düğün masraflarını ben karşıladım.Eşimin ailesinin durumu yoktu"baştan kötü başlamayalım"diye sesimizi çıkarmadık.Ailemde eşimi sevdi,yeterki evlenelim diye severek destek oldular.Ama 7 aydır biz bu haldeyken hem kendi evimize hem kayınvalidemlere bakıyoruz,birde borçlarını ödüyoruz.Ben düğün sonrası işsiz kaldım.Eşimin çalışabilir durumdaki 3 kardeşide boş oturuyorlar.İş aramak gibi bir niyetleri yok.Bu sıkıntıların üstüne askerlik için para lazım(normal gitse işinden olacak ve birdaha 2 ev için gerekli parayı kazanacağı bir işi bulması imkansız).Yine benim ailemden istemem bekleniyor.Bu kadar olayın üstüne kayınvalideme her gidişimde bir iğneleme,cahilce sözler işitiyorum.Susuyorum ama evde eşime patlıyorum tabi.Kayınvalidemi seveceğim varsada bitti benim gözümde.Yüzüne karşı hiç saygısızlık yapmadım ama nefret ediyorum.Günlerdir uyuyamıyorum,uyusamda kabus görüyorum.Kullanılıyormuş gibi hissediyorum kendimi.Aileme böyle insanları soktuğum için utanıyorum resmen.
Çok üzüldüm yaşadıklarına haklısın kolay değil ama yaşayan bilir tabi ne çektiğini :26: umarım sorunların bi şekilde çözümlenir ve herşey yoluna girer keşke sana yardımcı olabileceğim bir fikrim önerim olsa ama diyecek birşey bulamıyorum sadece herşey gönlünce olsun diyebilirim lütfen bu kadar kendini üzme hasta olursun
Teşekkür ederim canım iyi dileklerin için.Paylaşmak bile rahatlatıyor.KK'de yeni sayılırım aslında.Üye olduğum günden bu yana ortak sorunları yansıtan topiklere baktım gece yarılarına kadar.Burada benden çok sorunu olan insanları gördükçe hem üzüldüm hem halime şükrettim aslında.
Maddeleri okurken, hepsinin aklımdan geçen düşünceler olduğunu farkettim
İnsan deneme yanılma yoluyla anlaşabilmeyi öğreniyor, ama başkalarının tecrübeleri de rehber olabiliyor.
Özellikle eşine ailesini sinirle şikayet etmenin en büyük yanlış olduğunu öğrendim....
Yapılan haksızlığı sakin bi şekilde, suçlamadan, sadece sizi nekadar üzdüğünü ifade ederek anlatmak en güzeliymiş. hele ki eşinizin sizin üzülmenize zaafı varsa, bi anda eşinizin kıymetlisi oluveriyorsunuz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?