• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayıınvalideyi Kullanma Kılavuzu ...

Bunlar anlaşmaya niyeti olanlar için geçerli.
Niyeti kötü, fesat, kıskanç, hep ben diyen, sürekli herşeyden ve herkesten şikayet eden, asla memnun olmayan ve şükür nedir bilmeyen biri için ne yapsan yaranamazsın.

en iyi taktik eşinizin sizi koruması taktiğidir,eşiniz size destek çıkıyorsa zaten hiç bunlara gerek kalmaz ,çıtını bile çıkaramaz :1:
şekil-a :27:

en iyi taktik eşinizin sizi koruması taktiğidir,eşiniz size destek çıkıyorsa zaten hiç bunlara gerek kalmaz ,çıtını bile çıkaramaz :1:

Evet bu çok doğru. Eşimin annesi de eltime yaptıklarını bana yapamıyor. Çünkü çok şükür önce eşim müsade etmiyor. Bariz bir şey gördüğü an annesine gerekeni söylüyor. Bazen eşim anlamıyor ama ben anlıyorum bana laf söylediğini o zaman da ben sessiz kalmıyorum. Usulca söylüyorum cevabımı.
Kaynım eltimi hiç korumaz :50: Sen gelinsin annem bir şey dese bile sen sus demiş :50: Eltim de bir şey diyemiyor hep içine atıyor ya da bana anlatıyor :29:
Ben de kayınvalidemin eltime yaptıklarına sinir oluyorum içten içe. Eltim aramızda kalsın dediği için de bir şey diyemiyorum kimseye :50:

Merhaba arkadaşlar ...
Öncellikle bu konuyu özellikle açmak istedim çünkü burda çok fazla kişi aynı dertten muzdarip ve bir çok kişinin ortak noktası kavınvalide sendromu bu yüzünden evliliğinde kavgalar küslükler hatta boşanmalar yaşayan arkadaşlar var ... :44:
Ben 10 yıllık evliyim bende sizler gibi evliliğimin ilk yıllarında kayınvalidemin ve kocamın iktidar olma savaşıyla geçti sonra baktım böyle olmayacak kendim sinir olduğumla kalıyorum harekete geçtim :47:

Arkadaşlar bi kere kocalarımıza kızmayalım empati yapmaya çalışın herkesin annesi kendisine güzel ve özeldir sonuçta ve eş hiç bir zaman taraf tutmamalıdır yani annesini savunuyor beni savunmuyor diye düşünmeyin herkesin yeri ayrıdır bizimde evlatlarımız var bizde yaşlanacağız bu kadar katı düşünmeyelim ve önyargılı olmayalım belki bizler daha beter olucaz.. kayınvalideyi kocaya şikayet etmek yanlış heleki bağıra çağıra asla yapmayın bunu hiç bir erkek annesine laf söyletmez ve erkekler asla şikayetten hoşlanmaz hani bir söz vardır istediğini söylersen istemediğini duyarsın derler aynen bu duruma düşeriz nacizane bir kaç önerimi yazmak istedim... :31:

1-Kayınvalidenizi eşinize şikayet etmeyin ya annen ya ben gibi asla tercihler sunmayın kayınvalidenizin yanlışlarını gülerek şaka yoluyla tatlı dille eşinize sohbetlerinizde dile getirin böylece kavgaya sebep vermemiş olursunuz...(lafın sonunda yaşlı yazık cahil düşünemiyor heralde gibilerinden ince göndermeler yapın)

2-Kayınvalidemle sık görüşmem 15 günde akşamları çaya giderim mesafe koydum (evliliğimin ilk yıllarında sık gitmek zorunda kalırdım ve buhranlar geçirirdim) ama eşime sık sık oğlumuzu al git arada bir uğra kahvaltıya gidin çocuk orda kalsın gibi teşvikçi oldum ben yokken eşime beni kötülediyse zaten eşim salak değilse annesinin bana karşı ne kadar önyargılı olduğunun farkına varacaktır bırakın istediği kadar sizi eşinize şikayet etsin siz umursamıyor gibi davranın duymazdan gelin...

3-Eşinizle aranızı herzaman iyi olmasına özen gösterin özellikle kayınvalidenizin yanındayken sizi sevmeyen kadın sinirden deli olacak sevilen bir gelinsenizde oğluna aman karının kıymetini bil diyecektir..

4-Kayınvalidenizle sık görüşmek istemiyorsanız çat kapı size geliyorsa annecim keşke haber verseydin hazırlık yapardım ayaküstü misafir ağırlamayı sevmiyorum deyin yada o sizi sürekli çağırıyorsa annecim başka yere iki gün önceden söz verdim keşke önceden haber verseydin deyin ve siz ona giderken mutlaka telefonla arayarak önceden geleceğinizi haber verin ki çat kapı misafirliklerden hoşlanmadığınızı anlasın eşşek değilse zamanla o da siz gibi davranacaktır...

5-En azından ayda bir veya iki kez kayınvalidenizi yemeğe davet edin dört dörtlük ağırlayın onları ev sahibi olarak son derece hamarat hizmetkar ve güler yüzlü bir gelin olduğunuzu gösterin eminim bu davranışınız eşinizi çok memnun edecektir..

6-Kayınvadlieniz laf sokmayı seviyorsa onun laf sokmalarına ne sessiz kalın nede kavga eder gibi cevap verin şaka yoluyla gülerek inceden sizde ona göndermler yapın ayrıca başka iyi kayınvalidelerden örnekler verin böylece kendini kötü hissedecektir böylece laf soktuğunuz göze batmayacaktır ...

7-Eşinizin ailesi hakkında çok fazla kırıcı ağır eleştirilerde bulunmayın sürekli şikayet halinde olursanız erkek dinlemek istemez yada ciddiye almaz ayrıca şikayelerinizi asla bağıra çağıra dile getirmeyin..

8-Kayınvalideniz hakkında kimsenin yanında olumsuz şeyler konuşmayın özellikle eltiniz varsa sır vermeyin sizin alehinize olacaktır eşinizin ailesini kimseye anlatmamakta fayda var eşinizin kulağına giderse kötü sonuçlar doğurabilir ...

9-Birşey aldığınızda yada bir yere gitmek istediğinizde kayınvalidenizden çekiniyorsanız topu eşinize atın benim değil kocamın fikriydi bana sormadan karar vermiş almış gibi küçük yalanlar söyleyebilirsiniz böylece size değil oğluna kafayı takar ...

10-Kayınvalidenizle mesafeli olduğunuzu istemediğinizi yada sevmediğinizi eşinize yada başkalarına belli etmeyin bu sizi itici kılabilir...

11-Zaman zaman ufak hediyeler alabilirsiniz kayınvalidenize bu hem kayınvalidenizi hem eşini memnun edecektir sizin ne kadar düşünceli olduğunuzu gösterir..

12-En önemlisi saygılı ve güler yüzlü olun yardıma ihtiyacı olduğunda gidin ve hastaysa sık sık arayıp nasıl olduğunu sorun ..

Arkadaşlar benim aklıma gelenler ve önerebileceklerim bunlardan ibaret işinize yarar mı bilmem :31: sorunları olan arkadaşlara yardımcı olmak istedim ben bu taktiklerim sayesinde eşimin ailesini ve eşimi istediğim kıvama getirdim önce emek vermek gerek bu sayede sevilen bir gelin eşim yanında saygı gören bir eş oldum asla benim hakkımda kötü yorumlar yaptıklarına şahit olmadım eşimde her zaman benim yanımda oldu kararlarıma saygı duydu zaman zaman kayınvalidem ona sık sık gitmeyişimden şikayet etsede bir şekilde gönlünü alıyorum ve her gittiğimde beni en iyi şekilde ağırlamaya çalışır ve hastaysam o bana hizmet eder bundan da mutlu olur denemekten bir şey kaybetmezsiniz haydi size kolay gelsin :17:

Güzel paylaşım olmuş. Ben kendi adıma bu maddelerin çoğunu uygulamaya çalışıyorum. Sık görüşmeme hariç, aynı binadayız, az görüşmek mümkün olmuyor. Hatta eşime kalsa kayınvalidemden çıkmayız. Ben eskisi gibi fazla takılmıyorum, hergün iş çıkışı çıkar halini hatırını sorarım, biraz oturur evime inerim. Eşim oturmak isterse veya yemeği annesinde yemek isterse de ses etmem, ben inerim evde işimin olduğunu söyleyerek. Bir işte çok bozulduğum zamanlar dayanamayıp eşime söylüyorum, ama annesini kötüler şekilde değil, zaten annesine laf söyletmez haliyle. E ben olsam ben de kendi anneme laf söyletmem zaten. Hoş ben zaten annesine laf söylemesini veya söyletmesini beklemiyorum. Beklediğim tek şey, haklı olduğum durumlarda "canım haklısın, ama annem yaşlıdır idare et" dese bana yeter zaten, fazlasını beklemiyorum. E tabiki kızmak kırılmak olabilir, yeri geliyor kendi annemize kırılıyoruz. Ama benim için aradaki fark kendi anneme kızdığımı söylerim, bana darılmaz; ama kayınvalideme söyleyemem, çünkü darılır. İşte o yüzden kimse kimsenin kendi annesi veya kendi evladı gibi olamaz, her ne kadar ayırmam dense de :42: Saygıya ve güleryüzlü olmaya çok dikkat ediyorum ben. Kayınvalidemle daha hiçbir sorun yaşamadım çok şükür, dargınlığımız, kırgınlığımız olmadı hiç. Ama kayınvalidem de tatlı dillidir bana hep, yani burda okuduğum evlerden ırak kaynanalara benzemez. Ha illa ki sorun olacak şeyler oluyor, ama ona birşey söylemem, fakat ne yazık ki eşimle aramızda tartışmalar olabiliyor bazen. Ben bunun suçlusunu eşim olarak görüyorum açıkçası, çünkü denge kurmayı beceremez, hep beni ikinci plana atar, hiçbirşeye hayır diyemez, tatlılıkla bile olsa diyemez. Yani bazen o kadar yalnız kalıyorum ki kendimi evli iken dul gibi hissediyorum

bence maddeler cok guzel olmuş

yanı ıstısnalarda olsa kaynanalar içinde gelinleri el kızı olduklarını hem gerçek hayatta hemde burada görüyoruz okuyoruz
benım sevgılımın annesı bile bana ilk gunden kaynanacılık oynuyor

her ne kadar evlılık yolunuzda o ınsana anne lafı cıkacaksa da sonucta kendı annenız degıl, oda kendı cocugu olmadıgınızın farkında

onların kendınce taktıklerı oluyor içgüdüsel oluyor boyle madde madde bı yerden okumuyorlar bile
o yuzden arkadasın burada yazdıkları taktık kelımesı gayet yerındedır dogrudur bence

sonucta sız onun evladı deılsınız oda sızın annenız degıl, evınızı karıstırmak ıcınde ugrasacak bır kapasıtesı varsa bı ınsanın ona "taktık" yapılmalı
evet

okudum ve cok memnun kaldım boyle bı konu olmasından:16:
en azından bu yollara baslayanlar buna gore davranırlarsa daha rahat ederler dıye dusunuyorum

Aynen öle ne güzel söylemişsin sonuçta sen onun evladı değilsin o da seni doğurup büyüten insan değil durum bu o yüzden ne yapsak illaki göze batacak bazen gelinler eşlerinin hatırı için kayınvalidelerini duymazdan görmezden gelmek zorunda bu zor olabilir bazılarımız için ama kayınvalide için boşanmaya ayrılmaya gidilmemeli gelin olarak kendi çapımızda bazı taktikler geliştirmekte fayda var :42:

Güzel paylaşım olmuş. Ben kendi adıma bu maddelerin çoğunu uygulamaya çalışıyorum. Sık görüşmeme hariç, aynı binadayız, az görüşmek mümkün olmuyor. Hatta eşime kalsa kayınvalidemden çıkmayız. Ben eskisi gibi fazla takılmıyorum, hergün iş çıkışı çıkar halini hatırını sorarım, biraz oturur evime inerim. Eşim oturmak isterse veya yemeği annesinde yemek isterse de ses etmem, ben inerim evde işimin olduğunu söyleyerek. Bir işte çok bozulduğum zamanlar dayanamayıp eşime söylüyorum, ama annesini kötüler şekilde değil, zaten annesine laf söyletmez haliyle. E ben olsam ben de kendi anneme laf söyletmem zaten. Hoş ben zaten annesine laf söylemesini veya söyletmesini beklemiyorum. Beklediğim tek şey, haklı olduğum durumlarda "canım haklısın, ama annem yaşlıdır idare et" dese bana yeter zaten, fazlasını beklemiyorum. E tabiki kızmak kırılmak olabilir, yeri geliyor kendi annemize kırılıyoruz. Ama benim için aradaki fark kendi anneme kızdığımı söylerim, bana darılmaz; ama kayınvalideme söyleyemem, çünkü darılır. İşte o yüzden kimse kimsenin kendi annesi veya kendi evladı gibi olamaz, her ne kadar ayırmam dense de :42: Saygıya ve güleryüzlü olmaya çok dikkat ediyorum ben. Kayınvalidemle daha hiçbir sorun yaşamadım çok şükür, dargınlığımız, kırgınlığımız olmadı hiç. Ama kayınvalidem de tatlı dillidir bana hep, yani burda okuduğum evlerden ırak kaynanalara benzemez. Ha illa ki sorun olacak şeyler oluyor, ama ona birşey söylemem, fakat ne yazık ki eşimle aramızda tartışmalar olabiliyor bazen. Ben bunun suçlusunu eşim olarak görüyorum açıkçası, çünkü denge kurmayı beceremez, hep beni ikinci plana atar, hiçbirşeye hayır diyemez, tatlılıkla bile olsa diyemez. Yani bazen o kadar yalnız kalıyorum ki kendimi evli iken dul gibi hissediyorum

Evet bazı kayınvalideler için çözüm olmayabilir ama biz gelinler olarak biraz daha pozitif olursak eşimiz yanında da eminim daha kıymet görürüz yani kimse kayınvalidesini sevmek zorunda değil ama saygı göstermek zorundayız bu bir gerçek ve sizinde söylediğiniz gibi illaki sorunlar yaşanıyor kardeşlerimizle kendi annemizle sorunlarımız olurken kayınvalidemizle olmaması mümkün değil zaten bi kere doğurup büyüttüğü yıllarca emek verdiği evladını başka bir kadınla paylaşıyor bu içgüdüsel olarak illaki kıskançlık yaratıyor..
tatlım bu arada kendini dul gibi falan hissetme sanırım yeni evlisin bende evliliğimin ilk yıllarında kendimi yalnız hissediyordum yani çevremdeki bir çok yeni evli çiftte aynı durumda illaki bocalama dönemi yaşanıyor bu alışma süresi ama yıllar geçtikçe evlilik rayına oturdukça inan bana erkekler eşlerine karşı daha anlayışlı ve duyarlı oluyor ve daha kıymetleniyorsun :31:

Eşimizin bizim yanımızda durması destek olması için kocalarımızın bizim çabamızı görmesi gerekmezmi yani annen gelmesin konuşmasın karışmasın istemiyorum dersek bu durumda sizce kocalarımız bizim yanımızda olurmu? bu bencillik olmazmı ?eşimizin bizim ailemizi sevmesini iyi geçinmesini beklerken onun ailesini görmezden gelme gibi bir şansımız olabilir mi?Bide şu var eşimiz durmadan annesine sen karışma laf edemezsin karıma bize karışamazsın dediğinde o annenin ahını almak gözünü yaşlı bırakmak vicdansızlık olmaz mı bence erkek iki tarafıda idare etmeyi bilmeli erkek !

Bunlar anlaşmaya niyeti olanlar için geçerli.
Niyeti kötü, fesat, kıskanç, hep ben diyen, sürekli herşeyden ve herkesten şikayet eden, asla memnun olmayan ve şükür nedir bilmeyen biri için ne yapsan yaranamazsın.

Çok uç örnekteki kayınvalideler için işe yaramaz belki haklısın ama eşimizin bizim yanımızda olmasını istiyorsak çaba verelim ki en azından kocalarımız anlasın problemin bizde olmadığını biz ne yaparsak kayınvalide yine aynıysa zaten kocalarımız bu soruna el atacaktır ve annesiyle yüzleşecektir ...

bir senelik evliyim ama iişi çözmüşüm demekki söylediklerini aynen yapıyorum bende ve işe yarıyor.. sınırlar koymak çok önemli teşekkürler 10 yıllık evli birinden bunları duyunca doğru yaptığımı anladım :D

Rica ederim sadece tecrübelerimi paylaşmak istedim demek ki doğru yoldasın Allah mutluluğunu daim etsin tatlım :)

Her zaman demişimdir, eşinin ailesine seviye, mesafe, saygı , sevgi, hürmet boş... Karşındaki bunlardan anlamıyorsa ağzınla kuş tutsan yaranamazsın.
En başta sevilmeyince sevilmiyorsun, zorla güzellik olmaz.
Politikacı bir gelin ol istersen..
Eşinin aiesiyle böyle bir süre ilişkiler normalmiş gibi devam eder. Ama gün gelir, karşındaki insanların ağzından yıllardır söylemek istedikleri ama politik gelin olmadan kaynaklı içinde biriktirdikleri öyle şeyler duyarsınki adeta üzerine kin ve nefretlerinin kusulmasını yaşarsın..duyduklarına inanamazsın,
arkadaşım onun için sizin yukarıda sıraladıgınız maddeler benim için hiç bir anlam ifade etmiyor, keşke benim politik oldugum kadar onlarda olabilseydi

Politik olmak değildi bahsettiğim ama sanırım sizin kayınvalideniz biraz sınırını aşmış bir kayınvalide benim bilidiğim iyilik yap denize at balık bilmezse halik bilir anlamında yani kayınvalideye yaranmaya çalışın anlamında değil eşiniz görsün sizin pozitif olmaya çalıştığınızı tabi herkeste işe yaramayabilir bide eşinizle aranız iyi olduktan sonra üçüncü kişiler kesinikle yuvanıza çomak sokamaz diye düşünüyorum ...

öncellikler maddeler çok yerinde tbrk ederim.ama yüzyıllardır gelin kaynana çekişmesi vardır.belki biliyorsunuz yada bilmiyorsunuz bir hikaye paylaşmak istedim.
gelin ve kayınvalide bir birlerini hiç sevmezmiş.gelin bir gün büyücüye gitmiş.ve kayınvalidesinden kurtulmak istediğini anlatmış.büyücüde ona bir karılşım hazırlamış.hergün bu karışımdan çorbasına çayına vs koy demilş.yalnız bu süreçte kayınvaliden sana ne yaparsa sen hep güler yüzle alttan alıcaksın.hep iyi davranacaksın.yoksa kayınvaliden ölünce senden bilirler demiş.gelinde büyücünün her dediğini yapmış.o kadar iyi davranıyormuş ki sonunda kayınvalidede en az gelin kadar iyi olmuş.evin için de çok güzel anlaşmaya başlamışlar.gelin vicdan azabı duymuş.koşa koşa büyücüye gitmiş ve olanları anlatmış.ne olur kayınvalidem ölmesin bozun herşeyi demiş.büyücüde ona : merak etme bir şey olmucak.verdiğim karışım sadece vitamin di.nasıl davranırsan sabırlı olursan karşılığını o şekilde alırsın demiş.
bilmem anlatabildim mi :)))

öncellikler maddeler çok yerinde tbrk ederim.ama yüzyıllardır gelin kaynana çekişmesi vardır.belki biliyorsunuz yada bilmiyorsunuz bir hikaye paylaşmak istedim.
gelin ve kayınvalide bir birlerini hiç sevmezmiş.gelin bir gün büyücüye gitmiş.ve kayınvalidesinden kurtulmak istediğini anlatmış.büyücüde ona bir karılşım hazırlamış.hergün bu karışımdan çorbasına çayına vs koy demilş.yalnız bu süreçte kayınvaliden sana ne yaparsa sen hep güler yüzle alttan alıcaksın.hep iyi davranacaksın.yoksa kayınvaliden ölünce senden bilirler demiş.gelinde büyücünün her dediğini yapmış.o kadar iyi davranıyormuş ki sonunda kayınvalidede en az gelin kadar iyi olmuş.evin için de çok güzel anlaşmaya başlamışlar.gelin vicdan azabı duymuş.koşa koşa büyücüye gitmiş ve olanları anlatmış.ne olur kayınvalidem ölmesin bozun herşeyi demiş.büyücüde ona : merak etme bir şey olmucak.verdiğim karışım sadece vitamin di.nasıl davranırsan sabırlı olursan karşılığını o şekilde alırsın demiş.
bilmem anlatabildim mi :)))

Çok güzel bi hikaye paylaşım için bende tşk ederim :) demek ki bizler hoşgörülü olmayı pozitif olmayı öğrenirsek karşımızdakide akli dengesi bozuk değilse illaki o da zamanla değişecek herşey biranda sihirli değnekle dokunmuş gibi birden değişmez zamanla bizler kayınvalideyi kayınvalidelerde gelinlerini çözecek herşeyin başı sabır saygı ve anlayış evlilikte de bu böyle değilmidir zaten hikayede aynen bunu anlatıyor sizinde hikayeniz çok yerinde olmuş tşkler :)

çok güzel takdikler ama bunları uygulamak için de ortalama bir kayıvalide lazım..bunlar ancak orta şekerden kaprisli,biraz tonton biraz aksi bir kayınvalideye tutar.
işin içinde entrika,ağır iftira,yalan dolan varsa o kadar kolay olmuyor.

Haklısınız o kadar ileri giden bir kayınvalideye hoş görülü olmak zor olur gerçekten dediğiniz gibi ortalama bir kayınvalide tipi benim bahsettiğim biraz kıskanç biraz aksi biraz kaprisli çok bilmiş ilgi alakadan hoşlanan bir kayınvalide için bu öneriler işe yarayabilir :)

bende6 yıllık evliyim, kayınvalidemden çok çekmiştim ama son 2,5 yıldır bu maddeleri harfiyen uyguluyorum ve sonuç süper,
eşime dicek bişeyde bulamadığı için hakkımda konuşamıyor.ve sanırım artık beni daha çok seviyor
ben öyle hissediyorum enazından.ama aramız çok iyi oldu.eskiden birbirimizi sevmez geçinemezdik,eşimlede
bu sebepten huzursuzluk yaşardık ama şimdi kayınvalidemle aram süper.telefonla aradığımda efendim kuşum
diye açıyor telefonu:))))))))))))

Ne kadar güzel demek ki aynı tip kayınvalidelere sahibiz bu yüzden işe yaramış çözmüşsün olayı senin adına sevindim tatlım :46: Allah huzurunu daim etsin kayınvalideyle ne kadar aramız iyi olursa evimizdeki huzura o kadar yansıyor bu ister istemez çünkü eşimiz baskı altında kalmamış oluyor :31:

Son düzenleme:
şu hikayedeki gibi olmuş durum;

Gelin kaynana bir türlü anlaşamıyorlarmış.
Derken gelin artık isyan etmiş. Kaynanasını ortadan kaldırmayı kafasına koymuş.
Tanıdığı, yaşlı bir Eczacıya gidip derdini anlatmış. Ondan, kaynanasını zamanla zehirleyerek, şüphe çekmeden öldürecek bir zehir vermesini rica etmiş.
Adam düşünmüş taşınmış tamam bu iş demiş.
Derken eline bir şişe içinde zehiri vermiş.
Bunu, “yemeğinin içine birkaç damla katacaksın.Ama senin zehirlediğinden şüphe edilmemesi için, aranız çok iyiymiş gibi ona güzel davranacak, güzel sözler söyleyecek ve hürmette bulunacaksın.”
Gelin de adamın tüm dediklerini yapmaya başlamış.Kaynanaya bir hizmet bir hürmet o biçim herşey. Derken kaynana da gelini bu hürmetten dolayı affetmiş.Zamanla araları da düzelmiş ve hiç tartışma olmamış. Birkaç hafta sonra da gelin kaynanasına karşı hata yaptıgını anlayıp, onu sevmeye başladığını, ölmemesi gerektiğini düşünmüş.
Çok pişmandır ancak zehiri katmayı hiç ihmal de etmemişti.Hemen Eczacıya gidip bu zehri temizleyecek, panzehirini rica etti. Hata ettiğini, kaynanasını yanlış tanıdığını söyledi.
Adam geline bakıp başladı gülmeye.
-Kızım sana verdiğim o şişede sadece su vardı. Ben sana, ona iyi davranman gerektiğini öğrettim.

aslında çoğunu yapıyorum ben. biz ayrı şehirlerdeyiz ve sık görüşme olmuyor.benimki daha düğünde başladı kötülüklerine.akrabalarıyla birlikte oldukça organize idiler.ben hiç yüz göz olmadım.benden tam 40 yaş büyük kadına büyüklük ettim resmen.çok üzüldüm,kızdım kabul.eşime patladım.evliliğimin ilk günlerini zehir ettim.hep evimde yaşadım acısını.
ne öğrendim eşe patlamak hiçbir şey getirmiyor.elbette ki ne olursa olsun annesi ve çekip vuracak hali yok.eşimle uğraşmayı bıraktım.bazen duvarlara çıldırıyorum ama en azından eşimle huzurluyum.şu an da eşimin gözünde annesinden daha saygın bir konumdayım.eşim annesi adına defalarca özür diledi ve ben bununla yani eşimin desteği ile yetinmesini öğrendim.
kayınvalideme iyi olarak ne yapıyorsam(saygı,hürmet,hizmet,hastalıkta ilgilenme)onun için değil eşim için yapıyorum.eşim annesinin yanında haklı olabilsin,tercihleriyle gurur duyabilsin diye yapıyorum.
kayınvalidem ise ben ona insanlık gösterdikçe şımarıp,tepeme çıkmaya çalışıyor.ailemle görüşmemi istemiyor mesela..tüm sülalemle ilişkimi kesersem bana zulmetmeyi bırakacakmış gibi imalarla geliyor.annem bana gelse çıldırıyor.oğluna demedğini bırakmıyor.şimdi memnun edicem diye annemi de atacak değilim tabi.
dediğim gibi güzel öneriler ama içinde azıcık insanlık olanlara söker sadece...

Back