ben onu kastetmedimki ..öyle bir cümle de yazmadım ..çıtını çıkaramazdan kastım ezemez demekti.yoksa tabiki annesi gelsin görüşsün ben asla aileni unut demem ..fakat annesi de yerini bilmeli ,annesi durmadan karışıyorsa eş de durmadan ikaz edecek başka yolu yok ,anne karışırken karışıyor da çocuk birşey söyleyince mi sorun oluyor ,hem neden ah alsın ,bir anne öyle hemn oğluna ah edecekse vay halimize ..insanlara önce güzellikle anlatırsın ,yok eğer anlamak istemeyip aynı hatalara devam ediyorsa o zaman yerini bilmesi için ona bir tepki vermek gerekirki kendini çeksin ,yoksa o insanın bunu anlaması çok zor olur..
benim annemde vardı aynı sorun ..ilk evlendiğimizde istiyorduki damadı ayak işlerini görsün ,kuklası olsun ,gel desin gelsin git desin gitsin,onsuz nefes almasın ,güzellikle milyon kez anlattım anlamadı ,en sonunda öyle bir tepki koydumki artık çıtı çıkmıyr ,hiç bir şeye karışmıyor..
ben annemi üzmek istermiydim ama bir süre sonra çareler tükenince mecburen tavır koymanız lazım yoksa başedemezsiniz bu durumla..
benim kayınvalidemde ilk başlarda beni yöneteceğini sandı ama yönetemedi ,öyle güzellikle laftan anlayan bir cins de hele hiç değil,,ilk başta beni bahçe işlerine sokmak istedi ,eşim annesine bağırdı çağırdı kavgamı etti hayır,o yapamaz bahçeye neden girsin ,senin işini yapmak zorunda mı dedi annesine ,o gün bugünür annesi bu konuyu açmadı ..mesele kavga etmek değil ,net olmak ..net bir şekilde bazı şeyleri ifade eder tavrınızı gösterirseniz o insan bir daha yanaşamaz böyle işlere..önemli olan kavga etmeden kararlı ve net tavır sergilemek ..ben bunu anlatmaya çalıştım..
yoksa ben şuan ALLAH korusun kaynanama bişey olsa kimse elinden tutmasa ben yine de tutarım ..Çünkü ne olursa olsun o da bir ana ve eşim kapıya atsa ben izin vermem zaten..