Kaygılıyım yardım edin:(

makaka

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2011
414
0
46
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,sıkıntılı olduğum şu dönemlerde fikirlerinize ihtiyacım var,bu nedenle bana yardımcı olursanız çok sevinirim..Biz eşimle 2 yıllık evliyiz.Aileler arasında uçurum denecek kadar kültür farkı var,bu da aramızda evlendiğimiz günden beri tartışmalara neden oldu...
Eşimin ikinci evliliği,ailem gerek bu nedenle,gerekse maddi,manevi nedenlerle beni eşimi bana pek uygun bulmadılar;özellikle annem aramızdaki kültür farlılıkları nedeniyle bu evliliği hiç onaylamadı kendi yaşadığı sıkıntılara benzer sorunlar yaşayacağımı hep ileri sürdü eşim 6 kardeş 4 kız kardeşler birde abisi var bu kadar çok kadın arasında hep ezerler beni kaygısıyla doluydu,bir anne olarak...
Gerçekten de çok anlayışlı insanlar değiller maddi açıdan evlendiğimizde hep eşimle ben yaptık her şeyi,hatta ailem daha çok destek verdi ve geçici bir süre olarak planlamıştık ama hala anneme miras bir evde oturuyoruz hala oturmak zorundayız ,bebeğimiz var,üniversite mezunu olduğum halde çalışamıyorum bu yüzden de maddi problemler oluyor kiraya çıksak dahada büyüyecek. İki yıldır bu konuda hep tartışma konusu oldu bizim için eşim bunun altında ezildiğini belirtti hep,ailemin onu istemediğini,hep çok bilmiş davrandıklarını belirtti.Ailemse özellikle annem bana layık olmayan biri olduğunu düşündüğü için eşimle arası hep limoni oldu..Bense onun ailesiyle aynı şekilde;onların doğrularıyla aynı değil doğrularımız,kadınlara pek değer veren bir aile değiller yani,gelin hizmet eder,kocasının lafından çıkmaz gibi düşünceleri var.Özellikle oğullarını analık,babalık haklarını öne sürerek hep bir baskı unsuru yaratmaya çalışıyorlar.Özellikle annesi ve 4 kardeşi kız kardeşleri ablaları işte ''anne babadan daha önemli bir şey yok evladın oldu gördün mü ''anlamında konuşuyorlar.

Bize geldiklerinde istedikleri gibi bir düzen yürütmeye çalışıyorlar.Hani burası oğlumun evi yada kardeşimizin evi tarzında davranıyorlar. Örneğin;bize en son geldiğinde küçük ablası, mutfakta bardakları mı düzeltiyor ''ben böyle sevmiyorum diyerek''ve inanılmaz patavatsızlıkları var buda her geldiklerinde yada ben her onlara gittiğimde dile geliyor ve sonunda biz birbirimizi yiyoruz özellikle çocuğumu yetiştirirken benle inatlaşıyorlar.İşte mikroplara alışsın,her şeyi eline ver v.s..Ama hasta oluyor,olmaz almamalı ama senin istediğine saygı duymuyor,laf anlamıyorlar..Ben yapı olarak hep incitmeden bir şeyler anlatırım.Hatta eşim senin kadar bir şeyleri kırmadan anlatan bir insan daha tanımadım der fakat bu insanlarla hep çatışma yaşıyoruz.Laf koymalarına v.s. ben yapı gereği onlar gibi cevap veremiyorum ama tek şükür ettiğim eşimin ailesinde ki bu bayanlara uzak oturmam.Anne,babayla oturmamız için baskıda oldu zamanında,toparlayın diye kendinizi,işte doğum oldu yanımızda kalsın gelin iki ay ama asla yapamayacağımı bildiğimden dolayıbaşta istemedim, bütün ısrarlara rağmen;

Ama eşim zaman zaman beni korkutuyor konuşmalarıyla işte bende ana babayla oturmak istemem ama ilerde işlerim kötü olursa senin ailende yada benim ailemin yanında geçici olarak otururuz tarzında konuşuyor hani geçici olarak bende diyorum biz onlara güvenerek mi evlendik??Biliyorum ki ister geçici olsun ister kalıcı değil aynı evde yakın oturmayı bile kaldıramam ve her zaman eşime diyorum o insanlarla farklıyım sen hep diyorsun benim kadar ince düşünceli değiller diye bu nedenle mesafe hep saygıyı korur diyorum yani onlarla uzak oturduğum sürece huzurlu,mutlu olurum diyorum. Ama bu konu aralıklı olarak hep gündeme geliyor şu anda abisi oturuyor ev almak için ailesiyle ve ne kadar zorda olduğunu görüyor abisinin,eltim her gittiğimizde yüzünden düşen bin parça gerçi bana çok iyiymiş gibi gösteriyor ama böyle olmadığı çok ortada.Geçen hatta kaynanam ve görümcem hep beraber bizde oturuyoruz kaynanam;'' çula,çaputa hep para harcıyorlar'' diye şikayetlendi, abisi ve eltim için görümcem de; ''ben kızıma 25tl'lik hırka alamadım o kendisine alıyor'' diye annesine gaz verebiliyor.Sonra eşime diyorum işte birlikte yaşarsan aldığın en ufak bir şey bile göze batar kimseyi ilgilendirmez ki isterlerse bütün paralarını harcarlar,bir hırkaya 100 tl de verebilir diyorum kimseyi ilgilendirmez''İşte onlarda bir an önce para biriktirip ev alsınlar diye tükeniyorlar diyebiliyor,halbuki gerçek başka...
Sizden ricam ,daha nasıl eşimin zaman zaman yakın oturmak yada geçici maddi problemler nedeniyle birlikte oturmak fikirlerini nasıl çürütebilirim?Nasıl anlatsam da böyle bir şeyin gerek geçici, gerek kalıcı olsun gerçek olması durumunun bizim evliliğimizi bitirebileceğine inandırabilirim ???Birde hep ben bunlardan bahsettiğimde huy edindi oda benim ailemi hep bahane ediyor kısasa kısas yapıyor bu durumdan nasıl kurtarabilirim evliliği mi??

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,sıkıntılı olduğum şu dönemlerde fikirlerinize ihtiyacım var,bu nedenle bana yardımcı olursanız çok sevinirim..Biz eşimle 2 yıllık evliyiz.Aileler arasında uçurum denecek kadar kültür farkı var,bu da aramızda evlendiğimiz günden beri tartışmalara neden oldu.Eşimin ikinci evliliği,ailem gerek bu nedenle,gerekse maddi,manevi nedenlerle beni eşimi bana pek uygun bulmadılar;özellikle annem aramızdaki kültür farlılıkları nedeniyle bu evliliği hiç onaylamadı kendi yaşadığı sıkıntılara benzer sorunlar yaşayacağımı hep ileri sürdü eşim 6 kardeş 4 kız kardeşler birde abisi var bu kadar çok kadın arasında hep ezerler beni kaygısıyla doluydu ;bir anne olarak...Gerçekten de çok anlayışlı insanlar değiller maddi açıdan evlendiğimizde hep eşimle ben yaptık her şeyi,hatta ailem daha çok destek verdi ve geçici bir süre olarak planlamıştık ama hala anneme miras bir evde oturuyoruz hala oturmak zorundayız ,bebeğimiz var,üniversite mezunu olduğum halde çalışamıyorum bu yüzden de maddi problemler oluyor kiraya çıksak dahada büyüyecek iki yıldır bu konuda hep tartışma konusu oldu bizim için eşim bunun altında ezildiğini belirtti hep,ailemin onu istemediğini,hep çok bilmiş davrandıklarını belirtti hep.Ailemse özellikle annem bana layık olmayan biri olduğunu düşündüğü için eşimle arası hep limoni oldu..Bense onun ailesiyle aynı şekilde;onların doğrularıyla aynı değil doğrularımız,kadınlara pek değer veren bir aile değiller yani gelin hizmet eder,kocasının lafından çıkmaz gibi düşünceleri var.Özellikle oğullarını analık,babalık haklarını öne sürerek hep bir baskı unsuru yaratmaya çalışıyorlar.Özellikle annesi ve 4 kardeşi kız kardeşleri ablaları işte anne babadan daha önemli bir şey yok evladın oldu gördün mü anlamında konuşuyorlar.Bize geldiklerinde istedikleri gibi bir düzen yürütmeye çalışıyorlar.Hani burası oğlumun evi yada kardeşimizin evi tarzında davranıyorlar. Örneğin;bize en son geldiğinde küçük ablası, mutfakta bardakları mı düzeltiyor ''ben böyle sevmiyorum diyerek''ve inanılmaz patavatsızlıkları var buda her geldiklerinde yada ben her onlara gittiğimde dile geliyor ve sonunda biz birbirimizi yiyoruz özellikle çocuğumu yetiştirirken benle inatlaşıyorlar.İşte mikroplara alışsın,her şeyi eline ver v.s..Ama hasta oluyor,olmaz almamalı ama senin istediğine saygı duymuyor,laf anlamıyorlar..Ben yapı olarak hep incitmeden bir şeyler anlatırım.Hatta eşim senin kadar bir şeyleri kırmadan anlatan bir insan daha tanımadım der fakat bu insanlarla hep çatışma yaşıyoruz.Laf koymalarına v.s. ben yapı gereği onlar gibi cevap veremiyorum ama tek şükür ettiğim eşimin ailesinde ki bu bayanlara uzak oturmam.Anne,babayla oturmamız için baskıda oldu zamanında,toparlayın diye kendinizi,işte doğum oldu yanımızda kalsın gelin iki ay ama asla yapamayacağımı bildiğimden dolayı
başta istemedim bütün ısrarlara rağmen.Ama eşim zaman zaman beni korkutuyor konuşmalarıyla işte bende ana babayla oturmak istemem ama ilerde işlerim kötü olursa senin ailende yada benim ailemin yanında geçici olarak otururuz tarzında konuşuyor hani geçici olarak bende diyorum biz onlara güvenerek mi evlendik??Biliyorum ki ister geçici olsun ister kalıcı değil aynı evde yakın oturmayı bile kaldıramam ve her zaman eşime diyorum o insanlarla farklıyım sen hep diyorsun benim kadar ince düşünceli değiller diye bu nedenle mesafe hep saygıyı korur diyorum yani onlarla uzak oturduğum sürece huzurlu,mutlu olurum diyorum. Ama bu konu aralıklı olarak hep gündeme geliyor şu anda abisi oturuyor ev almak için ailesiyle ve ne kadar zorda olduğunu görüyor abisinin,eltim her gittiğimizde yüzünden düşen bin parça gerçi bana çok iyiymiş gibi gösteriyor ama böyle olmadığı çok ortada.Geçen hatta kaynanam ve görümcem hep beraber bizde oturuyoruz kaynanam;'' çula,çaputa hep para harcıyorlar'' diye şikayetlendi, abisi ve eltim için görümcem de; ''ben kızıma 25tl'lik hırka alamadım o kendisine alıyor'' diye annesine gaz verebiliyor.Sonra eşime diyorum işte birlikte yaşarsan aldığın en ufak bir şey bile göze batar kimseyi ilgilendirmez ki isterlerse bütün paralarını harcarlar,bir hırkaya 100 tl de verebilir diyorum kimseyi ilgilendirmez''İşte onlarda bir an önce para biriktirip ev alsınlar diye tükeniyorlar diyebiliyor,halbuki gerçek başka...
Sizden ricam ,daha nasıl eşimin zaman zaman yakın oturmak yada geçici maddi problemler nedeniyle birlikte oturmak fikirlerini nasıl çürütebilirim?Nasıl anlatsam da böyle bir şeyin gerek geçici, gerek kalıcı olsun gerçek olması durumunun bizim evliliğimizi bitirebileceğine inandırabilirim ???Birde hep ben bunlardan bahsettiğimde huy edindi oda benim ailemi hep bahane ediyor kısasa kısas yapıyor bu durumdan nasıl kurtarabilirim evliliği mi??

mümkünatı yok, hepsini okumadım.
noktalama işareti yok. cümle nerde başlıyor nerde bitiyor belli değil.
gözüm ağrıdı...

çok mu zor iki nokta virgül, bir paragraf kullanmak?

Artık evlenmişsiniz. Anneciğiniz bu durumu kabul etsin ve o limoni olan arasını düzeltsin. Yoksa eşinize haksız olduğu halde söz söyleme fırsatı vermiş oluyor.
Eşinizin şöyle olursa orda ya da burda otururuz demesi aslında birşeylerin sinyalini veriyor ve gerilmekte haklısınız.
Eğer böyle bir durum olursa nasıl tercih yapacaksınız.
Sizin ailenize gitseniz anneniz huzur vermeyecek ve haklıyken haksız duruma düşeceksiniz.
Onun ailesine gitmenizi düşünemiyorum bile. Böyle insanlar arasında çok çok zor günler yaşarsınız. Hele bir de çocuğunuzun eğitimiyle ilgili çok da nazik davranamayacağınızı düşünüyorum.
ben de anneyim. Ve çom hoşgörülü sabırlı olmama rağmen konu çocuğum olduğnda kimseyi dinlemiyorum. Ve bazı konularda çok ısrar edildiğinde nezaket gösteremeyebiliyorum.
Evinizde yaşamaya çalışın. yapabiliyorsanız biraz para biriktirmeye çalışın. O olası kötü gün geldiğinde bir süre idare edebilirsiniz belki

aynı durumdayız cnm. ben de 2. eşim. bizim aile de de farklılıklar var. kayınvaldem özellikle annemleri beğenmez dolaylı yolla belli eder. bana hiç bir şeyi layık görmediler. bunları söylemem sadece eşimle aramı bozdu. ama artk bıçak kemiğe dayandı. ben de çalışıyorum eşimle aynı maaşı alıyorum üstelik. ama bu kusur bulmayı önlemiyor. şimdi eşimle aram bozuk hem de sırf ailesi yüzünden. ne zaman görüşsek sonrası aramızda küslük. onlar hayatını yaşıyor. eşim de değişti. onların yaptıklarını söyleyince "ben de söylerim" diyor ama bişey söylemiyor.içim içimi yiyor.
şimdi sen artıları gör.
1-annenlesin(ben annemlerden uzakta)
2-eğitimlisin
3-eşinle onlardan uzak kalmaya bak
4- maddi bişi bekleme yaparlarsa burnundan getirirler
5-başarırsan eşine yansıtma,ben yapamadım.....

mümkünatı yok, hepsini okumadım.
noktalama işareti yok. cümle nerde başlıyor nerde bitiyor belli değil.
gözüm ağrıdı...

çok mu zor iki nokta virgül, bir paragraf kullanmak?

Paragraf yok ama noktalama işaretlerini farkedemediniz sanırım.

Merhaba arkadaşlar,sıkıntılı olduğum şu dönemlerde fikirlerinize ihtiyacım var,bu nedenle bana yardımcı olursanız çok sevinirim..Biz eşimle 2 yıllık evliyiz.Aileler arasında uçurum denecek kadar kültür farkı var,bu da aramızda evlendiğimiz günden beri tartışmalara neden oldu.Eşimin ikinci evliliği,ailem gerek bu nedenle,gerekse maddi,manevi nedenlerle beni eşimi bana pek uygun bulmadılar;özellikle annem aramızdaki kültür farlılıkları nedeniyle bu evliliği hiç onaylamadı kendi yaşadığı sıkıntılara benzer sorunlar yaşayacağımı hep ileri sürdü eşim 6 kardeş 4 kız kardeşler birde abisi var bu kadar çok kadın arasında hep ezerler beni kaygısıyla doluydu ;bir anne olarak...Gerçekten de çok anlayışlı insanlar değiller maddi açıdan evlendiğimizde hep eşimle ben yaptık her şeyi,hatta ailem daha çok destek verdi ve geçici bir süre olarak planlamıştık ama hala anneme miras bir evde oturuyoruz hala oturmak zorundayız ,bebeğimiz var,üniversite mezunu olduğum halde çalışamıyorum bu yüzden de maddi problemler oluyor kiraya çıksak dahada büyüyecek iki yıldır bu konuda hep tartışma konusu oldu bizim için eşim bunun altında ezildiğini belirtti hep,ailemin onu istemediğini,hep çok bilmiş davrandıklarını belirtti hep.Ailemse özellikle annem bana layık olmayan biri olduğunu düşündüğü için eşimle arası hep limoni oldu..Bense onun ailesiyle aynı şekilde;onların doğrularıyla aynı değil doğrularımız,kadınlara pek değer veren bir aile değiller yani gelin hizmet eder,kocasının lafından çıkmaz gibi düşünceleri var.Özellikle oğullarını analık,babalık haklarını öne sürerek hep bir baskı unsuru yaratmaya çalışıyorlar.Özellikle annesi ve 4 kardeşi kız kardeşleri ablaları işte anne babadan daha önemli bir şey yok evladın oldu gördün mü anlamında konuşuyorlar.Bize geldiklerinde istedikleri gibi bir düzen yürütmeye çalışıyorlar.Hani burası oğlumun evi yada kardeşimizin evi tarzında davranıyorlar. Örneğin;bize en son geldiğinde küçük ablası, mutfakta bardakları mı düzeltiyor ''ben böyle sevmiyorum diyerek''ve inanılmaz patavatsızlıkları var buda her geldiklerinde yada ben her onlara gittiğimde dile geliyor ve sonunda biz birbirimizi yiyoruz özellikle çocuğumu yetiştirirken benle inatlaşıyorlar.İşte mikroplara alışsın,her şeyi eline ver v.s..Ama hasta oluyor,olmaz almamalı ama senin istediğine saygı duymuyor,laf anlamıyorlar..Ben yapı olarak hep incitmeden bir şeyler anlatırım.Hatta eşim senin kadar bir şeyleri kırmadan anlatan bir insan daha tanımadım der fakat bu insanlarla hep çatışma yaşıyoruz.Laf koymalarına v.s. ben yapı gereği onlar gibi cevap veremiyorum ama tek şükür ettiğim eşimin ailesinde ki bu bayanlara uzak oturmam.Anne,babayla oturmamız için baskıda oldu zamanında,toparlayın diye kendinizi,işte doğum oldu yanımızda kalsın gelin iki ay ama asla yapamayacağımı bildiğimden dolayı
başta istemedim bütün ısrarlara rağmen.Ama eşim zaman zaman beni korkutuyor konuşmalarıyla işte bende ana babayla oturmak istemem ama ilerde işlerim kötü olursa senin ailende yada benim ailemin yanında geçici olarak otururuz tarzında konuşuyor hani geçici olarak bende diyorum biz onlara güvenerek mi evlendik??Biliyorum ki ister geçici olsun ister kalıcı değil aynı evde yakın oturmayı bile kaldıramam ve her zaman eşime diyorum o insanlarla farklıyım sen hep diyorsun benim kadar ince düşünceli değiller diye bu nedenle mesafe hep saygıyı korur diyorum yani onlarla uzak oturduğum sürece huzurlu,mutlu olurum diyorum. Ama bu konu aralıklı olarak hep gündeme geliyor şu anda abisi oturuyor ev almak için ailesiyle ve ne kadar zorda olduğunu görüyor abisinin,eltim her gittiğimizde yüzünden düşen bin parça gerçi bana çok iyiymiş gibi gösteriyor ama böyle olmadığı çok ortada.Geçen hatta kaynanam ve görümcem hep beraber bizde oturuyoruz kaynanam;'' çula,çaputa hep para harcıyorlar'' diye şikayetlendi, abisi ve eltim için görümcem de; ''ben kızıma 25tl'lik hırka alamadım o kendisine alıyor'' diye annesine gaz verebiliyor.Sonra eşime diyorum işte birlikte yaşarsan aldığın en ufak bir şey bile göze batar kimseyi ilgilendirmez ki isterlerse bütün paralarını harcarlar,bir hırkaya 100 tl de verebilir diyorum kimseyi ilgilendirmez''İşte onlarda bir an önce para biriktirip ev alsınlar diye tükeniyorlar diyebiliyor,halbuki gerçek başka...

böle şeyleri kendi haline bırakmalısın yoksa konuşa konuşa yıpranıyo insan. sen onun ailesiyle ilgili konuştugun sürece oda kısasa kısas yapacaktır buna emin ol. bırakın söle konuşmaları bugunuzun mutlulugunuzun tadını çıkarın. yarın ola hayrola derler ya bekleyin bakalım ALLAHIM yaşatmasın ama bigün maddi acıdan zor durumda kalırsanız bişeler düşünürsünüz bunları şimdiden düşünürsen asla mutlu olamassın. bende nişanlıyım suan annesi babasından ayrı nişanlımın hep sorun yaptım bizdemi kalcak yada ben gelin gelmem o eve ayrı ev istiyom die bunu dedikce nişanlım diretti hep annem senimi yicek otururuz nolcak maddi acıdan yardım eder bize die. ben hep mutsuz hep üzgündüm ozmanlar 10 ay oldu nişanlanalı. sonradan baktım mutsuzlugun sonu yyok düşün düşün kendime yapıyom. oturdum açık açık aşkım bu nedenden dolayı istemiyom seninle yuvam olsun istiyom seni istiyom dedm hem sen beni bakamıyomusun annenin parasını istemiyorum dedm . sakince konuştum bidahada o lafı açmadım sonradan baktım beni anladı. şimdi diyorum kendimi yedigimle kaldım. bence sende oluruna bırak. onun ailesiyle kaldıgın zman neler olcagını uygun dille anlat umarım yoluna girer herşey.

Paragraf yok ama noktalama işaretlerini farkedemediniz sanırım.

o kadar iç içe ki kelimeler, her bir cümklnin uzunluğu da min 2 satır olunca
evet farketmemiş olabilirim.

zaten yarıya kadar ancak okuyabildim

o kadar iç içe ki kelimeler, her bir cümklnin uzunluğu da min 2 satır olunca
evet farketmemiş olabilirim.

zaten yarıya kadar ancak okuyabildim

Noktalama işaretlerinden sonra boşluk bırakılmadığı içindir belki de.
Neyse konuyu birazcık böldük ama dikkat edilmesi konusunda iyi oldu sanırım

Bir de şunu ilave etmek istiyorum.
konu açıldığı zaman offline oluyorlar ya. Konuyu bırakıp gidiyorlar.
İşleri çıkmış olabilir, çocuğuna bakmak zorunda olabilir.
Bence uygun bir zamanında açılsa konular daha iyi olacak. Takip edebileceğini düşündüğü zamanda..

Gerçekten bebeğimle ilgilenmek zorunda kaldığım için cevap veremedim.Hepinize teşekkürler öncelikle, eşim gelmeden ve bebeğim başındayken biraz gelişi güzel yazmış olabilirim kusura bakmayın..
Eşim hep kısasa kısas yapıyor, ailemde beni çok yoruyor özellikle annem,onun ailesi daha çok yoruyor, özellikle de eşimi küçük çocukları hep söz dinlemeli,ana baba hakkı tarzında ki baskıları ana baba sözü dinleyen kazanır bize yakın otursaydın yada aynı evde otursan kazanırdın bunlara karşı zaman zaman dolduruşa gelmesi eşimin beni çok yoruyor yani güvenemiyorum bir bakıyor haklısın olmaz uzak daha iyi bir bakıyorsun öyle bir olay oluyor ki he rşey tekrar başa dönmüş ve biz senin ailen benim ailem v.s tartışmaları içindeyiz..

Gerçekten bebeğimle ilgilenmek zorunda kaldığım için cevap veremedim.Hepinize teşekkürler öncelikle, eşim gelmeden ve bebeğim başındayken biraz gelişi güzel yazmış olabilirim kusura bakmayın..
Eşim hep kısasa kısas yapıyor, ailemde beni çok yoruyor özellikle annem,onun ailesi daha çok yoruyor, özellikle de eşimi küçük çocukları hep söz dinlemeli,ana baba hakkı tarzında ki baskıları ana baba sözü dinleyen kazanır bize yakın otursaydın yada aynı evde otursan kazanırdın bunlara karşı zaman zaman dolduruşa gelmesi eşimin beni çok yoruyor yani güvenemiyorum bir bakıyor haklısın olmaz uzak daha iyi bir bakıyorsun öyle bir olay oluyor ki he rşey tekrar başa dönmüş ve biz senin ailen benim ailem v.s tartışmaları içindeyiz..

boşver burda sen dertleşiyorsun, tartışma yada kusur bulma yeri değil bence. sana kolay gelsin. moralin bozukken ufacık destek arıyor insan anlayabiliyorum....

Canım seni çok iyi anlıyorum o kültür farkı bizdede var ve benim annem ve babamda eşimle evlenmemi istemediler bi şekilde razı oldular eşimin ailesi aynı seninkiler gibi bize evlenirken maddi açıdan hiç destek olmadılar herşeyi eşim yaptı ve benim ailem istememlerine rağmen üzerine düşen ne ise aldılar.Çocuk yapmadık düşünmüyoruz 1 yıllık evliyiz evliliğimizin 2. ayında bütün altınlarımızı bozdurduk elimizde sadece alyanslarımız kaldı ve bi ev taksidine girdik şu an kendi evimizde borçlu olarak oturuyoruz. Ben eşimi ikna edemedim ailem burdan gidicek ve ben kayın validemler ile aynı şehirde kalıcam ve bu şehirde hiç kimsem yok şuanda bile üzerime yeni bişey alsam kayın validem ne gerek var kaç para verdin gibi sorular sorar benim bi ayakkabıya ihtiyacım olsa hemen görümcemi söyler çok üşüyo ayağında ayakkabı yok diye bunun gibi şeyler.Kesinlikle ne kendi ailenin nede eşinin ailesinin yanında oturmanı tavsiye etmem kendi ailen eşini istemediğini söylmişsin bu bi gün patlak vericektir benim ailem baştan sitemedi eşim ile problemler yaşıyoruz şu aralar ve annem eşimden nefret ile bahsediyo iyide yapsa kötü de yapsa herşeyin kötü tarafını görüyo ve bu beni inan çok etkiliyo soğuyorum eşimden o şekilde olmanı istemem.Eşinin ailesinin yanında anlattığına göre hiç yapamazsın kolaydeğil ev ev üstüne olmaz bebeğin biraz büyüdükten sonra eğer annnen bakabilirse bi işe gir kendi ayakların üzerinde dur eşine destek ol belki bu düşüncesi yok olur siz kirada vermiyosunuz sanırım toparlanıp para biriktirmeniz kolay olabilir varsa birikimin bi ev sahibi olmak için hepsini ver çekinme derim düşüncelere boğulupta henüz yaşanmamış şeylerin sıkıntısını çekme ben çok yaptım o hatayı ya şöyle olursa deme öyle olsun o zaman düşün ihtimallere karşıda önlemini al ufaktan ufaktan.Biliyorum yazması kolay uygulama zor ama çabalamalıyız yinede dimi.

Canım seni çok iyi anlıyorum o kültür farkı bizdede var ve benim annem ve babamda eşimle evlenmemi istemediler bi şekilde razı oldular eşimin ailesi aynı seninkiler gibi bize evlenirken maddi açıdan hiç destek olmadılar herşeyi eşim yaptı ve benim ailem istememlerine rağmen üzerine düşen ne ise aldılar.Çocuk yapmadık düşünmüyoruz 1 yıllık evliyiz evliliğimizin 2. ayında bütün altınlarımızı bozdurduk elimizde sadece alyanslarımız kaldı ve bi ev taksidine girdik şu an kendi evimizde borçlu olarak oturuyoruz. Ben eşimi ikna edemedim ailem burdan gidicek ve ben kayın validemler ile aynı şehirde kalıcam ve bu şehirde hiç kimsem yok şuanda bile üzerime yeni bişey alsam kayın validem ne gerek var kaç para verdin gibi sorular sorar benim bi ayakkabıya ihtiyacım olsa hemen görümcemi söyler çok üşüyo ayağında ayakkabı yok diye bunun gibi şeyler.Kesinlikle ne kendi ailenin nede eşinin ailesinin yanında oturmanı tavsiye etmem kendi ailen eşini istemediğini söylmişsin bu bi gün patlak vericektir benim ailem baştan sitemedi eşim ile problemler yaşıyoruz şu aralar ve annem eşimden nefret ile bahsediyo iyide yapsa kötü de yapsa herşeyin kötü tarafını görüyo ve bu beni inan çok etkiliyo soğuyorum eşimden o şekilde olmanı istemem.Eşinin ailesinin yanında anlattığına göre hiç yapamazsın kolaydeğil ev ev üstüne olmaz bebeğin biraz büyüdükten sonra eğer annnen bakabilirse bi işe gir kendi ayakların üzerinde dur eşine destek ol belki bu düşüncesi yok olur siz kirada vermiyosunuz sanırım toparlanıp para biriktirmeniz kolay olabilir varsa birikimin bi ev sahibi olmak için hepsini ver çekinme derim düşüncelere boğulupta henüz yaşanmamış şeylerin sıkıntısını çekme ben çok yaptım o hatayı ya şöyle olursa deme öyle olsun o zaman düşün ihtimallere karşıda önlemini al ufaktan ufaktan.Biliyorum yazması kolay uygulama zor ama çabalamalıyız yinede dimi.

yaaa aynı durumdayız sanırım. bense benim gibi pek yoktur diyordum. neden böyle davrandıklarını anlamak mümkün değil. benim de aldığımda her şey batar. son numaraları faturalarıma bakmak. çalıştığım halde karışıyorlar. düğünde takım yoktu. eşim küçük bir bileklik ve yüzük aldı. kayın valdem hep sana mı alınacak dedi. oysa ben kazanıyorum. eşimle maaşım aynı. extra bir şey almam.
yazdıklarını beğendim. arkadaş inşallah onları okur. biz yapamadık o yapsın inşallah..

çalışman gerekiyor ama şu an bebeğin küçük o yüzden ne zmn ki çalışmaya başlayacaksın o zmna kadar sabırlı ol dvmlı kendini açıklama durumuyla yorma çalıştığınız zmn ne onun ailesi ne de senin ailen size o kadar karışabilir Allah'a dua et derdi veren Allah dermanı da verir.

Teşekkürler canım öncelikle,evet daha somut bir şey olmadan düşünmek doğru değil ama yapı gereği ve yaşadıklarımdan dolayı kavgalarımız v.s kaygılanıyorum sende anlarsın:( Özellikle de ev konusu ve yakın oturmak korkusu kaygılandırıyor beni..Annemin evinde oturmak üzerimde ağır bir baskı.. Annem yeri geldiğinde sözle söylemese de geçinemediklerini bildiriyor maddi açıdan yani.Onun evinde oturmak aslında başta yanlıştı ve beni eziyor aslında,eşimse ailesinin baskısıyla onların elinden ancak birlikte oturmaktan başka bir şey gelmez der abisi her daralınca böyle bir yol izlemiş ücretsiz izinlerinde hep kayınvalidemin evinde almış soluğu şimdi ise ev almak için birlikte yaşıyorlar eşim de eltimin gösterdiği sabrı benden bekliyor ama o onlarla aynı yani çocuğuna nasıl davranırlarsa davransınlar baksınlar önemli değil,laf söz söylesinler aldırmaz yada anında cevaplar ona ve eşine hep ayrı bir saygı duyarlar..Bizse kiraya çıksak yada abisi ev alıp taşınsa ilk iş bizede aynı şey teklif edilecek,birlikte oturalım öyle ev alın yada anne babasından birinden birine bir şey olsa ...Peş peşe çok yanlışlar yaptık.Çok kısa sürede toparlanmadan evlendik birikimimiz hep borçlara gitti,evlilik oturmadan çocuk oldu,işten çıktım şimdi ise bebeğime bakacak kimsem yok annem hayatta bakmaz çok seviyor ama ben çocuk bakmak isteseydim doğururdum der..Bütün bu kargaşanın içinde;evlilik,doğum,senin ailen,benim ailem kavgaları,eve bağlanmam artık çalışmayı çok istesem de kendime güvenim azaldı:(

maddi durumunuz kötü olduğunda eşinizin nasıl bir tavır takınacağını anlamış oldunuz böylece. hazırlıklı olun ve tedbir almaya çalışın. eşinizle sürekli bu konuları konuşmaktan vazgeçin. ortada daha fol yok yumurta yok ya olursa diye kafa patlatmanız sizi yorar. bebeğiniz biraz büyüyüncede mutlaka işe geri dönün.

maddi durumunuz kötü olduğunda eşinizin nasıl bir tavır takınacağını anlamış oldunuz böylece. hazırlıklı olun ve tedbir almaya çalışın. eşinizle sürekli bu konuları konuşmaktan vazgeçin. ortada daha fol yok yumurta yok ya olursa diye kafa patlatmanız sizi yorar. bebeğiniz biraz büyüyüncede mutlaka işe geri dönün.

Doğru söylüyorsunuz böyle bir durumda şimdiden tedbirli olmak en iyisi olacak bizim için fakat bir türlü toparlanamadık her şey üst üste geldi.Teşekkür ederim:)

siz iyi düşünmeye çalışın iyi olsun. herşeyde bir hayır vardır. toparlanırsınız mutlaka.kul sukışmayınca hızır yetişmezmiş.

Belkide mümkün oldugunca her ikinizin ailesindende uzak durmaniz ve onlar hakkindada konusmayi birakmaniz gerek, aksi taktirde aileleriniz hep aranizda gerilimin olusmasina neden olacak. Esin kendi ailesini korumak adina senin ailen hakkinda bisiler diyecektir, sende onun ailesinin yanlislarini söylemeye devam edeceksindir ve bir türlü cözüme ulasamicaksiniz. Ayni sekilde bu ev mevzusu icinde gecerli, cünkü simdiden esin nabiz yoklamasi yapiyor eger ailelerden birinin yaninda kalmaniz gerekirse sen buna razi olup olmayacagina dair. Sen ev mevzusu ve ailesi hakkinda konusmamaya calis, daha dogrusu konuyu mümkün oldugunca acmamaya calis. Eger esin konuyu acarsada acikca istemedigini söyle.. Bir kerede olsa tavrini degistirecek olursan sen konu hakkinda ikna edebilecegini düsünebilir..
Allah yar ve yardimcin olsun..

Belkide mümkün oldugunca her ikinizin ailesindende uzak durmaniz ve onlar hakkindada konusmayi birakmaniz gerek, aksi taktirde aileleriniz hep aranizda gerilimin olusmasina neden olacak. Esin kendi ailesini korumak adina senin ailen hakkinda bisiler diyecektir, sende onun ailesinin yanlislarini söylemeye devam edeceksindir ve bir türlü cözüme ulasamicaksiniz. Ayni sekilde bu ev mevzusu icinde gecerli, cünkü simdiden esin nabiz yoklamasi yapiyor eger ailelerden birinin yaninda kalmaniz gerekirse sen buna razi olup olmayacagina dair. Sen ev mevzusu ve ailesi hakkinda konusmamaya calis, daha dogrusu konuyu mümkün oldugunca acmamaya calis. Eger esin konuyu acarsada acikca istemedigini söyle.. Bir kerede olsa tavrini degistirecek olursan sen konu hakkinda ikna edebilecegini düsünebilir..
Allah yar ve yardimcin olsun..

Allah razı olsun,teşekkür ederim güzel fikirleriniz için.Evet iki aileden de uzak durmamız her zaman yararımıza olucak;çünkü bende o da aile yorumlarından etkileniyoruz ve bu da bizim aile olabilmemizi engelliyor..Kesinlikle tavrım net olucak eşime karşı bu konuda, ev konusunda.Eşim net olamıyor zaman zaman benimle aynı görüşte de olsa sıkıntımız olursa ne yapıcaz evi olmayan benim tarzında konuşması güvenimi sarsıyor bu da..

Back