Kaygılıyım yardım edin:(

Kültür farklılığı ailerin uyuşmaması zor oluyor. ama hangi aile uyuşmuş ki birbirleriyle. eşimle aynı memleketli olmamıza rağmen farklılıklarımız var. bence ailelerle olan sorunları eşimize anlatmamak gerekiyor. annen şöyle, yok ablan böyle demekle bir yere varılamıyor. o anda eşiniz size destek veriyormuş gibi görünsede ileride önünüze pat diye çıkıveriyor. nasıl sıkıntı içinde olursanız olun, asla kabul etmeyeceğinizi belirtin. ne senin ne onun ailesinde kalamıyacağınızı da ekleyin. ben sizinkilere gitsem ben rahat edemem, bizimkilerde kalsak sen rahat edemezsin deyin. iki tarafada hep eşit görünün. gerekirse bebeğimi baktırıp çalışırım ama gitmem deyin. annenizle eşiniz arasındaki sorunuda annenize tutumunu değiştirmesi gerektiğini, artık evlendiğinizi, geçmiş yaşananların geride kaldığını belirtin.

ayrıca kusura bakmayın, yapın edin gibi kelimelerle ifade ettim, ama sözlerim tabiki size kalmış. Allah yardımcınız olsun.

Kültür farklılığı ailerin uyuşmaması zor oluyor. ama hangi aile uyuşmuş ki birbirleriyle. eşimle aynı memleketli olmamıza rağmen farklılıklarımız var. bence ailelerle olan sorunları eşimize anlatmamak gerekiyor. annen şöyle, yok ablan böyle demekle bir yere varılamıyor. o anda eşiniz size destek veriyormuş gibi görünsede ileride önünüze pat diye çıkıveriyor. nasıl sıkıntı içinde olursanız olun, asla kabul etmeyeceğinizi belirtin. ne senin ne onun ailesinde kalamıyacağınızı da ekleyin. ben sizinkilere gitsem ben rahat edemem, bizimkilerde kalsak sen rahat edemezsin deyin. iki tarafada hep eşit görünün. gerekirse bebeğimi baktırıp çalışırım ama gitmem deyin. annenizle eşiniz arasındaki sorunuda annenize tutumunu değiştirmesi gerektiğini, artık evlendiğinizi, geçmiş yaşananların geride kaldığını belirtin.

ayrıca kusura bakmayın, yapın edin gibi kelimelerle ifade ettim, ama sözlerim tabiki size kalmış. Allah yardımcınız olsun.

Teşekkür ederim,allah razı olsun dikkate alıp cevap verdiniz..Evet yok annen böyle,yok ablan böyle uyuşmuyoruz dedikçe o da ''hepsi mi böyle, bizim kötülüğümüzü mü istiyorlar,işte öğretici tarzda mı konuşuyorlar,yoksa bağırıp çağırıyorlar mı sanki sana ''tarzında konuşuyor yani bizim iyiliğimiz için ne sölyleseler üstelik onlar senin kadar nerde ne konuşacağını bilmezler der yani benden bekler hep anlayışı.Sonrada senin annen de bana böyle davranıyor diye kıyaslamaya gider.Yani konuşmalarımız hep bir kavgayla sonuçlanır..Özellikle de lohusalığım zamanında çok sorun yaşadık,annem yanım da kaldı ilk bebek ,ilk torun babam,kardeşim hevesli hep bizdelerdi.sütüm gelmedi ilk zamanlar bir yandan bebeğimle uğraşıyorum bir yandan ortam gergin,biz sabahlara kadar kavga ediyoruz ailem hissetmesin diye çabalıyorum,eşim özelliklede ailesinin dolduruşuya garip havalarda ona göre böyle değil tabi yengesi 2 ay annesinde kalmış neymiş bende kalmalıymışım hayır dedim benim evim var düzenim böyle birşey istemiyorum,gelecekse annen gelsin kalsın.Yok annen annemden ne istiyor, hastanede kimseyle konuşmamış ,yok yüzünü dönmüş..Evet annemin onlara karşı bir antipatisi var hatta en yakın arkadaşım der beğenmediğini çok belli ediyor diye ama ben ne annesine nede başkasına bir saygısızlık etmedim haksızlıklarına rağmen,küçük görümcemle ,kaynanam misafir gibi gelmişti o dönem bir yandan bebeğim bir yandanda bu gerginlik annem her işi yapıyor gelen giden küçük görümcem annesinin baskısıyla elini bişeye sürmemiş annem bizi kimlerle muhattap ettin diye bana çok kırıcı bir söz söylemişti.Eşim bir gün o dönemlerde eve gelmemişti bir gün iş yerinde sabahlamış ailem buna şahit oldu zaten bana layık görmedikleri damatları bebeğimle bunları yapınca iyice gözden düştü.Sonra annesi 10 gün kaldıda yanımda oğluyla gurur duyor içten içe tabi...Evet geçmişi geride bırakmak gerek herkesten uzak olmak en iyisi ama bunu eşime anlatmak zor:(

Kaygılarını yenmek için senin daha güçlü olman gerekiyor arkadaşım, inan bana anlattığın tip insanlar her zaman güçsüze diş geçirme heveslisi insanlar yanlış anlama gaz verme gibi bir niyetim yok.

Yok annen eşini sevmiyormuş, yok eşin ezikmiş annenin evinde oturduğu için, yok eşin maddi anlamda daralırsak annemlerle otururuz demiş geç bunların hepsini geçççç.

Sana naçizane tavsiyem hiç bir şeyi dert etmeden önce kendine bi çeki düzen ver, arkasından üniversite mezunuymuşsun bak ne güzel işte kpss ye çalış var gücünle bir işe gir kamu olsun özellikle, unutma azmin elinden hiç bir şey kurtulamaz. Sen bu saydıklarımı yapana kadar evladın kreş yaşına gelmiş olur kreşe verirsin onu da düşünme. Bak bakalım ondan sonra senin karşında kim sesini ne kadar çıkarabiliyor. Ha bunlar arsız yine konuşurlar dersen de işte o zaman masaya yumruğunu vurur, herkese gereken cevabı verirsin ve kimseye eyvallahın olmaz. Yeterki güç ve kumanda sende olsun arkadaşım.

Önce rabbine, sonra kendine güvenecek ve haydi bismillah deyip kolları sıvayacaksın.

Kaygılarını yenmek için senin daha güçlü olman gerekiyor arkadaşım, inan bana anlattığın tip insanlar her zaman güçsüze diş geçirme heveslisi insanlar yanlış anlama gaz verme gibi bir niyetim yok.

Yok annen eşini sevmiyormuş, yok eşin ezikmiş annenin evinde oturduğu için, yok eşin maddi anlamda daralırsak annemlerle otururuz demiş geç bunların hepsini geçççç.

Sana naçizane tavsiyem hiç bir şeyi dert etmeden önce kendine bi çeki düzen ver, arkasından üniversite mezunuymuşsun bak ne güzel işte kpss ye çalış var gücünle bir işe gir kamu olsun özellikle, unutma azmin elinden hiç bir şey kurtulamaz. Sen bu saydıklarımı yapana kadar evladın kreş yaşına gelmiş olur kreşe verirsin onu da düşünme. Bak bakalım ondan sonra senin karşında kim sesini ne kadar çıkarabiliyor. Ha bunlar arsız yine konuşurlar dersen de işte o zaman masaya yumruğunu vurur, herkese gereken cevabı verirsin ve kimseye eyvallahın olmaz. Yeterki güç ve kumanda sende olsun arkadaşım.

Önce rabbine, sonra kendine güvenecek ve haydi bismillah deyip kolları sıvayacaksın.

Teşekkür ederim öncelikle,allah razı olsun..Çok haklısınız kendimi toplamam lazım,şöyle olucak,böyle olucaktan ziyade hayatımı tekrar ele geçirmem lazım.O kadar sorun evlilik,işten ayrılmam,bebek iki senede herşey üst üste geldi.Bir de bu patavatsız insanların hayatımız hakkında istediklerini gelişi güzel söylemesi,eşimin beni anlamaması iyice içime kapandım.Yapı olarakta heyecanlı bir insanım,kendime güvenim sarsıldı tekrar çalışmayı çok istiyorum ama bir inançsızlık,tekrar başaramayacağım korkusu var..Evet kpss önemli bir adım olabilir..

mümkünatı yok, hepsini okumadım.
noktalama işareti yok. cümle nerde başlıyor nerde bitiyor belli değil.
gözüm ağrıdı...

çok mu zor iki nokta virgül, bir paragraf kullanmak?

gözlerim yoruldu yaa

Artık evlenmişsiniz. Anneciğiniz bu durumu kabul etsin ve o limoni olan arasını düzeltsin. Yoksa eşinize haksız olduğu halde söz söyleme fırsatı vermiş oluyor.
Eşinizin şöyle olursa orda ya da burda otururuz demesi aslında birşeylerin sinyalini veriyor ve gerilmekte haklısınız.
Eğer böyle bir durum olursa nasıl tercih yapacaksınız.
Sizin ailenize gitseniz anneniz huzur vermeyecek ve haklıyken haksız duruma düşeceksiniz.
Onun ailesine gitmenizi düşünemiyorum bile. Böyle insanlar arasında çok çok zor günler yaşarsınız. Hele bir de çocuğunuzun eğitimiyle ilgili çok da nazik davranamayacağınızı düşünüyorum.
ben de anneyim. Ve çom hoşgörülü sabırlı olmama rağmen konu çocuğum olduğnda kimseyi dinlemiyorum. Ve bazı konularda çok ısrar edildiğinde nezaket gösteremeyebiliyorum.
Evinizde yaşamaya çalışın. yapabiliyorsanız biraz para biriktirmeye çalışın. O olası kötü gün geldiğinde bir süre idare edebilirsiniz belki

Allah razı olsun öncelikle vakit ayırıp cevap verdiğiniz için..Evet gerek annemin yanında,gerekse eşimin içinden çıktığı aile yanında pek huzurlu olmuyoruz..Ben anneme benim bir kocam evim varı öğrettim aslında evim düzenim varı özelliklede yaşadığımız bir olay sonunda annem biraz sert yapıda dominant bir kadındır ve hep bekler ki eşim beni hep el üstünde tutsun, bana layık değil bari bunu kapatması için kölem olsun tarzında düşünür ve bunu çok belli eder. Ama ben ona bir dur diyebiliyorum,tabi evinde oturduğumuz sürece bu pek kolay olmuyor..Eşimdende beklediğim kendi annesine, babasına ve diğer kişilere bir dur demesi.Buda görenen şey yakın olduğumuz takdirde mümkün olmaz kaygılarım düşündükçe artıyor.Söylediğiniz gibi özellikle çocuğumu farklı yetiştirmek istiyorum,bu konuda hani misafirlikten ,mifasirliğe bile çok sorun yaşıyoruz aynı yerlerde düşünemiyorum..

böle şeyleri kendi haline bırakmalısın yoksa konuşa konuşa yıpranıyo insan. sen onun ailesiyle ilgili konuştugun sürece oda kısasa kısas yapacaktır buna emin ol. bırakın söle konuşmaları bugunuzun mutlulugunuzun tadını çıkarın. yarın ola hayrola derler ya bekleyin bakalım ALLAHIM yaşatmasın ama bigün maddi acıdan zor durumda kalırsanız bişeler düşünürsünüz bunları şimdiden düşünürsen asla mutlu olamassın. bende nişanlıyım suan annesi babasından ayrı nişanlımın hep sorun yaptım bizdemi kalcak yada ben gelin gelmem o eve ayrı ev istiyom die bunu dedikce nişanlım diretti hep annem senimi yicek otururuz nolcak maddi acıdan yardım eder bize die. ben hep mutsuz hep üzgündüm ozmanlar 10 ay oldu nişanlanalı. sonradan baktım mutsuzlugun sonu yyok düşün düşün kendime yapıyom. oturdum açık açık aşkım bu nedenden dolayı istemiyom seninle yuvam olsun istiyom seni istiyom dedm hem sen beni bakamıyomusun annenin parasını istemiyorum dedm . sakince konuştum bidahada o lafı açmadım sonradan baktım beni anladı. şimdi diyorum kendimi yedigimle kaldım. bence sende oluruna bırak. onun ailesiyle kaldıgın zman neler olcagını uygun dille anlat umarım yoluna girer herşey.

Allah razı olsun teşekkürler vakit ayırdığınız için.Evet haklısınz bıkmadan, usanmadan neler olabileceğini uygun bir dille anlatmak lazım.Sabırlı olmak nedense hep biz kadınlara düşüyor..Dişi kuştur yuvayı yapan..

çalışman gerekiyor ama şu an bebeğin küçük o yüzden ne zmn ki çalışmaya başlayacaksın o zmna kadar sabırlı ol dvmlı kendini açıklama durumuyla yorma çalıştığınız zmn ne onun ailesi ne de senin ailen size o kadar karışabilir Allah'a dua et derdi veren Allah dermanı da verir.

Evet çalışmak tek çıkış yolum..Teşekkür ederim:)

canım benim üzülme sakın Allah yol gösterir hakkında hayırlısı olsun.işten bunaldıklarında ara ara olur böyle tatsız tutsuz duurmlar üstünde durma,kendini üzüp strese sokma..allah yardımcın olsun..

canım benim üzülme sakın Allah yol gösterir hakkında hayırlısı olsun.işten bunaldıklarında ara ara olur böyle tatsız tutsuz duurmlar üstünde durma,kendini üzüp strese sokma..allah yardımcın olsun..

Allah razı olsun.Şimdiden sitrese sokamak lazım evet ama işte insan bir öyle bir böyle konuşunca eşi çok etkileniyor:( Çok teşekkürler..

cnm konunu okudun.ve a dan z ye kafamda canlandırdım inan.çünkü kardeşim de böyle kendinden çoook farklı biri ile evli.kültür farklılığı,yaşam koşulları,hayata bakış hep farklı.bu fark sadece eşin isterse kapanabilir.kenidni ne kadar geliştireceği ile alakalı.senin ailen konusunda yapman gereken şey sana eşinle ilgili söylenenleri kulak ardı edip eşine yansıtmaman.inan ki beraber olduğumuz ortamlarda anneme göz çıkartmaktan yoruldum.ama artık onu frenlediğime inanıyorum.ailene bir şekilde anlatmalısın sana yardım etmeye çalışırken zarar verdiklerini.ben anlıyorum seni inan.annenle eşin arasında denge bulamamaktan.çünkü onlarda getirdiğiniz eşleri layık görmediler size.ailenin istemediği yada size uygun bulmadığı kişi ilerde gerçekten sorun oluyor.onlar tecrübeyle ileriyi görüyorlar.yani benim çevremde böyle oldu.bide benim dikkat ettiğim kardeşim anne ve babamı çok savunurdu.ama anne ve babada olsalar onlarda kalp kırabilirler.yani ailenin haklı bulmadığın konularda aileni savunma.kendine eşini kışkırtmaktan başka bir işe yaramaz çünkü.hatalılarsa ewet hatalılar de.ama bu yaştan sonra onları değiştiremem de.duyma kocacım.boşver de.ve eşinin ailesi.duyma arkadaşım.takma kafana.senin seviyen,görgün,eğitimin belli.onlar bu farkı kapatmaya çalıştıkları için böyleler zaten.senin olgunluğun yeterli bence.tüm bunlar seni eşine layık görmemekten değil seni ona fazla görmekten.bunu zevkini çıkar cnm.ewet dışardan zor belki.ama bende nişanlıyım.allaha şükür bilgili,kültürlü insanlar.ama alınmıyomuyum.alınıyorum bazaen.susuyorum.takmıyorum.sevdiceğimede hiiç belli etmiyorum.onunda aynısını bana yaptığını biliyorum çünkü.hayat bizim hayatımız arkadaşım.seçim bizim seçimimiz.ya kabul edip yola devam edeceğiz.yada ne onu ne kendimizi değiştirmeye uğraşıp hayatımızı zindan edeceğiz.ben hep bu düşüncedeyim.anneler,babalar değişmeyecektir.önemli olan bizim bakış açımızı değiştirmemizdir.

cnm konunu okudun.ve a dan z ye kafamda canlandırdım inan.çünkü kardeşim de böyle kendinden çoook farklı biri ile evli.kültür farklılığı,yaşam koşulları,hayata bakış hep farklı.bu fark sadece eşin isterse kapanabilir.kenidni ne kadar geliştireceği ile alakalı.senin ailen konusunda yapman gereken şey sana eşinle ilgili söylenenleri kulak ardı edip eşine yansıtmaman.inan ki beraber olduğumuz ortamlarda anneme göz çıkartmaktan yoruldum.ama artık onu frenlediğime inanıyorum.ailene bir şekilde anlatmalısın sana yardım etmeye çalışırken zarar verdiklerini.ben anlıyorum seni inan.annenle eşin arasında denge bulamamaktan.çünkü onlarda getirdiğiniz eşleri layık görmediler size.ailenin istemediği yada size uygun bulmadığı kişi ilerde gerçekten sorun oluyor.onlar tecrübeyle ileriyi görüyorlar.yani benim çevremde böyle oldu.bide benim dikkat ettiğim kardeşim anne ve babamı çok savunurdu.ama anne ve babada olsalar onlarda kalp kırabilirler.yani ailenin haklı bulmadığın konularda aileni savunma.kendine eşini kışkırtmaktan başka bir işe yaramaz çünkü.hatalılarsa ewet hatalılar de.ama bu yaştan sonra onları değiştiremem de.duyma kocacım.boşver de.ve eşinin ailesi.duyma arkadaşım.takma kafana.senin seviyen,görgün,eğitimin belli.onlar bu farkı kapatmaya çalıştıkları için böyleler zaten.senin olgunluğun yeterli bence.tüm bunlar seni eşine layık görmemekten değil seni ona fazla görmekten.bunu zevkini çıkar cnm.ewet dışardan zor belki.ama bende nişanlıyım.allaha şükür bilgili,kültürlü insanlar.ama alınmıyomuyum.alınıyorum bazaen.susuyorum.takmıyorum.sevdiceğimede hiiç belli etmiyorum.onunda aynısını bana yaptığını biliyorum çünkü.hayat bizim hayatımız arkadaşım.seçim bizim seçimimiz.ya kabul edip yola devam edeceğiz.yada ne onu ne kendimizi değiştirmeye uğraşıp hayatımızı zindan edeceğiz.ben hep bu düşüncedeyim.anneler,babalar değişmeyecektir.önemli olan bizim bakış açımızı değiştirmemizdir.

Allah razı olsun dikkate alıp cevap vermişsiniz.Evet kesinlikle ailemi haklı bulup savunduğumda sorunlar bitmiyor.Kısasa kısas oluyor her şey.En iyisi haksızlar değiştiremem demek söylediğiniz gibi:) Eşimde bu sefer kendi ailesini değiştiremiyeceğini belirticek, haklı olarak .off ne bilim çok zor herkesi idare etmeye çalışmak..İnşallah güzel bir evlilik yaparsınız sizde ve kesinlikle bu aile sorunlarını yaşamazsınız çünkü senin ailen benim aileme girince işin içinden çıkılmıyor..

Allah razı olsun dikkate alıp cevap vermişsiniz.Evet kesinlikle ailemi haklı bulup savunduğumda sorunlar bitmiyor.Kısasa kısas oluyor her şey.En iyisi haksızlar değiştiremem demek söylediğiniz gibi:) Eşimde bu sefer kendi ailesini değiştiremiyeceğini belirticek, haklı olarak .off ne bilim çok zor herkesi idare etmeye çalışmak..İnşallah güzel bir evlilik yaparsınız sizde ve kesinlikle bu aile sorunlarını yaşamazsınız çünkü senin ailen benim aileme girince işin içinden çıkılmıyor..
cnm ewet oda sana bende değiştiremem diyecek.ewet kendinizi paralasanız anne ve bbalarınızın(iki taraf içinde söylüyorum)davranışlarını değiştiremeyeceksiniz.bu nedenle o neden böyle dedi,ne ima etti diye zman harcayacağınıza sevginize bakın cnm ya.biliyorum zor.ama evliliği yolunda gidenler inan bana bunu yapbilenler.kayınvaliden bişe mi dedi,iğneledi deki içinden geri iade ediyorum.kıskançlığından de.unut,sil aklından.kocişinede bişe deme.bak sen yada eşin anne babasının yaptığı saçma davranışları birbirinize mal ediyorsunuz.o davranışı sen yada eşin yapmadıki,sen yada eşin söylemediki.bu yüzden neden siz birbirinizi yiyorsunuz.yapma arkadaşım.bu dengeyi tutturanlar evliliği sürdürenler işte.aklını kullan.aileni savunma.hatalılarsa hatalılar de.sende onun ailesi hakkında bir şe deme.ben takmıyorum artık de.sen daha önemlisin benim için de canım kocam de.yok say çevrendeki herkesi.bak bu denge oturunca inan çok güzel olacak.her şey senin elinde cnm arkadaşım..

Güzelim ayni ama ayni durumlar bende de var..bende üniversite mezunuyum.benim esimde 6 kardestiler..Kalabalik bir sülaleleye gelin gitmek cok zor...Her seyiyle ayni durumdayiz..Bakis acisi,kalabaliklik,ne bileyim bir sürü sey...ben 12 yildir evliyimm.Bir cözümü yok..Sadece insanlari oldugu gibi kabul edeceksin...Ben gücümü suskunugumdan aliyorum...yada ben öyle düsünüyorumm....bilemiyorum yani..

cnm ewet oda sana bende değiştiremem diyecek.ewet kendinizi paralasanız anne ve bbalarınızın(iki taraf içinde söylüyorum)davranışlarını değiştiremeyeceksiniz.bu nedenle o neden böyle dedi,ne ima etti diye zman harcayacağınıza sevginize bakın cnm ya.biliyorum zor.ama evliliği yolunda gidenler inan bana bunu yapbilenler.kayınvaliden bişe mi dedi,iğneledi deki içinden geri iade ediyorum.kıskançlığından de.unut,sil aklından.kocişinede bişe deme.bak sen yada eşin anne babasının yaptığı saçma davranışları birbirinize mal ediyorsunuz.o davranışı sen yada eşin yapmadıki,sen yada eşin söylemediki.bu yüzden neden siz birbirinizi yiyorsunuz.yapma arkadaşım.bu dengeyi tutturanlar evliliği sürdürenler işte.aklını kullan.aileni savunma.hatalılarsa hatalılar de.sende onun ailesi hakkında bir şe deme.ben takmıyorum artık de.sen daha önemlisin benim için de canım kocam de.yok say çevrendeki herkesi.bak bu denge oturunca inan çok güzel olacak.her şey senin elinde cnm arkadaşım..

Doğru söylüyorsun herşey bizim,en önemliside benim elimde takmamayı öğrenmem lazım.Çok teşekkür ederim derdimi paylaştın çok iyi geldi allah razı olsun:)

Güzelim ayni ama ayni durumlar bende de var..bende üniversite mezunuyum.benim esimde 6 kardestiler..Kalabalik bir sülaleleye gelin gitmek cok zor...Her seyiyle ayni durumdayiz..Bakis acisi,kalabaliklik,ne bileyim bir sürü sey...ben 12 yildir evliyimm.Bir cözümü yok..Sadece insanlari oldugu gibi kabul edeceksin...Ben gücümü suskunugumdan aliyorum...yada ben öyle düsünüyorumm....bilemiyorum yani..

Öncelikle çok teşekkürler vakit ayırdığınız için.Evet kalabalık aileye gelin gitmek çok zor,helede böyle çatışmalar yaşıyorsanız..Eşimin ailesine karşı bende genelde susmayı tercih ediyorum dahada doğrusu karakterim de çok konuşkan,lafını esirgemiyen tarzında değil. karşı allaha şükür ayrı ilçelerde olduğumz için sürekli gelip gidemiyorlar.Ama biz gittiğimizde yada ayda iki üç kere geldiklerinde özellikle ailenin kadınları yönetmeye çalışıyorlar,laf sokuyorlar..Evet sesizlik en iyisi galiba

anlayamadigim bisey var!!
esinizle aranizdaki sorun yada ufak tefek tartismalar sadece aileler yuzunden mi?
kultur farki sizin icin sorun olmus.
esiniz size birebir olarak bu farktan dogan bi sorun yasatmadiysa,aranizda baska sebeplerden kaynaklanan sorunlar yoksa uzak durun ailelerden.
kendi ailenizle konusun.
bence once annenizden baslayin.
esinize karsi sadece bu sebeplerden dolayi soguk olabilir.
O artik sizin hayat arkadasiniz ve cocugunuzun babasi.
aileniz bu sekilde dusunmeli,kabullenmeli ve
daha saygili davranmali.
esinizin kendisini ezik hissetmesine sebep olacak hareketlerden kacinmali.
bunlari guzellikle konusabilirsiniz.
once kendi ailenizden baslayin ki esinizin kisasa kisas yapmasina firsat vermeyin.
bu sekilde esinizin ailesiyle de konusabilirsiniz.
eger esinizle birebir kaynaklanan sorunlariniz yoksa yazik etmeyin kendinize!!

Son düzenleme:
Doğru söylüyorsun herşey bizim,en önemliside benim elimde takmamayı öğrenmem lazım.Çok teşekkür ederim derdimi paylaştın çok iyi geldi allah razı olsun:)

cnm elbetteki derdini paylaşacağım.allahım huzur versin evine yuvana.cnm şunu unutma sen sadece kendinden sorumlusun.kendi yaptığın davranışalardan.ve eşinde öyle.siz birbirinize karşı yapmanız gerken sorumlukları bir kenara atıp senin ailen benim ailem olmuşsunuz.arkadaşım belki bana kızacaklar arkadaşlar ama artık senin ailen eşin.anne baba allah razı olsun ama onlar arkanda kaldı.anne ve babanı sahiplendiğin,onlara özendiğin kadar bide eşine özen,sahiplen bakalım nasıl olacak?nişanlım bize geldiğinde bulaşık bile yıkarken yanımda dur derim sevgilime.annemde der ki ne kadar kıymetli sevgilin var..evet derim çoook kıymetli,sesimi yükseltirim herkes duysun diye.evlilkler hep bir güç savaşı halinde sürüp gidiyor.ama işte kocasını sahiplenenler bu yolda huzurla devam ediyor.bir kardeşimin evliliğine bakıyorum,bir kuzenimin.ablam aileci,bize düşükün.kuzenim kocacı onu pohpohlar yeri gelincede anne babasına eşini savunur.anne babasının hataları içinde eşiyle tartışmaz.haklısın der eşine.hangisi daha mutlu tahmin edebilirsin.cnm yol senin yolun.seçim senin seçimin.hayatı kendine güzelleştimekten başka bir yol yok.bunlar çözümsüz sorunlar değil.hayatını en güzel sen yönlendirebirsin.benim kardeşim de boşanma aşamasına geldi.konularım var okuyabilirsin.mahvoldum,yıkıldım.ama sonra dedim ki hayat kardeşimin,seçim onun.o nekadar isterse evliliği o kadar güzel olur.ben hiç bir şey yapamam.her şey senin elinde güzel rakadaşım.güzel düşün.her lafta ima arama.gül geç.kocana,çocuğuna sevgini göster.sevgin dolsun taşsın yuvandan.seni kimse üzmeye cesaret edemesin:34:

cnm elbetteki derdini paylaşacağım.allahım huzur versin evine yuvana.cnm şunu unutma sen sadece kendinden sorumlusun.kendi yaptığın davranışalardan.ve eşinde öyle.siz birbirinize karşı yapmanız gerken sorumlukları bir kenara atıp senin ailen benim ailem olmuşsunuz.arkadaşım belki bana kızacaklar arkadaşlar ama artık senin ailen eşin.anne baba allah razı olsun ama onlar arkanda kaldı.anne ve babanı sahiplendiğin,onlara özendiğin kadar bide eşine özen,sahiplen bakalım nasıl olacak?nişanlım bize geldiğinde bulaşık bile yıkarken yanımda dur derim sevgilime.annemde der ki ne kadar kıymetli sevgilin var..evet derim çoook kıymetli,sesimi yükseltirim herkes duysun diye.evlilkler hep bir güç savaşı halinde sürüp gidiyor.ama işte kocasını sahiplenenler bu yolda huzurla devam ediyor.bir kardeşimin evliliğine bakıyorum,bir kuzenimin.ablam aileci,bize düşükün.kuzenim kocacı onu pohpohlar yeri gelincede anne babasına eşini savunur.anne babasının hataları içinde eşiyle tartışmaz.haklısın der eşine.hangisi daha mutlu tahmin edebilirsin.cnm yol senin yolun.seçim senin seçimin.hayatı kendine güzelleştimekten başka bir yol yok.bunlar çözümsüz sorunlar değil.hayatını en güzel sen yönlendirebirsin.benim kardeşim de boşanma aşamasına geldi.konularım var okuyabilirsin.mahvoldum,yıkıldım.ama sonra dedim ki hayat kardeşimin,seçim onun.o nekadar isterse evliliği o kadar güzel olur.ben hiç bir şey yapamam.her şey senin elinde güzel rakadaşım.güzel düşün.her lafta ima arama.gül geç.kocana,çocuğuna sevgini göster.sevgin dolsun taşsın yuvandan.seni kimse üzmeye cesaret edemesin:34:

Evet canım o kadar haklı sözler söylüyorsun k,i biz bu sorunlar yüzünden 2 senede çok yıprandı. Herkes evinde mutlu, huzurluyken biz sabahlara kadar kahva ettik.Hatta bir gün hiç unutmam sinirden eşim vazoyu kafasında kırmıştı,arkadaşıma anlattığımda iyiki senin kafanda kırmamış demişti:)sinirini insan eşyalardan alıyor güldüğüme bakma trajikomik olaylar...Annesinin yanında tartıştı benle sonra, bir kere de diğer aile bireyleri varken çıkışmıştı buda bu kadar oğullarına söz geçirme meraklıları olan insanları mutlu ediyor tabi gerçi bunların ne kadar yanlış olduğunu bir anlık çıkışlar olduğunu belirtti eşim bana ama onların yanında böyle olması..Söylediğiniz gibi herkes kendisi belirliyor hayatını,çözülebilir.Umarım ablanızda güzel bir sonuca,onun için en hayırlısına ulaşır.

Back