• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem yüzünden evlenmekten vazgeçmeyi düşünüyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mücadele edemeyeceksen kimseyle evlenme, bunun annesi böyledir bundan sonra bulacağının kerdeşi böyle olur. Dünürlük rutini bunu gerektirir 🤣 nişanlınla sıkı pazarlık yap, yarın annene ters cevap verdiğim zaman olur da bana tavır yaparsan anında boşanırız, ona göre evlenelim bir de boşanma masrafı yapmayalım, demelisin. Belli ki kadını kimse tutamıyor. Ama bu model dünyada ne ilk ne tek, şakayla karışık lafınınsokup susturacaksın böylesini, nişan düğün deme ver cevabını
Ben zaten bu süreçte onu fark ettim. Eş ailesiyle mücadele edecek yeteneklere sahip değilim bundan ayrılınca da başkasıyla yapabileceğimi düşünmüyorum. Bunların anasıyla danasıyla uğraşırken yaş 60a varacak.
Annesi babası ölmüş birisi lazım herhalde.

En azından eşiniz yanınızda durabiliyor. O da annesine arka çıksa çok zor durumda kalırsınız. Çocuklarının yuvalarını bozuyorlar ya akıl alır gibi değil.
Nişanlımla ayrıldığımızda ne yapacak mesela 2.ay gelip yatılı kalacağı evde otomatik iptal olmuş oluyor.
Evet eşim çok anneci değil ama yine de annesi. Benim kayınpederim çok iyi kaynanayla ayrılar. Hiç böyle değil beni arar mesela hadi gel kahve içelim sana yemek ısmarlayayım der beraber baba kız gibi gezeriz evime gelir yaptığım her yemeği över kaynana ise kusur bulur. Evlerine giderim gel sana kahve yapayım karşılıklı içelim der bana kahve yapar onda kaldığımız zaman kahvaltı hazırlardı yardım ettirmezdi ama kaynana öyle değil. Biz farklı şehirde yaşıyorduk bizi çağırırdı kahvaltıya gel eve git kahvaltı yok koyacağı bi çay bi peynir yok onu bile yapmazdı. 5 yıllık evliyim 5 kere elinden ne bir şey yedim ne içtim. Aldığımız tatlıyı bile ikram etmez ama her şeye yorumu var tatile git arar. Bir de çok iyi biri gibi sana öğüt verir

Nişanımda hiç bir şey takmadılar zaten. Nişanlık seti olurmuş ondan bile haberim olmadı benim. Maddi olarak hiçbirşeylerini görmedim. Ama diğer konulara gelince son derece geleneksellerdi.
Böyle şeyleri istediğim için demiyorum ama düğünde ne takalım diye bile sormadılar. Baksanız aşırı geleneksel aileler eşya almaya gelmek istiyorlar vs ama maddi konulardaki geleneksel tavırlar asla gösterilmiyor.
Eşya almaya giderken biz annesi gelmek istedi parasını bile biz kendimiz ödüyoruz eşyaların. Parasını ödemeyeceği eşyalara gelip neden bakacak kendi istediğimi alacam zaten dedim gelemedi. Tabi nişanlım böyle dediğimi söylememiştir. “Eslem annem yorulmasın gelmesin” dedi demiştir
Ay o kadar benzer ki sahiden özdeşim kuruyorum sen yazdıkça. Benim eski nişanlımın ailesi de aynı böyleydi özellikle kv m. Maddiyata gelince öyle şeyler mi kaldı canım derlerdi 😄 ama iş olaya karışma çifte müdahale etmeye gelince en geleneksel anne oluyordu. Bana da saçma takı seti gibi bir şey takmışlardı. Hayır taktıklarında değilim de aldıkları şey atıyorum 1 bilezik değerinde basit bir takı seti. Ucuzdu yani hem görünüş olarak hem içerik olarak maddiyat olarak. Ben takı seti istemem deyince de ama nişanda öyle hoş durmaz demişti annesi. Takı setini satsan satamazsın, bilezik taksalar en azından ihtiyacımızı görürdük mesela.
Eşyada da hiç katkıları olmadı tüm evi kendimiz dizdik az eşyayla, ona rağmen beğenmediler böyle çok sade vs dediler tarzına. Sanki yardımları olmuş gibi.

Evet eşim çok anneci değil ama yine de annesi. Benim kayınpederim çok iyi kaynanayla ayrılar. Hiç böyle değil beni arar mesela hadi gel kahve içelim sana yemek ısmarlayayım der beraber baba kız gibi gezeriz evime gelir yaptığım her yemeği över kaynana ise kusur bulur. Evlerine giderim gel sana kahve yapayım karşılıklı içelim der bana kahve yapar onda kaldığımız zaman kahvaltı hazırlardı yardım ettirmezdi ama kaynana öyle değil. Biz farklı şehirde yaşıyorduk bizi çağırırdı kahvaltıya gel eve git kahvaltı yok koyacağı bi çay bi peynir yok onu bile yapmazdı. 5 yıllık evliyim 5 kere elinden ne bir şey yedim ne içtim. Aldığımız tatlıyı bile ikram etmez ama her şeye yorumu var tatile git arar. Bir de çok iyi biri gibi sana öğüt verir
Kullanıcı adımı bir kez daha sevdim. Bazı kadınlar gerçekten diğer kadınların kurdu oluyor, amacı ne yani. Bana tamamen aşağılık kompleksinden kurtulma çabası gibi geliyor böyle gelinlerini eleştiren aşağıya çeken kendini onunla yarıştıran kayınvalideler.

Seni çok iyi anlıyorum..Ama her şey este bitiyor seni savunuyorsa savunacaksa devam et. Ama bir erkek arkanda durmazsa çok zor oluyor.Ayni şehirde 10 dakikalık mesafedeki ailem bizde gelsin kalsın diyen cahil birinden boşandım. Yani sorun kayinvalide falan değil sınırı koruyamayan este oluyor. Ama benim evlendigim kişi de nişanlılık sürecinde numara yaptı bana aileci gözükmedi bir evlendim adam anam da anam dedi olmadı. Sen kalbinin sesini dinle ama nisanlilikta yaşananlar evlilik fragmanidir.
Sondaki cümleye kalbimi bıraktım o kadar haklısınız ki

Kayınpederin neden ayrıldığı belli sizin kayınvalideden. Adam çekememiş demek ki, hayatını kurtarmış.
Benim kayınpederim de fena değil çok konuşmaz mesela, konuşunca da babadır yani mantıklı konuşur.
Nişanlım bazen annem birşey yapacak olsa bile babam engel olur merak etme diyordu eskiden.

Ay o kadar benzer ki sahiden özdeşim kuruyorum sen yazdıkça. Benim eski nişanlımın ailesi de aynı böyleydi özellikle kv m. Maddiyata gelince öyle şeyler mi kaldı canım derlerdi 😄 ama iş olaya karışma çifte müdahale etmeye gelince en geleneksel anne oluyordu. Bana da saçma takı seti gibi bir şey takmışlardı. Hayır taktıklarında değilim de aldıkları şey atıyorum 1 bilezik değerinde basit bir takı seti. Ucuzdu yani hem görünüş olarak hem içerik olarak maddiyat olarak. Ben takı seti istemem deyince de ama nişanda öyle hoş durmaz demişti annesi. Takı setini satsan satamazsın, bilezik taksalar en azından ihtiyacımızı görürdük mesela.
Eşyada da hiç katkıları olmadı tüm evi kendimiz dizdik az eşyayla, ona rağmen beğenmediler böyle çok sade vs dediler tarzına. Sanki yardımları olmuş gibi.
Maddiyat konusunda acayip modernler ama oğlumun evinde yatayım konusunda en geleneksel aileye dönüşüyorlar bir anda.
Benim kayınvalidede şey var bir de. Nişanlıma sürekli şey diyordu.
Bir komşumun yeni bebeği olmuş, annesi yıkamasını becerememiş gittim ben yıkadım.
Bir komşumun yeni bebeği olmuş, annesi emzirmeyi bilememiş gidip ben emzirmesine yardımcı oldum.
Bunların bile altı o kadar dolu geliyor ki bana. Yeni anneler beceremez diye dolduruyor sanki nişanlımı.
Verdiği örnekler hep aynı çünkü.

Ben zaten bu süreçte onu fark ettim. Eş ailesiyle mücadele edecek yeteneklere sahip değilim bundan ayrılınca da başkasıyla yapabileceğimi düşünmüyorum. Bunların anasıyla danasıyla uğraşırken yaş 60a varacak.
Hikayen o kadar tanıdık ki 😊 ben de böyle Bi kv modeli ve herseyde çok iyi anlaşmamıza sevmemize rağmen sadece annesine karşı duruşu olmayan biriyle az daha hayatımı mahvedecektim. Attım yüzüğü 🤣 severken attım hem. Dibine kadar da üzülüp depresyona girdim ve bir daha kimseyi çekemem anası danasi bitmez ben tek yasiycam kafasına girdim. 1 yıl sonra karşıma su an eşim olan insan çıktı. Onun da ailesiyle ve annesiyle sorunlar oldu fakat önceki gibi hastalıklı psikopat biri değil ve eşim dik durdu en başından beri kimseyi karıştırtmadi susturdu. Ben de bu sefer herseyi başından konuştum. Anneme bile karıştırmıyorum, değil ki kv karışsın dedim. Ben buyum istemezsen devam etmeyelim. Nettim. Beni bilerek devam etti. Ben de seviyorum diye salmadim olaylar karşısında cizgim hep netti ona göre davrandım. 1,5 yıl oldu evliyiz ve ailesi tek laf edemez. Görüşmek istemediğim için 2 kez gördüm bu zamana kadar ailesini. Komşu şehirlerdeyiz kendisi arada gider 1 gece kalır gelir. Yani diyeceğim o ki, ne istediğini bilmek kadar ne istemediğini bilmek de çok önemli. Sen de bunu öğrendin. Kendini kapatma, üzüntünü yaşa, yasını tut, bitir içinde ve ayağa kalk dimdik yoluna devam et😉 insanlar en sevdiklerini toprağa gomuyor ve hayat devam ediyor. Onu mu unutamayacaksin

Maddiyat konusunda acayip modernler ama oğlumun evinde yatayım konusunda en geleneksel aileye dönüşüyorlar bir anda.
Bir komşumun yeni bebeği olmuş, annesi yıkamasını becerememiş gittim ben yıkadım.
Bir komşumun yeni bebeği olmuş, annesi emzirmeyi bilememiş gidip ben emzirmesine yardımcı oldum.
Bunların bile altı o kadar dolu geliyor ki bana. Yeni anneler beceremez diye dolduruyor sanki nişanlımı.
Ahah sonunda gidip o emzirdi sandım ya 😂😂 öyle bi anlatmış ki aklıma başka senaryolar geldi. Böyle egoda biri ilerde babaanne de olsa çok müdahil olurdu muhtemelen, asıl soru kendi içinde çünkü onu aşamamış dışarı yansıtıyor

Hikayen o kadar tanıdık ki 😊 ben de böyle Bi kv modeli ve herseyde çok iyi anlaşmamıza sevmemize rağmen sadece annesine karşı duruşu olmayan biriyle az daha hayatımı mahvedecektim. Attım yüzüğü 🤣 severken attım hem. Dibine kadar da üzülüp depresyona girdim ve bir daha kimseyi çekemem anası danasi bitmez ben tek yasiycam kafasına girdim. 1 yıl sonra karşıma su an eşim olan insan çıktı. Onun da ailesiyle ve annesiyle sorunlar oldu fakat önceki gibi hastalıklı psikopat biri değil ve eşim dik durdu en başından beri kimseyi karıştırtmadi susturdu. Ben de bu sefer herseyi başından konuştum. Anneme bile karıştırmıyorum, değil ki kv karışsın dedim. Ben buyum istemezsen devam etmeyelim. Nettim. Beni bilerek devam etti. Ben de seviyorum diye salmadim olaylar karşısında cizgim hep netti ona göre davrandım. 1,5 yıl oldu evliyiz ve ailesi tek laf edemez. Görüşmek istemediğim için 2 kez gördüm bu zamana kadar ailesini. Komşu şehirlerdeyiz kendisi arada gider 1 gece kalır gelir. Yani diyeceğim o ki, ne istediğini bilmek kadar ne istemediğini bilmek de çok önemli. Sen de bunu öğrendin. Kendini kapatma, üzüntünü yaşa, yasını tut, bitir içinde ve ayağa kalk dimdik yoluna devam et😉 insanlar en sevdiklerini toprağa gomuyor ve hayat devam ediyor. Onu mu unutamayacaksin
20 yaşından beri onunla beraberdim. Tüm üniversite zamanımı onunla yaşadım. Ne vardı ki 2.ay yatılı kalma planları yapan bir annesi olmasaydı. Ruh hastaları gerçekten.

Kullanıcı adımı bir kez daha sevdim. Bazı kadınlar gerçekten diğer kadınların kurdu oluyor, amacı ne yani. Bana tamamen aşağılık kompleksinden kurtulma çabası gibi geliyor böyle gelinlerini eleştiren aşağıya çeken kendini onunla yarıştıran kayınvalideler.
Benim annemde kaynana böyle değil ki ben misafir çok severim öyle 4-4lük ev hanımı asla değilim ama misafir severim gelince oturur sohbet ederim kaynana da geldiğinde her zaman yemek yedirdim güler yüzlüyüm mesela. Çekemiyor bu açık. Maddi durumumuz iyi bunu çekemiyor. Destekçisi değiliz. Mutluyuz. Eşimin babası ve babasının eşiyle iyiyiz bunu istemiyor. Kimse yok çevresinde yeğeni sözüne bizi çağırdı onu çağırmadı sadece bana kötü değil. Akrabaları da sevmiyor. Başkası olsa o kadını baştan evine almazdı.

Ayrıldığını mesajı yazdıktan sonra gördüm. Hakkında hayırlısı olsun ama ben üzüldüm açıkçası, 2 3 aydır sesi çıkmıyormuş kadının, belki gerçekten susturacaktı.

Bende bu modelin beş katı bir anne var, gelin damat erkek kız evlat hep beraber veriyoruz ağzının payını susuyor. Arada hortluyor yine paylıyoruz yine susuyor. İyi düşün tart, adama da kendine de yazık etme. Ha barış demek istemiyorum ama doğru kararı verdiğinden emin ol.

Erkek kısmı evlenince anneci oluyor
Kaynana herşeyine karışacak bunu kabülleniyorsan ve bunun için savaşa hazırsan evlen , pek huzur veren bir kaynana profili göremedim
Ben bu kaynana ile huzur bulamam diyorsan nişan at ,bence

Herkese selam.
Ben nişanlıyım şuan 25 yaşındayım. 3 ay sonra evleneceğim.
Uzun olursa çok özür dilerim şimdiden.

Nişanlımın annesiyle başından beri bazı sorunlar yaşadık. Daha doğrusu o saçma sapan laflar etti.

Olayları kısaca yazacağım.

İlk vukuatımız sevgililik zamanında yaşandı. Dişim ağrıyordu dişçiye gidip geliyordum o sıralar annesi beni sözde geçmiş olsuna aradı. Geçmiş olsun dedikten sonra “Sen bu acıya bile dayanamıyorsun nasıl çocuk doğuracaksın” dedi. Ben o an algılayamadım üniversite öğrencisiydim zaten daha gülüp kapattım, telefonu kapatınca söylediği şeyi algılayabildim anca.

Sevgililik dönemimizdeyken onu aramadığım ile ilgili, sevgilimin kardeşinin (10 yaş küçük benden) doğum gününü kutlamadığım ile ilgili şeyler söylüyordu sevgilime. Mesajda şans eseri gördüm bir kez. Sonra sevgilim 1 kez “annemi ara sıra ararsan çok mutlu olur” dedi. Bende aramayacağımı kendi annemle bile zorunda olmadıkça telefondan konuşmadığımı söyledim konuyu kapattı bir daha ara demedi hiç 5 senedir ilişkimiz var.

Sonra nişanım geldi :) Nişanımda arka süsleme istemiyordum. Sade olsun istiyordum annesi beni yüz kere aradı süsleme yaptır diye. O sıralar ablamın düğünü vardı. Beni arayıp “Ablanın düğünü var diye mi yaptırmıyorsun,istersen seç en ucuzundan ben yaptırayım” dedi. Bende gidip inadına en gösterişli en pahalı olanını yaptırıp kendim ödedim parasını. Çünkü gerçekten paramız yokta yaptıramıyoruz zannediyordu ve bunu demekten hiç çekinmiyordu.

Ablamın düğünü oldu sonra. Saçımı çok hafif bir dalga yaptırmıştım. Açılmış gibi duran bir dalga. Beni gördüğü ilk an “Saçın hiç olmamış, dalgaları bozulmuş” dedi herkesin içinde. Görümcem sağolsun aklı başında biri. “O az dalga istediği için öyle yaptırdı,bozulmadı” dedi. Benim bir şey dememe gerek kalmadı.

Bu olayların bazılarını sevgilim duydu bazılarını duymadı. Duyduklarına da herhangi bir tepki vermedi. Hatta sonradan sorduğumda neden tepki vermediğini duymadığını başka bir şeye odaklandığını söyledi.

En son onlara gitmiştik. Laf arasında çocuğunun evine çekinmeden gidip kalacağını, hatta 2.ay bizim evimize yatılı geleceğini söyledi.

Bende filmler koptu zaten “Yeni evlilerin evine gidilmez” dedim. “2.ay yeni evli olmazsınız ki” dedi. Bende “20 sene yeni evli olacağız böyle giderse biz” dedim. Sevgilim de tepki verdi o an “2.ay yatılı mı gidilir anne” diyerek ama genelgeçer bir şey söyledi bana göre. Direkt uyarma yapmadı sadece bunu yapmamak gerek tarzı genel bir yorum yaptı.

Kendisi normal ilişkilerinde de bu tarz şeyler yapıyor kayınvalidem. Örneğin halasının oğlunun düğününde damada gidip “Gelin senden yaşlı mı çok yaşlı duruyor” demiş.
Yine bir akrabasına kız yeni doğum yaptığında “senin de doğum yapınca iyice boyun kısaldı” demiş. Kız gelip “Bana diyordun da senin gelininin de boyu kısaymış” dedi benim için. 😂 Onun yüzünden bodyshaming yaşadım bir de. 😅😅😅

Beni de sık arıyordu eskiden. Ben onu hiç aramıyorum. Sevgilime “Sık sık görüşürsek samimi oluruz” demiş annesi 😅
Sevgilim de onu sık sık ararsanız samimi olamazsınız asıl,onunla samimi olmak istiyorsanız aramayın, demiş.

Annemi çekip konuştum karşıma. Artık en ufak birşey derse beni bulur karşısında diyor nişanlım. Ama ben o kadar soğudum ki.
Evlendikten sonra nişanlım ya bir de ondan taraf olursa diye çok korkuyorum. Sevgilim annesinin kötü biri olduğunu düşünmüyor bu arada sadece nerde ne konuşulması gerektiğini bilmiyormuş. Öyle söylüyor.

Artı olarak nişanlımın dedesi ölmüştü. Nişanlımın babasına haber geldi. Kayınvalidem kayınpederime “Otur,yemeğini ye de öyle gidersin” dedi. (kendi kvsini hiç sevmiyor)
Sonra “hiç ölecek gibi değildi dün öyle yemek yiyordu tıka basa,ölecek günü buldu adam” dedi. Benim kanım çekildi gerçekten söylediklerine. Görümcem kavga etti annesiyle nasıl konuşuyorsun sen böyle diye.

Ama nişanlım yine de annesini normal buluyor. Yani her yaptığına bir açıklaması var. “Nerde ne konuşulduğunu bilmiyor, cahil”vs diyor. Asla “hatalı” diyemiyor.

Görümcem ve kayınpederim iyi insanlar bu arada.

Nişanlımla da güzel bir ilişkimiz vardı annesiyle iletişimimi geliştirene kadar. Beraber yaşadık uzun süre ev ortamında da güzel vakit geçiriyoruz.
Ama evlenmekten korkuyorum artık sanki huzurum bozulacak annesi yüzünden. Hatta bir ara hiç evlenmesekte ailesiyle görüşmek zorunda kalmasam beraber yaşamaya devam mı etsek diye bile düşündüm.

Yorumlarınızı merak ediyorum sizce ne yapmalıyım ?
Benzerlerini yaşamış biri olarak söylüyorum devam ederseniz işiniz çok zor. Benim eşimde nişanlıyken duymadım , etmedim , kimse sana bir şey diyemez derdi. Demedikleri kalmadı, yanımda cansız mankenden farksızdı. Hiç bir şey yapmasanızda laf sokarlar, misal ben iletişim kurmak adına bir araya gelince sohbet ediyordum. Akrabalarından biri gelinini sevdim sohbeti hoş demiş ay evet hiç susmaz demiş ona kv. Bunu da aynı sizin kv gibi kendisi söyledi bana 😂 sonrasında konuşmamaya başladım niye konuşmuyorsun oldu. Koca tarafına yaranamazsın. Eşim aynı nişanlınız gibi olduğundan mesafe koydum arama ailesiyle. Senede bir gidersem giderim çağırırlar o da . Kavgalarımız hep ailesi yüzünden olur , bunları düşünerek hareket edin derim. Yaşını başını almış nerde ne konuşacağını bilmeyen insanlarla uğraşılmaz.

Benim annemde kaynana böyle değil ki ben misafir çok severim öyle 4-4lük ev hanımı asla değilim ama misafir severim gelince oturur sohbet ederim kaynana da geldiğinde her zaman yemek yedirdim güler yüzlüyüm mesela. Çekemiyor bu açık. Maddi durumumuz iyi bunu çekemiyor. Destekçisi değiliz. Mutluyuz. Eşimin babası ve babasının eşiyle iyiyiz bunu istemiyor. Kimse yok çevresinde yeğeni sözüne bizi çağırdı onu çağırmadı sadece bana kötü değil. Akrabaları da sevmiyor. Başkası olsa o kadını baştan evine almazdı.
Dümdüz kötü kadın işte. Sorunu sırf geliniyle değilmiş ki bu da bir şeyleri gösteriyor. Geçinilen ve kolay geçinen insan olmak lazım. Siz mutluysanız bunu kıskanıp haset ediyosa o anne de olsa hasetçidir. Allah hasetçilerden uzak tutsun bizleri.

20 yaşından beri onunla beraberdim. Tüm üniversite zamanımı onunla yaşadım. Ne vardı ki 2.ay yatılı kalma planları yapan bir annesi olmasaydı. Ruh hastaları gerçekten.
Valla böyle durumlarda erkeğin duruşu ilişkinin devamını belirler. 5 yılını vermişsin kolay değil fakat evlilik yapıp belki çocuk verip Bi de ayrılmak daha zor. Belki de hayırlısı budur. Böyle psikolojik sıkıntılı tiplere Bi ömür harcanmaz gerçekten. Benimkinde de saçlarım uzundu ve sözlüm seviyordu diye saçını uzatmaya başlayıp benim saçım mi güzel onunki mi demişti düşün 🤣 bunu asla unutamıyorum çok olay oldu da bu aşırı komik gelmişti 🤣

Ahah sonunda gidip o emzirdi sandım ya 😂😂 öyle bi anlatmış ki aklıma başka senaryolar geldi. Böyle egoda biri ilerde babaanne de olsa çok müdahil olurdu muhtemelen, asıl soru kendi içinde çünkü onu aşamamış dışarı yansıtıyor
Egosundan ziyade hafif hafif işliyor da bebeğiniz olunca karın beceremez bak kimse beceremiyor diye. Erkeklerin kafası kalın empoze ediyor ki çocuk doğurursam gelip yatılı kalsın bizde.
Bizim evde ne var acaba bu kadar yatılı kalmak isteyeceği. 😂 Daha evi bile tutmamıştık belki leş bir eve oturacağım ama farketmez her türlü gelir

Benim kaynanam düğünümde sadece 1 çeyrek taktı 🤣 ev yaptırdık al bu da anmalık diye 1 bardak almadı. Memur annesi babasıyla yaşıyordu ev kira geliri var. Hani desem ki geleneksel bunu yaptı bu yüzden beklentisi var. Suç benim kabul ettim yok. Kayınbabam milyonluk arsasını verdi evi yaptırdık parke kapı pencere aldı altın aldı düğün yaptı o bile gelinnnnnn aldımmmm her şeye karışırım demez. Bir bardak su istemiş değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X