• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem ve Görümcem Üstüme Yürüdü

Olay cok kotu olmus keske olmasaydi. Ailen onlari aramamakla iyi yapmis cunku olay buyur ve sizi bile suclu cikarabilirler. Su an bence ailenin muhattabi esin. Annen degil baban arasin esini ama kavga etmede n tartismadan fakat arkanda olduklatini da belli etsin. Genelde erkekler olay bitse bile kadinin ailesine kin bileyebiliyor. Dozajini cok iyi ayarlamasi lazim babanin.

Bunlar anne abla işte..
Yerinizde olsam bir daha asla muhattap olmam onlarla. Eşiniz de muhtemelen belli bir süre sonra size saracak gelip gitmiyorsun diye. Çünkü daha yeni olay yaşanmış hemen size barışırsın değil mi diyor.

Bir arkadaşım var %90 aynı anlattıklarınız. Onun eşi de aynı ailesine karşı eşini çok savunurdu falan sonradan doldurușlarına geldi ve şu an tam tersi oldu. Eşini sürekli tersleyen, ailesine karşı savunmayan biri oldu ve arkadaşım çok mutsuz bir gelecek göremiyor evlilikte.

Ben eşimin annesiyle görüşmüyorum, bundan sonra büyük konuşmayım ama görüşmem de. Eşim anlayışlı benim hiç bir şey demiyor çünkü onda biliyor annesini. Bizim için sorun olmuyor şimdilik inşallah olmaz da.

Ailesine çok çok bağlı biri. Her dediklerini yapar. Benim kafamı bulandıran bu. Evi terkettikten sonra, ağlıyorum ben. Ağlarken diyor ki; "ben hadi affederim neyse de sen ömür boyu kinleneceksin.." kafam çok karışık. Çocuk yapmamak tabiki şuan ki tek kesin kararım. Bundan sonrası nasıl olur kestiremiyorum
Daha simdiden bu kadar herseye mudahil olan kaynana, torun olunca gor bak neler eder. Kaynanasiyla bal kaymak olanlar dahi lohusalikta kanli bicakli oluyorlar. Temel sorun; anneye bakici muamelesi yapilmasi. Torun bizim torunumuz, cok konusma emzir gec bir koseye muamelesi yapan cok var. Bu konuda cok dikkatli olmani tavsiye ederim. Suan bir zorlaniyorsan bebek olunca on kat daha fazla zorluk oluyor.

E bana niye sinirlendin simdi:))) anasinin ustune yuruyecek kadar yok sayan aileyi sence torun gormeden ali koyacak bir durum varmi?

Kadin dirense kocayla papaz olacak
Evlilikte aile iliskilerinde o is oyle olmuyor pek olsa herkes bu kadar konu acmazdi sanirim
Baba kisisi anneminde torunlari gorecekler diyor,cocugun kok aile birliginde buyumesi gerek herkesle iletisimi olsun sevgi alsin kuzen bilsin deniliyor vs vs teferruatli yani

Ya mesafeli gorusup devam edicek,ask mask hepten bitip tahammulsuzluk baslayinca cocukla tehdit edilerek ayrilacak (cocugu vermeyiz kacirirz alamazsin vs vs )

ya cocuk yapmayacak bu sekilde devam edecek
Veya yoluna bakacak 26 yasindaymis

Secim kendinin biz ne diyelim tablo ortada..
Ya kusura bakmayin size sinirlenmedim aslinda. Olaya sinirliyim biraz aslinda ic dokmek gibi olacak ama babam vefat ettiginde cok kucuktum annemi eziyorlardi o zamanlar aklim ermezdi tabi ama babamin vefatiyla detayada gerek yok annemin ustune yuruyup tartakladiklarini hatirliyorum tam bir travma benim icin. Tabi yillar sonra torunum torunum bizim soyumuz diye kiymete bindik. Allaha sukurki o gune kadar ezilen annem dik durdu bizi yollamadi onlara tatillerde bir iki yollasada ne oldu adam gibi bakmazlardı. Demem o ki anasina saygi duymayan torunu sevemez arkadas hem bakmak yanagini,sacini sevmek gibisinden hem gonulden sevme anlaminda anlatabildim sanirm. Cocugun akli erince hem babasina kiziyor hem normalde sevecegi dede neneden soguyor. Kadin kendine deger vermeli arkadaslar.kendini sevmeli ezdirmemeli. Ama torun sonucta onlarin soyundan vs bos laf geliyor bu konuda bana.

Ama sizin eşiniz bu kararınıza saygı duyuyor değil mi?.Konu sahibinin eşi böyle bir şeyi kabul edecek biri gibi gelmedi bana .Aksine kin güdüyor diye eşindrn soğuyacaktır.Şimdiden ya barışmazsa diye yanmış tutuşmuş
Başta tavır yaptı ama ben kararımdan geri dönmedim. Çocuğumuz yoktu o zamanlar. Nasıl olsa beni bağlayacak çocuk vs yok diye, boşanırız sen ailenle koyun koyuna yaşarsın dedim. Haliyle boşanmamayı seçti.

Pekala eşiniz? Problem yapmıyor mu? Sorun çıkmıyormu

Başta sorun oldu. Ben taviz vermedim. Seni doğurup büyüten onlar, seni asla engellemem. Ama henüz 2-3 senedir tanıdığım bir aileye kendimi ezdirmem. Onlar senin annen baban benim değil, bu yüzden mecbur değilim dedim.
Uzatınca ayrılalım, herkes ailesiyle yaşasın deyince bir daha ısrar etmedi. Şimdi 3 çocuğumuz var. Eşim ailesiyle görüşür, ben görüşmem. Çünkü baskı yaparsa çocuklarımı da alıp giderim, bilir.

Yani sizin sonuna kadar kararlı durmanız gerekiyor.

Evet ben Türkiye. Dilleri kültürleri farklı. Eşim türkiyeli gibi. Problem olmadı eşimle aramızda kültürlerine uymaya çalıştım. Fakat ailesi maalesef
Bu arada babanız eşinizle anlayacağı dilden konuşsun mutlaka.
Eşinize bir büyüğün dur demesi lazım.

Bu arada kv de benim üzerime yürümüştü -ki ben bir vursam yerin yedi kat altına inerdi :))- eşime döndüm ve;
eğer bir daha aynı davranışa maruz kalırsam anneni değil seni suçlarım ve hayatımdan çıkarırım. Sen dahil herkes ayağını denk alsın dedim. Anneme aratıp aynı şeyleri ona da söylettim.

Çünkü aileden gizleyince kocalar onlardan korktuğumuzu sanıyor. O yüzden aileniz eşinize münasip bir dille haddini bildirsin.

Evet ben Türkiye. Dilleri kültürleri farklı. Eşim türkiyeli gibi. Problem olmadı eşimle aramızda kültürlerine uymaya çalıştım. Fakat ailesi maalesef
Benim bir arkadas agirlikli olarak o grupla calisiyor kulturlerinede biraz hakim
Onlarda kaynanalik kp lik olaylari bizedekine gore x3 derdi birde belli yas uzeri kadinlari sert ve dikta oluyor
Evlenselerde herkes onlarin dedigini yapmak zorunda
Severken bile azarlar gibiler demisti

Ondan sordum
Hayirlisi olsun hakkinizda

Ya kusura bakmayin size sinirlenmedim aslinda. Olaya sinirliyim biraz aslinda ic dokmek gibi olacak ama babam vefat ettiginde cok kucuktum annemi eziyorlardi o zamanlar aklim ermezdi tabi ama babamin vefatiyla detayada gerek yok annemin ustune yuruyup tartakladiklarini hatirliyorum tam bir travma benim icin. Tabi yillar sonra torunum torunum bizim soyumuz diye kiymete bindik. Allaha sukurki o gune kadar ezilen annem dik durdu bizi yollamadi onlara tatillerde bir iki yollasada ne oldu adam gibi bakmazlardı. Demem o ki anasina saygi duymayan torunu sevemez arkadas hem bakmak yanagini,sacini sevmek gibisinden hem gonulden sevme anlaminda anlatabildim sanirm. Cocugun akli erince hem babasina kiziyor hem normalde sevecegi dede neneden soguyor. Kadin kendine deger vermeli arkadaslar.kendini sevmeli ezdirmemeli. Ama torun sonucta onlarin soyundan vs bos laf geliyor bu konuda bana.
Sinirlenme konusunda takildim size kusura bakacak birsey yok:KK24:

Ayni fikirdeyim haklisiniz annenizede sorsak onca yasanmisliktan yipranmadan sonra zamaninda bosansaydim belkide demistir icten ice
Babanizida Allah rahmet eylesin

İste sorunlu insanla saglikli iliski olmuyor er yada gec kopuyor iliskiler.
Bir ornekte sizin yasadiklariniz
Ama erkek ailem diye tutturuncada o bahsedilen mesafe duzlemini yakalamak pek mumkun degil.

Konu sahibi bunuda dusunerek kararini alacak onun icin belirttim bende
Sevgiler🌸

Ailesiyle görüşmeyip mutlu olan aile tanıyorum. Zaten güzel çözmüşsünüz. Kararsız olmanız normal. Biraz akışına bırakın.

Benim bir arkadas agirlikli olarak o grupla calisiyor kulturlerinede biraz hakim
Onlarda kaynanalik kp lik olaylari bizedekine gore x3 derdi birde belli yas uzeri kadinlari sert ve dikta oluyor
Evlenselerde herkes onlarin dedigini yapmak zorunda
Severken bile azarlar gibiler demisti

Ondan sordum
Hayirlisi olsun hakkinizda
Evet tam anlamıyla o biçim. Çok diktatör. İnsanınlıktan payını almamıs insanlar...

Onlar size karışamazlar, ister ev tutarsınız, ister nerede istiyorsanız orada yaşarsınız. Hem ne kadar büyük terbiyesizlik oğullarını değiştirmişsiniz. Söyleyecek laf bulamıyorum, buluyorum da yazamam. Siz haklısınız, ben olsam ben de görüşmem ki ben çok toleranslı bir insanımdır, eş ailesidir, anne babadır, büyüğümdür der affederim ama böyle bir şeyi kolay kolay affedeceğimi sanmam. Siz eşinizin ilişkisine karışmayın, o isterse affetsin görüşsün tabi ki ama sizi zorlamasın. İleride ne olur bilmiyorum hatalarını anlayıp gönlünüzü almak isteyebilirler o zaman içinizden geliyorsa görüşürsünüz, gelmiyorsa görüşmezsiniz. Ama sadece bu yüzden boşanmayın bence.

Şuan biraz tavırlıyım eşime. Bazı şeyleri unutmuş gibi davranıyor. Sanki kabulleneceğimi düşünüyor. Ben kendimi o kadar kötü hissediyorum ki, gerek üstüme yürünmesi, gerek haksızlık ve iftira. Anneme gitmek istiyorum orda kalmak istiyorum. Bir yandan ev tasıma olayı var bir yandan kurban kesme durumu var. Şuanlık idare edicem yapacak birşey yok. Bir anda hersey düzelmiyor ve bozulamıyorda

Çok haklısınız ama bu aile öyle bir aile ki , annem aramazsa arkamda kimsem yok anlatamıyorum korkuyorum sanıp iyice üstüme gelecekler diye anlattım. Sonucta onlar bir gün yüz yüze gelince annem çok iyi davranmasını istemem bilsin isterim. Tavrını takınsın isterim haksız mıyım sizce . Teşekkürler bu arada😔

Haksızsınız. Eğer bir gün yüzyüze gelirlerse bu siz de yüzyüze bakıyorsunuz demektir, siz kabullenip devam ettiyseniz annenizin tavır göstermesi asıl saçma olur, ortamı gerer ki siz bu davranışınızla gelecekte buna sebep olacaksınız. Siz belki affedersiniz ileride eşinizin hatrı için vs ama anneniz affetmez. Olayı kendi ailenize taşımakla hata etmişsiniz. Çocuk değilsiniz ki anneniz sizi savunsun. Üstünüze geldiklerinde baş edemeyeceğinize inanıyorsanız evlenmeseydiniz keşke, o olgunlukta değilsiniz anlamına gelir bu. Öyle bir durumda illa biri arkanızda olacaksa bu kişi eşiniz olmalı.

Annenize gitmeniz de büyük yanlış olur. Kendi evinizi boşanmak niyetiniz yoksa terk etmeyin yoksa ciddiyeti kalmaz evden gitmenin.

Haksızsınız. Eğer bir gün yüzyüze gelirlerse bu siz de yüzyüze bakıyorsunuz demektir, siz kabullenip devam ettiyseniz annenizin tavır göstermesi asıl saçma olur, ortamı gerer ki siz bu davranışınızla gelecekte buna sebep olacaksınız. Siz belki affedersiniz ileride eşinizin hatrı için vs ama anneniz affetmez. Olayı kendi ailenize taşımakla hata etmişsiniz. Çocuk değilsiniz ki anneniz sizi savunsun. Üstünüze geldiklerinde baş edemeyeceğinize inanıyorsanız evlenmeseydiniz keşke, o olgunlukta değilsiniz anlamına gelir bu. Öyle bir durumda illa biri arkanızda olacaksa bu kişi eşiniz olmalı.

Annenize gitmeniz de büyük yanlış olur. Kendi evinizi boşanmak niyetiniz yoksa terk etmeyin yoksa ciddiyeti kalmaz evden gitmenin.
İşte yanlış anlıyorsunuz. Onlar bu kafada değil. Onlara göre çocuk evlense bile ailesi hep arkasındadır. Ki eşimede bunu uyguluyorlar. Benim ailem bunlara arayp sövmezse daha da ileri gidilir diye korkuyorum. Ben cevaplarını verdim. Lakin anladıkları dil baska bir dil. Kültürleri farklı yukarda ki arkadasında dediği gibi bizde aile bağı ne ise onlarda x3. Ailesinin umrunda değil anlaşılan deyip ileride daha kötüsüne imkan vermemek istiyorum.(kaldı ki ailemin bilmesinde hak var, karşı karşıya geldiklerinde ailemin tavırlı takınmaması onların bu yaptıklarını körükleyebilir)

Şuan biraz tavırlıyım eşime. Bazı şeyleri unutmuş gibi davranıyor. Sanki kabulleneceğimi düşünüyor. Ben kendimi o kadar kötü hissediyorum ki, gerek üstüme yürünmesi, gerek haksızlık ve iftira. Anneme gitmek istiyorum orda kalmak istiyorum. Bir yandan ev tasıma olayı var bir yandan kurban kesme durumu var. Şuanlık idare edicem yapacak birşey yok. Bir anda hersey düzelmiyor ve bozulamıyorda

Bu iş yürümez ben size söyliyim üzgünüm.
Sakın çocuk yapmayın.
Benim üstüme yürüyecekler eşim de gelecek diyecek affedersin değil mi üstelik kendisi de iki güne unutacak öyle mi?
Bu adam seni görüştürmek isteyecek sen istemedikçe hırçınlaşacak ailesine daha da bağlanacak bunları yaz bir kenara.

Bu iş yürümez ben size söyliyim üzgünüm.
Sakın çocuk yapmayın.
Benim üstüme yürüyecekler eşim de gelecek diyecek affedersin değil mi üstelik kendisi de iki güne unutacak öyle mi?
Bu adam seni görüştürmek isteyecek sen istemedikçe hırçınlaşacak ailesine daha da bağlanacak bunları yaz bir kenara.
Evet düşüncem tam olarak bu.peki ben şuan ne yapmalıyım. Hemen boşanamam bir birikimim yok. Biraz sabırmı etmeliyim? Gidişatamı bakmalıyım

Ben görüşmüyorum eş ailesiyle. Üstüme yürüme falan olsa herhalde kan çıkarırdım karakolda biterdi. Bana psikolojik şiddet ve hakaret edildi mesajla 1,5 yıllık evliyim 1 senedir görüşmüyorum görüşmeyide düşünmüyorum kendi adıma çokta mutluyum. Misal bayramları ne arıyor ne gidiyorum hakediyorlar sonuna kadar çocukta düşünmüyorum

Bu arada babanız eşinizle anlayacağı dilden konuşsun mutlaka.
Eşinize bir büyüğün dur demesi lazım.

Bu arada kv de benim üzerime yürümüştü -ki ben bir vursam yerin yedi kat altına inerdi :))- eşime döndüm ve;
eğer bir daha aynı davranışa maruz kalırsam anneni değil seni suçlarım ve hayatımdan çıkarırım. Sen dahil herkes ayağını denk alsın dedim. Anneme aratıp aynı şeyleri ona da söylettim.

Çünkü aileden gizleyince kocalar onlardan korktuğumuzu sanıyor. O yüzden aileniz eşinize münasip bir dille haddini bildirsin.
Alkisliyorum sizi.

Ben görüşmüyorum eş ailesiyle. Üstüme yürüme falan olsa herhalde kan çıkarırdım karakolda biterdi. Bana psikolojik şiddet ve hakaret edildi mesajla 1,5 yıllık evliyim 1 senedir görüşmüyorum görüşmeyide düşünmüyorum kendi adıma çokta mutluyum. Misal bayramları ne arıyor ne gidiyorum hakediyorlar sonuna kadar çocukta düşünmüyorum
Tebrikler başarabilmişsiniz. Bundan sonra bende kesinlikle suratlarına bile bakmam ama arada ailesine bağımlı eş kişisi çok düşündürüyor

Back
X