Kayınpeder

Anladım çok zor kpderle yasamak,e çocuk düşünüyorsanız.bu adamın evine gidince o ev size zindan olacak çocuk olunca,her yönden sıkıntılı.
Valla kedilerim vardı onları da komşuya emanet ettik, o da var söylemedim; kp kediye de çok huylanıyor. Hayır eşimle ikimiz de çocuk düşünmüyoruz. Allahtan ki kp ve kv bu konuda anlayışlı, torun falan demiyorlar. Biliyorlar oğullarının çocuk istemediğini, sadece evlenirken "Sen çocuk istemiyorsun ama gül anne olmak isterse engel olma" demişler eşim "O da istemiyor" demiş bir daha konu etmediler. Kızlarından bir torunları var. Eşim de tek erkek evlat çocuk isteseydi sorun olurdu gerçekten.

Siz hatalisiniz. Ne istedilerse yaptiniz. Artik esiniz dahi resti cekmenin zamani geldi.
Dip boyanizi yaptirin. Papatya cayi icin sakinlesin. Uzak durun k.p gorumce her neyse.

Hep beraber pazara gitmek de neyin nesi.. biraz gariplik var bu yaşantıda zaten. Madem rahatsız gelip bir ay kalmasın evinizde. Sizde bir ay gitmeyin. Ben olsam gitmezdim
Kp pazara gitmeyi seviyor, biz de götürdük iste. Aynı şehirde yaşasak böyle sorun olmayacak yine görüşeceğiz ama kp kendi evine gidip yatacak rahat rahat, kv'de de istediği zaman gelir gider ama böyle uzak olunca, karayolu ile 17 saat, uçak desen kp'in uçak fobisi var, eşim uçak biletini aldı da emrivaki yaptı yoksa binmezdi uçağa arabayla gelecekti. Sakinleştirici ilaç içirmişler de öyle bindirmişler kp i uçağa, e havaalanından eve de uç saat yol, hal böyle olunca üç gün kalınmıyor daha uzun kalınıyor. Biz de bu sefer bir ay kalmayacağız 2 hafta kalacağız. Kv sordu niye o kadar az kalıyorsunuz diye? İşlerimiz var dedik.

Siz hatalisiniz. Ne istedilerse yaptiniz. Artik esiniz dahi resti cekmenin zamani geldi.
Dip boyanizi yaptirin. Papatya cayi icin sakinlesin. Uzak durun k.p gorumce her neyse.
Sağol, sakinleştim artık. Dip boyamı da yaptırdım :) şanslıyım ki beyazlarım yok, aksi halde yaptırmama lüksüm olmazdı. Saçım siyah, küllü kahveye boyuyorum. Boya zamanı gelince uçlar açılıyor dipten de siyah biraz garip bir ombre gibi duruyor ama beyazlar olsaydı fenaydı..

Kayinpederiniz her hangi bir ruh sağlığı uzmanina başvurdu mu? Tedavi oluyor mu? Ben anlattiklarinizdan herhangi bir tedavi olmuyor diye anlıyorum.Sizin ve eşinizin kayinpederinizi "rahat ettirmek için yaptığınız" i düşündüğünüz şeyler onun rahatsızlığını normallestirip obsesyonlarinin sayısını arttirir.Ruhsal yönden sağlıklı olmayan birisinin verdiği tepkilerin ,gösterdiği tavırlarin da pek saglikli olmaması olağandir.

Kayinpederinin icin uzuldum ama oyle birini memnun etmek cok zor adi üstünde hastalık cunku onun aklından geçen biseyi tahmin edip uygulayamazsin

Doğru diyorsunuz da adam 73 yaşında bir sürü de ilaç içiyor zaten. kişiliği böyle yani bu yaştan sonra zor.

bu adam hasta etmiştir kadıncağızı, çekilcek dert değil. Şeytan iyi makaraya almış onu vesvese deryasında yüzüyor, etrafını da yıpratıyor. Psikolojik hasta, gitsin tedavi olsun. Ayrıca eşinizin size, ben hazır değilim sen hazırım mı dedin diye çemkirmesine de ayrı sinir oldum. Babasını eylesin size çemkireceğine.

galiba kp'de buna sinir oldu.

Gitme bile derim sana kocanda sende gercekten cok iyisiniz kendinden kimse icin vazgecme

galiba kp'de buna sinir oldu. Zaten eşime de pazara gittiğimizde demiş "sinirlisin, sabahları kalktığında surat asıyorsun, eşin sana yumurta ister misin? diye soruyor sen cevap bile vermiyor homurdanıyorsun" demiş. Eşim sordu bana böyle mi yapıyorum? diye ben de evet dedim, çünkü eşim sabahları erken kalkmayı hiç sevmez o dönemde mecburen kalkıyordu hatta ben uyandırıyordum onu "sofraya gel ayıp olacak herkes kalktı" diye. Halbuki uyusun dimi bana ne annesi babası kaldırsın eğer çok istiyorlarsa. Onun ayıbını da ben mi düşüneceğim. Ama işte kaptırmıştım kendimi mükemmel olmaya.

Böyle sorunlu ailelerle görüşmem. Benim eşim hayatta bana laf ettirmez. Bu babasında olsa annesi de olsa. Başlarım takıntısına, gitsin tedavi olsun. Hem ağırlıcam evimde hem de bi ton azar işitcem. Başka ?

Yatmadan bir gireyim dedim ama Allah korusun ne korkunç bir adam bu ya!!! Sinirimi bozdu kayınpeder rüyamda görmesem bari Siz cok sabırlısınız hala bakıma muhtaç olduklarında yanınızda olsun buraya alışsınlar istiyorsunuz takdir ettim

Kp hasta hadi tamam onu anladık ta bu gorumceye ne oluyor vermediniz mi ağzının payını?

Burada siz hiçbirşeyi takmayın. Asıl takması ve sorunu çözmesi gereken eşiniz. Size bukadar huzursuzluk veriyorlar ise kalma sürelerini kısa tutun. Sonuçta işinizle ilgili kararı siz verirsiniz. Neden 1 ay işe ara veriyorsunuz ki. İzin alamıyorum deyin 4 gün alabildim deyin. 4 gün den sonra kalmak istiyorlarsa kv ilgilensin. Onlara gittiğinizde de aynı şekilde 4-5 gün kalabileceğinizi ve iş nedeniyle dönmek zorunda olduğunuzu söyleyin.Benim kuzenimin kv çok sorunlu idi. 10 yıl çekti. 10 yıl eşi de destek oldu kv yi kibarca uyardı falan. Sonra adam dayanamadı kendi annesini kız kardeşini evden kovdu. Ve hayatından tamamen çıkardı. 6 yıl geçti kesinlikle arayıp sormuyor. Kuzenim diyor bayram seyran ara istersen mesafeli yine konuş. Adam Nuh diyor peygamber demiyor. Ben yıllarca uyardım. Ailemin huzurunu birdaha kaçıramam. Herkesin parası pulu var düşkün değiller. Artık kesinlikle istemiyorum diyor.Şu an gerçekten çok mutlular.Şimdi burada eşinize daha çok iş düşüyor.

Peki canım senin baban böyle olsaydı. Kocan yine bizim annemiz babamız dermiydi. Böyle 1 ay kalmalar takıntılar bağırmalar olsaydı. Lütfen dürüst olun. Sizçöpsüz üzüm anasız babasız. Oldu adam hasta diye suyuna git sende hasta ol. Bu haksızlık.

Çünkü başkası sizin verdiğiniz tavizi vermez ve orada rahat edemez. Tabiki ondan gitmiyor yapmayın Allah aşkına.

Doğru diyorsunuz da adam 73 yaşında bir sürü de ilaç içiyor zaten. kişiliği böyle yani bu yaştan sonra zor.
Keşke bu yaşa kadar (Bu takıntılı davranışların bu dönem başlamadığı ,geçmişten var olduğu ortada) problemini kabul edip tedavi olsaydı.Belli ki KV nizin de yaşam kalitesi yükselirdi.Ben eşinizin ve gorumcenizin "babam böyle ,biz onu böyle kabul ettik" kisvesi altında babalarının sağlığını adım adım kaybetip annelerine eziyet etmesine (Size bunları yapan kişinin KV ye uyguladığı psikolojik baskıyı dusunemiyorum bile) kayıtsız kalıp şimdi sizin kayinvalideniz gibi olmanızı ,kendinizi paralayip her sözü isitmenizi normallestirmeye çalışıyorlar.

Bak bacım bu yaşa gelmişsin artık milletin kahrını çekme. Beğenmiyorlarsa gelmesinler evine ve ayrıca o görümcene de fazla yüz verme.

Senin hatan ne biliyor musun ? Senin hatan onları çok düşünmen. Her şeyi alttan alman... Lanet olasıca böyle insanlar iyilikten anlamazlar.

Sen mümkün olduğunca bunları eve yatılı alma.. Eşine de adam gibi açıkla o da dengeli davransın. Hem ailesi sorunlu bir de kendi çıkmasın...

Valla konunu okurken için bunaldı ya. Bir de tatilim mahvoldu demiş. Gelmesin o zaman bir daha....

Eşiniz ne dedi kayınpederinizin,görümcenizin tepkisine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…