- 16 Ağustos 2010
- 292.910
- 602.599
- 43
Lisa'cım çok teşekkür ederimEllerine sağlık canım,nefis görünüyor. Bol şansların olsun
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Lisa'cım çok teşekkür ederimEllerine sağlık canım,nefis görünüyor. Bol şansların olsun
Yaaaa ağlayacamMerhaba Kadınlar Kulübü Yemek bölümü takipçileri
Uzun bir aradan sonra yeni sezonda yine sizlerle birlikteyiz.Hepimize hayırlı olur inşaallah..
Kategorimiz et yemekleriAklımda birkaç tarif vardı.Sonunda sık yaptığım ,ailece sevdiğimiz bir tarifi paylaşmak istedim..
Kavurmalı İskender yaptım...Aslında iskender döner ile yapılır..Ben de bazen etleri ince ince doğrayıp pişiriyorum..Ama İskender bilindiği üzere farklı şekillerde yapılabiliyor..Kuşbaşı et ile kavurma yapılarak veya kıyma baharatlar ile yoğrulup streç film ile sarılıp buzlukta dondurulur.Daha sonra don olarak dilimlenir ve pişirilir...Diğer yöntemler etler jülyen kesilip kavrulabilir veya sucuk ile yapılabilir.Yeter ki pide,et ,sos ve yoğurt eşliğinde olsun.Hatta tavuk ile yapabiliriz.Bu sizin damak tadınıza kalmış veya evde olan malzemelerinizeLafı daha fazla uzatmadan tarifime geçiyorum..
Kavurmalı İskender Kebabı
Eki Görüntüle 2048434
Malzemeler
*700 gr kuşbaşı et
*1 çay bardağına yakın zeytinyağı
*1 çay kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı kekik
*3 su bardağı su
Üzerinin sosu için:
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı domates salçası
*1 su bardağı su
Servis için:
Süzme yoğurt
*3 tane tırnak pide
Eki Görüntüle 2048435
Yapılışı
Öncelikle etlerimizi daha önce ısıtılmış teflon tavaya koyuyoruz..
Eki Görüntüle 2048437
Biraz karıştırıp üzerine 3 su bardağı su ekleyip kapağını kapatıyoruz..
Eki Görüntüle 2048438
Etler pişip suyunu çekince üzerine sıvı yağımızı ,tuz,pulbiber, karabiber ve kekiği ekleyip kavuruyoruz..
Eki Görüntüle 2048439
Pidelerimizi kesme tahtasında küp küp veya istediğiniz ebatlarda küçük küçük kesiyoruz..
Eki Görüntüle 2048442
Servis tabağımıza alıyoruz...
Eki Görüntüle 2048443
Daha sonra tavamıza tereyağımızı koyuyoruz..
Eki Görüntüle 2048444
Üzerine 2 yemek kaşığı salçamızı ekleyip biraz kavuruyoruz...Eki Görüntüle 2048445
Daha sonra 1.5 su bardağı su ekleyip kaynayınca kapatıyoruz...
Eki Görüntüle 2048446
Servis tabağına dizdiğimiz ekmeklerin üzerine sosumuzu döküyoruz..
Eki Görüntüle 2048447
Üzerine etlerimizi diziyoruz.Üzerine tekrar salça sosu ekleyip süzme yoğurt ile servis ediyoruz...
Afiyet olsun
Sunuma geçiyoruz
Eki Görüntüle 2048448 Eki Görüntüle 2048449 Eki Görüntüle 2048450 Eki Görüntüle 2048451 Eki Görüntüle 2048453 Eki Görüntüle 2048454 Eki Görüntüle 2048455 Eki Görüntüle 2048456
Teşekkür ederim canımellerine sağlık canım başarılar
Aman ağlamaYaaaa ağlayacam
Nevosum bitenem ellerine emeğine sağlıkAman ağlama
Teşekkür ederim canım benimNevosum bitenem ellerine emeğine sağlık
Pidemi dolaba koymuştum bu tarif için hatta küp küp kesmiştim bile
Ama sevdiğim biri yapmış ve de harika yapmış başarılar kuzum
Aynen canım yarışma içinTeşekkür ederim canım benim
Yarışma için mi yapacaktın
Ahhhh keşke söyleseydin yapmazdım
Hatta ben de başka birşey yapacaktım sonra buna karar verdim
Duygularımız karşılıklı
Ellerine sağlık canım muhteşem gözüküyor.Merhaba Kadınlar Kulübü Yemek bölümü takipçileri
Uzun bir aradan sonra yeni sezonda yine sizlerle birlikteyiz.Hepimize hayırlı olur inşaallah..
Kategorimiz et yemekleriAklımda birkaç tarif vardı.Sonunda sık yaptığım ,ailece sevdiğimiz bir tarifi paylaşmak istedim..
Kavurmalı İskender yaptım...Aslında iskender döner ile yapılır..Ben de bazen etleri ince ince doğrayıp pişiriyorum..Ama İskender bilindiği üzere farklı şekillerde yapılabiliyor..Kuşbaşı et ile kavurma yapılarak veya kıyma baharatlar ile yoğrulup streç film ile sarılıp buzlukta dondurulur.Daha sonra don olarak dilimlenir ve pişirilir...Diğer yöntemler etler jülyen kesilip kavrulabilir veya sucuk ile yapılabilir.Yeter ki pide,et ,sos ve yoğurt eşliğinde olsun.Hatta tavuk ile yapabiliriz.Bu sizin damak tadınıza kalmış veya evde olan malzemelerinizeLafı daha fazla uzatmadan tarifime geçiyorum..
Kavurmalı İskender Kebabı
Eki Görüntüle 2048434
Malzemeler
*700 gr kuşbaşı et
*1 çay bardağına yakın zeytinyağı
*1 çay kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı kekik
*3 su bardağı su
Üzerinin sosu için:
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı domates salçası
*1 su bardağı su
Servis için:
Süzme yoğurt
*3 tane tırnak pide
Eki Görüntüle 2048435
Yapılışı
Öncelikle etlerimizi daha önce ısıtılmış teflon tavaya koyuyoruz..
Eki Görüntüle 2048437
Biraz karıştırıp üzerine 3 su bardağı su ekleyip kapağını kapatıyoruz..
Eki Görüntüle 2048438
Etler pişip suyunu çekince üzerine sıvı yağımızı ,tuz,pulbiber, karabiber ve kekiği ekleyip kavuruyoruz..
Eki Görüntüle 2048439
Pidelerimizi kesme tahtasında küp küp veya istediğiniz ebatlarda küçük küçük kesiyoruz..
Eki Görüntüle 2048442
Servis tabağımıza alıyoruz...
Eki Görüntüle 2048443
Daha sonra tavamıza tereyağımızı koyuyoruz..
Eki Görüntüle 2048444
Üzerine 2 yemek kaşığı salçamızı ekleyip biraz kavuruyoruz...Eki Görüntüle 2048445
Daha sonra 1.5 su bardağı su ekleyip kaynayınca kapatıyoruz...
Eki Görüntüle 2048446
Servis tabağına dizdiğimiz ekmeklerin üzerine sosumuzu döküyoruz..
Eki Görüntüle 2048447
Üzerine etlerimizi diziyoruz.Üzerine tekrar salça sosu ekleyip süzme yoğurt ile servis ediyoruz...
Afiyet olsun
Sunuma geçiyoruz
Eki Görüntüle 2048448 Eki Görüntüle 2048449 Eki Görüntüle 2048450 Eki Görüntüle 2048451 Eki Görüntüle 2048453 Eki Görüntüle 2048454 Eki Görüntüle 2048455 Eki Görüntüle 2048456
Hayırlısı olsun canımBen de hafta içi yoğundum...Yarın temizlik yapmam lazım...O yüzden bugün halletmem lazımdı...Senden önce davranmışım...Ramazan sofrasındaki masa örtünden benimde var.Başka ne aynıAynen canım yarışma için
Ama dediğim gibi ağırdan davrandım isler güçler girdi araya o yüzden paylasmaadim.. zevklerimiz bile aynı heyooo
ama belki kim bilir son dakika golü pardon tarifi atabilirim
Teşekkür ederim canımEllerine sağlık canım muhteşem gözüküyor.
Kavurma iyi fikir olmuş.
Başarılar dilerim.
Teşekkür ederim canım benimSüpersin Nevreste.
Döktürmüşsün yine marifetlerini. çok güzel görünüyor. Ellerine saglık, başarılar diliyorum
Ah görüşebilseydik ben çok bulurdum aslındaHayırlısı olsun canımBen de hafta içi yoğundum...Yarın temizlik yapmam lazım...O yüzden bugün halletmem lazımdı...Senden önce davranmışım...Ramazan sofrasındaki masa örtünden benimde var.Başka ne aynı
Hadi bakalım bekliyorum
Ilk defa yapmama ragmen çok begenildi. Kıvamı ve lezzeti gayet iyiydi.Teşekkür ederim canım benim
Ne oldu bizim aşure
Canım inşaallah birgün görüşürüzAh görüşebilseydik ben çok bulurdum aslında
Ellerine emeğine sağlık canımSen yaparsın güzel olmaz mıIlk defa yapmama ragmen çok begenildi. Kıvamı ve lezzeti gayet iyiydi.
Acemi şansıdır belkide.
Ellerine emeğine sağlık canımSen yaparsın güzel olmaz mı
Ben de seni öpüyorum.Hayırlı gecelerÇok teşekkür ediyorum ve öpüyorum seniiii