- 19 Ocak 2011
- 13.028
- 12.864
- 298
- Konu Sahibi Depresifshine
Valla biri benim işyerimde sokakta yatan kediyi kastedip "senden daha çok işe yarayacağı kesin" dese, ben de dellenirdim. Kovardım o kişiyi dükkanımdan. Ortağımın nesi oluyor farketmez. Herkes haddini bilecek. Yani sen haddini bilseydin kavga çıkmazdı. Bir de ne hakla parasını vereyim çıksın, yok evinize gelmesin gibi laflar sarfedebiliyorsun ki? Sen "parasını vereyim çıkaın ortaklıktan" diyerek görümcene ve ailesine bile hakaret etmişsin haberin yok. Ne münasebet yani? Sana mı kaldı elaleme para teklif ederek işlerine karışmak... Çok ayıp etmişsin herkese karşı. Ne oldu şimdi? Görümce işinden, düzeninden oldu. O kızla belki araları bozuldu. Hepsi senin yüzünden, kusura bakma.
Tavsiyem öncelikle o kızla karşılıklı özür dileyin. O kız ne yapmışsa yapmış, şimdi özür dilemek istemesi bile onun büyüklüğünü gösteriyor, hatasını kabullenip telafi etmeye çalışıyor. Sen ise hala ay yüzüm, ay gözüm, o da bana şöyle dedi vs bahane sıralıyorsun. Eşinin ailesi hakkında ne düşünse haklıdır yani, senden soğumuş bile olabilirler. Seviye diyorsan söyliyim, bunu uzattıkça daha da seviyesizleşiyorsun. Sen önce hatanı kabul et. Sonra hem o kızdan hem de nişanlının ailesinden özür dile.
Altina imzami atiyorum. Telden girdigim icin usendim yazmaya, baktim ki sen kafamdakilerin hepsini yazmissin zaten