- Konu Sahibi PrincesaDeLosCielos
-
bizim hocalar falan hep düşecek diyolar ama pek bir bilgim yok canım
Evet canım bu sene puanlar geçen yıla göre bi düşüş olur. Bunun nedenide okul puanlarının düşmesi..var mı canım başka aklına takılan soru ayrıca bende survivor takipcisiyim :)
Mutlaka düşer canım puanlar
Okul puanlarının düştüğü oranda düşer
Şimdi ygs ve lysden full yapan biri 560 mı alacak anlamadım zaten bende orayı
Sınavlara giricez herşeyi paunlarımız gelince görücez artık,hesap kitap tutmuyo hiç
canım bir site var paunların hesaplandığı orda baktım hani ygs ve lys netlerini tam yazdım puanlar 500 geliyor ama okul puanıyla birleşince 500 den yukarıda oluyor.. mesela okul puanı 60 puansa birinin puanı ve full yaptıysa her iki sınavda da 560
Deneme tahtasıyız nede olsa
Kendi çocukları dünyanın en iyi üni.lerinde nede olsa:47
valla ya huzur bırakmadılar inş. lys istediğimiz gibi geçerde kuruluruz bu sınav saçmalığından
inşallah canım inşallah.. kurtulmak için de elimizden geldiğinin en iyisini yapalım çok çalışalım.. daha vakit çok var ve çok sıkı çalışarak her şeyi yapabiliriz
inş. tatlım zaman yok ya çok çabuk geçiyo doğru düzgün çalıştığım söylenemez yani ama bakalım hayırlısı
Geçen sene en yüksek 75ti bu sene 60. Yani 15 puanlık bir düşme tüm öğrencileri etkileyecek. Geçen sene 0.15 ile çarpılırken, bu sene 0.12 ile çarpılacak, yani okuldan gelen puanlarımız etkisi düşecek. Bu normal olarak bu seneki taban puanlara yansıyacak. Mesela geçen sene 515 ile alan bir yer bu sene 500 civarında alacak. Ama tabiki bu 498 veya 503 civarı falan da olabilir.Yani puanlar ham olarak artabilir de azalabilir de bunu bilemeyiz temmuz dan önce.Ama kesinlikle bir 15 puanlık düşüş olacak. Umarım anlatmak istediğimi anlamışsındır ve ayrıca bende senin sorunu doğru anlayabilmişimdir
Rica ederim canımBende anlatabildiğime sevindim Başarılar diliyorummmmm
merhabalar üniversite yolcusu arkadaşlarım
ben de sizler gibi üniversite sınavına hazırlanıyorum. ygs sınavım malesef ki beklediğimin çok çok altında bir sınav oldu ve çok da iyi olmayan bir puan aldım. sağlık olsun tabi ki bunu söylüyorum ve pes etmedim. inşallah lys sınavında çok iyi olacak herşeyben tm öğrencisiyim. kaç zamandır birçok meslek düşündüm ama en sonunda gerçekten şu anda kazanmayı gerçekten çok istediğim bir meslek belirledim kafamda.. ama puanı öyle düşük deil.. geçen yıl hacettepe de 410,marmara da 402 puanla öğrenci alınmış bu bölüme bu yıl ne kadar oynar puanlar bilmiyorum ama taş çatlasın 10-15 puan arası olur gibi geliyor bana..
neyse kızlar size sormak istediğim birşey var okul puanlarıyla ilgili.. tam anlamıyla nasıl açıklayacağım bilmiyorum ama umarım düzgün bir şekilde anlatabilirim.. sorum şu;
şimdi bilindiği üzere bölümler arası katsayı kalktı ve herkes alan dışı tercih yapsa bile artık puanımız kırılmayacak. bunu hepimiz biliyoruz dimi? ama TÜM ÖĞRENCİLERİN okul puanlarında da bir düşüş olacakmış die duymuştum.. hatta bununla ilgili bir topik açmıştım. mesela benim geçen yıl okul puanım 45.ti.. bu yıl düşcek dendikten sonra hesapladım 26 puan gelecek eğer öyleyse.. peki arkadaşlar bizim okul puanlarımız düşecek yaa geçen yıl ki bölümlerin taban puanlarında da bir düşüş olacak mı? yani şöyle anlatayım.. mesela hacettepe sınıf öğretmenliği taban puanı geçen yıl 419.du... e herhangi bir arkadaşımız belki de 430 puanla girdi 2011.de hacettepe sınıf öğretmenliğine.. ama o zaman katsayılar kalkmamıştı,okul puanlarımız daha yüksekti. ama bu yıl katsayı kalktı ve okul puanlarımız düşecek.. peki tüm bölümlerin puanında da herhangi bir düşüş olacak mı?
umarım anlatabilmişimdir..
cevap verirseniz sevinirim arkadaşlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?