- 21 Kasım 2012
- 9.036
- 9.554
- Konu Sahibi greengirll
Valla panpa inşaat mühendisliği en iyi Arap ülkelerinde iş yapar, Avrupada cücük kadar para alır o da iş bulabilirse . İnşaat şahane istihdamı olan bir alan değil, yine de iş ilanlarını takip edebilir tabi ki verdikleri paraya da bakar. İnşaat alanı yabancıllara pek açık değil, geleneksel bir alan sayılır , bir de inşaat işlerinde yasal düzenleme çok, iş ilanlarında da yasal düzenlemeleri bilen eleman arıyoruz yazıyorlar onlar da Alman okulllarında öğretiliyor zaten. Sen yasal işleri bilmezsin diye geri çevrillebilir çoğu yerden. Kardeşin inşaat sektörünü biliyor mu, kendisi ne iş yapıyordu?
Her ülke için herkesin deneyimi farklı farklı, benim bu fikrim giden tanıdık bir kadından geliyor mesela :) Evi güzel, 2 tane ev çalışanı var, eve çok yakın plaj var hayatını yaşıyor işte istediğim hayat dedim:) Para biriktirmek isteyenler tabi ki şantiyede yatabilir ama madem sen de gitmek istiyorsun , ben olsam birlikte giderdim adam da sürünmezdi. Bilgiye gelince Facebookta Katar expat kadınları grubu vardır diye düşünüyorum ben olsam oraya bakardım. Bana kalırsa Katar Avrupdana çok daha iyi, kazançlar daha yüksek, vergi daha az, yazın aşırı sıcaklarını saymazsan iklim gayet iyi. Öyle çile doldurulucak falan bir yer değil dediğim gibi ben olsam gidip hayatımı yaşardım her gün denize girerdim:) Avrupada adam alacak 3000-4000 euro, onun da yarısı vergiye gidecek tek göz evde sürüneceksiniz toptan geçin onu bence git sefanı sür.
Cherry çok tatlısın ya:)
Kardeşim endüstri mühendisi, inşaat kısmını çok bilmez.
Ahahahaha istediğim hayat :) İşte bu hayat için ne iş yapıyorlar , tek kişi çalışsa yeter mi, yani ben iş bulamazsam sürünür müyüz vb vb sorularımın cevabını arıyorum.