• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Katar/Dubai vb iş için giden/gideni tanıyan vb var mı?

greengirll

yok başlık falan
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
9.044
9.555
398
Merhaba, yurtdışı konum var ama arada kaynamasın diye ayrı açmak istedim, malum Dubai Katar vb ülkelerde inşaat projeleri oluyor maaşlar da iyi gibi, 1-2 sene iş için giden, gideni tanıyan vb var mı ? Para biriktirip dönmek için ?

Eşim gitti dubai ye ama 1 yıldan az kaldı yine de kârlı oldu tabii ki. Mühendis oda.

Bir tanıdığım yıllarca orada Doha’da. İnşaat sektörü değil petrol şirketinde çalışıyor. Kazancı iyi lakin orada yaşadığı şartlar burada yaşayan sığınmacıların şartları gibi. Şehrin en dandik expatların mıntıkasında lojmanda kalıyor. Expatlarda eğitimli avrupalı mühendis falan değil,Hintliler,Bangladeşliler gibi buranın esenyurtunu düşünün.
Para biriktirip Türkiye’den 2 ev 1 araba aldı.Evlendi çocuğu oldu,ailesi Türkiye’de kendisi hala orada.
Ailesini götürürse onların yaşayabileceği şartları sağlaması gerek o da ekstra masraf demek şu an için ayrı yaşıyorlar.
Tam dönmek istediği zaman Türkiye’de ekonomi boktan hal aldı şu an gözü yemiyor.
Daha ne kadar kalır bilmiyorum gittiği kadar diyor

Dubai’de yaşıyorum. Burada şimdi mesela Türkiye normallerini ele alalım en az bir artı bir dairede oturmak elektrik klima su parası aidatı vs yıllık 60.000 dirhem belki fazla olabilir yemesi icmesi ekstra diğer ülkelerden buraya gelenler oda kiralıyor minimum harcama yapıp para biriktirip bir kaç yıl sonra rahatça dönüyorlar su an dirhem 7 ye 1 sanırım

Bir tanıdığım yıllarca orada Doha’da. İnşaat sektörü değil petrol şirketinde çalışıyor. Kazancı iyi lakin orada yaşadığı şartlar burada yaşayan sığınmacıların şartları gibi. Şehrin en dandik expatların mıntıkasında lojmanda kalıyor. Expatlarda eğitimli avrupalı mühendis falan değil,Hintliler,Bangladeşliler gibi buranın esenyurtunu düşünün.
Para biriktirip Türkiye’den 2 ev 1 araba aldı.Evlendi çocuğu oldu,ailesi Türkiye’de kendisi hala orada.
Ailesini götürürse onların yaşayabileceği şartları sağlaması gerek o da ekstra masraf demek şu an için ayrı yaşıyorlar.
Tam dönmek istediği zaman Türkiye’de ekonomi boktan hal aldı şu an gözü yemiyor.
Daha ne kadar kalır bilmiyorum gittiği kadar diyor

Ben ayrı kalmak istemiyorum :(

Dubai’de yaşıyorum. Burada şimdi mesela Türkiye normallerini ele alalım en az bir artı bir dairede oturmak elektrik klima su parası aidatı vs yıllık 60.000 dirhem belki fazla olabilir yemesi icmesi ekstra diğer ülkelerden buraya gelenler oda kiralıyor minimum harcama yapıp para biriktirip bir kaç yıl sonra rahatça dönüyorlar su an dirhem 7 ye 1 sanırım

Hmmm o zaman peki mesela diyelim erkek çalışıyor, kadın çalışmıyor evde bebek baksa, mütevazi yaşam sürse bir kaç senede iyi para biriktirir , değer yani diyebilir miyiz , tabi maaş iyiyse.

Proje bazlı gitti değil mi? Siz gitmediniz sanırım. Tekrar gidecek mi memnun kaldı mı siz de gider misiniz vb kafamda deli sorular :)
Evet proje bazlı gitti ben gitmedim. Gönderirlerse gitmek ister tabi maddi açıdan. Ama bir arkadaşda yazmış şöyle toplu bir para verildi ama tutumlu olman gerekiyor fazlaca pahalı bir ülke. Bu arada bi yıl karara bir yıl da Dubai ye gitti

Evet proje bazlı gitti ben gitmedim. Gönderirlerse gitmek ister tabi maddi açıdan. Ama bir arkadaşda yazmış şöyle toplu bir para verildi ama tutumlu olman gerekiyor fazlaca pahalı bir ülke. Bu arada bi yıl karara bir yıl da Dubai ye gitti

Ayrı kalmak zor değil mi:(

Neden birlikte gitmiyorsunuz? Madem yurtdışında hayat hayaliniz var gayet beraber gidebilirsiniz. Ben olsam vınlarım Katar'a , gayet güzel evler var, denize giriliyor, yabancıysan karışanın görüşenin de yok ... Çok sayıda yabancı var, onlarla arkadaşlık ederim, vergi oranları çok çok düşük belki kendi işini kurmayı düşünürsün konu sahibesi. Katar gayet yaşanacak bir yer konu sahibesi, öyle mülteci olarak gidilip sürünecek çile doldurulacak bir yer hiç değil. Ben olsam evlenip birlikte vınlardım. (Adamın iş bulduğu hipoteziyle tabi)

Neden birlikte gitmiyorsunuz? Madem yurtdışında hayat hayaliniz var gayet beraber gidebilirsiniz. Ben olsam vınlarım Katar'a , gayet güzel evler var, denize giriliyor, yabancıysan karışanın görüşenin de yok ... Çok sayıda yabancı var, onlarla arkadaşlık ederim, vergi oranları çok çok düşük belki kendi işini kurmayı düşünürsün konu sahibesi. Katar gayet yaşanacak bir yer konu sahibesi, öyle mülteci olarak gidilip sürünecek çile doldurulacak bir yer hiç değil. Ben olsam evlenip birlikte vınlardım. (Adamın iş bulduğu hipoteziyle tabi)

Cherry senin düşüncelerin önemli, sen de Almanyadasın sanırım.

Evet birlikte gitmek istiyorum aslında. Ne iş yaparım pişman olur muyum düşüncesi beni engelliyor. Aslında amacım lokasyon belirleyip iş aramak ve gitmek. Ha bir de doktorası bitecek 1 sene sonra inşallah, mesela bu doktora ile nerelere gidilir ? Almanyayı önerdi kardeşim.

Katar konusunda daha ayrıntılı bilgi nasıl edinebilirim ?

arkadaşım katarda 45 dereceyi görüyor sıcaklık diyo kapalı hava desen yok Yagmur yok su pahalı arapla evli fındık kadar odada yaşıyorlar herşey aşırı pahalı diyo bide orda çalışıyorlar he :) katarın zengini çok zengin fakiri de harbiden fakir ortası yok

Cherry senin düşüncelerin önemli, sen de Almanyadasın sanırım.

Evet birlikte gitmek istiyorum aslında. Ne iş yaparım pişman olur muyum düşüncesi beni engelliyor. Aslında amacım lokasyon belirleyip iş aramak ve gitmek. Ha bir de doktorası bitecek 1 sene sonra inşallah, mesela bu doktora ile nerelere gidilir ? Almanyayı önerdi kardeşim.

Katar konusunda daha ayrıntılı bilgi nasıl edinebilirim ?

Valla panpa inşaat mühendisliği en iyi Arap ülkelerinde iş yapar, Avrupada cücük kadar para alır o da iş bulabilirse . İnşaat şahane istihdamı olan bir alan değil, yine de iş ilanlarını takip edebilir tabi ki verdikleri paraya da bakar. İnşaat alanı yabancıllara pek açık değil, geleneksel bir alan sayılır , bir de inşaat işlerinde yasal düzenleme çok, iş ilanlarında da yasal düzenlemeleri bilen eleman arıyoruz yazıyorlar onlar da Alman okulllarında öğretiliyor zaten. Sen yasal işleri bilmezsin diye geri çevrillebilir çoğu yerden. Kardeşin inşaat sektörünü biliyor mu, kendisi ne iş yapıyordu?

Her ülke için herkesin deneyimi farklı farklı, benim bu fikrim giden tanıdık bir kadından geliyor mesela :) Evi güzel, 2 tane ev çalışanı var, eve çok yakın plaj var hayatını yaşıyor işte istediğim hayat dedim:) Para biriktirmek isteyenler tabi ki şantiyede yatabilir ama madem sen de gitmek istiyorsun , ben olsam birlikte giderdim adam da sürünmezdi. Bilgiye gelince Facebookta Katar expat kadınları grubu vardır diye düşünüyorum ben olsam oraya bakardım. Bana kalırsa Katar Avrupdana çok daha iyi, kazançlar daha yüksek, vergi daha az, yazın aşırı sıcaklarını saymazsan iklim gayet iyi. Öyle çile doldurulucak falan bir yer değil dediğim gibi ben olsam gidip hayatımı yaşardım her gün denize girerdim:) Avrupada adam alacak 3000-4000 euro, onun da yarısı vergiye gidecek tek göz evde sürüneceksiniz toptan geçin onu bence git sefanı sür.

Komşum dubai ye gitti eşi ve çocuğuyla. Orda 2.yi doğurdu. Burda ist zekeriyakoy den villa aldılar, gocek ten yazlık aldılar 2 yıl içinde:) hayatından memnun. Yazın dayanlmaz sıcaklarda buraya geliyorlar.

İşte istediğim hayat :D

Ne iş yapıyorlar? Komşunuz çalışıyor mu sadece eşi mi çalışıyor

Back
X