Bilmiyorum evimin dibiydi yeşillikleri taze alıyordum peyniri de oradan alıyordum :/Sakın markete gitmemezlik yapmayın size gene aynı şeyleri sıralarsa tersleyin. Elin teyzesi gelip bebeğim hakkında yorum yapacak ne haddine. Bende kaynanamla kavga ettim sırf müdahale etmek istiyor diye 7 kat yabancıyla neden etmeyeyim ki.
Evet, hem cocuguma ayak ustu teshis koydu kendince, hem bugun kendi soyledi kendi sinirlendi bir de ustune bana beddua gibi cumleler kurdu.Şaka gibi bir kasiyer kötü bir şaka .. ben sizi haklı buldum ama cahile ne anlatsan seni suçlu çıkarır sessiz kalın konussun dursun bir dahakinde
Bilmiyorum evimin dibiydi yeşillikleri taze alıyordum peyniri de oradan alıyordum :/
Kadına kendinden çirkefinin gelmesi şokuBulaşık biri tabiri caizse. Laf sokmadan ya da kendinden çirkefi gelmedikçe susmazlar. Yine de siz bilirsiniz taşınma düşüncenizde varmış bir süre başka marketten Stok yapıp o şekilde yapabilirsiniz.
Valla panpa şimdi düşündüm de en temizi öğle arası. Yapabiliyorsan biraz uzun tut öğle arasını, ofisin orda Edeka ya da Rewe varsa vınla. Kesin vardır diyorum merkezi bir yerdeuse ofis gitmeden bir bak. Asıl bomba önerim etrafta varsa Galleria Kaufhof pöffff acaip ceşitler oluyorBir de parfüm veya kozmetik alacaksan yine ofisin orda Douglas var mı bir bakarsın, yılbaşı indirimleri devam ediyor süper indirimler var.
Lindlt ye mutlakaAy cherry bir gün Alamanyaya gidersem bu yorumunu favoriye ekledim manifest yapacağımAlman çikolatasını merak ediyorum övüldüğü kadar var mı diye
Seni de he deyio banlıyorum yallah köyüneay ne abartmışsın ya he deyip geç madem samimiyet istemiyorsun ne bu kadar lakırdı yaptın? yok teyzesi her şey normal dersin iki de gülersin ihi ihi çıkarsın nedir yani. çok rahatsızsan da gitmeyiver o marketh
M
U
S
L
U
M
A
N
I
M
H
A
R
A
M
K KIR PAPATYASII malesef 1 ay kalmak yeterli bir süre değil. Yabancılarda market açılmadan önce temizlik ekibi gelir pırıl pırıl temizler. Yani ne bir toz ne bir yerde dökülmüş gıda görürsünüz. Bozulmuş meyveyi sebzeyi bile ayıklarlar. Çocukların bazen beslenme çantalarına koymaya küçük ekmek almak için gider kapıda açılmasını beklerdim. Kapılar zaten cam görüyorsun içeriyi. Kaç çeşit bez kaç çeşit fırça kullanıyorlar. Bizim marketlerde asla profesyonel temizlik yapılmaz. Her şey üst üstedir. Tozun pisliğin içinde alır çıkarsın. Kasada meyve sebze tarttıkları yere karpuz suyu dökülmüştür, onu sildiği bezi görsen kaçarsın. Ben sadece paketlenmiş kapalı ürün alırım. Mesela zeytin, baklagil, şehriye, cam şişede varsa salça, çocukların Türkiye'de çok sevdikleri bir bisküvi vs. Ne et ne sebze meyve alırım. Başka yerde satılmadığı için sadece dolmabiber ve taze barbunya alırım. O da hep değil.öİkisinin de kurusu var. Kapalı paketi de kontrol ederim, sağı solu açılmış mı diye. Gözümle görmedim ama fare görsem hiç şaşırmam. Sadece Almanya değil İsviçre Fransa Avusturya Belçika vs hepsinde Türk marketler içler acısı. Çalışanlarda görev bölümü iş tanımı yok. Herkes her işi yapıyor. Kasada sıra oluşmuşsa peynir zeytin reyonundaki çalışan gelip yandaki kasayı açıyor mesela. Sonra da geri gidiyor peynir kesmeye zeytin tartmaya.Bakın hala aynı noktada dönüyoruz . Ben Almanya da bir ay kaldım ve iki ülke arasındaki farkı inanın görebiliyorum . Bende size kırgınım mesele neyin nasıl söylendiği . Vatan millet Sakarya değil . Genel olarak sosyal medyada söylenen söylemler . Eleştirmeye tamamim siz diğerini överek giriyorsunuz . Tüm marketlerde mi fare var ? O zaman arayın şikayet edin . Ben yani herhangi bir markette gerçekten görmedim fare . Siz hala neye kizdigimi anlamiyorsunuz . Ben diyorum ki elestirelim ama başkasını övmeyelim .
Teşekkürler aslında bu durumdan şikayetçiyim ama yaşamayan bilmiyorGüncellemeleri ara yorumları okumadım. Avrupa genelinde özellikle Türklerin yoğun olduğu yerlerde yaşlı teyzeler varsa hiç Türkçe konuşmuyorum. Bir gün tren istasyonumda çocuklu bir anneye yardım ettim. Türkçe konuştuğumuzu duyunca bilet için yardım istedi. Doğru trene mi biniyorum, 2 durak sonra kayınvalidem binecek dedi. Kadınla ayak üstü konuştuk, kayınvalidesi trene binince önce benim kim olduğumu sordu, sonra senin kocan kim dedi, sonra sen ne kadar çocuk parası alıyorsun dedi, nerde oturduğumu sordu ayyy pahalıdır niye orada oturuyorsunuz dedi, tatil değil mi niye memlekete gitmiyorsun dedi dedi dedi... Beni bıraktı çocuklara başladı. Hangi okula gidiyon, bacağın üşümüyor mu, sen böyle sokağa çıkma annen sana tayt alsın... Yaz günü ne taytı, şort giymiş kız çocuğu, amaç başka. İneceğimden önceki durakta indim ve bir sonraki trene bindim. Ben yeni olduğum için o teyzeye has zannettim ama yıllar içinde fark ettim ki o yaş grubu hepsi böyle.
Benim hiç bir bilimsel kanıtı olmayan sosyolojik tespitime göre bu kadınlar baskılanmış. Ne lisan kursu ne eğitim ne kariyer. Hayatları hakkında seçme karar verme hakları olmamış. Arkadaşlarıyla gezme seyahat vs zaten yok da şehir içi bile sosyalleşememişler. Komşudan akrabaya, o kadar.
Oraya buraya gitme diyenler var ama her mahallede Türk market yok. Genelde şehrin uzak yerlerinde oluyorlar. Ben kıyma vs asla almam, hadi et parça halinde hile hurda olmaz ama kıymaya güvenmem. Hijyen kurallarına uyduklarından emin değilim. Mesela kasap reyonuna bir kişi bakar değil mi, önlüğü olur, bizim marketlerde o reyonda sohbet muhabbet bile oluyor. Adamlar çay içiyor kasap reyonda. Bazen dolmalık biber gibi sadece bizde olan gıdalar için gidiyorum. Market değil bakkal dükkanı zihniyetindeler. Kasanın birini kendin öde yap millet alıp geçsin. Asla yenilik teknoloji yok. Bende de erkek kasiyer gevşeklik yapmıştı, utanmaz kredi kartın üstünden bakıp ismimle hitap etmişti.
İsteyen kızsın linçlesin. Ben de yurt dışına ilk gittiğimde sevgi kelebeğiydim. Ayıp olmasın yaşlı vs diyordum ama hak etmiyorlar. Siz kelimesi yok ağızlarında, herkese sen. Sıkıysa bir Almana çocuğun şöyle böyle desinler bu kadar ağız dalaşı yapsınlar. Yapamazlar, kadın gider ilgili kuruma sayfa sayfa dilekçe verir. Hatta arızalı bir tipe denk gelirlerse koşar psikoloğa, bir güzel rapor alır, sadece işgüzar kasiyeri değil marketin sahibini de ağlatır o kadın.
belgarion eskiden yoktu ama artık var. Halal işaretli gıdaları rahatlıkla alabilirsiniz. Sadece Türk müslümanlar yaşamıyor. Her çeşit ülkeden müslüman var ayrıca yahudiler de halal sertifikalı ürün alıyorlar. Et ürünlerin üstünde sertifika varsa islami usül kesilmiştir. Yani mezbahada rasgele kesip de üstüne kafalarına göre helal etiketi koyamazlar. Siz bilirsiniz ama bu kadın size sinir harbi yaşatır. Tekerlekli alışveriş arabası alın, diğer Türk markete gidip sadece et kıyma alın depolayın. Ben mesela kasiyer kartın üstünden ismime bakınca huylanmıştım ve o markete bir daha gitmedim. Diğerine gittim orada da hiç Türkçe konuşmadım.
Hayir yemiyorum, et ürünleri domuzla aynı tavada piştiği için tüketmiyorum. Alman restaurantlarında ya balık tüketiyorum ya da vegan/vejetaryan besleniyorum. Alman mutfağına bir ilgim yok zaten böyle bir mutfak da yok. Genelde İtalyan tercih wdeeim ya da Yunanmeraktan soruyorum kaç senedir ordasınız bilmiyorum da dışarıda alman restr.larında hiç et tavuk falan yemiyor musunuz?
Off benim aklıma neden milli takım şarkısı söyleyen Yılmaz Morgül geldi yaSeni banlatmaya uğraşıyor cevap verme lütfen, sana agresif diyene kadar forumda kendi yorumlarının farkında değil. Şimdi de milliyetçi duyguları kabarmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?