• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama Kasım'da aşılama yaptıracaklar sizlerde durum ne?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Hiçbir problemi olmayıp tutmayanlar tüp bebek olmayanlarda var. Bizdede hiç Bi sorun yok herşey olması gerekenden çok çok iyi hatta ama 1. Buçuk senedir naptıysak olmadı. Bu ay ilk kez aşılama denedim. Ümidim var mı derseniz olsaydı hissederdim gibi daha 4. Gün ama bekliyorum Allahtan ümit kesilmez diyorum.
Bende aynısını düşünüyorum. Nasip belli bir günü var bizi bekliyor.
Burda okuyorum, hastanedekilerle konuşuyorum aşılamadan sonra hamile kalanlar da çok tüp bebek tutmayanlarda

Merhaba kizlar.
Bugun catlatma ignesinin 16. Asilamamin 14. gunu adet oldum. Zaten hicbir belirtim yoktu ve gunlerdir yaptigim testlerde onayladi bunu ve ilk kez yaptirdigim asilamam ne yazikki tutmadi.
Ilk ve son asilmamdi bu. Ihtimali cok dusuk bir seye ikinci bir sansi verecek ne sabrim ne bedenim var.
Burda daha onceden konustugum arkadaslar konumu biliyor. Durumumuz sebebi aciklanamayan infertilite. Yani dipsiz kuyu, sonu gorunmeyen tunel, samanliktaki igne ne derseniz diyin hepsi ayni.
O yuzden 1.5 yillik mucadeleme ocakta tup bebekle devam etme karari aldim. Asilamanin tutmama ihtimaline karsin doktorumla zaten bu konusmayi ve plani yapmistik.
Insallah guzel neticeler alirim.
Sevgiler

Arkadaşlar aşılama şansı zaten düşüktür. Aşılama yumurtlama problemi olup diğer faktörlerin hepsi normal olan kişilerde daha iyi sonuç verir. Pco lularda özellikle. Tüp bebekte şans daha yüksektir. Çünkü dışarıda dölleme olur ve embriyonun kalitesi bölünmesi gözlemlenir ve iyisi seçilerek rahim iine verilir. Asla mukayese etmeyiniz. Aşılama ön tedavidir. Ama her kişiye direkt aşılama yapılmaz. Direkt tüp bebek denilebilir ilk tedavide.
Aylık genel kalma şansı da normal cinsel ilişkide %25 tir. O sebeple kafanızı karıştırmayın böyle şeylerle.

Arkadaşlar aşılama şansı zaten düşüktür. Aşılama yumurtlama problemi olup diğer faktörlerin hepsi normal olan kişilerde daha iyi sonuç verir. Pco lularda özellikle. Tüp bebekte şans daha yüksektir. Çünkü dışarıda dölleme olur ve embriyonun kalitesi bölünmesi gözlemlenir ve iyisi seçilerek rahim iine verilir. Asla mukayese etmeyiniz. Aşılama ön tedavidir. Ama her kişiye direkt aşılama yapılmaz. Direkt tüp bebek denilebilir ilk tedavide.
Aylık genel kalma şansı da normal cinsel ilişkide %25 tir. O sebeple kafanızı karıştırmayın böyle şeylerle.
bende pco gorunumlu folikulle4 vrmis cnm. esimin sperm sayisi cok.iyi. asilama dusunuyorum. bakalm doktor ne diyecek

Canim bisey sorucam devlette tup bebek yaptirmak icin iki aşılama mı yaptırmak gerekiyor ve sadece ilaç parası mı ödeniyor bilgin var mı

Canim bisey sorucam devlette tup bebek yaptirmak icin iki aşılama mı yaptırmak gerekiyor ve sadece ilaç parası mı ödeniyor bilgin var mı
Amh çok düşükse hemen alınabiliyor diye duydum. Ama yaş faktörü önemli, 3 aşılama diye biliyorum ama emin değilimbu kızlar

Kızlar 4.günüm demiştim bugün hep ara ara kasılmalarım oldu bağıracak gibi oldum hareket edemedim bu şekilde olan varmıydı acaba
Benim de 4.gunum. bagiracak gibi degil ama kasiklarim agriyor gun icinde. Belim agridi biraz da. Ilk asilamamda hic agrim yoktu bu biraz agrili geciyor.

Anladım canım inşallah adet olabilirim kendiliğinden hiç adet olamıyorum dufastonla oluyorum bakalım.kac fun sonra olacak daha ilacain 4.günümdeyim baya heyecanlıyım hem çok umutsuz hemde biraz umutluyum hakkımızda hayırlısı inşallah
a
Bi adetini ol canım heyecanlı süreç başlayacak

Çok sağol canım inşallah en geç ocak ta gidicem eşimin işinde değişiklik oldu heyecanlı ve stresli bi dönem o yüzden biraz ertelemeyi düşünüyorum daha sakin oldugumuz bi dönemde şansimiz daha da artar diye böyle bi karar aldik

Evet canım ne kadar rahat o kadar iyi :)

Back