• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kasım ve Aralık Ayına Bomba Gibi Hazırlanıp Hamile Kalmak İsteyenler Parmak Kaldırsın

• Konu Sahibi Konu Sahibi phia
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Ne kadar süredir hamile kalmaya çalışıyorsunuz?

• Ankete Katılan
    431
nasıl güzel yazmışsın Phia m yaa vallaa aynen dediğin gibi hersey sırası sırasına senin fazlası var yazdıklarında benim için eksiği yok
bidee bazı hamile habereri alıyorumm bölee acayip acayip konuşuyolarr istemden oldu istemiodukk aslında ama napalım falan gibii
varyaa böleee saçından tutasımm geliooo kafasını asfalta sürtüp kıvılcımmm cıkarasım gelioo daa neyseee sinirlendiriyolar benii
Rabbimen doğrusunu bbilirr diorum hepp isyan etmiyorum

Ya kızlar, nasıl bir süreçtir bunlar demi yaa. Şöyle ki;

Evlenmeye yakın doğum kontrol yöntemleri araştırıldı, hap mı omu bu mu. Hangisi daha iyi, hangisi daha risksiz falan filan.
Sonra araştırmalarımız sonucu seçtiğimiz yöntem uygulandı, benim haptı mesela. Saatin alarmları kuruldu, aman unutmayayım, aman es geçmeyeyim, hamile kalmayayım....
Sonra 1,5 yıl sonra hap bırakıldı, jinekoloğa gidildi ön muyeneler yapıldı tamam sorun yok, hapın etkisi olur aman o geçsin diye 3 ay diğer yöntemle korunuldu, bu arada bebek planı var ya, neler yapmalı falan filan, folik asite başlandı.
Sonra 1 oldu, 2 oldu, 3 5 ay derken neden acabalar sonucu detaylı araştırmalar başladı, hormon testleri, spermiyogram testi vs. vs.
12. ay sonunda hamile kalındı, sevindik mutluyuz, bu süreçte neler yapmalıyız konuları araştırılmaya başlandı.
Sonra bebeğimiz 5 haftalıkken düşük yaşadım.
Sonra neden düştü acaba, neden acaba???
Sonra sonra derken 7 ay geçti, şu an hala birşeyler okuyoruz, araştırıyoruz, kürler, takviyeler vs. vs.
Böööyyyllleeee sürüp gidiyor işte.
Hamile kalınca da o süreci araştırıp okuyuo öğreniyoruz.
Her aşamadan geçiliyor yani, ne garip ki
:53:

Evet phiacım çok güzel analiz etmişsin. Hep bir sirkülasyon içindeyiz. Bende 17 aylık evliyim. hazirandan beri istiyoruz. Aslında yazın öyle ciddi bir çalışmamız olmamıştı. Nerden baksan 3 aydır adamakıllı isteyip üstünde duruyoruz. Hakkımızda hayırlısı olsun canım.

Geçen ay ovulasyon testi kullandım. bu ayda kullanacam bakalım ne olacak. Hakkımızda hayırlısı.

iyi geceler canım
ben bu ay ovu testi kullandım
genelde yumurtlamadan sonra 9 .gunden itibaren yapıolar cıkabilirde cıkmayabilirde bugun benim9.gunumdu yaptım cıkmadı şimdi 1 gun araya yıne yapıcam batı ma kadar yani 10 gunden itibaren yada 9.gunden iibaren tetsin varsa elinde fazladan yapmaya başlayabilirsin ama negatif cıkarsa üzülme cunku 11.gunde bile pozitifi görmeyip 15 gunde görenler var bünyeden bünyeye değişiyo yani:34:

teşekkürler canım cevabın için ben çift koyu çizgiyi göreli 10 gün oluyor ama çatlayalı 8 gün falan olmuştur... benim şöyle bi sorunum var 30 günde adet oluyorum ama çift koyu çizgiyi adetimin 11. günü yakaladım erken oldu yumurtlama yani bi de bata 14 gün olmasına rağmen 2 gündür göğüslerim fena halde şiş iç çamaşırımdan fışkırıyor :53: çok acıyor uçları kızardı falan bildiğiniz acı çekiyorum :50: akıntım da fazla beyaz akışkan bi akıntım var bunlar belirti mi yoksa baya erken mi adet olucam bilemedim...

nasıl güzel yazmışsın Phia m yaa vallaa aynen dediğin gibi hersey sırası sırasına senin fazlası var yazdıklarında benim için eksiği yok
bidee bazı hamile habereri alıyorumm bölee acayip acayip konuşuyolarr istemden oldu istemiodukk aslında ama napalım falan gibii
varyaa böleee saçından tutasımm geliooo kafasını asfalta sürtüp kıvılcımmm cıkarasım gelioo daa neyseee sinirlendiriyolar benii

O istemeden olduları bi bilebilsem nasıl oluyor istem dışı :53:
İstemiyorsan çaresine bak demi yani, uzayda mı yaşıyorsun yoksa ilk çağda mısın?!! :47:
Bi de şey diyenler var; "Ay 1 gün kaçamak yaptıydık, o gün korunmadıydık, o gün oldu"....:22:

teşekkürler canım cevabın için ben çift koyu çizgiyi göreli 10 gün oluyor ama çatlayalı 8 gün falan olmuştur... benim şöyle bi sorunum var 30 günde adet oluyorum ama çift koyu çizgiyi adetimin 11. günü yakaladım erken oldu yumurtlama yani bi de bata 14 gün olmasına rağmen 2 gündür göğüslerim fena halde şiş iç çamaşırımdan fışkırıyor :53: çok acıyor uçları kızardı falan bildiğiniz acı çekiyorum :50: akıntım da fazla beyaz akışkan bi akıntım var bunlar belirti mi yoksa baya erken mi adet olucam bilemedim...

şimdi burda edindiğim ve okduğum birçokbelirtiye dayanarak bunların belirti olduğunu sana söyleyebilirim cnmn yani bide gayet belirgin yaşıyosun bunları erken yumurtlayıp catlamış olabilirsin tabi cok normal bu durumm ne kadar beklemek istediğin sana bağlı ama test yapabilrisin burda bat ına 5 gun kala bile pozitifi görenler var bunye bu belli olmaz cnm benim:34:

yok bence onlar hikaye canım söylemiyor kimse bebek çalışması yaptığını etrafa bi benim gibi saflar 6 ay önceden şu ayda başlıycaz çalışmaya diye ilan ediyor pardon ama korunup ayda 1 gün olabilecek şeyi tutturmak çook zor safça bence e o tipler alkolikse o ayrı hani geceyi hatırlamıyorlarsa ertesi gün bi ihtimal :9:

İstemiyorsan çaresine bak demi yani, uzayda mı yaşıyorsun yoksa ilk çağda mısın?!! :47:
Bi de şey diyenler var; "Ay 1 gün kaçamak yaptıydık, o gün korunmadıydık, o gün oldu"....:22:

AYyyy sus sus sormaa onlar zaten başka bi modelll
çok sinirleniyorum ben sölüyorum ama
ayy süpriz oldu bilmem ne diince
ne var cahilmisin korunmayı bilmiyomusun diorumm
kuzenime söledim en sonn
şokolduu ayy yok öle diil bilmem nee döndürüyoo
cahilmisin dedimm ne demek süpriz olduu istemiyosann yapmıcaksınn dedimm
böle istemiyoduktaa olduu bilmem nee diyip diyip durmaa Allah ın gücüne gider görürsün dedim kesti sesini:47:

yok bence onlar hikaye canım söylemiyor kimse bebek çalışması yaptığını etrafa bi benim gibi saflar 6 ay önceden şu ayda başlıycaz çalışmaya diye ilan ediyor pardon ama korunup ayda 1 gün olabilecek şeyi tutturmak çook zor safça bence e o tipler alkolikse o ayrı hani geceyi hatırlamıyorlarsa ertesi gün bi ihtimal :9:

aynenn bende inanmıyorum kesinlikleee saklıyolarr:47:

şimdi burda edindiğim ve okduğum birçokbelirtiye dayanarak bunların belirti olduğunu sana söyleyebilirim cnmn yani bide gayet belirgin yaşıyosun bunları erken yumurtlayıp catlamış olabilirsin tabi cok normal bu durumm ne kadar beklemek istediğin sana bağlı ama test yapabilrisin burda bat ına 5 gun kala bile pozitifi görenler var bunye bu belli olmaz cnm benim:34:

anamm benim hiç bekleyesim yok canım da bat a 11 gün var daha hadi yumurtlamanın üzerine 14 gün koysak 8 gün oluyor en aşağı... walla ovulasyon testiyle hamile kaldığını öğrenen çok bi sürü de arttı bende gün aşırı falan yapmaya devam mı etsem diyorum... 2 gün önce yaptım silikle koyu arasındaydı 2. çizgi

Ya kızlar, nasıl bir süreçtir bunlar demi yaa. Şöyle ki;

Evlenmeye yakın doğum kontrol yöntemleri araştırıldı, hap mı omu bu mu. Hangisi daha iyi, hangisi daha risksiz falan filan.
Sonra araştırmalarımız sonucu seçtiğimiz yöntem uygulandı, benim haptı mesela. Saatin alarmları kuruldu, aman unutmayayım, aman es geçmeyeyim, hamile kalmayayım....
Sonra 1,5 yıl sonra hap bırakıldı, jinekoloğa gidildi ön muyeneler yapıldı tamam sorun yok, hapın etkisi olur aman o geçsin diye 3 ay diğer yöntemle korunuldu, bu arada bebek planı var ya, neler yapmalı falan filan, folik asite başlandı.
Sonra 1 oldu, 2 oldu, 3 5 ay derken neden acabalar sonucu detaylı araştırmalar başladı, hormon testleri, spermiyogram testi vs. vs.
12. ay sonunda hamile kalındı, sevindik mutluyuz, bu süreçte neler yapmalıyız konuları araştırılmaya başlandı.
Sonra bebeğimiz 5 haftalıkken düşük yaşadım.
Sonra neden düştü acaba, neden acaba???
Sonra sonra derken 7 ay geçti, şu an hala birşeyler okuyoruz, araştırıyoruz, kürler, takviyeler vs. vs.
Böööyyyllleeee sürüp gidiyor işte.
Hamile kalınca da o süreci araştırıp okuyuo öğreniyoruz.
Her aşamadan geçiliyor yani, ne garip ki
:53:

bu süreçleri yaşamadım ama çok güzel anlatmışsın canımm

iki ablamda korundukları halde hamile kaldı hayret ettik, ama rabbim ol deyince oluyo işte bizimkilerin doğum tarihleri gelmemiş daha herhalde onu bekliyolar

anamm benim hiç bekleyesim yok canım da bat a 11 gün var daha hadi yumurtlamanın üzerine 14 gün koysak 8 gün oluyor en aşağı... walla ovulasyon testiyle hamile kaldığını öğrenen çok bi sürü de arttı bende gün aşırı falan yapmaya devam mı etsem diyorum... 2 gün önce yaptım silikle koyu arasındaydı 2. çizgi

senin adet döngün uzunn ama erken yumurtlamışın bilemedm arkadaşımm phiaaa nerde o daha iyi bilir bu takip işlerinii o baksınnn biiiiii bakimmm???
test yapsanmı yapmasanmı bilemedim:53:
yanlış bilgilendirmek istemem cnm seni

Son düzenleme:
senin adet döngün uzunn ama erken yumurtlamışın bilemedm arkadaşımm phiaaa nerde o daha iyi bilir bu takip işlerinii o baksınnn biiiiii bakimmm???
test yapsanmı yapmasanmı bilemedim:53:
yanlış bilgilendirmek istemem cnm seni

walla bende bi ovulasyon testi yaptım herşey dengesizleşti bende ya normalde adetim 27 gün falan sürüyordu ona göre normal de ama bebek istediğimizden beri yani 3 aydır 30 günde oluyor kıllık yapar gibi... saolasın canım senin de kafanı karıştırdım gece gece :54:

Süpersinnn :46:
Şimdi ovu testi ateş derken çabucak geçecek bak bu ay, göreceksin, sadece son günler biraz sabırsızlanırsın o kadar canım. :16:
Baktın ovu testine rağmen olmadı o vakit doktora gitme vaktidir işte.
Doktorun yapar ovulasyon takibini
:34:
(3. gün hormon testleri, USG muayene, spermiyogram vs. vs.)
Bu arada ateşini fertilityfriend sitesine işle, burada bizimle de paylaş ok?

saol ya şimdi dediği siteye girdim ve ilk adımı attım bakalım hayırlısı
ayrıca siteyi ayrıntılı anlattığın için teşekkürler çok yardımcı oldu valla

senin gibi aynı süreçi yaşadım evlenmeden öncede gitmişdim doktora

bende 2.5 yıllık evliyim 2-3 aya kadar korunduk yani eşim korundu 3 aydır folik asitte kullanıyorum yediğime içtiğime dikkat ediyorum süttü balıktı ettı cevizdi sebzeydi
bebek planından önce doktora gitmiştim ultrasyon, hormon testleri, kan testleri ,smear testi, alt muayne hepsini oldum sonuçlarım oldukça iyi doktorum hemen kalabilirsin dedi
sonuçlarımda alt muaynede catlamamış yumurtaların rahmimde kaldığını adet döngüsü ile atılmadığını söylemişti doktorum ama bunun kötü hiç bir sonuçu olmayacağınıda söylemişti
eeeeeee halaaa bebiş yok
güya bilinçli hamile kalcaktım doktora gittim herşey yolundamı diye şimdi bilmiş bilmiş bebek bekliyorummm

Son düzenleme:

Canım, şimdi sen ovu testinin tavan yapmasının ardından silikleşmeyi ne zaman gördün?
Yumurtlaman erken oldu diye BAT öne gelmez canım, siklusun düzenliyse hep hiçbir değişşiklik olmaz BAT tarihinde.
Çünkü siklus düzenli olmasına rağmen kadınlar erken ya da geç yumurtlayabiliyorlar, o yüzden de ovu testi kullanmak mantıklı, yoksa internetteki ortalamalar yanıltıcı.
Kaldı ki bir kadının siklusu düzenli olsa da her ay aynı vakitte yumurtlamıyor.
Söylediğin belirtileri daha önce hiç yaşamadıysan evet gebeliğe yorabiliriz, fakat buna benzer belirtileri adet dönemine yakın yaşıyorsan, hiç kafanı kurcalama, stres yapma kendine.
En kesin sonuç kan testi canım.
Eğer tam çatlama zamanını biliyorsan, ondan sonraki 9. 10. veya 12. gününde kan testinde görebilirsin sonucunu bence

bende 2.5 yıllık evliyim 2-3 aya kadar korunduk yani eşim korundu 3 aydır folik asitte kullanıyorum yediğime içtiğime dikkat ediyorum süttü balıktı ettı cevizdi sebzeydi
bebek planından önce doktora gitmiştim ultrasyon, hormon testleri, kan testleri ,smear testi, alt muayne hepsini oldum sonuçlarım oldukça iyi doktorum hemen kalabilirsin dedi
sonuçlarımda alt muaynede catlamamış yumurtaların rahmimde kaldığını adet döngüsü ile atılmadığını söylemişti doktorum ama bunun kötü hiç bir sonuçu olmayacağınıda söylemişti
eeeeeee halaaa bebiş yok
güya bilinçli hamile kalcaktım doktora gittim herşey yolundamı diye şimdi bilmiş bilmiş bebek bekliyorummm

çatlamamış yumurta kistte dönüşür buda hamileliğe engeldir canım, doktorlar doğum kontrol hapıyla eritip ondan sonra tedaviye başlatıyolar mesela, biraz deneyin diye bişey demedi doktorun herhalde

eeeeeee halaaa bebiş yok

Aynen, bilinçli olacağız diye öğrenmediğimiz şey kalmadı
:15:
Fahri jinekolog oldum resmen yaa, valla öğrendim herşeyi :1::1:
Ateş tablonu paylaş bizimle canım, listeye ekleyeyim.
Tablonun altındaki SHARE tıkla, orada CHART TUMBNAİL olanı paylaş burada

eeeeeee halaaa bebiş yok

Aynen, bilinçli olacağız diye öğrenmediğimiz şey kalmadı
:15:
Fahri jinekolog oldum resmen yaa, valla öğrendim herşeyi :1::1:
Ateş tablonu paylaş bizimle canım, listeye ekleyeyim.
Tablonun altındaki SHARE tıkla, orada CHART TUMBNAİL olanı paylaş burada

Canım, şimdi sen ovu testinin tavan yapmasının ardından silikleşmeyi ne zaman gördün?
Yumurtlaman erken oldu diye BAT öne gelmez canım, siklusun düzenliyse hep hiçbir değişşiklik olmaz BAT tarihinde.
Çünkü siklus düzenli olmasına rağmen kadınlar erken ya da geç yumurtlayabiliyorlar, o yüzden de ovu testi kullanmak mantıklı, yoksa internetteki ortalamalar yanıltıcı.
Kaldı ki bir kadının siklusu düzenli olsa da her ay aynı vakitte yumurtlamıyor.
Söylediğin belirtileri daha önce hiç yaşamadıysan evet gebeliğe yorabiliriz, fakat buna benzer belirtileri adet dönemine yakın yaşıyorsan, hiç kafanı kurcalama, stres yapma kendine.
En kesin sonuç kan testi canım.
Eğer tam çatlama zamanını biliyorsan, ondan sonraki 9. 10. veya 12. gününde kan testinde görebilirsin sonucunu bence

24 kasımda silikleşti canım 22 24 25 ve 26 da ilişki oldu anladım canım demek istediğini bat aynı çook var daha ama hani implantasyon 3-6 gün arasında oluyormuş döllenmeden sonra sonra hcg başlıyor salgılanmaya hızla falan ya hani taaaaaa bat a kadar beklemesem ovulasyonun üstünden 14 gün geçince test yapsam çıkar mı diye merak ediyorum açıkcası
bi de belirtiler oluyordu adet dönemimde fakat adete 3-4 gün kala oluyordu canım 14 gün önceden başlamıyordu ondan şüphelendim açıkcası

çatlamamış yumurta kistte dönüşür buda hamileliğe engeldir canım, doktorlar doğum kontrol hapıyla eritip ondan sonra tedaviye başlatıyolar mesela, biraz deneyin diye bişey demedi doktorun herhalde
çatlamamış yumurtalara kristaller mi ne dedi boyutları çok küçükmüş kistleşmesi için belli bir zaman gerekirmiş benimkiler ise en fazla 5 aylık bir süreçte oluştu 5- 6 yıl gibi bir zaman dedi ilk gebeliğe kadar adetle atılmazsa doğumda temizlenecekğini söyledi rahim boşluğundaymış bide

eğer bu ayda olmazsa gidicem zaten doktora dediğin gibide olabilir erkenden farkedilmesi iyi olur kist denilince korkuyo insan

Back