Kasım da aşk başkadır, anne olmaya çalışmaksa bambaşka ;)

arkadaşlar yoğun istek üzerine yazıyorum sizeee.
ÇİKOLATALI-VİŞNELİ PASTA

malzemeler
-bimden kakaolu kek
-kakoulu yada vanilyalı pasta kreması
-krem şanti
-damla çikolata
-vişne
-vişne suyu (su bardağının 3 te 2 si kadar tani 150 ml falan)
-birde krema ve krem şanti için süt

önce kremşantiyi yapın ve dolaba koyun 1 bardak süt ile.
kekin alt kısmı tabağa/tepsiye konur üzeri vişne suyunun yarısı ile ıslanır. ama çok ıslatmayın dağılmasın. az ıslatmayın kuru olmasın
pasta kreması yapılıp yarısı sürülür, üstüne vişneler dizilir, üstüne çikolata parçacıkları serpilir.
diğer kalıbın üst tarafına pasta kreması sürülür ama ters kapatılır. yani vişneler 2 krema arasında kalır. böylece kekin orta kısmıda en üste gelmiş olur.
kekün üst tarafına (yani orta kısmı üstte kaldıya) meyve suyu dökülür ıslatılır tekrar.
dolaptan krem şanti alınır ve kekin üzeri kapatılır ve üzeri yine vişne ve çikolata parçaları ile süslenir. isteğe göre az çikolata sosu ile şekillendirilebilirde.

siz ekleyebilirsiniz. bu tarifi ben görümcemde görmüştüm tam böle değildi ama değiştirdim ekledim çıkardım bu oldu, nefis oldu.
ayrica dıştaki krem şantinin kakolu olması daha iyi vişne suyunu bırakınca pemde oluyo beyaz olanı.
birde krem şanti ve pasta kreması dr. olmaslı çok farkediyor kenton olmasın.

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN YARASIN BEBİŞLERİMİZEEEEEEEE:56::56::56::56::56::56:

ohhhh gelsin tarifler pastalar :) sağol kız :) eline sağlık :16:

kızlar az önce bi topikte bi arkadaş hamile olduğumu çenemde çıkan bi sivilceden anladım demiş annesininde öyle oluyomuş hamileyken...
inanırmısınız benim yüzüm öyle sivilceli bi yüz deildir sivilce pek çıkmaz iki üç gün önce çenemde kocaman bi sivilce çıktı ben de onu patlatmaya çalışınca yara oldu şu anda damga ibi duruyo komik geldi yaa olabilirmi acabaa :1::1::1::1:

evet gelck cnm hemde hılı trenler daha güzeli olcak artık sen adapazarındamısın cnmm

yok canım istanbul kadıköy çekmköy tarafındaym ama trene yakınım sonuçta :)

bugün son yumurtlama günüm kızlar bugünden sonra adetimi beklicem dua edin bana :18:

hakkında hayırlısı olsun emeklerin boşa çıkmasın inşallah :)

kızlar az önce bi topikte bi arkadaş hamile olduğumu çenemde çıkan bi sivilceden anladım demiş annesininde öyle oluyomuş hamileyken...
inanırmısınız benim yüzüm öyle sivilceli bi yüz deildir sivilce pek çıkmaz iki üç gün önce çenemde kocaman bi sivilce çıktı ben de onu patlatmaya çalışınca yara oldu şu anda damga ibi duruyo komik geldi yaa olabilirmi acabaa :1::1::1::1:

bende okumuştum valla o forumu. inşallah canımmm. çok ümitlendirmek, gaza getirmek istemem ama valla bana konuşmalarından hep öle geldi tabiiki bilemem ve inşallah canım dualarım seninleee. ama konuşmalarındaki tüm belirtiler hamileliğin habercisi gibi. inşallah güzel haberlerini de duyarıızzz.:nazar:

sivilce he garipmiş ama olabilir belki canım kimisininde hamileyken vüzudunun herhangi bir yerinde yağ bezesi çıkıyormuş annemin arkadaşının öyle olmuş baya büyükmüş hemde sonra kendiliğinden patlamış o

bende okumuştum valla o forumu. inşallah canımmm. çok ümitlendirmek, gaza getirmek istemem ama valla bana konuşmalarından hep öle geldi tabiiki bilemem ve inşallah canım dualarım seninleee. ama konuşmalarındaki tüm belirtiler hamileliğin habercisi gibi. inşallah güzel haberlerini de duyarıızzz.:nazar:

nazar boncuğunuda mavi görünce hep erkek gibi geliyo. hamile bile dğeilsin ama bana senin çocuğunda erkek olcakmış gibi geliyo. inşallah benimkide kız olyrrr kız nazar boncuğu neden yok yaa:nazar::nazar::nazar::1:

sivilce he garipmiş ama olabilir belki canım kimisininde hamileyken vüzudunun herhangi bir yerinde yağ bezesi çıkıyormuş annemin arkadaşının öyle olmuş baya büyükmüş hemde sonra kendiliğinden patlamış o

bunu sevmedim beni şüphelendirirdi acaba bebeğe bi zararı olurmu falan diye. yada bebekle birlikte benimde sağlığımda bişi olurmu diye içim içimi yerdi yani. inşallah hiçbirimiz yaşamyız bunları. sorunsuz, sağlıklı nur topu gibi bebişlerimiz olur. valla çok sık söylüyorum bunu ama napiim çok istyiorum

kızlar herkese günaydınnn.. hastaneden geldim ama malesef moralim çok bozuk. haberler iyi değil. rahmimde perdelenme varmış hsg çekilecek ve eğer perde rahmi ikiye ayıracak şekildeyse ciddi bir ameliyat gerekebilirmiş .s:s:s:s off canım çok sıkıldı yaaa devlet hastanesindeki doktor hiçbişe yok demişti gıcık oldum ona.. :@

kızlar ben ckıyorum mutfak masası sipariş etmiştik o gelcek görüşmek üzere

kızlar herkese günaydınnn.. hastaneden geldim ama malesef moralim çok bozuk. haberler iyi değil. rahmimde perdelenme varmış hsg çekilecek ve eğer perde rahmi ikiye ayıracak şekildeyse ciddi bir ameliyat gerekebilirmiş .s:s:s:s off canım çok sıkıldı yaaa devlet hastanesindeki doktor hiçbişe yok demişti gıcık oldum ona.. :@

çok geçmiş olsun canım benim. ben yinede başka bi devlet hastanesine gitmenden yanayım. yani özeli olan bi dr olabilir mesela ameliyatını ssk dan alır Allah korusun gerekmez inşallah tabide. çünkü özeller resmen soyguncu. benim bi boynum tutulmuştu özele gittim 1800 tl çıkardı özel sigorta ile oda özel %80 ödedi bana ödemem gereken 1800 kaldı. bizim işyeri dr una geldim 1 merhem yazdı ovduk geçti.. sende öle yap bence. valla hasta olmak bile zor canım memleketimde.
devlet dr u bakmaz. özele gidersin başın ağrır parmağına kadar röntgenini çeker gereksiz tahlilini yapar. çok zor çokkk Allah kimseyi hasta etmesin, hastanelere düşürmesin inşallah.

taam cnm öyle düşünüyorum bide bişi dicem ben nasıl haber vercem size güzel veya kötü haber daha 3-4 gün giremiycem nete

istersen msj atabilirsin birimize numarası olan varsa sende. yoksa bende verebilirim. telefondan face e girebiliyorsun face ten ekleyebilirsin bizi yada birimizi tercihim hepimizi:9: çok karışık yazdım :9: bundan sonra kız gülüşü yapıcam hepp :9::9:

kızlar vucudumuz her period öncesi muhtemel bir gebeliğe hazırlanır ve hormonlar da buna göre salınmaya başlar,
eğer ortada döllenmiş bir yumurta varsa gebelik süreci başlar, yoksa mens süreci başlar ve ne yazıkki herikisi için de
ortaya çıkan belirtiler benzerlik gösterir, ortada bişey olmasa da, hormonların etkisiyle çıkmayan sivilceler çıkabilir,
olmayan ağrılar olabilir, olan adet belirtileri kaybolabilir, nihayetinde bazıları gerçek belirtiler de olabilir ama ancak
gerçek gebelik tespitinden sonra bu belirtileri gebeliğe yorumlamak en doğrusu olur, hakkımızda hayırlısı olsun
mübarek Muharrem ayı ve Cumaların yüzü suyu hürmetine, rabbim bunca hevesi isteği geri çevirmesin elimizi boş
döndürmesin dualarımızı kabul etsin bütün olmayan ve isteyenlerle beraber bizlere de hayırlı evlatlar nasip etsin amiiinnn

geçmiş olsun canım benim pastaa'nında dediği gibi bu doktorlar neden böyle yapıyor acaba biraz sert çıkınca da ben günde kaç tane hasta görüyorum deiyuorlar görüceksin tabiki de ben mi bakıcam hastalara işin o senin onun için doktor olmadın mı zaten sinirlendim :47::47::47::47:

Back