Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları ** Kasım Bebeklerinin Cicileri,Hazırlıkları **

ya kızlar bişey diycem ben alışveriş yaptım ya mağaza görevlilerinden kuzenlerime kadar hepsi sakın kauçuk biberon ağzı alma dedi çok kullanışsızmış.silikon ağızlıyı önerdiler aventinkini aldım aynı anne memesi şeklinde çok kullanışlıymış.şimdilik 1 tane aldım çünkü ilk başta kullanmam herhalde aldığımı da ne olur ne olmaz diye aldım.yani bence sizde almayın kauçuk.ve chicconun biberonunu hiç önermediler ondan alıcaktım yoksa

KIzlar aklınızda bulunsun çoğu biberon markası biberonlarında BPA adlı henüz güvenirliği konusunda kesin kanıtlar bulunmamış ve bebeklerimiz için toksik atık olabilecek bir madde kullanıyor. Bu markalar arasında Avent de var. Haftasonu bunu bayağı araştırdım ve BPA kullanılmayan Playtex adlı bir marka buldum.şTürkiye'de satılıyor mu bilmiyorum ama ben amazon'dan getirteceğim. Bu arada amazon'daki fiyatlar inanılmaz ucuz. Mesela burada 120 liraya satılan Avent Isıs göğüs pompası Amazon'da 24 dolar!!!

ya ben göğüs pompası almadım doğumdan sonra ihtiyaç duyarsam alıcam ya gerekmezse boşu boşuna çok para vermek istemiyorum çünkü soğuk buhar makinesi falan da alıcam.allahtan puset hediye geliyo kızlar ona da para vermiycem şükür

Atatanecim, zaten sorun olursa hastaneden kiralayabiliyorsun bildiğim kadarıyla. Ama ben doğumdan sonra bebişi ara sıra bikaç saatliğine bırakmam gerekecek diye şimdiden almayı düşünüyorum.

darkcım aldıkların çok güzel canım güle güle kullansın minik kuşun..
kauçuk emzik ve biberonu önermiyolar doğru ama chicco nun ki farklı bir kauçukmuş ve anne memesi uygunluğu varmış..dr önermiş ablama ..bende araştırdım doğru..
bu arada göğüs pompası almadım hatta hastanede lazım olur diye sadece elle pompalanan küçük pompalar vardı onu bile almadım..gerek yokmuş hastanede getiriyolarmış zaten..ama çalışacak anneler alsın tabi gerekli..

ya kızlar bişey diycem ben alışveriş yaptım ya mağaza görevlilerinden kuzenlerime kadar hepsi sakın kauçuk biberon ağzı alma dedi çok kullanışsızmış.silikon ağızlıyı önerdiler aventinkini aldım aynı anne memesi şeklinde çok kullanışlıymış.şimdilik 1 tane aldım çünkü ilk başta kullanmam herhalde aldığımı da ne olur ne olmaz diye aldım.yani bence sizde almayın kauçuk.ve chicconun biberonunu hiç önermediler ondan alıcaktım yoksa

canım valla kime inanıcaz bilmiyorum benim aldığım yerdede kız silikon uclular bebeği cok yoruyo kaucuk anne memesine daha yakın biz bunu öneriyoruz dedi bende onu aldık biberonda chico ile avent önerdi chiconun gaz yapmayanını aldım bide avent alacaktım ama şimdi kararsızım emzik hem kaucuk hem silikon aldım bu arada kızlar bana damaklı almayın isterseniz damaklılar küçük bebeklerde ağızlarında iz yapıyo kullandıkca farkedersiniz dedi önceden damaklı almıştım normal aldım. Cabuk yıpranması falan hiç sorıun değil cünkü zaten yanlıuş hatırlamıyosam 3 ayda bir yenilenecek de
biz nerden bilicez şimdi hangisi daha iyi tamam bende ikiside var ama cocuk bu canım deneme yanılma tahtası değil ki
Bu arada kızlar bizimde odamız ve eşyalarımız geldi resmini cekip hepsini birden koyucam inşallah kaydirigubbakcemile3

pamukum odanızda hayırlı uğurlu olsun canım.
darkcım senin aldıklarında çok güzeller güle güle kullansın ceren kızımız.
çisem seninde hırkaların pek bi sevimliymiş.
kızlar bende c.tesi akşamı 8 aylık bebeği olan arkadaşımla görüştüm ve oda avent in biberonunu tavsiye etti..
sanırım en iyisi o..bend eonu almayı düşünüyorum.
ama..
şimdi değil..doğumdan sonra ihtiyaç duyarsam..süt sağma pompasınıda işe döneceğim zaman alıcam.çünkü önce acilleri alayımki bizede maddi açıdan çok külfet getirmesin..bebek arabasınıda bu yüzden yaza bıraktım.arkadaşıma kayınvalidesi hediye almış Chicco nun arabasını ve koca bişey hiç kullanamadım dedi.sonra yine Chicco nun baston olan arabalarından almış.bu yaz her yere onunla götürdüm çocuğumu çok rahat ve 4 yaşına kadar kullanabiliyo sende bundan al dedi..o akşam yemeğe gittik..bende biraz kullandım gerçekten çok pratik ve çok rahatmış..

kızlar ılk kıtabımızda hediye olarak geldı bebeğimin ilk yılları diye dogum, aylık takvımı , ılk yas gunu, aılemın soyagacı, anaokuluna kadar herseyı var
bebegiminiilkyllarfu5.png

:nazar:

ya pamukcum benimde kafam karıştı şimdi.
Aldığım kaşıklı biberon bambinonun ve silikon uçlu.
göğüspompasının ki ise chicco ve sanırım kauçuk olandan.

Yani ikiside var şimdi bende.Ama herkes başka bişey sölüyo .sanırım göreceli bi kavram bizimde ilerdekimimin silikonu beğenmişken kimimiz kauçuğu beğenicez gibi geliyor.

emzik de damaklı aldım ben.iz yapacağını sanmıyorum ben ya.damaklının özelliği damak bozukluğu yapmaması zaten.

Kızlar bu kadar özeniyoruz amabebeklerimizin çoğu bakkal emziklerini tercih edecek emin olun.Ben çok kişiden duydum ucuz bakkal emziğinden daha çok hoşladıklarını :))

Kafam çok karıştı walla.

ama şu amozon meselesi bizi aşar canım walla.Elmalıcım buralarda ne bulursak alıcaz artık.hangisine iyi derlerse.Zaten deneye yanıla bebeğimizin zewkini keşfedicez.
Her bebeğin tercihide farklı olacak.Bakalım neyi beğenecekler.

Dark ne o düzdün kızın çeyizini :) hayırlı olsun canım güle güle kullan. Önlüğünüz pek sevimli.

ay çeyiz dedin de aklıma geldi annem şal yapmış bana.Doğumda ve sonrasında kullanayım diye.
ne desem beğenirsin ? Anne cerenime de yap dedim :)) Onunkide hazır şimdiden :)
Allah sağlık sıhhat versin.İnşallah onu kullanacağı günleride görürüm.
Koyunluyu almadım Özdilek den ama kuçu kuçulu buldum ben de :KK70:

ablamın ilk bebeği emzik tutkunuydu doğduğu günden beri .nuk, avent ,ve en marka emzikler hepsi alındı ona ama o neyi tercih etti dersiniz ? bizim şirkete anne çocuk sağlığından gelen yetkililerin verdiği promosyon emzik hemde en dandiğinden ..ondan başkasını istemiyordu..yani biz şimdi bu kadar ince düşünüyoruz ama bakalım onların tercihi ne olacak.mağazalar bize hizmet ediyo aldıklarımızı istemesse gider başka alırız napalım..

azocum sen bi beberon bulundur yine de doğum çantasında.
Çünkü sütün gelmeyince mama yapıp kaşıkla yediriyorlarmış.Tecrübeli arkadaşları arayıp sürekli bişeyler soruyorum.O yüzden ben kaşıklı biberon aldım.
ama kaşığını beğenmedim bi de mamakaşığı aldım :) Çok güzel bu kaşıklar yumuşacık ucu.

Ya kızlar ben ilçede oturunca acil bi ihtiyacı çıktığında çıkıp almak zor olacak.o yüzden lazım olabilecek herşeyden bulunsun istiyorum.

Alacaklarım daha var ama maddi olarak beklemem gerekecek sanırım.

Buhar makinası almayacağım ben.Evim sobalı olduğundan sobanın üzerinde su bırakırım mecburen.Sorun olmaz makinanın olmaması.Olursa alırım artık.

kızlar ılk kıtabımızda hediye olarak geldı bebeğimin ilk yılları diye dogum, aylık takvımı , ılk yas gunu, aılemın soyagacı, anaokuluna kadar herseyı var
bebegiminiilkyllarfu5.png

:nazar:
Güle güle kullanın canım.

ablamın ilk bebeği emzik tutkunuydu doğduğu günden beri .nuk, avent ,ve en marka emzikler hepsi alındı ona ama o neyi tercih etti dersiniz ? bizim şirkete anne çocuk sağlığından gelen yetkililerin verdiği promosyon emzik hemde en dandiğinden ..ondan başkasını istemiyordu..yani biz şimdi bu kadar ince düşünüyoruz ama bakalım onların tercihi ne olacak.mağazalar bize hizmet ediyo aldıklarımızı istemesse gider başka alırız napalım..

Öyle öyle şimdiden bilemeyiz.Biz hazırlayalım da beğenmezse düşünürüz ozaman.

ayyyyyyyyyy kafam çok karıştı kızlar
her yerde başka bişey okuyorum
zaten acemiyim bu konuda kim ne derse inanıyorum
artık annem sağolsun onun başını çok ağrıtacağım gibi
kızlar bu arada aldıklarınız çok güzel iyi günlere giydirin inşallah

darkcim cok güzelmis aldiklarin..

apple kibainiz cok sekermis..

pamukcum merakla bekliyoruz odanizi,acele et :)

heryerde baska bisiy yaziyor kizlar bu biberon konusunda,ne yapicaz hic bilmiyorum.
ben haftaya persembe alicam insl.biberon,emzik filan..olmazsa hem silikon hemde kaaucuk
alsam hangisi iyi olursa onu kullaniriz.

evet fater duydum ben onu iyi diye.
ama hiç karşıma çıkmadı çıksa belki alırdım.
ben aldım artık biberon almam.yeter şimdilik.

bu arada seyranın gönderdiği linkte emzik hijyeni,göğüs pompası hijyeni gibi konularda açıklayıcı kısa filimler vardı.Seyra göndermişti değil mi o linkleri umarım yanılmıyorumdur.sehamıydı yoksa :)
İşte orda emzikleri en geç 2 ayda değiştirmemiz gerektiğini söylüyordu.

bebedor.un da gaz yapmayan bir biberonu varmış, bi dükkanda tanıtımını yapmışlardı. ucu da anne sütünün akışı gibiymiş falan dediler. ben hiçbir şey bilmediğimden karar verip alamadım. bi de göğüs pompasını tanıtmıştı, göğüs ucunu acıtmıyormuş falan. ama şu hava pompalı olanlardan değil. bilmiyorum ki siz ne diyorsunuz?

darkcım bizim ev kaloriferli ama bende almayı düşünmüyorum buhar makinası..arkadaşım almış hiç kullanamamış.soğuk havamı üflüyomuş ne?yerler nemli nemli oluyomuş.o bi havluyu ıslatıp kaloriferin üzerine koymuş ve yeterli olmuş.bende ya öyle yada senin gibi odada 1 bardak su bulundurmayı düşünüyorum.
kızlar gereksiz bisürü şey almamamlıyız bence..yazık para hepsi..heves ediyoruz tamam ama arkadaşlarımın tecrübelerinden duyduğuma göre bi çoğu kullanılmıyomuş..
zaten çevremizde yakında alacak yerler varsa eksikleri ihtiyaç duydykça almak bana daha mantıklı geliyo..kıyafette keza öle..çünkü okadar çabuk büyüyolarmışki bazen bi sürü kıyafetini giymeye fırsatları bile olmuyomuş..

X