Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları ** Kasım Bebeklerinin Cicileri,Hazırlıkları **

eylül kızın çok şanslıymış teyze bir yandan babaanne bir yandan hediyeler geliyor
almak istiyorsa alsın tabi
alınca resmini eklemeyi unutma olur mu?

darkcım zaten kaynanam gidip almıycak bana dediki son ay ne gerekiyosa ne eksikse, alırız baba dan parayı gideriz nereye istiyorsan .yatakmı ,beşikmi, bebek arabasımı ne beğeniyosan alırız dedi..benim zevkime göre yani..
fater alınca eklerim tabi eklememmi..ama daha vakti var benim kociş hala inanamıyo bir bebeği olacağına o idrak etsin o zaman alırız..

kızlarsanırım yanlış anladınız allaha şükür benimde kimseden bi beklentim yok bana şunu alsınlar bunu alsınlar diye ama bizim burdaki adet böyle bu saatten sonrada degiştiremem ben bunu kız annesi ilk bebegin yatagını ve bütün eşyalarını yapar buna bizim hayır deme şansımız da yok ben istedigim kadar alma desem de benim haberim bile olmadan giderler ve alırlar.her memleketin kendine göre adetleri var işte ne yapalım

kızlarsanırım yanlış anladınız allaha şükür benimde kimseden bi beklentim yok bana şunu alsınlar bunu alsınlar diye ama bizim burdaki adet böyle bu saatten sonrada degiştiremem ben bunu kız annesi ilk bebegin yatagını ve bütün eşyalarını yapar buna bizim hayır deme şansımız da yok ben istedigim kadar alma desem de benim haberim bile olmadan giderler ve alırlar.her memleketin kendine göre adetleri var işte ne yapalım

ben de bunu anlamıyorum. benim memleketimde de her şeyi kız annesi yapıyo. bebek dürüsü yapıyorlar. hem de hazırlananların içinde babaanneye, dedeye halaya amcaya falan da giysi falan koyuyorlar. tabi babaya da. sonra ne oluyo? torun onlarınmış sadece gibi davranan oğlan tarafı, üstelik bi de 2. isim olarak babaanne veya dedenin ismi koyuluyo. anlamıyorum yani. bebeği taşıyan anne, hazırlıkları yapan anneanne, sefayı süren gene oğlan tarafı. yazık diil mi annelerimize. benim annem bu bizim de muradımız, benim de hevesim var böyle hazırlıklar yapmaya diyo ama maddi olarak ne kadar zorlanacağını tahmin edebiliyorum. ben de kimseden bişey beklemiyorum, eşimle ben her şeyi karşılayacak durumdayız çok şükür, bize bıraksalar bi sorun olmıycak ama annem sen sakın bişey alma biz alıcaz dedikçe kafayı yiyorum.eşimin tarafından ses seda çıkmıyo nedense maddi olarak çok iyi olmalarına rağmen. böyle şeyler madiyatla ölçülmüyo demekki. gönülden olması lazım

Sekretercim sen ailenden bekliyosun demedik ki canım.Sende bizi yanlış anladın heralde.Bizdede öyle adetler var ama dediğim,hiç takan yok onları.Masraflı bi adetse işlerine gelmiyo canım :)))
Bazen iyi oluyor da bazende insan zorlanıyor herşeyi kendi yapınca.Ben şahsen herşeyimi kendim yaptım evlendiğimde, evimde eşimin getirdiği tek bişey yoktur.Bu kadarı da bence iyi değil.
İnsan az da olsa evladına yada torununa bi destek olmalı bence. Tabi herkes ne düşünür bilemem.Ben yıllarca borç ödediğim için canım bu konuda biraz yanık :KK43:(
Şimdi iyiym ama kimseye eyvallahım yok.

Bunlar dediğin gibi maddiyatla da hiç alakalı değil cidden Brooke cum.Yarım elma gönül alma diye bişey var.Gerçekten içten gelmeli.

Birde bizim annelerimiz yaparsa bile bunu hemen unuturlar senden bi beklentileri de olmaz.Ama erkek tarafları(İstisnalar hariç) Bunu gerçekten brooke un dediği gibi seni susturmak amaçlı yapıyorlar,sende bi güç bir baskı oluşturmak için kullanıyorlar.

Eylül kaynanan güzel demiş bu arada.Gönlüne göre alınacaksa çok iyi,maşallah diyelim :)

evet sekretercim biz seni yanlış anlamadık canım
ne demek istediğini anladım
bende keşke bizimkilerde biraz destek olsalar diye yazdım ama içlerinden gelmiyorsada minnet etmeyiz demek istedim canım

sen nerelisin bizdede öyledir ilk kizin cocuguna anne tarafi alir besik takimi diyoruz onada

Ben bu başlığa pek dahil olamıyorum çünkü, eklediğiniz fotoğrafların hiçbirini göremiyorum.. iş yerindeki pc.de birçok şey yasaklı çünkü.. sadece eğer site adresi verirseniz bakabiliyorum.. o yüzden mesela cerenin yatağını filan gördüm..

Adetler gelince.. Aslında bizde de ilk bebeğin yatağını, çoğu eşyasını anneanne alır ve brookeun dediği gibi sefayı erkek tarafı sürer :) ama doğrusu hem ben anneme kıyamam bu kadar masraf için hem de annecim ne yapsın alacak olsa kendi kesesine göre alır, o da benim istediğim gibi olmaz tahminim. Bu nedenle herkes içinden gelen hediyeyi alsın ama odasını, yatağını filan biz yapalım daha iyi..

Ben daha hiçbir şey almadım.. Çok hevesleniyorum ama kendimi tutuyorum, yedinci aydan sonra başlamayı düşünüyoruz.. sadece hafta sonu pamukkaleye gittiğimizde, el yapımı cam malzemeler satan bir dükkan bulduk, oradan kızımızın odası için bir nazarlık aldık, çok güzel.. bu kadar küçük bir şey almak bile çok mutlu etti beni.. o yüzden oda filan aldığımızda nasıl olurum bilmiyorum.. Çok güzel bir duygu bu, Allah isteyen herkese yaşatsın..

bizde beşiği anneanne alır zaten anneannemizde sabırsızlık bekliyor almayı
bir de bebek arabanızda benden dedi bakalım onları ona yıktık:))))

bızdede oyle bende karar veremedım annemlerede yuk olmak ıstemıyorum kıyamıyorum hep esıme dedım bız alalım dıye belkı annem besık alır bızde dondolınonun ana kucağını acaba ıstanbulda nasıl fıyatlar kızlar arastıran varmıı?

amanda ne güzel adetmiş bu keşke bizim buralarda da olsa... yerimseniben:teytey:a.s.

Bizde bebegin ilk kiyafetlerini annane yapar..
geldi bir valiz esyamiz ama cekmeye vaktim olmadi
sabirsizlaniyorum buraya koymak icin..

bebek arabasini babanemiz alicak,araba koltugunu ise
halamiz...

bizde yatagini ve odasini yapicaz..

herkezin degisik sanirim adetlerii..

ay kızlar yaa .bu akşam üstü eşimle dışarı çıktık..bir alışveriş merkezine gittik..herzaman girdiğimiz tatlıcıya girdik ..ve daha önce yediğim tatlıyı sordum kalmamış,başka bir tatlı önerdiler onu yedim..kalkarken işletme müdürü beğendiniz mi dedi ,bende diğeri daha güzeldi dedim,adam bana ne desin anlıyorum sizi benimde eşim yeni doğum yaptı ama sonrası daha zor emin olun allah kurtarsın dedi...yani hamile olduğumu anladı..hemen ardından alt kattaki mağazaya girdik kendime t-shirt alıcaktım modellere bakarken tezgahtar başka mıdel göstererek bunlar size daha uygun beden olarak hem ilerleyen aylarda da giyersiniz dedi..ve hamilelerin giyinmesi daha zor değil mi dedi..yani o da anladı ...çok güzel bir duyguymuş..hamile olduğunu insan daha iyş anlıyor...

bızdede oyle bende karar veremedım annemlerede yuk olmak ıstemıyorum kıyamıyorum hep esıme dedım bız alalım dıye belkı annem besık alır bızde dondolınonun ana kucağını acaba ıstanbulda nasıl fıyatlar kızlar arastıran varmıı?
Ana kucağı derken şu sallanan beşiği mi kastediyorsun?
Dondolinonun fiyatlar genelde aynı zaten.Ben internette karşılaşıyorum hep 330-350 arasında bişey.Hem beşik hem mama koltuğu olanı kastediyorsan.
Sadece ana kucağı olan bişeyi var mı onu bilmiyorum,karşılaşmadım.

Bizde bebegin ilk kiyafetlerini annane yapar..
geldi bir valiz esyamiz ama cekmeye vaktim olmadi
sabirsizlaniyorum buraya koymak icin..

bebek arabasini babanemiz alicak,araba koltugunu ise
halamiz...

bizde yatagini ve odasini yapicaz..

herkezin degisik sanirim adetlerii..

Benimde annem bi valiz dolusu hazırlamıştı.Benimkiler gelmedi henüz.Annem doğuma doğru yanıma gelince getirir heralde.Ama ben annemin yanına gidersem çekerim resimlerini jeyyar
Alsınlar alsınalar ne güzel.Akrabalık böyle günler için jeyyar lazım. Tek olmamak çok güzel hayatta.Şeniz

darkılınlıfecım bu hanı tıtresımlı muzıklı ılerkı aylarda otutturabılıyorsun mama yedırebılıyorsun ya onlardan dıyorum bıraz pahalı ama cok fazla bısey almıycam onun yerıne boyle saglam bısey almak ıstıyorum

kızlar e-bebek.com dan bana bi mail gelmiş.indirimli ürünlerle ilgili paylaşmak istedim..
dilerseniz siteden detaylı arama yapabilirsiniz..

X