- 18 Ocak 2019
- 2.430
- 2.099
- 32
-
- Konu Sahibi Siyahhhinci
- #2.981
Merhaba canım vallahi bebişler büyüdükçe konuşmalar da öyle şekilleniyor birde muayene günleri olmayınca pek kimse girip yazmıyor sanırımKader arkadaşlarım nasılsınızTabi bebekler büyüyünce bakıyorum konuşmalar kıyafetlere dönmeye başladı rabbim hep güzel şeylerden bahsetmeyi nasip etsin Benim evimde çok sıcak oluyor klima takılacaktı bu sene fakat şimdi bebek olunca erteledik hem maddi açıdan hemde bebeğe dokunur diye yanlış bir düşünceye kapıldık Neyse buarada aldığım tüm kız kıyafetlerini zor bir uğraş ile iade ettim şimdi erkeğe hiç birşey bulamıyorum atlet ve tulum dışında
Benim arkadaşım erken doğum yaptı prametüre doğunca sütü hemen gelmedi önce gidip manuel aldılar yeterli süt çıkaramadık sonra elektrikli alındı. Ama bi çok kişide bunu duruma göre almak gerek diyor eğer çok gerekli olursa hastane civarından hemen alınıp gelinir diye. Ama doğumda ihtiyaç olmasada ilerde hastaneye biyere giderken bebeği evde bırakıp birine emanet edince sütü de sağıp bırakabilmek adına yine de yararlı olur diye düşünüyorumKızlar bu arada kesinlikle göğüs pompası alın tüm yenşmdoğum yapmış arkadaşlarımdan ilk başta Alman gereken şey diye uyarıldımlansinoh marka elektirikli pompa güzel avent de iyi ama o çok pahalı var mı dizinde önereceğiniz şunu kesinlikle alın diyebileceğiniz Önerilerine açığız ne de olsa çoğumuzun ilk çocuğu birlikte. Öğreneceğiz
Evet canım ben birde öğretmenim çalışmaya döneceğim mecbur oyüzden bana şart onu almam Trendyol da indirime giriyor bazen ama 6. Ayı bekliyorum hemen almak istemiyorum ne olur ne olmaz zaten birşey alcak olana hemen herkes tepki gösteriyor acele etme diye içim kıpır kıpır ama anlayan kimMerhaba canım vallahi bebişler büyüdükçe konuşmalar da öyle şekilleniyor birde muayene günleri olmayınca pek kimse girip yazmıyor sanırımneyseki iade edebilmişsin kıyafetleri elinde patlamasından iyidir
Benim arkadaşım erken doğum yaptı prametüre doğunca sütü hemen gelmedi önce gidip manuel aldılar yeterli süt çıkaramadık sonra elektrikli alındı. Ama bi çok kişide bunu duruma göre almak gerek diyor eğer çok gerekli olursa hastane civarından hemen alınıp gelinir diye. Ama doğumda ihtiyaç olmasada ilerde hastaneye biyere giderken bebeği evde bırakıp birine emanet edince sütü de sağıp bırakabilmek adına yine de yararlı olur diye düşünüyorum
Valla daha biz hiç bişey almadıkEvet canım ben birde öğretmenim çalışmaya döneceğim mecbur oyüzden bana şart onu almam Trendyol da indirime giriyor bazen ama 6. Ayı bekliyorum hemen almak istemiyorum ne olur ne olmaz zaten birşey alcak olana hemen herkes tepki gösteriyor acele etme diye içim kıpır kıpır ama anlayan kimbuarada dün ben devlet hastanesinde 4. Ay kontrolüm vardı oraya gittim orduda erkeği teyit ettik yine halen şoktayım 2li testin sonucunun temiz olduğunu şimdi 4.lü tarama testi olmam gerektiğini söyledi artık doktorlarla inatlaşmaktan vazgeçtiğim için tamam dedim olsun zaten geçerliliği ve güvenirliliği kesin olmayan bir tarama ama yapmak durumundayız dedi bende tamam olsun dedim onun tahlilini yaptırdım 10-15 gğn sonra devlette ki doktora tekrar gidecğeim kontrole özeldeki detaylıdan sonra çağırdı bir daha yani 4 nisan detaylı tarihim. Öbürüne de o tarihlerde giderim herhalde Bizde durumlar böyle
Aynen ben dün gittiğimde 151 gram olmuştu detaylıda uzman doktor bakıyor zaten. Hayırlısı inşllah senin yine yakın 4 Mart ben 4 nisanValla daha biz hiç bişey almadıkartık nasipse önümüzdeki ay başlarız sanırım yavaş yavaş ben fetal DNA yaptırmıştım direk acaba benden de farklı test isterlermi Benimde haftaya çarşamba devlette kontrolüm var detaylı ultrason için randevu almak istedim ama full doluydu kendi özel doktorumda detaylıya ben bakıcam birde ultrason uzmanına göndercem o bakcak demişti sanırım detaylı ultrasonumda özelde olcak ama tarih belli değil kendi doktorumda da muayenem 4 martta çoook var daha büyüdü mü durum ne merak ediyorum biyandan da şu detaylı ultrasonları da hayırlısıyla atlatsak içimiz rahatlasa diyorum
151 gram maşallah Paşa’ya. Ben son gördüğümde 105 gram demişti doktor şuan ne durumda nekadar oldu acabaAynen ben dün gittiğimde 151 gram olmuştu detaylıda uzman doktor bakıyor zaten. Hayırlısı inşllah senin yine yakın 4 Mart ben 4 nisan22. Haftada olması gerekiyormuş bunun fetal DNA yaptırdığın için 2 Li 3 lü 4 lü istemiyorlar çünkü hepsinden daha güvenilir bir test fetal DNA
Göğüs pompası banada al muhakkak dediler ama hangisini alırım bilmiyorum hiç burda birbirimize fikir veririzKızlar bu arada kesinlikle göğüs pompası alın tüm yenşmdoğum yapmış arkadaşlarımdan ilk başta Alman gereken şey diye uyarıldımlansinoh marka elektirikli pompa güzel avent de iyi ama o çok pahalı var mı dizinde önereceğiniz şunu kesinlikle alın diyebileceğiniz Önerilerine açığız ne de olsa çoğumuzun ilk çocuğu birlikte. Öğreneceğiz
Canım özeldeki doktor detaylıdan önce bir sorun olmadığı sürece gelmene gerek yok dedi bana bizimde zamlandı iyice 10 gğn sonra devlete tekrar gideceğim nasılsa orda görürüm dedim bir daha ancak 4 nisanda görebileceğim yani anlayacağın benimde. Koca 1 ay hiç görmemiş olacağım çocuğumuGöğüs pompası banada al muhakkak dediler ama hangisini alırım bilmiyorum hiç burda birbirimize fikir veririzbizim cinsiyet belli olunca anneanne babanne bisürü şey almış kıyafet olarak bana pek bişey kalmadı ya.benimde detaylı randevum 23martta 21+6 olcağım ogün nasipse çok var o tarihede napsam arada bi gitsemmi doktora bilemiyorum muayene ücretimizde biraz pahalı
Bende enson 15 haftalıkken gördüm daha görmeme bir ay var resmenCanım özeldeki doktor detaylıdan önce bir sorun olmadığı sürece gelmene gerek yok dedi bana bizimde zamlandı iyice 10 gğn sonra devlete tekrar gideceğim nasılsa orda görürüm dedim bir daha ancak 4 nisanda görebileceğim yani anlayacağın benimde. Koca 1 ay hiç görmemiş olacağım çocuğumuben dayanamıyorum ya 3 hafta zor dayanıyorum sonra göresim geliyor
Devlette kayıt açtırmadın mı sen? Bi devlette de kaydın olsa iyi olmaZmı acil durumlara karşı Allah korusun. Bende özele hala transferi yapan doktoruma gidiyorum acile gidince yada devletteki doktorların verdiği ilaçları ona danışmadan kullanmıyorum almıyorum ama yine de kayıt açtırdım aynı ay içinde 2 kez görmüş oluyorum bu sayede bebeğideBende enson 15 haftalıkken gördüm daha görmeme bir ay var resmenMerak ediyorum çok şöyle hareketlerini bi hissetsek daha rahat edicem heralde ya.bende devlete gitsemmi diye düşünüyorum valla bu ara eşim pek sıcak bakmıyo ama olsun
Ben kalp atışından sonra hiç gitmedim bidaha tüp bebek doktoruma normal kendi doğumumu yaptırıcak doktora gidiyorum sadece.inşallah olmaz ama mesela acil bi durum olsa hiç devlet hastanesine gitmediğim için muayenemi yapmıyolar hiç bilmiyorum.yani normaldede devlete gitmiyoruz çok kalabalık olduğu için oyğzden hiç gebeliktede gitmedim.progestan iğne yaptırdığım zamanlarda bigün hastanede vurduruyım dedim inan bir saat bekledimDevlette kayıt açtırmadın mı sen? Bi devlette de kaydın olsa iyi olmaZmı acil durumlara karşı Allah korusun. Bende özele hala transferi yapan doktoruma gidiyorum acile gidince yada devletteki doktorların verdiği ilaçları ona danışmadan kullanmıyorum almıyorum ama yine de kayıt açtırdım aynı ay içinde 2 kez görmüş oluyorum bu sayede bebeğide
Ben önce farklı bi devlet hastanesine gittim evime yakın diye kaydım olsun diye orası daha sakindi hem ama doktor bana pandemi hastanesine dönüştürüldüğünü o yüzden orada doğum vs yapılmadığını söyledi ben şimdi senin rutin kontrollerini yaparım benim için sorun yok ama gebelik ilerledikçe belli haftalardan sonra başka hastaneler kolay kolay kabul etmiyor asıl takibin yapıldığı yere gitmeni istiyorlar bana sorarsan bi üniversite veya araştırma hastanesine git orda takibini yaptır dedi gayet mantıklı ve makul geldi doktorun açık yürekli konuşması o sebeple ayda bir üniversite hastanesine gidiyorum kontrol için sırf kaydım olsun diyeBen kalp atışından sonra hiç gitmedim bidaha tüp bebek doktoruma normal kendi doğumumu yaptırıcak doktora gidiyorum sadece.inşallah olmaz ama mesela acil bi durum olsa hiç devlet hastanesine gitmediğim için muayenemi yapmıyolar hiç bilmiyorum.yani normaldede devlete gitmiyoruz çok kalabalık olduğu için oyğzden hiç gebeliktede gitmedim.progestan iğne yaptırdığım zamanlarda bigün hastanede vurduruyım dedim inan bir saat bekledim
Bende bi bakarım randevu bulmakda zor bayaBen önce farklı bi devlet hastanesine gittim evime yakın diye kaydım olsun diye orası daha sakindi hem ama doktor bana pandemi hastanesine dönüştürüldüğünü o yüzden orada doğum vs yapılmadığını söyledi ben şimdi senin rutin kontrollerini yaparım benim için sorun yok ama gebelik ilerledikçe belli haftalardan sonra başka hastaneler kolay kolay kabul etmiyor asıl takibin yapıldığı yere gitmeni istiyorlar bana sorarsan bi üniversite veya araştırma hastanesine git orda takibini yaptır dedi gayet mantıklı ve makul geldi doktorun açık yürekli konuşması o sebeple ayda bir üniversite hastanesine gidiyorum kontrol için sırf kaydım olsun diye
Galen icin fiyat bilginiz var mı aceba?Duymuştum o o doktoru evet. Ümit hanım bnm doktorum daha hiç konuşmadık ama maliyet falan uygun gelir ise Ümit hanım hangi hastanelerde doğum İçin gelirse oralar ile görüşeceğim
Sanırım doğumları İrenbe Tınaztepe Galen ve Çınarlı da yapıyor diye biliyorum
Evet randevu konusu baya zorluyorBende bi bakarım randevu bulmakda zor baya
Ben değilde eşim fazlaca düşünüyor bende eşimin bulduklarının içinden seçip çevremizde oylamaya sunuyorum farkettiğim kadarıyla bizim yaşlar ve üstü nesil daha eskimsi ama söylemesi güzel anlamlı isimlere yönelirken Z kuşağı daha modern isim peşinde yaşları 3 ile 17 olan birsürü çocuğa sordum çevremde hepsi istisnasız modern isimciKızlar isim düşündünüzmü hiç aklınızda varmı bişeyler
Doğru söylüyosun öyle gerçekten.bende isime çok önem veriyorum zorlanıcaz heralde isimlerin karakterini aldığımızı düşünüyorum birazEvet randevu konusu baya zorluyor
Ben değilde eşim fazlaca düşünüyor bende eşimin bulduklarının içinden seçip çevremizde oylamaya sunuyorum farkettiğim kadarıyla bizim yaşlar ve üstü nesil daha eskimsi ama söylemesi güzel anlamlı isimlere yönelirken Z kuşağı daha modern isim peşinde yaşları 3 ile 17 olan birsürü çocuğa sordum çevremde hepsi istisnasız modern isimci
Valla kızda da belliydi Gökçe olacaktı ama erkek oldu erkeğinki de önceden belliydi Metehan olacak.Kızlar isim düşündünüzmü hiç aklınızda varmı bişeyler
Yaa bizde metehan düşünüyoruz yada ali meteValla kızda da belliydi Gökçe olacaktı ama erkek oldu erkeğinki de önceden belliydi Metehan olacak.Birdaha ki olacak olan oğlumun adı bile belli Tunahan bunu da ikiz olma ihtimaline karşı. Düşünmüştük
Hayır daha hiç birinde fiyat öğrenemedim doktoruma da henüz sormadım o ne kadar alacakGalen icin fiyat bilginiz var mı aceba?