• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kasım ayında HAMİLE olduğunu öğrenenler gelin beraber bekleyim :)

Al benden de o kadar tıpkısının aynısı hemde ne olacak bu halimiz böyle :KK43:
Ne zaman normale dönecez.. temizlik yapmıyorum , yemek yapmıyorum, sabahtan akşama pijamayla dolaşıyorum. Banyo yapacam ona bile üşeniyorum yaa... Yemek yemek istemiyorum. Dışarıı çıkmıyorum.. çok kötü çook. ..

Ne zaman normale dönecez.. temizlik yapmıyorum , yemek yapmıyorum, sabahtan akşama pijamayla dolaşıyorum. Banyo yapacam ona bile üşeniyorum yaa... Yemek yemek istemiyorum. Dışarıı çıkmıyorum.. çok kötü çook. ..
Aynı ya dediğin gibi gün boyu boş boş yatıyorum öyle ne yemek ne temizlik banyoya bile üşeniyorum akşam eşim gelirken hazır yemek alıyo geliyoda anca öyle yoksa buzdolabının kapağına yaklaşınca bile aşırı bi bulantı başlıyo 3. Aydan sonra azalır ve biter diyorlar ama ona da 1 ay var daha nasıl geçecek ki of :(

kızlar o konuda bende öyleyim . ağzımın içinde sürekli çok çirkin bi tad var.ağzıma aldığım her yiyerceğin hiç tadı yok. yemek yemeği çok seven ben yiyemediğim için hep aç geziyorum ve birde çalışıyorum. dün işyerinde az daha masaya çıkartıyordum. elime çöp sepetini zor geçirdim. yere gömüldüm resmen :((

İnş duyarsın canım ama duyamazsan da korkma sakin daha xok küçük ben 7 haftada duymustum:)

Sagol cnm evet bende oglumda 7 haftalikti... Ama dr o zmna randevu vermisti ilk girmistim ultrasona duyduk hemen... Ins duyulur bakalim heyecanlıyım sanki ilk gebeligim gibi :)

Arkadaşlar dün doktorum benden TSH için kan verdirdi sonucu bugün sistemden aldım 0,35-4,94 referans aralığı benim sonucum 0,3506 düşüğün sınırı nerdeyse sizin değerleriniz nasıldı. Birde bu TSH hormonu ne ile alakalı bilen varsa bilgi rica ediyorum.

Cnm benimde referans araligi 5.6 ydi benim 4 25 cikmisti ben zten ilac kullaniyordum benim. Nodulum var... 25 lik icerken 50 ye cikardi ilacimi birgun yarim birgun tam iciyorum... Dr uma sordum korkuyorum dedim bişi olurmu demistim... Dusuk tehlikeli demisti bebek tutunamaz duser demisti... Sen dr. Una gosterdinmi sonucunu

Arkadaşlar
Bebeginize hangi isimleri
düşünüyorsunuz. ?

Walla daha tam karar vermedik cnm ama oglum ben koyucam dio... Bazen babasiyla catisiyolar ben koycam sen koycan kavgasi.... Kiz olursa defne erkek olursa yaman diyor oglum ya bakalim... Kiz olursa benimde cok hosuma gidiyor defne ismi ama ilk ismi meryem olucak ins... Kizim olursa oyle niyet etmistim... Erkek degisebilir ama kesin degil :)

kızlar o konuda bende öyleyim . ağzımın içinde sürekli çok çirkin bi tad var.ağzıma aldığım her yiyerceğin hiç tadı yok. yemek yemeği çok seven ben yiyemediğim için hep aç geziyorum ve birde çalışıyorum. dün işyerinde az daha masaya çıkartıyordum. elime çöp sepetini zor geçirdim. yere gömüldüm resmen :KK43:(

Benim daha cok bulantim yok baslamadi sanirim henuz :) ben yiyorum suan ama boyle cok istekli degilim eskiye nazaran... Oglumda 1 ay bulanmisti midem... Bunda bilmiyorum olurmu yada olursa ne kdr surer...

kızlar bugün hastaneye gittim. bebişim 8+2 haftalık 1,62 cm olmuş . kan verdim bütün testler için. ama sonuçlarımı almadığım daha

Ay masallah yaa yerim ben onuu:) bakalim yarin ben gorucekmiyim acaba 2.kuzumu :) cok heyecanlıyım

Walla daha tam karar vermedik cnm ama oglum ben koyucam dio... Bazen babasiyla catisiyolar ben koycam sen koycan kavgasi.... Kiz olursa defne erkek olursa yaman diyor oglum ya bakalim... Kiz olursa benimde cok hosuma gidiyor defne ismi ama ilk ismi meryem olucak ins... Kizim olursa oyle niyet etmistim... Erkek degisebilir ama kesin degil :)
Güzel isimler..canim ya cocuk heves ediyor kardeşine isim koymak icin..be güzel..Bırakın dediği olsun

Güzel isimler..canim ya cocuk heves ediyor kardeşine isim koymak icin..be güzel..Bırakın dediği olsun

Ewet cnm cok hevesleniyo kuzum... Esimde cocuk gibi ona uyuyo iste :) ege oglumun ismi onu ben koymustum... Bunuda ben koyucam diyor o yuzden :)

Cnm benimde referans araligi 5.6 ydi benim 4 25 cikmisti ben zten ilac kullaniyordum benim. Nodulum var... 25 lik icerken 50 ye cikardi ilacimi birgun yarim birgun tam iciyorum... Dr uma sordum korkuyorum dedim bişi olurmu demistim... Dusuk tehlikeli demisti bebek tutunamaz duser demisti... Sen dr. Una gosterdinmi sonucunu

Yok daha işyerimden fırsat bulup gidemedim doktoruma bugün gün içinde kaçmayı düşünüyorum.

cnm senin için intten kopyaladım

TSH (Thyroid Stimulating Hormone) tiroid bezini uyaran bir hormondur. Tiroidin çeşitli metabolik işlevleri vardır. Bunların arasında:

• vücut sıcaklığını düzenleme
  • kalp atış hızı
  • vücut ağırlığı
  • üreme
gibi fonksiyonlar bulunur. Bu fonksiyonlara bakılırsa, açıkça görülür ki tiroid vücudun önemli parçalarından birisidir.

Hipofiz bezi tarafından üretilen TSH (tiroid uyarıcı hormon), beyninize tiroid hormonlarının (T3 ve T4) ne zaman üretileceğini söyler. Bu termostatın, oda sıcaklığına göre ısıtma sistemlerini ayarlamasına benzer. Düşük TSH’den şikayetçi olan hastalarda genelde yüksek T3/T4 hormon seviyeleri görülür. Düşük TSH seviyesi genellikle, başka belirtilere sebep olan hipertiroidizm (tiroid bezinin aşırı çalışması) ile bağlantılı olduğu için, TSH seviyenizi normale çekmek ve tekrar düşmesini engellemek için ne gerekiyorsa yapmak önemlidir.

TSH Düşüklüğü Ne Anlama Gelir?
Düşük TSH’ye sebep olabilecek iki neden vardır:

• Salgı bezleriniz yeterince üretmiyordur
  • Tiroid beziniz fazla çalışıp gereğinden fazla tiroid hormonu üretiliyordur ve bu da beyninize üretimi durdur sinyali gönderiyordur
Düşük TSH seviyesinden ve yüksek T3 ve T4 (tiroid hormonları) seviyelerinden şikayetçi olan bireyler hipertiroidizm olarak bilinen duruma sahiptir. Ancak, eğer bir birey hem düşük TSH seviyesinden, hem düşük tiroid hormonlarından şikayetçiyse, bu durum tiroid üretiminden sorumu olan hipofiz bezinin güçsüz, hastalıklı ya da zarar görmüş olmasından kaynaklanabilir.

Canım tşkler zahmet etmişsin :KK5:

kızlar bugün hastaneye gittim. bebişim 8+2 haftalık 1,62 cm olmuş . kan verdim bütün testler için. ama sonuçlarımı almadığım daha
Hangi testler canım bende bugün hastaneye gittim iki eksik testim varmis şeker bi de bisey dedi onu hatırlamıyorum kalp atislarini duyunca gitti benim kafa ;) Senin de mi eksik varmış ilk kez mi yaptirdin 9 tüp kan alinmisti benim ilkinde.

Back