• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kasım ayında HAMİLE olduğunu öğrenenler gelin beraber bekleyim :)

Dr zekai tahir Burak var bilirsin oraya gidiyorum. Açıkçası korkarak gittim ama dr um iyi memnunum. Öğlenden sonra randevuyla gidiyorum , kan idrar vs. İçin sabah gidiyorum ama sıra olmuyor direk giriyorum . bekleme yok.

Hmm anladım xanim memnunsan ne güzel ama bana xok ters orası uzak baya bakalım bende iyi bi dr bulabilirim ins

Sizin gobusler ne alemde... Benim ozellikle aksamlari cok buyuk oluyo 2.gebeligim diyemi anlamadim daha cok kucuk bebegim ama gobegim bazi zamanlar cok buyuk gelio gozume... Gazda cok var sanki karnimda acaba omu siskinlik yapio anlamadim... Sizlerde boyle seyler varmi

Cnm bende aynı durumdayım. Özellikle akşamları daha büyük oluyo göbüş. Dediğin gibi ilk hamileliğimde beş aylıkken bekarlık pantolınlarımı giyerdim. Hiç göbeğim yoktu o zamanlar

Iyi sevindim yalniz degilmisim suan yok fazla gobegim aksam sisiyo iyice herhalde yediklerimiz ictiklerimizden yarin gidicem bende dr a insallah 11 50 de randevum dua edinde hayirliyla bebisimi gorup kalp atislarini duyabileyim :KK200::nazar:

Cnm ne yaptın doktora gidecektin. Merakta bırakma bizii

Bu arada herkese tünaydınn . Günaydın diyemedim anca girebildim. Bende sabahtab sağlık ocağınagittim kan verdim kaydımı ysptırdım. 3,5 tada hastaneye gideceğim rabdevum var. Bakalım ne durumdayız :)

Cnm ne yaptın doktora gidecektin. Merakta bırakma bizii

Bu arada herkese tünaydınn . Günaydın diyemedim anca girebildim. Bende sabahtab sağlık ocağınagittim kan verdim kaydımı ysptırdım. 3,5 tada hastaneye gideceğim rabdevum var. Bakalım ne durumdayız :)

Yarin cnm benim dr randevum 11 50 de:) bakalim ins hayirlisi ile gorur ve duyariz bebisi :) seninde ins herseyin guzel. Cikar cnm

Cnm bende aynı durumdayım. Özellikle akşamları daha büyük oluyo göbüş. Dediğin gibi ilk hamileliğimde beş aylıkken bekarlık pantolınlarımı giyerdim. Hiç göbeğim yoktu o zamanlar
benim de göbeğim çıkıyo,fazla motiveyim diye düşünüyordum demek herkes böyle:KK45::anneadayı::anneadayı:

Arkadaşlar dün doktorum benden TSH için kan verdirdi sonucu bugün sistemden aldım 0,35-4,94 referans aralığı benim sonucum 0,3506 düşüğün sınırı nerdeyse sizin değerleriniz nasıldı. Birde bu TSH hormonu ne ile alakalı bilen varsa bilgi rica ediyorum.

Arkadaşlar dün doktorum benden TSH için kan verdirdi sonucu bugün sistemden aldım 0,35-4,94 referans aralığı benim sonucum 0,3506 düşüğün sınırı nerdeyse sizin değerleriniz nasıldı. Birde bu TSH hormonu ne ile alakalı bilen varsa bilgi rica ediyorum.

cnm senin için intten kopyaladım

TSH (Thyroid Stimulating Hormone) tiroid bezini uyaran bir hormondur. Tiroidin çeşitli metabolik işlevleri vardır. Bunların arasında:

• vücut sıcaklığını düzenleme
  • kalp atış hızı
  • vücut ağırlığı
  • üreme
gibi fonksiyonlar bulunur. Bu fonksiyonlara bakılırsa, açıkça görülür ki tiroid vücudun önemli parçalarından birisidir.

Hipofiz bezi tarafından üretilen TSH (tiroid uyarıcı hormon), beyninize tiroid hormonlarının (T3 ve T4) ne zaman üretileceğini söyler. Bu termostatın, oda sıcaklığına göre ısıtma sistemlerini ayarlamasına benzer. Düşük TSH’den şikayetçi olan hastalarda genelde yüksek T3/T4 hormon seviyeleri görülür. Düşük TSH seviyesi genellikle, başka belirtilere sebep olan hipertiroidizm (tiroid bezinin aşırı çalışması) ile bağlantılı olduğu için, TSH seviyenizi normale çekmek ve tekrar düşmesini engellemek için ne gerekiyorsa yapmak önemlidir.

TSH Düşüklüğü Ne Anlama Gelir?
Düşük TSH’ye sebep olabilecek iki neden vardır:

• Salgı bezleriniz yeterince üretmiyordur
  • Tiroid beziniz fazla çalışıp gereğinden fazla tiroid hormonu üretiliyordur ve bu da beyninize üretimi durdur sinyali gönderiyordur
Düşük TSH seviyesinden ve yüksek T3 ve T4 (tiroid hormonları) seviyelerinden şikayetçi olan bireyler hipertiroidizm olarak bilinen duruma sahiptir. Ancak, eğer bir birey hem düşük TSH seviyesinden, hem düşük tiroid hormonlarından şikayetçiyse, bu durum tiroid üretiminden sorumu olan hipofiz bezinin güçsüz, hastalıklı ya da zarar görmüş olmasından kaynaklanabilir.

Kızlar pskolojim çok bozuk. 4 gündür evden çıkmıyorum. Yemek bile yemek istemşyorum. Mide bulantım var. Burayı okuyorum ama yazı bile yazmıyorum size. Sizdemi böylesiniz. Kendimi çok sıkıcı buluyorum. Offf bu ne yaaa....
Al benden de o kadar tıpkısının aynısı hemde ne olacak bu halimiz böyle :(

Back