• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kasım ayında HAMİLE olduğunu öğrenenler gelin beraber bekleyim :)

Sorma kuzum ya bugunde saglik ocagindaki hemsire aradi dogum sureniz doldu gelmediniz diye .ayy deli oldum ya

Sabret canım çok az kaldı bence. Biliyor bizimkiler en rahat yeri. :KK46:
Ben ilk aylarda düşük tehlikesi geçirmiştim. Ben o kadar korkarken meğer gününü dolduracakmış benimki. Gerçi daha 2 hafta var ama benimle aynı haftada olanlar doğum yapıyor yahu.

Ben uzun zamandır sağlık ocağına da gitmiyorum. En son tetanoz aşısı için gitmiştim. Onlar da aramadı gitmem şart mı acaba?

Off çok zor. Şimdi bile her kafadan bir ses çıkıyor. Her çocuğu olan başka bir doktoru tavsiye ediyor. İsimleri aklımda kalmıyor da o zaman sorarım diyorum.
Deneyip mi karar vereceğiz kimin iyi olduğuna bilmiyorum bizde tecrübe yok sonuçta.
Hangi semtte bakıyorsun özellikle?
Ya acıkcası herkesın memnunıyetı doktorundan beklentısı farklı oluyo denemeden bılemeyız. Ben merterde otruyorum bu cıvarda ve gece nöbete cocuk doktoru kalan bır hastane olursa güzel olur

Sabret canım çok az kaldı bence. Biliyor bizimkiler en rahat yeri. :KK46:
Ben ilk aylarda düşük tehlikesi geçirmiştim. Ben o kadar korkarken meğer gününü dolduracakmış benimki. Gerçi daha 2 hafta var ama benimle aynı haftada olanlar doğum yapıyor yahu.

Ben uzun zamandır sağlık ocağına da gitmiyorum. En son tetanoz aşısı için gitmiştim. Onlar da aramadı gitmem şart mı acaba?
Ben asidan sonra bir defa daha gitiim rutin kontrol testler icin bir dahakine bebişinle geleceksin demisti dogumun uzerinden 3gun gecince gelebilirsin demisti bebegin kimligi hastane evraklariyla

Selam
Dr gittik geldik. Ultrasonlada bakti cok sukur gordum kuzumu 2.900 olmus kuzum cok iyi dedi boyunu soylemedi basasagi duruyo normal dogum gozukuyo allaha sukur... 2 hafta sonra tekrar cagirdi... Nst ye girdim sanci. Cikmadi. Cok sukur ....

Kanaman su gelmesi agri vs olursa. Hemen beni ariyosun dedi :)

Kızlar herkese selamlar biz de bugün gittik geldik doktora doktorum bayram haftası yoktu dün ve bugün de çok yoğundu gittiğimizde ameliyatta idi nst filan beklerken geldi çok şükür bebeğim 3400 3500 arası daha iki hafta var dedim zaten ultrason fazla ölçüyor diye bir yargı da var bende de sordum genede doktora sizin bebek kilolu değil ama uzun boylu dedi bana 38 deyiz ki bana göre asıl 37+3 filânız adet doğum 4 gün fazla sürer hep ama bebeğim uyluk kemiği 40 hafta çıkıyor karın çevresi tam 38 baş çevresi de 37+2 filan çıkıyor ama bunlar çok normal daha önce de hep böyle ölçümlerle karşılaştım hatta yarın tekrar gitsem başka doktor baksa bam başka sonuçlar olur elimde. Önemli olan sağlığı yerinde olsun. Bu arada yarın sabah için radyoloji randevusu aldık son bir kez daha bebeğin eşi kontrol edilecek normal doğuma sakıncası var mı yok mu bakılacak. 39 hafta bitince clexane i bırak dedi doktorum doğumdan sonra tekrar başlayıp lohusa iken de vuracağım galiba. Ben doktoruma daha önce hiç kendi sancım olmadı hep suni sancı ile günü dolunca doğum yaptım dedim o da eğer doğum sancı sı başlarsa ilk olarak karnında sıkılasma ve sertleşme olarak hissedersin dedi ben zaten ara ara bunu hissediyorum ama üç dört saat sonra geçiyor ama bayaa bir bunaltıyor beni. Gene uzun bir yazı yazıyorum. Hatta bu yalancı sancı denilen kasılmaları ben diğer üç çocuğum da hiç bu kadar yaşamadım acaba gerçekten çok normal bir doğum mu olacak merak ediyorum inşallah bol bol dua edin kızlar bebek çantam artık tamam son olarak kolonya koydum eğer bir sıkıntınız yoksa kolonya ile size de tavsiye ederim hem yanınıza gelenlere de ilk iş dökün biliyorsunuz mikrop virüs bir çoğunu hallediyor.yanında en sevdiğim atıştırmaliklardan aldım. Gece doğum yaparsanız diliniz damaginiz kuruyor mutlaka yanınızda bulunsun abla tavsiyesi :))) birde meyve suyu...kan kaybı olacağı için eliniz ayağımız titriyor bir iki lokma tatlı birşey ve üstüne içilen içecek insanın gözünün önünü açıyor. Hadi bakalım ilk kim doğum yapacak artık

Hayırlı günler herkese.benimde karnım dün geceden beri sertleşiyor ve biraz hareketler azalıyor arada.birazda küçük küçük sancılar oluyor.böyle çok gergin bir tip oldum resmen ya sabahtan beri eşime farkında olmadan bağırıyorum.kayınvalidemde arada biraz konuşsa beni en ufak kizdiracak bir sey dese kadını tersliyorum normalde ne dese takmam güler geçerim :( ya ne oluyor bana anlamadım sabahtan beri farkında olmadan çok stres yapiyorum :(

Kızlar herkese selamlar biz de bugün gittik geldik doktora doktorum bayram haftası yoktu dün ve bugün de çok yoğundu gittiğimizde ameliyatta idi nst filan beklerken geldi çok şükür bebeğim 3400 3500 arası daha iki hafta var dedim zaten ultrason fazla ölçüyor diye bir yargı da var bende de sordum genede doktora sizin bebek kilolu değil ama uzun boylu dedi bana 38 deyiz ki bana göre asıl 37+3 filânız adet doğum 4 gün fazla sürer hep ama bebeğim uyluk kemiği 40 hafta çıkıyor karın çevresi tam 38 baş çevresi de 37+2 filan çıkıyor ama bunlar çok normal daha önce de hep böyle ölçümlerle karşılaştım hatta yarın tekrar gitsem başka doktor baksa bam başka sonuçlar olur elimde. Önemli olan sağlığı yerinde olsun. Bu arada yarın sabah için radyoloji randevusu aldık son bir kez daha bebeğin eşi kontrol edilecek normal doğuma sakıncası var mı yok mu bakılacak. 39 hafta bitince clexane i bırak dedi doktorum doğumdan sonra tekrar başlayıp lohusa iken de vuracağım galiba. Ben doktoruma daha önce hiç kendi sancım olmadı hep suni sancı ile günü dolunca doğum yaptım dedim o da eğer doğum sancı sı başlarsa ilk olarak karnında sıkılasma ve sertleşme olarak hissedersin dedi ben zaten ara ara bunu hissediyorum ama üç dört saat sonra geçiyor ama bayaa bir bunaltıyor beni. Gene uzun bir yazı yazıyorum. Hatta bu yalancı sancı denilen kasılmaları ben diğer üç çocuğum da hiç bu kadar yaşamadım acaba gerçekten çok normal bir doğum mu olacak merak ediyorum inşallah bol bol dua edin kızlar bebek çantam artık tamam son olarak kolonya koydum eğer bir sıkıntınız yoksa kolonya ile size de tavsiye ederim hem yanınıza gelenlere de ilk iş dökün biliyorsunuz mikrop virüs bir çoğunu hallediyor.yanında en sevdiğim atıştırmaliklardan aldım. Gece doğum yaparsanız diliniz damaginiz kuruyor mutlaka yanınızda bulunsun abla tavsiyesi :))) birde meyve suyu...kan kaybı olacağı için eliniz ayağımız titriyor bir iki lokma tatlı birşey ve üstüne içilen içecek insanın gözünün önünü açıyor. Hadi bakalım ilk kim doğum yapacak artık
Ablamiz iyiki varsin bakalim kim doguracak ilk asagi yukari butun hamisler gununu doldurdu masallah.kiyasiya rekabet var :)

Hayırlı günler herkese.benimde karnım dün geceden beri sertleşiyor ve biraz hareketler azalıyor arada.birazda küçük küçük sancılar oluyor.böyle çok gergin bir tip oldum resmen ya sabahtan beri eşime farkında olmadan bağırıyorum.kayınvalidemde arada biraz konuşsa beni en ufak kizdiracak bir sey dese kadını tersliyorum normalde ne dese takmam güler geçerim :KK43: ya ne oluyor bana anlamadım sabahtan beri farkında olmadan çok stres yapiyorum :KK43:

Canim haliyle insani korku basiyo dogum sancisi diye. Ama asıl sancılar bebegin kasilmasiyla birlikte once kasiklarda baslayip belinin ortasina giriyo solugunu kesecek cinsten ki benimki suan oyle daha da sıklasmasi gerekiyormus.

Canim dun inanilmaz derecede wc ye girdim ciktim otur kalk dizlerimde tutmuyo ya.ay saştim kaldim.sicak duşa dunden beri giriyorum. Ay dogru soyledin ya gervekten inatciymis millet 5-6 cm acilmayla gidiyor kontrol diye dogurup geliyo.bizimkilerin derdi neki

:KK70::KK70:

Hicc deme ben güya doktora göre 2 güne bilemedin bi haftaya doguruyordum. Ya rahmimiz yada oğlum doktorların tezini çürüttü. Insanda hem kanama olur hem suyu gelirde hala açılma olmazmi

Doğru söylüyorsun biz kanama olunca akşam acile gitmiştik ya yatırscaklarini bilmiyorduk. Hiç birşey yoktu yanımızda. Hoş bana birşey yemek yasaktı eşim ve kızımda oruçluydu. Ama nefis şimdi ramazan olmadığına göre kimse dayanamaz. Bende de şimdiden kurabiye çeşitleri kek lokum çikolata falan hazırda bekliyor. 5 6 çeşit kurabiye var. Bide lohusa şerbeti yapılacak ama ne zaman yapayım bilemiyorum. Bozulursa diye . Artı meyve suyu götüreceğim. Kolonya ya gelince üç çeşit kolonya koydum. Bir mavi bebek kolonyası 2-limon kolonyası 3- engilish home dan güzel kokulu bi kolonya. Bide tavsiyem bebeğin ıslak pamuk mendilleri gelen gidene dayanmaz extra normal ıslak mendil de koyun. Bi havlu pecete. ;) normal diğer kurabiyeleri streç filmledigim için çekemedim.

Eklentiler

• IMG-20160712-WA0013.jpg
    IMG-20160712-WA0013.jpg
    26 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG-20160712-WA0012.jpg
    IMG-20160712-WA0012.jpg
    38,5 KB · Görüntüleme: 48
  • IMG-20160712-WA0019.jpg
    IMG-20160712-WA0019.jpg
    59,5 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG-20160712-WA0018.jpg
    IMG-20160712-WA0018.jpg
    55,5 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG-20160712-WA0021.jpg
    IMG-20160712-WA0021.jpg
    76,4 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG-20160712-WA0020.jpg
    IMG-20160712-WA0020.jpg
    42,6 KB · Görüntüleme: 32
Doğru söylüyorsun biz kanama olunca akşam acile gitmiştik ya yatırscaklarini bilmiyorduk. Hiç birşey yoktu yanımızda. Hoş bana birşey yemek yasaktı eşim ve kızımda oruçluydu. Ama nefis şimdi ramazan olmadığına göre kimse dayanamaz. Bende de şimdiden kurabiye çeşitleri kek lokum çikolata falan hazırda bekliyor. 5 6 çeşit kurabiye var. Bide lohusa şerbeti yapılacak ama ne zaman yapayım bilemiyorum. Bozulursa diye . Artı meyve suyu götüreceğim. Kolonya ya gelince üç çeşit kolonya koydum. Bir mavi bebek kolonyası 2-limon kolonyası 3- engilish home dan güzel kokulu bi kolonya. Bide tavsiyem bebeğin ıslak pamuk mendilleri gelen gidene dayanmaz extra normal ıslak mendil de koyun. Bi havlu pecete. :KK66: normal diğer kurabiyeleri streç filmledigim için çekemedim.

Valla eline sağlık çok güzel olmuşlar.
Kekler taze kalıyor mu nasıl saklıyorsun?

Bunlar da benim hediyeliklerim.
Ben şerbetle uğraşmayacağım marketten meyve suyu alacağım.

Eklentiler

• 20160712_121038.jpg
    20160712_121038.jpg
    29,9 KB · Görüntüleme: 44
  • 20160712_121024.jpg
    20160712_121024.jpg
    40,6 KB · Görüntüleme: 49
  • 20160712_120936.jpg
    20160712_120936.jpg
    48,7 KB · Görüntüleme: 45
  • 20160712_155228.jpg
    20160712_155228.jpg
    36 KB · Görüntüleme: 42
Bunlar da benim hediyeliklerim.
Ben şerbetle uğraşmayacağım marketten meyve suyu alacağım.

Çok güzel olmuşlar bende hazırladım o şekerle saksıdan. Ama foto çekmeden gidecekler arasına yerleştirdim. Dilek ağacınida süsledim. O anahtarliklardan hazırladım. Ama dilek ağacına hiçbirini takmadım. Paketledik karton poşetlerde hepsi . Bi kısmını kaldırmadım bakayım foto varmı . Mavi kolonyayı bu şişenin içine koydum ;)

Eklentiler

• IMG-20160710-WA0005.jpg
    IMG-20160710-WA0005.jpg
    64,8 KB · Görüntüleme: 48
  • IMG-20160710-WA0007.jpg
    IMG-20160710-WA0007.jpg
    47 KB · Görüntüleme: 47
  • IMG-20160710-WA0006.jpg
    IMG-20160710-WA0006.jpg
    30,9 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG-20160710-WA0010.jpg
    IMG-20160710-WA0010.jpg
    29,3 KB · Görüntüleme: 38
  • IMG-20160711-WA0002.jpg
    IMG-20160711-WA0002.jpg
    31,1 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG-20160710-WA0010.jpg
    IMG-20160710-WA0010.jpg
    29,3 KB · Görüntüleme: 44
  • IMG-20160712-WA0023.jpg
    IMG-20160712-WA0023.jpg
    25,9 KB · Görüntüleme: 39
  • IMG-20160712-WA0022.jpg
    IMG-20160712-WA0022.jpg
    20 KB · Görüntüleme: 42
Canim haliyle insani korku basiyo dogum sancisi diye. Ama asıl sancılar bebegin kasilmasiyla birlikte once kasiklarda baslayip belinin ortasina giriyo solugunu kesecek cinsten ki benimki suan oyle daha da sıklasmasi gerekiyormus.
Canim ne oldu son durumun sancı var mi

Bu da benim kolonya sisem:) Çikolata da yaptırdım hacı şeriften, onun fotosunu çekmedim, yataktayım şimdi kalkamicam:) ama o da çok güzel oldu, takı yastığı ve kapı susu yaptırdım, lokum aldım ikramlik, bir de karışık kuru pasta alıcam yarın, malum perşembe sabah 05.30 da hastanede olucam, pastaneye gidemem o saatte, bir de limonata ve gazoz aldim, lohusa serbeti ikram etmiycem ben..Izmir zaten cok sicak, insanları baymasin serbet:)
Yalnız ellerinize sağlık kızlar bayıldım yaptıklarınıza, az daha vaktim olsaydı aklımda çok şey vardı yapacak ama malum tansiyon olayı planlarımı alt üst etti...
Yine de bugün börek sardım koydum dolaba, yarın da sarma yapicam annemle onları koyucaz dolaba, tatlı olarak da misafir gelince hemen kek yapcaz, günlük olacak yani kekler...
İşte böyle yaklaşık 32 saat sonra kızıma mi kavuscam ne???? Heyecan dorukta

Eklentiler

• IMG-20160712-WA0013.jpg
    IMG-20160712-WA0013.jpg
    46,3 KB · Görüntüleme: 42
Bu da benim kolonya sisem:) Çikolata da yaptırdım hacı şeriften, onun fotosunu çekmedim, yataktayım şimdi kalkamicam:) ama o da çok güzel oldu, takı yastığı ve kapı susu yaptırdım, lokum aldım ikramlik, bir de karışık kuru pasta alıcam yarın, malum perşembe sabah 05.30 da hastanede olucam, pastaneye gidemem o saatte, bir de limonata ve gazoz aldim, lohusa serbeti ikram etmiycem ben..Izmir zaten cok sicak, insanları baymasin serbet:)
Yalnız ellerinize sağlık kızlar bayıldım yaptıklarınıza, az daha vaktim olsaydı aklımda çok şey vardı yapacak ama malum tansiyon olayı planlarımı alt üst etti...
Yine de bugün börek sardım koydum dolaba, yarın da sarma yapicam annemle onları koyucaz dolaba, tatlı olarak da misafir gelince hemen kek yapcaz, günlük olacak yani kekler...
İşte böyle yaklaşık 32 saat sonra kızıma mi kavuscam ne???? Heyecan dorukta

Çok sık olmuş cnm güle güle dağıtın inşallah. Çikolatayı bende haciseriften yaptırdım son anda. Aslında çikolata kağıdı alıp kurdela ve puantiyeli ince kurdela ve üstüne inci yapistiracaktim ama kanama suyum gelmesi derken vazgeçtim. Son gücü bebek kurabiyelerine harcadım. Allahtan ayak ucu süsü altın yastığı kapı süsü nü falan bitirebildim. Yoksa üzülürdüm içimde kalırdı. Gerçi hersey den önce sağlık ama özeniyor işte insan

Doğru söylüyorsun biz kanama olunca akşam acile gitmiştik ya yatırscaklarini bilmiyorduk. Hiç birşey yoktu yanımızda. Hoş bana birşey yemek yasaktı eşim ve kızımda oruçluydu. Ama nefis şimdi ramazan olmadığına göre kimse dayanamaz. Bende de şimdiden kurabiye çeşitleri kek lokum çikolata falan hazırda bekliyor. 5 6 çeşit kurabiye var. Bide lohusa şerbeti yapılacak ama ne zaman yapayım bilemiyorum. Bozulursa diye . Artı meyve suyu götüreceğim. Kolonya ya gelince üç çeşit kolonya koydum. Bir mavi bebek kolonyası 2-limon kolonyası 3- engilish home dan güzel kokulu bi kolonya. Bide tavsiyem bebeğin ıslak pamuk mendilleri gelen gidene dayanmaz extra normal ıslak mendil de koyun. Bi havlu pecete. :KK66: normal diğer kurabiyeleri streç filmledigim için çekemedim.
Kurabiyeler süper görünüyo ellerine sağlık :KK25:

Back