• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kasım ayında HAMİLE olduğunu öğrenenler gelin beraber bekleyim :)

Aslında düne kadar son zamanlarda kilosu alt sınırdayDı. Ne zaman hep yattım ise gitmedim artık o zaman kilo almaya başladı. Dinlenmek ne kadar önemliymis.
Rabbim kimseyi darda koymaz bak oyle yada boyle toparladi bebişin nerdeyse bizimle aynisiniz belki elifimden tombis bile olur

Arabadan inmedim ki canım. Ağla ağla diyor. Özür dileyeceksin yol boyu konuşmadım diye diyor. Ben naz maz cekmem ağlarsan ağla diyor. Sonunda özür diledim de köye götürdü. Köyde de afet oldu hatta haberlere çıkıyor bugün. Selden evler yıkıldı. 2 kişi öldü. Ordu Persembede. Benim kocam bu kadar merhametsiz işte. Çok üzgünüm coook.

Canim içine dogmus gitmek istemememeni buna yormadimi. Allahin sopasi yok diycen cidden felaket olmus. Gecici bi gerginlik bence eşindeki bu kadar Merhametsiz degildir normalde dimi

Canim köyde afet sel olunca elektrik su gitti. Sarj bitince de giremedim internete. Tansiyonum pek düşmedi. Hep 13-9 falandi. Bu sabah 15-10 olunca kocama çıkıştım. Bebeği de dünden beri hissetmiyordum. Karnimda ölürse görürsün dedim. Korkudan geri getirdi bu sabah. Hastaneye gittik. Bebek iyi çok şükür. İlaç verdiler. Dinleneceksin dedi dr. Aksam köye gidecez tekrar çünkü evde tek olunca işler mecbur bana kaliyor. Dinlenemiyorum. Kaynanam 10 gün bakiversin artik. Kocami, anasini, babasini düşünmekten sinirlerim bozulmuştu. Artik sadece bebeğimi düşünüyorum. Dr da tombik tombik yanaklari var keyfi yerinde dedi. Ellerini gördüm ultrasonda yumuk yumuk. Çok duygulandim. Artık kendimi üzmeyeceğim.
Ha soyle kuzum keyfine bak. Baksinlar tabi. Cok sevindim rahatlamana

İnan ki çok duygulandim canım Allah razi olsun senden. Köye geri gittik. Merkeze tek gelemezdim zaten sırt cantasi vs yük vardı. Köyde de pek iyi davrandı. Hatasini anladi ama ben çok kırıldım bi kere. Bu sabah da tansiyon 15-10 olunca hastaneye getirdi. Simdi iyiyim. Bebek iyiymiş. Ilac verdiler. Tansiyonum düştü. Sanirim kafami rahatlatmam lazım. Takmamak lazim...
Cumlemizden allah razi olsun insallah canim insanlik olmedi

Kizlar hakli hic nazlanmadik.son gune kadar ise gittik.her yükü sirtladik.sonunda olay bu hale geldi.biz de bir gun.konusuyosak on gun küs gecirdik.son iki ayi tek başına atlattim.37.haftaya geldim..
Canım, en iyisi takmamak, moralimizi bozmamak çünkü aynen bebeklerimize geçiyor duygularımız, naparsak yapalım onlar da babaları, idare edicez...Bizim ilk bebeğimiz, eşim de tek çocuk yani biraz ilgi manyağı, onu süreçten hiç uzak tutmadım, kızımız dedim hep, hiç kızım demedim, erkekler de çocuk gibi, onları da pohpohlamak gerekiyor çoğu zaman, sonuçta sevdik, evlendik, çocuk yaptık dimi?:) *idare edicez:)

Aynen cnm deli gibi temizlik yapasim var :) simdi bisi tasincak yada ev temizlencek olsa mecbur yardim istiyorum bebisime. Bisi olur diye.. Yani mecburen muhtac oluyoruz... Dogurunca rahatliycaz Allâh in izniyle
Anam sağolsun valla, elim ayağım oldu benim, bugün mutfak dolaplarıni boşalttık, indirdik, temizledik, yarın banyoların dolapları, vestiyer, yüklük dolaplarıni halledicez insallah...
Canım ben eskiden haftada bir kadın alırdım çalışırken, yeniden başlıcam her hafta gelsin, eşim çok titiz, çocuk olunca hiç yetişemem, en azından dip bucak temizlik ve ütü yapar...Ben de çocuk bakımı ve günlük işler. ..heyecanlıyım ama bakabilirim dimi çocuğa tek başıma?

Gittik canım ben inmedim durakta. Köye götürdü mecburen. Köyde de bir iyi davraniyor. Yanaşıyor sarılıyor. Hatasını anladi ama böyle öfke kontrolu yok adamin. Ama ben çok soğudum. Bu sabah tansiyonum 15-10 olunca mecbur sehir merkezine getirdi. Acilde ilac aldim. Şimdi iyiyim. Ama dediğin gibi burnundan sonra getircem onun.
Ah canım benim, sen önemlisin, bebeğin önemli, esin de farkına varmış yaptıklarını iyi olmuş...Bebeğinin iyi olduguna çok sevindim, yerim ben onu...Hatta yerim ben hepimizinkileri:)

Canim köyde afet sel olunca elektrik su gitti. Sarj bitince de giremedim internete. Tansiyonum pek düşmedi. Hep 13-9 falandi. Bu sabah 15-10 olunca kocama çıkıştım. Bebeği de dünden beri hissetmiyordum. Karnimda ölürse görürsün dedim. Korkudan geri getirdi bu sabah. Hastaneye gittik. Bebek iyi çok şükür. İlaç verdiler. Dinleneceksin dedi dr. Aksam köye gidecez tekrar çünkü evde tek olunca işler mecbur bana kaliyor. Dinlenemiyorum. Kaynanam 10 gün bakiversin artik. Kocami, anasini, babasini düşünmekten sinirlerim bozulmuştu. Artik sadece bebeğimi düşünüyorum. Dr da tombik tombik yanaklari var keyfi yerinde dedi. Ellerini gördüm ultrasonda yumuk yumuk. Çok duygulandim. Artık kendimi üzmeyeceğim.
Canım sana bir abla tavsiyesi köye git yat dinlen iki bardak kaldıracak gücün varsa birini kaldır bu yaşadığın sadece senin başına gelen bir şey değil hepsinin içinde bir öküz var zaten sen arabadan insen de indirmezdi hadi indirdi beş dakika sonra eşek gibi her yeri arardı bu seferde bizler burda çok tedirgin olduk genede senin için en güzeli ne biliyor musun bir kadın her zaman ÇOK güçlüdür bizler doğuştan hem kadinliga hem annelige hazırız ama erkekler bunu yavaş yavaş öğreniyor hem eş olmayı hem de baba olmayı

Arabadan inmedim ki canım. Ağla ağla diyor. Özür dileyeceksin yol boyu konuşmadım diye diyor. Ben naz maz cekmem ağlarsan ağla diyor. Sonunda özür diledim de köye götürdü. Köyde de afet oldu hatta haberlere çıkıyor bugün. Selden evler yıkıldı. 2 kişi öldü. Ordu Persembede. Benim kocam bu kadar merhametsiz işte. Çok üzgünüm coook.
Canim benim ya canim kiyamam sana ben...uzulme nolur.kendini birakma.ah ah bisey demek de istemiyorum.sakin aglama.sakin bak.hic umrunda olmasin..

esinsem esinsem valla çok sinir oldum kocana. Bencillik paçadan akıyor resmen. Neyin havası bu bazı erkeklerdeki anlamıyorum?

Ben eşimi anlatmayayım nispet yapıyormuş gibi olur ama kısaca Allah razı olsun elinden geleni yapıyor bizim için.
Allah senin de kocanın kalbine merhamet versin kıymetinizi anlasın inşallah.

Hayırlı geceler kizlar nasilsiniz. Eskisi gibi pek.giremiyorum ben. Nedenini bilmiyorum ama:KK48:
nasilsiniz dogum yapanlar var masallah ne guz3l. Kolay dogumlar nasip etsin rabbim.biz geride kalanlara. Sizlerde durum nasil. Son kontrolleriniz nasil gecti.
tolgaseda tolgaseda sen naptin var mi belirti geliame.
40 hafta olduk yaa. Gelen giden yok:KK17:

merhabaaa iyi akşamlar :) doğumna az kalmiş hayirli olsun sağlikli doğsun inşAllah. nasil bir doğum planladin? toplam kaç günlük?
Merhaba canim hos geldin sagolasin allah razi olsun.275gunluk olduk 5gun sonra randevumuz var bakalim doktorumuz ne diyecek.suan sanci bekliyorum evde ama tik yok

Hayırlı geceler kizlar nasilsiniz. Eskisi gibi pek.giremiyorum ben. Nedenini bilmiyorum ama:KK48:
nasilsiniz dogum yapanlar var masallah ne guz3l. Kolay dogumlar nasip etsin rabbim.biz geride kalanlara. Sizlerde durum nasil. Son kontrolleriniz nasil gecti.
tolgaseda tolgaseda sen naptin var mi belirti geliame.
40 hafta olduk yaa. Gelen giden yok:KK17:
Ay canim sorma 2gun once kasilmalar oldu tam gelecek dedim normale dondu . evdeyiz bakalim pazartesi randevum var dr ne diyevek nasil bi yol izlicez bilmiyorum.o zamna gunumuz bitmis oluyor. Gecen pazartesi 1cm açilma var demisti dr. Suan ne alemse bilmiyorum.sen naptin sende acilma baslamismi
Bizimkiler gunumu dolduracak maşallah

Canim içine dogmus gitmek istemememeni buna yormadimi. Allahin sopasi yok diycen cidden felaket olmus. Gecici bi gerginlik bence eşindeki bu kadar Merhametsiz degildir normalde dimi
Aslında basbasayken iyidir. Yani hergün isyerimden arabayla alır, canım sıkkınsa gezmeye götürür. Erkek arkadaşlarıyla bile buluşsa beni de yaninda götürür evde tek sıkılırım diye. Ama işin içine ailesi girince kendini acayip geriyor. Herşey onlarin istediği gibi olacak. Düğünde de böyle oldu. Eşyalar, düğün salonu, gelinlik bile babasinin istedigi yerden istediği şekilde alindi-tutuldu. Sonra ben haklı çıktım. Pişman oldu ama sanirim babasının diline düşmektense beni kırmayı tercih ediyor. Burada acayip bir akraba elalem ne der furyası var. İnsanı istediği gibi özgür birakmiyorlar. Dün hatta eşim dedi ki ben sana zamaninda gidelim tasinalim başka şehire daha rahat olurdu kafam o zaman dedi. Sanirim aile akraba ve benim onlara olan kırgınlığım arasinda kalinca iyice psikopata bağlıyor. Biraz uzattim galiba ama yaşadığım yerde içimi dökebileceğim kimsem yok. Ben de böyle rahatliyorum. Allah sizden razı olsun.

Gerçekten insanin yaşadığı acılar insani daha da güçlü kılıyormuş. Dediğin gibi yapicam canım o zaman daha kıymetli oluyorsun. Bunun bütün kuzenleri boşandı. Başta ben başka sehirliyim diye beni istemediler. Şimdi köyde herkes senin gelinin iyi çıktı ne isteseniz yaptı diyorlar. Bir kez bile saygısızlık etmedim. Bunlar benim kiymetimi hala anlamadi. Ama bu saatten sonra yan gelip yatmazsam ne olayım :)
Canım sana bir abla tavsiyesi köye git yat dinlen iki bardak kaldıracak gücün varsa birini kaldır bu yaşadığın sadece senin başına gelen bir şey değil hepsinin içinde bir öküz var zaten sen arabadan insen de indirmezdi hadi indirdi beş dakika sonra eşek gibi her yeri arardı bu seferde bizler burda çok tedirgin olduk genede senin için en güzeli ne biliyor musun bir kadın her zaman ÇOK güçlüdür bizler doğuştan hem kadinliga hem annelige hazırız ama erkekler bunu yavaş yavaş öğreniyor hem eş olmayı hem de baba olmayı

esinsem esinsem valla çok sinir oldum kocana. Bencillik paçadan akıyor resmen. Neyin havası bu bazı erkeklerdeki anlamıyorum?

Ben eşimi anlatmayayım nispet yapıyormuş gibi olur ama kısaca Allah razı olsun elinden geleni yapıyor bizim için.
Allah senin de kocanın kalbine merhamet versin kıymetinizi anlasın inşallah.
Amiiiin canım. Onu kimse benim kadar çekmezdi işte ama çok sevmiştim. Herşeyi karşıma alıp onun yanına geldim işte. İnsan olarak çok iyi aslında. Mesela ödem oluyor diye leğen leğen tuzlu su yapti bana. Tansiyonum cikiyor diye sarimsak limon taşıdı. Yolda köye giderken insanlari arabaya alir. Gidecekleri yere kadar birakir. Yaşlılarin gönlünü yapmaya bayilir. Yaslilarla, cocuklarla ve engelli insanlarla saatlerce ilgilenip sohbet edebilir. Hiç gocunmaz sıkılmaz böyle seylerden. Ama işte öfke gelince var ya öleyim orada ya da onu sinir eden kişi ölse umrunda olmaz. Benden önce bir kız arkadaşı annesine kötü söz söyledi diye kızı tekmetokat dövmüş sokağa atmış, kizin kemikleri kırılmış mesela. Duyunca şok olmuştum. Kızı hastaneye kendi kardeşi götürmüş. Yani eğer sinirlendiyse o dkdan sonra gözü dönüyor. Gerçekten öfke kontrolü yok. Buna hep tamam sensin diyeceksin. O zaman senden iyisi yok.

Ay canim sorma 2gun once kasilmalar oldu tam gelecek dedim normale dondu . evdeyiz bakalim pazartesi randevum var dr ne diyevek nasil bi yol izlicez bilmiyorum.o zamna gunumuz bitmis oluyor. Gecen pazartesi 1cm açilma var demisti dr. Suan ne alemse bilmiyorum.sen naptin sende acilma baslamismi
Bizimkiler gunumu dolduracak maşallah
Valla canim gecen hafta cuma gittim bende cati muayenesi yapti. 1 cm aciklik vardi. Kanama oldu muayeneden snra ve o gun nişan da geldi muayene kaynakli sanirim. Ama daha tik yok. Bebegim gununu doldurmasini istemiyodum aslinda 2 hafta onde gidiyor cunku baya irilesti. Biran once dogsa cok mutlu olcam

Amiiiin canım. Onu kimse benim kadar çekmezdi işte ama çok sevmiştim. Herşeyi karşıma alıp onun yanına geldim işte. İnsan olarak çok iyi aslında. Mesela ödem oluyor diye leğen leğen tuzlu su yapti bana. Tansiyonum cikiyor diye sarimsak limon taşıdı. Yolda köye giderken insanlari arabaya alir. Gidecekleri yere kadar birakir. Yaşlılarin gönlünü yapmaya bayilir. Yaslilarla, cocuklarla ve engelli insanlarla saatlerce ilgilenip sohbet edebilir. Hiç gocunmaz sıkılmaz böyle seylerden. Ama işte öfke gelince var ya öleyim orada ya da onu sinir eden kişi ölse umrunda olmaz. Benden önce bir kız arkadaşı annesine kötü söz söyledi diye kızı tekmetokat dövmüş sokağa atmış, kizin kemikleri kırılmış mesela. Duyunca şok olmuştum. Kızı hastaneye kendi kardeşi götürmüş. Yani eğer sinirlendiyse o dkdan sonra gözü dönüyor. Gerçekten öfke kontrolü yok. Buna hep tamam sensin diyeceksin. O zaman senden iyisi yok.

İnsanlar kavgada belli olur zaten. Gözünü korkutmak istemem ama bebek doğduktan sonra daha sık kavga edebilirsiniz. Çevremde bunu söyleyen çok kişi var. Ortam bir anda gerilebilir. Sende ki de can sonuçta.
Eğer eşin sırf annesine kötü söz söylendi diye bir insanı hastanelik edebiliyorsa onun tedaviye ihtiyacı vardır. Bence eşini normal olduğu bir zamanda tedavi için ikna et. Anlaşılan şimdiye kadar hep senin çabalarınla idare edilmiş. Allah korusun her şey daha kötüye gidebilir.

tolgaseda tolgaseda bide canim benim kasılmalarim yani karnimda sertlesme gun icinde surekli oluyo 2 aydır falan. Ama dikkat ettim idrarim gelince sertlesiyo karnim yada sertlesince idrar geliyo anlamadim. Baskada bi belirtim yok

Canim o buyuduğu icindir. Seninki bide onden gidiyormus normaldir heralde. Sıkışınca bende de oluyo ama çok rahatsiz edici değil.çatı muayenesinden sonra benden de cok az kan gelmisti ama nişan degil benimki cunku muayeneden hemen sonra gelmisti .baskada gelmedi. Bu arada sende de sarı akinti varmi .

Back