• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kasım ayında HAMİLE olduğunu öğrenenler gelin beraber bekleyim :)

Kizlar son bi gozden gecirelim hastane çantasını

Benim kucuk bi valizim var rengi de fuşya onu hazirliyorum
bi tane 11li bi tane 5li bir de 3lu hastane cikisi koydum
Badiler ayakli ve ayaksiz pijamalar eldivenler
Iki battaniye
Kendim icin gecelik ve pijama
Baska bisey koymadim daha

Yani eksiklerimiz; bebek bezi,biberon
Benim icin terlik,çorap,dis fircasi macunu,

Bebek icin piaik kremi falan ne koyulucak

Cantasini tamtakir hazirlayan var mi

maalesef cnm ortada daha çanta yok yıkadım ütüledimbenim gecelikler hariç onları dün gece yıkadım daha... biberon şampuandı sabundu hasta beziydi bunlarıda almadım.

Selamlarr
Hayırlı ramazanlar hepimize... Ramazan sonrasi yavas yavas dogurmaya basliycaz Allâh in izniyle kolayca saglikla bebislerimizi aliriz ins kucagimiza...

Cantami bende hazirlamadim daha malesef eksiklerim var kendime 2 adet pijama ve 1 adet gecelik hasta bezi bebek bezi vs almam. Lazim bu ay basi ins alicam hepsi ayni ay olmuyo malesef :)

Lohusa takimlariniz nasil ve nerden aldiniz kizlar cok pahali pijamalar gecelikler face de. Lohusa sepeti diye bir site buldum orda begendim pijamalar ama fiyatlari yuksek geldi biraz sonucta suan kiloluyuz sonrasında vericez ins pek giyilemeyecek yani...

Sizler naptiniz fikir istiyorum sizlerden

cnm o lohusa sepeti çok pahalı ben trendyolda ebru maternty çıkmıştı o zaman aldım üçlü takım. birde dagiden aldım ikili takım. kampanya vardı dagide 100 kusurluk pijama takımını 50 TL ye aldım. ebru maternty de o zaman 99 TL ye düşmüştü birde 25 TL indirim çeki veriyorlardı bana 75 e geldi. şimdi her hafta trendyolda çıkıyor ama 126 TL. çocuk moda haftası old. zaman al 25 Tl düşüyorlar ozaman 100 e gelir sana. ben uzun zamandır bakıyorum bidaha hiç 99 Tlye satmadılar. bide mavisini alayım dedimiştim

Selamlarr
Hayırlı ramazanlar hepimize... Ramazan sonrasi yavas yavas dogurmaya basliycaz Allâh in izniyle kolayca saglikla bebislerimizi aliriz ins kucagimiza...

Cantami bende hazirlamadim daha malesef eksiklerim var kendime 2 adet pijama ve 1 adet gecelik hasta bezi bebek bezi vs almam. Lazim bu ay basi ins alicam hepsi ayni ay olmuyo malesef :)

Lohusa takimlariniz nasil ve nerden aldiniz kizlar cok pahali pijamalar gecelikler face de. Lohusa sepeti diye bir site buldum orda begendim pijamalar ama fiyatlari yuksek geldi biraz sonucta suan kiloluyuz sonrasında vericez ins pek giyilemeyecek yani...

Ben hiç loğusa takımı almadım. Çok kokoş geliyor doğum sonrası çok giyilmez gibi. ama herkesin kendi tercihi tabii. Sadece rahat bol pijama takımları aldım 2 tane doğum sonrasıda giyebileceğim ve bir gecelik vardı ilk oğlumda giydiğim yeticek gibi :):rapci:

5721224081242_2_org_zoom.jpg

http://www.ebrumaternity.com/1413-lohusa-hamile-pijama-takim-ekru.html

Ben su büyüyenlerden aldim sallaniyo da

Ben de ilk başta büyüyen beşik düşünüyordum vazgeçtim 3 sene sonra baza alırım genç odası moduna sokarım diye vazgeçtim. Sırf bu yüzden dolabıni bile bebek odası modeli değil daha genç işi düz beyaz aldım.
Şimdi büyüyen yatak değil onun küçüğü sallanan modellere bakıyorum ama bazıları sırf daha ucuz diye ikea modellerini gösteriyor. Bence çocuğu sallamaya ihtiyacım olacak.

Kizlar son bi gozden gecirelim hastane çantasını

Benim kucuk bi valizim var rengi de fuşya onu hazirliyorum
bi tane 11li bi tane 5li bir de 3lu hastane cikisi koydum
Badiler ayakli ve ayaksiz pijamalar eldivenler
Iki battaniye
Kendim icin gecelik ve pijama
Baska bisey koymadim daha

Yani eksiklerimiz; bebek bezi,biberon
Benim icin terlik,çorap,dis fircasi macunu,

Bebek icin piaik kremi falan ne koyulucak

Cantasini tamtakir hazirlayan var mi

Ben daha çantamı hazırlamadım ama bunlar olacak;
-1 gecelik (lohusa modeli değil önden düğmeli sadece)
-1 pijama takımı (lohusa modeli ama sonra da giyilebilir tarzda)
-Hastaneden çıkarken giymeye eşofman ve tshirt koyacağım
-Terlik (süslü lohusa terliği değil)
-Kullan at lohusa külodu (5 li paket e bebekte görüp aldım)
-3 adet toparlayıcılı iç çamaşırı
-2 adet emzirme sütyeni
Çorap
Süt sağma makinesi (hastanede var ama olsun)
Biberon
Göğüs pedi
Emzirme önlüğü (misafir olabilir)
Makyaj malzemesi
Kirli poşeti

Bebeğe
1 adet 10 lu 1 adet 5 li hastane çıkışı
1 adet alt üst takım
5 adet ağız mendili
2 adet body
2 adet iç zıbın
Çorap
Yüz örtüsü
10 adet bebek bezi
2 adet ince battaniye (biri müslin)
Islak mendil
Pişik önleyici krem
Temizleme pamuğu

Alacaklarım
Göğüs kalkanı
Hasta bezi
Ped
Islak mendil
Kolonya

2 çantam var koyacaklarım hangisine sığarsa onu tercih edeceğim. Galiba valiz gibi büyük olan.

Eksik veya fazla bir şey var mı kızlar?

iyi günler arkadaşlar hayırlı ramazanlar. şu mübarek ayda orucumuzu tutamasak da inşallah sevabından eksilmez. hepimize hayırlı güzel kapılar ve hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah.

bizim de bugün kontrol vardı. USGye göre 32 haftalık olmuş, çalışabilir raporu aldık bugün heyecandan boyunu kilosunu soramadım :110::110::110:ama 32 haftayla uyumluymuş. bu gün kısmetse yola çıkacağız dedemin rahatsızlığı baya artmış gelme dediler ama rahat etmiyor içim doğum sonrası da belli bir süre gidemiycez bir şey olursa o süre içinde pişmanlık duyarım çok üzülürüm diye korkuyorum. sivas-ankara-izmit rotamız kısmetse. dualarınızı bekliyorum. arkadaşlar.

B bebegim seni bekliyorum çok geçmiş olsun canım bebeğin suyu olsa biraz koyu kıvamlı yapışkan bir şey olurdu hissederdin sanırım diye düşünüyorum ama yine de zor aylardayız her ihtimali değerlendirmek lazım.

cnm doktora sordum bazı kişilerde bu dönemde olabilir devamı olmadığı sürece sıkıntı olmaz ama bir kere daha olursa gel dedi :(

Hayırlı ramazanlar kızlar dualariniza ihtiyacım var :// bugün çalışabilir raporu ixin dr a geldik 32+3 uz . Usg de hersey xok iyi cikti erken dogum riski yok dedi 1930 gr 42 cm olnus kizim Rapor ixin nst istedi dr 15 dk da 3 tane büyük sancı çıktı dr yatış yapmam lazim dedi . Bebeğin ciger gelişimi için erken doğum riski ne karşı ilaç yapmaları gerekiyormus şok oldum xok kötü oldum ben ağrı sizi hissetmiyorum sadece kasılma var bu gece burda kalacağım yarına Allah Kerim kızım daha xok kuxuk lütfen erken gelmesin :// dua edin kızlar çok dua edin banada kendinizede:/

Hayırlı ramazanlar kızlar dualariniza ihtiyacım var :// bugün çalışabilir raporu ixin dr a geldik 32+3 uz . Usg de hersey xok iyi cikti erken dogum riski yok dedi 1930 gr 42 cm olnus kizim Rapor ixin nst istedi dr 15 dk da 3 tane büyük sancı çıktı dr yatış yapmam lazim dedi . Bebeğin ciger gelişimi için erken doğum riski ne karşı ilaç yapmaları gerekiyormus şok oldum xok kötü oldum ben ağrı sizi hissetmiyorum sadece kasılma var bu gece burda kalacağım yarına Allah Kerim kızım daha xok kuxuk lütfen erken gelmesin :// dua edin kızlar çok dua edin banada kendinizede:/

cnm Rabbim hayırlı zamanda bebişini kucağına almayı nasip etsin. içini ferah tut. Ayrıca bebişin küçük değil annesi. 900 gr doğan bebekler var. bide öyle düşünüp içini rahatlar. birde doktorlar onu daha içeride tutarlar sıkma canını. Rabbim korusun..

maalesef cnm ortada daha çanta yok yıkadım ütüledimbenim gecelikler hariç onları dün gece yıkadım daha... biberon şampuandı sabundu hasta beziydi bunlarıda almadım.

cnm o lohusa sepeti çok pahalı ben trendyolda ebru maternty çıkmıştı o zaman aldım üçlü takım. birde dagiden aldım ikili takım. kampanya vardı dagide 100 kusurluk pijama takımını 50 TL ye aldım. ebru maternty de o zaman 99 TL ye düşmüştü birde 25 TL indirim çeki veriyorlardı bana 75 e geldi. şimdi her hafta trendyolda çıkıyor ama 126 TL. çocuk moda haftası old. zaman al 25 Tl düşüyorlar ozaman 100 e gelir sana. ben uzun zamandır bakıyorum bidaha hiç 99 Tlye satmadılar. bide mavisini alayım dedimiştim

Cok iyi almisin gercekten tuhh kacirmisim

cnm Rabbim hayırlı zamanda bebişini kucağına almayı nasip etsin. içini ferah tut. Ayrıca bebişin küçük değil annesi. 900 gr doğan bebekler var. bide öyle düşünüp içini rahatlar. birde doktorlar onu daha içeride tutarlar sıkma canını. Rabbim korusun..

Sagol canim ins vaktinde gelir

ayyy gerçekten çok zor . sona bırakmamak lazımmış. 28. haftayı geçmeden bitirmek lazımmış. bebeğin hareketleri o kadar sertki eğilip kalkmama engel oluyo iki harekette nefessiz kalyorum. bugün 2 de yattım sabah 6 da kalktım işe gelmek çok zor geldi :KK43:
benim kuzum da yurutmuyo artık sanki otur dermis gibi cok sert vuruyo. kardesim yardım ediyo Allahtan. alacagm seylerin markaları modelleri belli o gidip alacak yikama ütüleme islerini kendim halledebilirim diye düşünüyorum bu ev işi cok yordu beni bi kac gun yatim da hepsini halledecem inşallah

cok gecmis olsun canım stres yapma moralini yuksek tut ki tetiklemesin. inşallah zamaninda gelir bebisin.Rabbim yardimcin olsun dualarim seninle

Selamlarr

Kizlar mahmutpasada lohusalar icin herşeyin satildigi bi han var.evet pijama ve gecelikler pahali.ben orada 60 tl ye buldum aldim.110verdim galiba ikisine pazarlikla.ama hanin icinde daha uygun ve farklı modeller de vardi.sabahlik almadim.onun yerine %100 pamuk namaz elbiseleri var rengarenk desenli firfirli.sabahliklar hep duz renk.hastaneye gelirken yaninda oyle bisey olsun dedi dr..

Şifa Kaynağı Hurma!

Kadın Doğum Uzmanları, hurma yemenin doğuma yardımcı olduğunu belirtiyor. Hamileliğin 37. haftasından sonra günde 4 ya da 5 civarında hurma tüketilebilir. Hurmanın içinde yer alan protein ve vitaminin yanı sıra oksitosin hormonu bulunuyor. Oksitosin, doğum öncesinde süt yapımını arttırır ve rahmin kasılmasını sağlarken doğum sonrasında rahmin toparlanmasını sağlıyor. Kur’an-ı Kerim’de de “Doğum sancısı onu bir hurma dalına sürükledi. Dedi ki: ‘Keşke bundan önce ölseydim de, hafızalardan silinip unutuluverseydim.’ Altından (bir ses) ona seslendi: ‘Hüzne kapılma, Rabb’in senin alt (yan)ında bir ark kılmıştır. Hurma dalını kendine doğru salla, üzerine henüz oluşmuş-taze hurma dökülüversin. Artık ye, iç, gözün aydın olsun…’” (Meryem Sûresi, 23-26) buyrulmuştur. Burada Hz. Meryem’e doğum öncesinde taze hurmalardan yemesi tavsiye ediliyor. Gebelik boyunca sırt, bacak ve kol kaslarını çalıştırmak anne adaylarını hem ruhsal hem de bedensel olarak doğuma hazırlıyor. Ayrıca derin soluk alıp vermek, nefes tutmak da ağrının biraz daha az hissedilmesini sağlıyor.

Duanın Gücüne İnanın!

Hem manevi hem de maddi olarak doğuma hazırlık yapılmalı. Peygamber Efendimiz, hadisi şeriflerinde kadınlara, “Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra Felâk ve Nâs sureleri okunur.” tavsiyesinde bulunmuştur. Bunlardan sonra ise şu ayet okunabilir: “İnne rabbekümüllahüllezi halekas semavati vel erda fi sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasisev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemin. (Şüphesiz ki Rabb’iniz, gökleri ve yeri altı günde yaratan, sonra Arş’a istivâ eden, geceyi, durmadan kendisini kovalayan gündüze bürüyüp örten; güneşi, ayı ve yıldızları emrine boyun eğmiş durumda yaratan Allah’tır. Bilesiniz ki, yaratmak da emretmek de O’na mahsustur. Alemlerin Rabbi Allah ne yücedir!)” (A’raf, 7/54) Peygamber Efendimiz, kızı Fâtıma Validemiz’in doğumu esnasında ona bu duayı okutmuştur. Hz. Hüseyin ve Hasan efendilerimiz d bu dualarla dünyaya gelmiştir.

Back