• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kasım ayında HAMİLE olduğunu öğrenenler gelin beraber bekleyim :)

Kızlar doğuma hazırlık çantasına neler koyacağız ve kaçar tane koyacağız tecrübeli anneler nolur yardımcı olun. Benim burada akrabam falan da yok sorabileceğim. Internette de abartılı şeyler yazıyor.

cnm valla bende güya 2. gebelik ama kızım 12 yaşında olunca hiç bir şey hatırlamıyorum. ;) bende

ama bi 10 lu hastane çıkışı, bi tane 5 li, küçük 3 tane iç zıbın, ektra tulum, patikli alt, pamuk mendil. ağız bezi yüz örtüsü büyük olan hastane beşiğini örtecek kadar. battaniye, bebek bezi, yanında boş poşet olsun bi kaç tane kirlileri koymak için, zemzem suyu hurma, bebek için minik kaşık zemzem suyunu içirmen için, komposto, sütün olsun diye, hazır meyve suyu içme . ben 2 yıl önce arkadaşım doğum yapınca 4 kavanoz götürmüştüm. kendin için hem pijama hem gecelik. hastane pedi, emzirme sütyeni. büyük iç çamaşırı, aklıma gelenler bunlar cnm

cnm valla bende güya 2. gebelik ama kızım 12 yaşında olunca hiç bir şey hatırlamıyorum. :KK66: bende

ama bi 10 lu hastane çıkışı, bi tane 5 li, küçük 3 tane iç zıbın, ektra tulum, patikli alt, pamuk mendil. ağız bezi yüz örtüsü büyük olan hastane beşiğini örtecek kadar. battaniye, bebek bezi, yanında boş poşet olsun bi kaç tane kirlileri koymak için, zemzem suyu hurma, bebek için minik kaşık zemzem suyunu içirmen için, komposto, sütün olsun diye, hazır meyve suyu içme . ben 2 yıl önce arkadaşım doğum yapınca 4 kavanoz götürmüştüm. kendin için hem pijama hem gecelik. hastane pedi, emzirme sütyeni. büyük iç çamaşırı, aklıma gelenler bunlar cnm

Çok teşekkürler canım. Yavaştan hazırlamaya başlamayı düşünüyorum.

SELAMÜN ALEYKÜM arkadaslar... bebek ıcın ugrasıyoruz tabı hersey nasıp ALLAH cc. elinde.... Bebeğimin hayırlısıyla olması ıcın hayırlısıyla en kısa zamanda hamıle kalmamız için bir fatıha okur musunuz bu konuyu gördüğünüzde.... Rabbım tum ısteyen kardeslerıme nasıp etsın... ALLAH razı olsun.:KK61: sadece benım ıcın degıl hayırlı evladı olmasını ısteyen tum kardesılerımız ıcınde.... hamıle kalanlar varsa halden anlarlar zaten...
İNŞALLAH CANIM EN KISA ZAMANDA HAYIRLISIYLA TABİ Kİ SEN DE YAŞARSIN AYNI DUYGULARI. HEP DERLER HAMİLEYKEN BOL BOL DUA EDİN HAMİLENİN DUASI TUTAR DİYE İNŞALLAH BU KADAR KİŞİNİNİ SENİN GİBİ EVLAT SAHİBİ OLMAYI BEKLEYEN LER İÇİN ETTİĞİ DULAR DA EN KISA ZAMAMNDA YERİNİ BULUR.

Kızlar doğuma hazırlık çantasına neler koyacağız ve kaçar tane koyacağız tecrübeli anneler nolur yardımcı olun. Benim burada akrabam falan da yok sorabileceğim. Internette de abartılı şeyler yazıyor.
2016 Temmuz annelerinde liste paylaştılar . Yalnız benim yaşadığım sıkıntı dan dolayı şunu söyleyebilirim. Bebek bezini fazla al. Hem penye battaniye hem kalın olandan al bence çünkü yaz ayı odada klima çalışıyor ama bebek usuyecek diye korkmuştum. Penye battaniye de üç dört tane olsun bence benimki hem su yuttugu için çok kusmustu hem de çişini dışına çıkarmıştı yetmemişti aldıklarım

Evet bazı yerlerde çok ilginç listeler var tecrübesiz olduğum halde komik geliyor.
Benim tecrübem yok ama kafamda belirlediğim bunlar.
10'lu ve 5'li hastane çıkışları
Bir penye battaniye
3-4 adet iç zıbın
1 tulum (belki ekstradan alt üst takım eklerim)
2 çift çorap
2 çift eldiven
Bebek bezi
Yenidoğan ıslak mendil
Bir paket temizleme pamuğu
Pişik önleyici krem
Ağız mendili
Biberon

1 adet gecelik ve 1 adet pijama takımı
Terlik
Uzun ped ve hasta pedi
İç çamaşırı
Emzirme sütyeni (emzirme atleti)
Emzirme önlüğü
Makyaj malzemesi
Saç tokası
Tarak
Çorap

Şimdilik aklıma bu kadar geliyor.

03.04.2016 sabahı kardeşimin acı haberini aldım, trafik kazasında hayatını kaybetti, 26 haftalık hamileyim, karnımdaki bebeği unuttum Rabbim kimseye küçüğünün acısını yaşatmasın, lütfen kardeşim selçuk ruhuna fatiha okur musunuz...

Canım çok çok üzüldüm Allah rahmet eylesin.
Allah sana ve bütün sevenlerine sabır versin çok büyük bir acı ama bebeğin için güçlü ol. Allah veriyor sabrını merak etme.

03.04.2016 sabahı kardeşimin acı haberini aldım, trafik kazasında hayatını kaybetti, 26 haftalık hamileyim, karnımdaki bebeği unuttum Rabbim kimseye küçüğünün acısını yaşatmasın, lütfen kardeşim selçuk ruhuna fatiha okur musunuz...
Başınız sağ olsun. Allah rahmet eylesin. Allah sabırlar versin :(

Basın sağolsun canım mekanı cennet olsun. Dikkat et kendine bebişine

cnm başın sağolsun. Allah rahmet eylesin. güçlü olmalısın. karnındakini düşün. çok üzüldüm. diycek bişey bulamıyorum. Rabbim geride kalanlara hayırlı ömürler versin. ayrıca okumazmıyız hiç. okudum bile cnm

Kızlar idrar yolu enfeksiyonu yla başım dertte ya . ilk defa hamilelikte başladı gitgide artıyor 2lt su iciyorum sırf yine de temizlenmiyo.1fitil kullandım bide o toz ilaç tan fayda etmiyo.sağlık ocağında test yapıldı yine yükselmiş kültür aldir dedi eczacı offf. Nasıl geçer ki

allah sabırlar versin, başın sağosun canım. genç ölümü çok zor, rabbim sana ve ailene dayanma gücü versin. inşallah bebeğin sen ve ailen için neşe kaynağı olur. kendine iyi bak.

Aynı durumdayimmmm :(
Kızlar idrar yolu enfeksiyonu yla başım dertte ya . ilk defa hamilelikte başladı gitgide artıyor 2lt su iciyorum sırf yine de temizlenmiyo.1fitil kullandım bide o toz ilaç tan fayda etmiyo.sağlık ocağında test yapıldı yine yükselmiş kültür aldir dedi eczacı offf. Nasıl geçer ki

Back