• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kasım ayında HAMİLE olduğunu öğrenenler gelin beraber bekleyim :)

Arkadaşlar merhaba takip ediyorum sürekli ama çok fazla yazma fırsatım olmuyor. Çalışan bir bayanım ve iş yerinde çok iyi beslenemiyorum sabahları genelde tost süt öğle yemeklerimiz dışardan geliyor fakat ben yiyemiyorum genelde meyve ve yoğurtla geçiştiriyorum. İyi yapmadığımın farkındayım ama dışarıdan gelen yemekleri midem kabul etmiyor. Evden de çok fazla getirmeye fırsatım olmuyor sadece meyvemi getiriyorum. Ağzımda aftlar çıkmaya başladı. Aklıma çok takılıyor düzgün beslenemiyorum. Bir de işimden dolayı sürekli dolaplara eğilip dosyalar almak zorunda kalıyorum. Bazen aceleden dikkat etmeden dosyaları kaldırıyorum sonra pişman oluyorum ya bebeğime zarar gelirse diye ben eğildiğimde sıkışırsa diye düşünüyorum. Benim bebeğim tüp bebekle oldu çok uzun zaman bekledik gelsin diye çok şükür Allah nasip etti ve oldu ama ben hamileliği kendime zehir ediyorum hep içimde korku ve stres var ona bir şey olacak diye çok korkuyorum. Ayda bir ultrasona girmem gerekirken ben bazen farklı farklı doktorlara gidip ultrasona girip iyi mi diye bakıyorum. Yanlış olduğunu biliyorum ama içim rahat etmiyor başka türlü. Dua ediyorum sürekli ama neden böyle yapıyorum bilmiyorum eşimde artık bu stresleri korkuları bırakıp tadını çıkarmamı istiyor ama elimde değil. Daha önceleri düşüklerim olmuştu belki ondan dolayı böyleyim. İnşallah bu korkuları yenerim sağlıkla hepimiz kucaklarımıza alırız bebeklerimizi.

Bana da geçen doktor sormuştu kaşıntı var mı diye yok dedim ama iki gündür başladı kaşınmaya göğüslerim. Bide göğüslerimdeki damarlar mosmor görünüyo kuruluk yok aslında bu yırtılmalar için ne sürülebilir yarın doktora gittiğimde de sorcam ama yine de size de sorayım dedim

Bana da geçen doktor sormuştu kaşıntı var mı diye yok dedim ama iki gündür başladı kaşınmaya göğüslerim. Bide göğüslerimdeki damarlar mosmor görünüyo kuruluk yok aslında bu yırtılmalar için ne sürülebilir yarın doktora gittiğimde de sorcam ama yine de size de sorayım dedim

Damar görünmesi normalmiş bir kaç yerde denk geldim. Süt üretimi ve büyüme yüzünden oluyor.
Çatlak için olan kremleri yazmıştı arkadaşlar.

Arkadaşlar merhaba takip ediyorum sürekli ama çok fazla yazma fırsatım olmuyor. Çalışan bir bayanım ve iş yerinde çok iyi beslenemiyorum sabahları genelde tost süt öğle yemeklerimiz dışardan geliyor fakat ben yiyemiyorum genelde meyve ve yoğurtla geçiştiriyorum. İyi yapmadığımın farkındayım ama dışarıdan gelen yemekleri midem kabul etmiyor. Evden de çok fazla getirmeye fırsatım olmuyor sadece meyvemi getiriyorum. Ağzımda aftlar çıkmaya başladı. Aklıma çok takılıyor düzgün beslenemiyorum. Bir de işimden dolayı sürekli dolaplara eğilip dosyalar almak zorunda kalıyorum. Bazen aceleden dikkat etmeden dosyaları kaldırıyorum sonra pişman oluyorum ya bebeğime zarar gelirse diye ben eğildiğimde sıkışırsa diye düşünüyorum. Benim bebeğim tüp bebekle oldu çok uzun zaman bekledik gelsin diye çok şükür Allah nasip etti ve oldu ama ben hamileliği kendime zehir ediyorum hep içimde korku ve stres var ona bir şey olacak diye çok korkuyorum. Ayda bir ultrasona girmem gerekirken ben bazen farklı farklı doktorlara gidip ultrasona girip iyi mi diye bakıyorum. Yanlış olduğunu biliyorum ama içim rahat etmiyor başka türlü. Dua ediyorum sürekli ama neden böyle yapıyorum bilmiyorum eşimde artık bu stresleri korkuları bırakıp tadını çıkarmamı istiyor ama elimde değil. Daha önceleri düşüklerim olmuştu belki ondan dolayı böyleyim. İnşallah bu korkuları yenerim sağlıkla hepimiz kucaklarımıza alırız bebeklerimizi.

Canım stres daha çok zarar verir bebeğine. İçini ferah tut.
Şöyle düşün sen kendini zorlamasan da bir şey olacağı varsa olur. Allah'a emanet de sadece.

Ama beslenme konusunda biraz daha dikkat etmen şart. Ben de çok fazla dikkat etmiyorum. Öğlen 3 çeşit yemeğimi şirkette yiyorum genelde ne kadar besleyicidir bilemem tabi.
Gün içinde siyah üzüm, hurma falan yiyorum. Ceviz, fındık, badem falan ye. Vitamin de kullanıyorsan korkma. Stres en büyük düşman. Vesvese yaptıkça dua oku.

Canım stres daha çok zarar verir bebeğine. İçini ferah tut.
Şöyle düşün sen kendini zorlamasan da bir şey olacağı varsa olur. Allah'a emanet de sadece.

Ama beslenme konusunda biraz daha dikkat etmen şart. Ben de çok fazla dikkat etmiyorum. Öğlen 3 çeşit yemeğimi şirkette yiyorum genelde ne kadar besleyicidir bilemem tabi.
Gün içinde siyah üzüm, hurma falan yiyorum. Ceviz, fındık, badem falan ye. Vitamin de kullanıyorsan korkma. Stres en büyük düşman. Vesvese yaptıkça dua oku.
Vitamin alıyorum kuruyemişimi de yiyorum akşamları, ev yemeğimi yiyorum ama iş yerinde çıkan yemekler rahatsız ediyor beni ondan dolayı hep atıştırmalık şeylerle idare ediyorum akşama kadar. Bir şey olacaksa biliyorum ki engelleyemem dua mı hep ediyorum çok şükür bu günleride gördüm inşallah sağ sağlim doğduğu günleride görürüm. Hareketlerini hissetmeye başlasam bir nebze rahatlayacağım gibi geliyor :)

Benim karnım da davul derisi gibi geriliyor zaten. Çok su içmeyi hala alışkanlık edinemedim keşke içsem.
Gece nadir tuvalete kalkıyorum hala.

Bir de birisi sen ne kadar gazlı olursan bebek de o kadar olur dedi içime kurt düşürdü. :KK43:
Benim hamilelikten önce bağırsak hareketlerim iyiydi inşallah alakası yoktur.

Ay sanmıyorum ya vücut zaten şisiyo genişliyor haliyle rahim baskısıyla normalden daha fazla gaz oluyo bebekle alakası yoktur umarım. Bende de anormal gaz oluyo

Canım allaha emanet miniklerimiz. Sen kasma kendini rahatla iyi düşün ki iyi olsun. Gün içinde bende yemek yiyemiyorum, ede olduğum halde, meyve çerez sütle gecisuriyorum midem çok şisiyo cunku

Vitamin alıyorum kuruyemişimi de yiyorum akşamları, ev yemeğimi yiyorum ama iş yerinde çıkan yemekler rahatsız ediyor beni ondan dolayı hep atıştırmalık şeylerle idare ediyorum akşama kadar. Bir şey olacaksa biliyorum ki engelleyemem dua mı hep ediyorum çok şükür bu günleride gördüm inşallah sağ sağlim doğduğu günleride görürüm. Hareketlerini hissetmeye başlasam bir nebze rahatlayacağım gibi geliyor :)

Sağlıkla doğacak bebeklerimiz inşallah. Ferah tut içini.
2 3 haftaya minik hareketlerini hissetmeye başlarsın sık dişini. Ben ilk 16.haftada hissettim. Bir de 2 gün önce. Bir daha hissetmedim bekliyorum daha.

Arkadaşım öyle hareket edecek ki canını bile yakacak diyor. Bekliyorum bakalım inşallah. :KK37:

Günaydın anneler;

Dün 3lü taramam vardı, devlet hastanesinde doktoruma akıntım olduğunu söyledim ama hiç oralı olmadı sadece ultrasondaki gerekli ölçümleri yaptı, gebelikte akıntı normal dedi, en azından bir kültür falan alsaydı tahlil edilseydi içim daha rahat edecekti, enfeksiyondan şüpheleniyorum, Allah korusun bebeğimi etkilemesinden korkuyorum..:110:
Günde 2 kere iç çamaşırı değiştiriyorum ben de. Akıntıdan bunaldım. Dr da enfeksiyondan korkuyorsan çok su iç demisti. Saatte bir tuvalete gidiyorum nerdeyse. Hele gündüzleri. İnşallah enfeksiyon yoktur. Ama akintidan yıldım :KK34:

Vesvese yapma. Ben de çalışan bayanım. İşyerinde nerdeyse hicbirsey yemiyorum. Poğaça simit. Arada ceviz findik bir iki tane. Onun disinda eve geldigimde telafi etmeye çalışıyorum. Süt yumurta. Bir kac saat sonra aksam yemeği birkac saat sonra da meyve. Ama işyeri vasat yani. Yemek falan yok zaten okulda. Kantinde de aburcubur şeyler. Bebişim son gittigimde iyi gelisiyordu cok şükür. Bir de sık sık ultrasona girme. Mesela dr bana kalp atışı dinletmek cok saglikli degil demişti. Yurt dışında hamilelere 3 kez mi ne izin veriyorlarmış zararlı diye. Ben de evham yapiyordum ilk 3 ay karnimin üstüne yatinca uyaniyordum korkudan. Şimdi daha rahat uyuyorum. Evham stres yapiyor. O da daha zararli sonucta canım.

Iyi aksamlar kizlar. Ben acayip şişkinim yaa. Sanki 8 aylik hamileyimde onumde kocaman bi ağırlık var gibi dimdik yuruyebiliyorum belime vuruyo cok hareket edince. Nasil is bu anlamadim ilkinde hic boyle değildi. Karnim davul gibi taş gibi tuvalet sorunuda var sanırım. Bende astım var cok kilo almamam lazim soluya soluya gezmek istemiyorum.

Canım seninle benziyoruz aslında, benim de tüp bebek...hem de 3. denemem...Daha önce bir düşuğüm var...
Sana önerim rahat ol, ben de çok rahat değilim ama kendimi telkin etmeye çalışıyorum. ..biliyorum ki stres bebeğe çok zararlı, rahimde kasılmalara sebep oluyormuş stres. ..
Ben de ofis ortamında çalışıyorum, egilmeler, kalkmalar, dosya taşımaları gırla yani;) Millet tarlada çalışıyor be canım...Rahat ol, yorulduğunu hissettiğin an dinlen, önemli olan bu, ağır kaldırma bir de...
Yemek olarak da ben hergün evden götürüyorum ise...kalan yemeklerden koyuyorum, 3 çeşit meyve, yoğurt, badem, ceviz, kuru üzüm, kuru kayısı fiks menü;) kahvaltıyi da işte yapıyorum, peynir, zeytin, yumurta, tahin vs. yiyorum hergün; ) Şu ana kadar 2 kilo aldım, fazla da kilo olmuyo sık yiyince...Bir de ekmek çeşitlerini sadece kahvaltıda yiyorum...destek olarak elevit, osteocare (gün aşırı dönüşümlü ). Gyneferon, coraspin kullanıyorum. ..

Kızlar benim bebişim olduğu tarafta yanı solumda geceden beri ağrı var sirtima doğru belimden itibaren çok az ama sürekli neden acaba bebeği de hem sağ hem solda hissetmeye başladım ilk defa ne kadar buyuduki yer değiştiriyor sasirdim
Artık hızlı büyümeye başlıyorlar bende hissediyorum arada sağ tarafımda.ani hareketler yapınca aniden yerinden kalkınca falan kasılıyo ağrıyo normaldir bence

Kızlar ben bugün yine gittim hastaneye miniğim 1 hafta önden gidiyomuş normalde 16+4 ama ultrasonda 17+4 görünüyo. Boyu 18.2 cm kilosu da 215 gr mış.bide 4 lü test yapıldı bugün .önden gitmesi sorun olmaz dedi ama sadece test sonucunda bizi yanıltabilir önden gitmesi dedi var mı böyle bişey yaşayan insan korkuyo yine de

Kızlar benim bebişim olduğu tarafta yanı solumda geceden beri ağrı var sirtima doğru belimden itibaren çok az ama sürekli neden acaba bebeği de hem sağ hem solda hissetmeye başladım ilk defa ne kadar buyuduki yer değiştiriyor sasirdim

Bu aylar en hızlı büyüdüğü zaman. Rahim de ona bağlı genişlediği için ağrı hissetmen normal bence.
Ben de işyerinde otururken bile baskı hissediyorum. Rahatsızlık hissi veriyor resmen. Bir anda ayağa kalkınca da gerilme oluyor.

Kızlar ben bugün yine gittim hastaneye miniğim 1 hafta önden gidiyomuş normalde 16+4 ama ultrasonda 17+4 görünüyo. Boyu 18.2 cm kilosu da 215 gr mış.bide 4 lü test yapıldı bugün .önden gitmesi sorun olmaz dedi ama sadece test sonucunda bizi yanıltabilir önden gitmesi dedi var mı böyle bişey yaşayan insan korkuyo yine de

Canım benim de boy olarak önden gidiyor. Daha önce doktorlar bir hafta fazla söylemişlerdi. Sonra kendi doktoruma sordum kafa, boy vs. ölçülerinin ortalamasını alıp doğru haftayı söyledi.
Yine de ultrasonda doğum tarihi bir hafta önce görünüyor mesela.
Korkma doktor sonuca bakarken onu da gözönünde bulundurur.

Canım benim de boy olarak önden gidiyor. Daha önce doktorlar bir hafta fazla söylemişlerdi. Sonra kendi doktoruma sordum kafa, boy vs. ölçülerinin ortalamasını alıp doğru haftayı söyledi.
Yine de ultrasonda doğum tarihi bir hafta önce görünüyor mesela.
Korkma doktor sonuca bakarken onu da gözönünde bulundurur.
Aynı şekilde devam edip giderse doğum bir hafta erken mi olur

Back